Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Anett napisał(a):
Witam Mamcie 🙂ale musialam nadrobic tyle napisalyscie 😮bylam u lekarza iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii........................bede miala....................................SYNUSIA 🤪 🤪

No GRATULACJE 🤪 🤪 🤪 🤪 To tatuś pewnie szczęśliwy 😁 😁
Czyli kolejny chłopok się szykuje - będą się bić o nasze dziewczynki Wiola 😁 😁

To ile tych dziewczynek się szykuje?? Bo z tego co się orientuję to narazie sami chłopcy tylko ja z Wiolą bedziemy miec dziewczynki???? Chyba że coś przeoczyłam to mnie uświadomcie!!!
Ojjjj jeśli tak to moja córcia i Wiolki będą miały sznureczek adoratorów haha 😁 😁

• Mamusia
Anett napisał(a):
Witam Mamcie 🙂ale musialam nadrobic tyle napisalyscie 😮bylam u lekarza iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii........................bede miala....................................SYNUSIA 🤪 🤪

Wow gratuluje 🙂 ciekawe co ja bede miala moze sie dowiem za tydz 🙂

• Mamusia
no tak ja rocznik 90 😁
co do glukozy to nie wiem czym to się je bo w pierwszej ciąży nie miałam robionej 😮 teraz już mam zlecone i w połowie stycznia mam zrobić 🥴podobno się to pije i lepiej mieć cytrynę,ale nie wiem jak to jest bo ostatnio taki dziadek robił to jak oddawałam krew (chyba to bo się go o glukozę pytali) i on powiedział,że nie kupił bo mu nikt nie powiedział i nie zrobił badań bo apteka była od 9 otwarta a do 9 pobierają u nas krew i wysyłają a to trzeba po godzinie chyba znowu oddać krew 🥴
co do baldachimu to nie jest to to samo co moskitiera i nie różni się tylko materiałem 🙂 ja mam bo mi się zawsze podobało i zresztą mam nasłoneczniony bardzo pokój i mi się przydaje a poza tym jak świecę wieczorem światło lub idzie tv to przysłaniam górę i mała śpi bez mrugania przy oczach 🙂 bo narazie ma pokój z nami i niestety często coś jej przeszkadza w spaniu 😮

• Mamusia
Kolejny synek, Anet gratuluje 🙂
Ja też byłam wczoraj u gin i wróciłam z niewiedzą kto tam siedzi ponieważ tak się dzieciątko ułożyło że między nogami było widać za każdym razem pepowinę. Następna wizyta dopiero za miesiąc 😲
Aha poleciła mi również brać witaminy "centrum materna"

• Mamusia
dziewczyny a nie jest jeszcze za wcześnie na urządzanie pokoju dziecka? ja to robiłam w 7 miesiącu bo znam przypadki straty dziecka między 4-6 miesiącem kiedy pokój był urządzony 😮 ja miałam nowe ubrania od mamy która kupiła wszystko i straciła dziecko 😮kumpela ostatnio "poroniła" w 5 miesiącu 😮 może to brutalne ale chyba za wcześnie na pokoiki 😮 nie chcę nikogo broń boże straszyć ale życie jest bezwzględne 😞 nie znaczy to też że urządzenie pokoiku czy wczesne zakupy zapeszą 🙂
mi może jest łatwiej bo wszystko mam po pierwszej córce ale nawet w 1 ciąży nie robiłam tego tak wcześnie 🥴

• Mamusia
mikula napisał(a):
Kolejny synek, Anet gratuluje 🙂
Ja też byłam wczoraj u gin i wróciłam z niewiedzą kto tam siedzi ponieważ tak się dzieciątko ułożyło że między nogami było widać za każdym razem pepowinę. Następna wizyta dopiero za miesiąc 😲
Aha poleciła mi również brać witaminy "centrum materna"

nie przejmuj się ja wizyta też za miesiąc prawie i też po ostatniej wizycie kilka dni temu płci nie poznałam 😞 w sumie to już sama nie wiem miałam przeczucie na dziewczynkę a teraz już nie wiem nic a nic 😁

