Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sandra ja moją też prawie smykam 😲 tyle,że moja się mi kładzie na chodniku i się drze,albo rzuca na ziemię i boję się żeby nie zaryła buzią w chodnik 😮dlatego szybciej i spokojniej jest w wózku,ale zdaję sobie sprawę z tego,że trzeba ją nauczyć posłuszeństwa i to już bo noszenie jej na rękach sprawia mi już problem powoli bo mała kopie po brzuchu a to boli i jest niebezpieczne,poza tym czasem tak się wyrywa cała do tyłu,że kilka razy ledwo ją złapałam bo ma siłę i ciężar a ja mam brzuszek i nie mogę sobie pozwolić na takie jej wybryki 😮

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
oglądacie dzień dobry TVN? 😜

u mnie idzie ale nie słucham,kojarze,że coś o zmianach kobiety w ciąży jest 🙂
na początku słuchałam ale jak usłyszałam,że kobieta zachodzi w ciąży i nie zawsze wie co się z nią może dziać np.że brzuch rośnie i inne rzeczy to zrezygnowałam i włączyłam kompa bo jak kobieta chce zajśc w ciąże to nie mówcie mi że nie jest świadoma zmiany figury i potem stwarza sobie problemy bo się czuje za gruba 😮 głupota...
ambitniejszy jest brzuszek więc włączyłam go zamiast ddtvn 🙃 🙃
poza tym ja nie mam problemu bo wiem że ciąża zmienia kobietę i nie beczę nad każdym kilogramem więcej więc nie muszę słuchać tych "porad" 😜

kozinka napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):

na początku słuchałam ale jak usłyszałam,że kobieta zachodzi w ciąży i nie zawsze wie co się z nią może dziać np.że brzuch rośnie i inne rzeczy to zrezygnowałam i włączyłam kompa bo jak kobieta chce zajśc w ciąże to nie mówcie mi że nie jest świadoma zmiany figury i potem stwarza sobie problemy bo się czuje za gruba 😮 głupota...

a w pytaniu na śniadanie było o sadzaniu dzieci na nocnik - jak dla mnie interesujace 😁 😁 i stwierdziłam że powinnam już Pati sadzac żeby się nauczyła jak najwcześniej bo nie uśmiecha mi się kupowac pampersów dla dwójki 😮

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
kozinka napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):

a w pytaniu na śniadanie było o sadzaniu dzieci na nocnik - jak dla mnie interesujace 😁 😁 i stwierdziłam że powinnam już Pati sadzac żeby się nauczyła jak najwcześniej bo nie uśmiecha mi się kupowac pampersów dla dwójki 😮

ja moją zaczęłam dawać jeszcze przed jej roczkiem i nie idzie nam tak źle bo jest od małego uczona 🙂 więc polecam próbować jak najwcześniej choćby dla głupiej zabawy,żeby dziecko się przyzwyczaiło 🙂
Wiola jak Majka? walczy dalej z nocnikiem?

• Mamusia
kozinka napisał(a):
niunia99 napisał(a):
kozinka napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):

ja moją zaczęłam dawać jeszcze przed jej roczkiem i nie idzie nam tak źle bo jest od małego uczona 🙂 więc polecam próbować jak najwcześniej choćby dla głupiej zabawy,żeby dziecko się przyzwyczaiło 🙂
Wiola jak Majka? walczy dalej z nocnikiem?

A cos ty, po kija mam sie wkurwiac 😁 😁 😁 😁 tak na serio to za tydzien znowu bede probowac a noz sie uda bo teraz za duzo zmian na raz. Maja na wieczor beczala za tata i dzisiaj rano znowu go szukala, no serce mi peka po prostu.

A druga mloda dostala sniadanko i fika jak nie wiem 😁

• Mamusia
Tysia moj maz plywa 4 miechy a 2 jest w domu, takie ma kontrakty ale tym razem bedzie 3.5 miecha na statku bo ma egzamin panstwowy w polowie maja, bedzie szedl znowu jakois na poczatku lipca 🤢

Niunia zycze bezdennej cierpliwosci przy sadzaniu na nocnik 😁 😁 😁

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Dziewczyny a jak się to robi (chodzi mi o sadzanie 🙂)??? O jakich porach najlepiej sadzac?? Bo tam mówili że zaraz jak wstanie i po jedzeniu! Jak Wy robiłyście??

