Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mikula napisał(a):
Tysia jak chcesz iść na zwolnianie to idz na takie z kodem B wtedy dostaniesz 100% płatne, a sie zastanawiiam czy lekarz rodzinny takie może wystawić, jeżeli Ci wystawi zwykłe zwolnienie to bedziesz miała 80 % płatne.
Katiaa dla mnie tabelka może być tylko ja się dopisze dopiero za miesiąc może wtedy dowiem się jaką płeć ma dzieciątko.

wiem wiem byłam miesiac temu u rodzinnego na zwolnieniu z kodem B 😁

Dzień doberek!!!! A co to wszystkie jeszcze śpią???? 🤪 🤪
My pospaliśmy dziś do 10!!! Ja mąż i Patrycja - nie wiem coś jej się przestawiło bo zawsze się budziła między 7 a 8 🤪 🤪 🤪 🤪 wyspani jesteśmy jak nigdy, już nie pamiętam kiedy tak długo spałam, chyba przed porodem 😜 No nie liczę wizyt w toalecie w nocy ale to praktycznie z zamkniętymi oczami chodzę 🙃 🙃

Ja też jestem za tabelką, fajnie że będziemy miały.... Tylko nie chcę podawac skąd dokładnie jestem napiszę tylko że z małopolski 😜 😜 i właśnie Wiola dobrze mówi że jeszcze pasuje dodac rodzaj porodu wagę wzrost...... i który to poród 😉

Miłego dnia wszystkim życze 🙃 🙃

• Mamusia
no helloł dziubaski 😘

ja tez własnie wstałam ;O jest godzina prawie 13 a ja oczy otworzyłam 😁 wczoraj położyłam się z ogromnym bólem głowy 😞

i tak jak Niunia i Wiolka mówiły :P może być rodzaj porodu 😁 waga 😁 czuje ze codziennie będzie korekta 😁 🤪 🤪

• Mamusia
Hello lolitas 🙂

Z tą tabelką to fajowy pomysł, ja mam rozbieżność terminową haha 23-28 czerwca 🙂
Chyba jako jedyna wstałam po 9.. ale to tylko z powodu korepetycji, miałam dziś miśki na zajęciach to wstałam wcześniej.. może i lepiej cały grudzień byłam na L4 i spałam do 11 lub 12 az wyrzuty sumienia miałam..

Wy tyjecie, a ja przed ciążą 64kg.. po wymiotach 59kg.. teraz nabrałam i mam aż 61.5kg. Szczerze przyznam, że chce przytyć, bo aż mi dziwnie, wszystkie tyją, a ja nie.

Miłego dzionka, u mnie pada i jest brzydko, mam nadzieje, że u Was lepiej 🙂
Kiss 😘

• Mamusia
Hej kobietki tabelka zrobiona ale jeszcze was nie powpisywalam musze pozbierac dokladne daty porodu i moze rok ur bo wpisalam to w tabelke a fajnie wyglada. Aha i jeszcze te mamuski co wiedza juz to plec tez i prosze wyslijcie mi to na wiadomosc prywatna 🙂
No wiec potrzebne :
nick(ale to juz mam)
termin OM
rok urodzenia (nasz)
cykl staran
plec
pierwsze ruchy (kiedy poczulyscie tzn w ktorym tyg)
imie dziecka

Co sadzicie moze tak byc troche roboty bylo w robieniu samej tabelki wiec na razie nie wpisuje innych rzadkow w tabelce juz. 🙃 🙃

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Katia Nie wiem o co chodzi z ta tabelka ale sie zgadzam 😁 😁 🤪 🤪
Tysia ja mam 2kg do przodu 🙂

Nenia moglabys poslac linka jakie to meble z ikei ? no i jaki koszt był tych mebli mniej wiecej 🤔 🤔

meble były robione wg. naszego projektu, były to meble FAKTUM http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=faktum
IKEA ma taki program w którym można projektować kuchnię, ja mam w kolorze szarym. Nasza kuchnia wyniosła nas 1,6 roku temu ok 3,5 tys. bez AGD, bo IKEa ma bardzo drogi sprzęt AGD.

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Szkoda , ze mnie nie bedzie w tabelce.. 😞(

Laski macie jakies domowe sposoby na bol gardla ?? no boli mnie niemilosiernie.. a szczerze sama nie wiem czy brac jakies leki czy nie? Wolalabym zdecywoanie NIE...

Mi laryngolog kazał unikać herbaty z cytryną za to polecił pić rumiankowa z miodem, dobre jest jeszcze płukanie gardła wodą z solą.

• Mamusia
Hej laski!

U nas pobudka jak zwykle o 9 🙂 ale dostalam jakiejs jelitowki i mam masakre od rana 🤢 😮 a brzuszek mi sie taki malutki zrobil jakbym wcale w ciazy nie byla 😲 😮

Katia jak dla mnei to przekombinowana ta tabelka.Uwazam ze powinno byc tak:

nick
spodziewany termin porodu (data porodu)
plec
imie dziecka
waga dziecka
wzrost
rodzaj porodu
ewentualnie nasza data urodzenia i tyle.

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
Hej laski!

U nas pobudka jak zwykle o 9 🙂 ale dostalam jakiejs jelitowki i mam masakre od rana 🤢 😮 a brzuszek mi sie taki malutki zrobil jakbym wcale w ciazy nie byla 😲 😮

Katia jak dla mnei to przekombinowana ta tabelka.Uwazam ze powinno byc tak:

nick
spodziewany termin porodu (data porodu)
plec
imie dziecka
waga dziecka
wzrost
rodzaj porodu
ewentualnie nasza data urodzenia i tyle.

popieram, takie dane w tabelce są wystarczające.
NENIA
23.06.2012
Hania lub Mikołaj albo inne imię

moja data urodzenia czerwiec 1980

• Mamusia
Heloł 🙂

jestem wykonczona :/ malowaliśmy dzisiaj caly dzien a to dopiero 1/3 pomalowana ... 🤢
brakło nam farby jutro z rana o 8mej do sklepu zaiwaniamy i dalej do roboty....
staram sie nie przemeczyc wszystko na spokojnie...... roboty jest kupa 🤔
Nie mam sił na nic zaraz walne sie do wyra i nyny 🙂
coś cichutko tutaj dzisiaj,
nie musiałam nic w sumie nadrabiać 😁 😁 😁 tosz to szok 🤪 🤪