• Mamusia
mnie też boli głowa okropnie,tyle,że od wczoraj,wieczór miałam nokaut bo ledwo stałam z tego bólu a rano powitałam z takim bolem że miałam głowę w muszli jak tylko wstałam 😠 😞 😞 wzięłam paracetamol,pomógł trochę i wypiłam chyba ze 2-3 kawy w ciągu dnia i troszkę pomogło ale boli dalej 😞

kozinka napisał(a):
dziewczyny a nie jest jeszcze za wcześnie na urządzanie pokoju dziecka? ja to robiłam w 7 miesiącu bo znam przypadki straty dziecka między 4-6 miesiącem kiedy pokój był urządzony 😮 ja miałam nowe ubrania od mamy która kupiła wszystko i straciła dziecko 😮kumpela ostatnio "poroniła" w 5 miesiącu 😮 może to brutalne ale chyba za wcześnie na pokoiki 😮 nie chcę nikogo broń boże straszyć ale życie jest bezwzględne 😞 nie znaczy to też że urządzenie pokoiku czy wczesne zakupy zapeszą 🙂
mi może jest łatwiej bo wszystko mam po pierwszej córce ale nawet w 1 ciąży nie robiłam tego tak wcześnie 🥴

Ja bede kompletowac wszystko w kwietniu/maju.... nie mam dużo do kupowania więc wystarczy jak wtedy zrobię zakupy 🙃

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
kozinka napisał(a):

Ja bede kompletowac wszystko w kwietniu/maju.... nie mam dużo do kupowania więc wystarczy jak wtedy zrobię zakupy 🙃

ja rodziłam 31 lipca a zakupy robiłam końcem maja 🙂 coś napewno trzeba będzie dokupić 🙂
co do materacyków to wszędzie gdziekolwiek nie pytałam to polecano mi zarówno przez mamy jak i sprzedawczynie w sklepach materacyk kokos-gryka i taki też mam 🙂 no i najlepsze wymiary łóżeczka to 120/60 bo to standard i wszystko na to można łatwo kupić a z innymi wymiarami będzie chyba ciężej

• Mamusia
mikula napisał(a):
Ja od jakiegoś czasu nie mam problemu z bólem głowy. Ale gin mówiła że może mnie głowa boleć od tych tabletek witaminowych, a jak nie bede mogła wytrzymać to trzeba będzie jakieś inne wyprobować.

ja początkiem grudnia męczyłam się 5 dni pod rząd z takim bólem 😮 migrenowe na zmianę pogody 😮 ja mam to nie od ciąży,ja mam to od zawsze,poza tym jestem nisko ciśnieniowcem a teraz mam jeszcze niższe 😞

• Mamusia
mikula napisał(a):
Kozinka szczerze to ja też się jeszcze boję kupować, życie może być brutalne

ja się za dużo naoglądałam u moich znajomych 😞 a śmieszne jest to że niejedna para u mnie kupowała sukieneczki a urodził się chłopak bo...zaszła pomyłka na usg 😁 😁 lub odwrotnie 😁 no niby nasz ciąża już jest bezpieczna i stabilna ale to teoria,kumpeli tak po prostu odeszły wody i urodziła początkiem grudnia i była wtedy na tym etapie co my teraz 😞 niewyobrażalne to dla mnie jest taka tragedia 😞 dlatego ja odkładam wszystko na potem,będzie na to czas 🙂
Tysia mnie gin ciągle w 1 ciąży pytał czy pracuję i czy chce zwolnienie 🙂 myślę,że jak powiesz że odczuwasz bóle brzucha (lub pleców od ciągłego siedzenia) to powinien wypisać L4 🙂

• Mamusia
mikula napisał(a):
Idę zjeść kolacyjke, coś musze wyszperać w lodówce. Dziś mężuś zrobił mi niespodziankę i wracając z pracy kupił mi mandarynki 🙂

to smacznego 🙂
ja się najeść nie mogę od jakiegoś czasu 😁 owoce na kilogramy idą 😁 ale to dobrze a jak cokolwiek mi zostanie po ciąży to nawet dobrze,przynajmniej nie usłyszę więcej określenia "szkielet" 😁 😁 a ja jak jem to już mi do gardła podchodzi i więcej nie wepchnę a dalej głodna 😮 😁 😁

kozinka napisał(a):
no i najlepsze wymiary łóżeczka to 120/60 bo to standard i wszystko na to można łatwo kupić a z innymi wymiarami będzie chyba ciężej

No ja jedno łóżeczko w którym Mała śpi mam właśnie 60/120 a drugie kupiliśmy szersze bo akurat Mała miała ten gips i nóżki jej między szczebelkami wystawały bo miała tak szeroko. Kupiliśmy bodajże 70/110 chyba jakoś tak tylko że nie drewniane a turystyczne i mamy je w kuchni na dole bo tam w ciągu dnia siedzę a na noc na górę do naszego pokoju idziemy..... I z tego turystycznego jestem baaaardzo zadowolona, mamy akurat wersję z bujaniem więc jak najbardziej może posłużyc maluszkowi 😉
coś takiego dokładnie.