ja dawałam rano po śniadaniu bo robiła regularnie,teraz robi jak chce i daję wtedy kiedy zawoła ee. czasem powie ee a tylko nasika a czasem zrobi do pampera bo albo zabawiona jest i zrobi bo zapomni albo po prostu się jej nie chce mówić 😁 nie odniesiesz od razu sukcesu 🥴 u mnie to trwa długo i jest dobrze bo mała jak chce to nawet sama przyniesie nocnik ale czasem jest i tak,że nie powie nic a zrobi,ale jest jeszcze malutka i uważam to co potrafi już teraz za bardzo dużo jak na 1,5 roczku 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Ja na poczatku mialam jakas dziwna wizje i sadzalam ja jak miala 7 miechow.. i gowno to efektow przynioslo, co z tego ze robila na nocnik jak nioe wiedziala o co chodzi 🙂)

I sie z dnia na dzien przestala siusiac w majtasy 🙂 tydzien przed dwoma latkami 🙂

no moja też nie wiedziała na początku o co chodzi i uważała to za zabawę i była szczęśliwa bo miała gołą dupkę i uciekała 😮 ale jak się ją chwaliło dużo albo nocnik zagrał to zaczęła kapować że tak się robi i jeszcze jak mamę widziała na ubikacji to przestała to traktować jako zabawę choć śmiechu czasem jest jak się ją posadzi a ona tak strasznie ciśnie 😁 no i już wie,że tak się robi tylko nie zawsze tak robi 🙂

kozinka napisał(a):
niunia99 napisał(a):
Dziewczyny a jak się to robi (chodzi mi o sadzanie 🙂)??? O jakich porach najlepiej sadzac?? Bo tam mówili że zaraz jak wstanie i po jedzeniu! Jak Wy robiłyście??

ja dawałam rano po śniadaniu bo robiła regularnie,teraz robi jak chce i daję wtedy kiedy zawoła ee. czasem powie ee a tylko nasika a czasem zrobi do pampera bo albo zabawiona jest i zrobi bo zapomni albo po prostu się jej nie chce mówić 😁 nie odniesiesz od razu sukcesu 🥴 u mnie to trwa długo i jest dobrze bo mała jak chce to nawet sama przyniesie nocnik ale czasem jest i tak,że nie powie nic a zrobi,ale jest jeszcze malutka i uważam to co potrafi już teraz za bardzo dużo jak na 1,5 roczku 🙂

Pewnie że duzo jak na jej wiek, ja bym chciała jak najwcześniej ją oduczyc, teraz jest zima więc bede ja tylko na nocnik sadzac zeby się oswoiła ale w lecie to juz spróbuję nie zakładac pampersa i zobaczymy jak to wyjdzie! Chciec to móc jak to mówią 😁 😁

kozinka napisał(a):
sandroos napisał(a):
Ja na poczatku mialam jakas dziwna wizje i sadzalam ja jak miala 7 miechow.. i gowno to efektow przynioslo, co z tego ze robila na nocnik jak nioe wiedziala o co chodzi 🙂)

I sie z dnia na dzien przestala siusiac w majtasy 🙂 tydzien przed dwoma latkami 🙂

no moja też nie wiedziała na początku o co chodzi i uważała to za zabawę i była szczęśliwa bo miała gołą dupkę i uciekała 😮 ale jak się ją chwaliło dużo albo nocnik zagrał to zaczęła kapować że tak się robi i jeszcze jak mamę widziała na ubikacji to przestała to traktować jako zabawę choć śmiechu czasem jest jak się ją posadzi a ona tak strasznie ciśnie 😁 no i już wie,że tak się robi tylko nie zawsze tak robi 🙂

hehe masz z Nią nieraz ubaw jak opowiadasz 😁
pamietam jak kupiliśmy mojej siostrze grający nocnik i się kiedys zaciął i cały czas grał!!! Wszyscy w domu szału od tego dostali! Dlatego teraz kupie najzwyklejszy, w tv też mowili żeby zwykły dawac

sandroos napisał(a):
Tez nie jestem zwolennikiem grajacych nocnikow 😞
Moja znowu cos ma problem z pecherzem, wczoraj siosiuala o 19 i dzis dopiero o 11 rano.. a pol nocy marudzila mi, że "Cipka ją swędzi"... Tak mi sie spac chcialo, a co chwile wstawalam i musialam kremikiem smarowac... 🙂

moze to jakieś zapalenie pęcherza? U małych dzieci łatwo o infekcję... jakim kremem smarujesz?