Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

My co do zwierząt się nie kłócimy bo nie mamy i nie chcemy miec, ale ja Cie doskonale Justyna rozumiem bo mój też jak się kłócimy to mówi że mi odbija przez ciążę i mi się w oczy śmieje a mnie trafia dosłownie 😠

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
on mnie tylko wkur... a tu się przynajmniej mogę wygadac bo z nim ?? brak słów.

ejjj idę do wanny i spać z Adasiem a ta menda niech się buja 😜 😜

Ja skapitulowalam na temat zwierzat bo stwierdzilam ze ja len i kto pozniej bedzie na spacery wychodzil? Wolalabym kota 🙂
Ale nie odpuszcze mu z drugim dzieckiem bo sie uparl na jedno tylko 🥴 🥴 Tylko z drugim poczekam sobie ze 3/4 lata 🙂

Moj malec dzis aktywny sie zrobil ze ciagle czuje jak mnie smyra a od rana taki spokojny ze sie martwilam.

• Mamusia
Anett napisał(a):
w pierwszym pokoju mam ala kominek i jest cieplutko jak sie napali ale w nocy przygasa i jest rano zimno wiesz ja sobie poradze ale maluszek musi miec cieplo w drugim pokoju natomiast nie ma wcale ogrzewania nie moge zrobic gazowego bo kurwa wszystkie kominy spalinowe zajete i dlatego tak rozkminiam co tu zrobic..no fakt tanio nie jest ale u nas nie ma szans na nowe mieszkanie za 500zl a jak sa to najtansze po 900zl 1200zl po babci bo umarla albo takie nory ze szok to jest jedno z tanszych mieszkan jakie znalazlam..a to w kamienicy bym komus wynajela moze studenci jacys by przyszli 🙂

A nie myślałaś o elektrycznym piecu akumulacyjnym? Ja mam mieszkanie 36 m2 i bardzo sobie chwalę, rachunki nie są wysokie a jest cieplutko, a co najważniejsze nie jest gorący z zewnątrz tylko dmucha ciepłym powietrzem. Ładuje się na tańszej taryfie i trzyma ciepło ponieważ we wnętrzu ma cegły które to ciepło magazynują.
Koszt takiego pieca- przynajmniej w moim przypadku to 1700zł.
http://www.thermowind.pl/piece-akumulacyjne/dynamiczne-piece-akumulacyjne.html

Z facetami tak już jest oni rozwijają się tylko do 6 roku życia potem już tylko rosną 😉

Dobranoc laseczki :*

• Mamusia
To tak jak u mnie.. mamy sypialnie, ale zimą spimy wszyscy w pokoju, bo zimno w niej jak cholera... my mamy piec kaflowy. ale grzalki na prad.. grzalki malo ciepla daja, a pradu zra za cholere/ Wiec my sie zastanawiamy,czy nie zmienic spowrotem na palenie weglem.. na pewno dojdzie cieplo wtedy do sypialni...

Kozinka juz przestan zboczencu 😉 Normalnie mnie badal 🙂)
Jeszcze ciagle mi sie pyta czy mnie cycki bola 😉 Sie uczepil 🙂) Ale to wymiernik wysokiego poziomu hormonow.. Prawda taka, ze im bardziej piersi wrazliwsze im większe mdlosci i wymioty tym lepsze rokowania dla ciąży... Zazwyczaj..

Nooo mlodą mi sie udalo zmobilizowac do zrobienia siusiu wreszcie o 8 rano.. masakra...ale spala ladnie, wiec nic jej nie bylo.. ide zrobic jej kakao 🙂

Wstawac spiochy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂))

My juz wstaliśmy, po śniadanku i biorę się za robotkę jak to u mnie zawszze w sobote a później coś w notatki zaglądnę 😠 u mnie mróz ze się nie chce z domu wychodzic a po zakupy trzeba jechac.... jak tam u Was bo u mnie -14 😮 i słońce swieci okropnie, ze się patrzyc przez okno nie da 😉

Miłego dnia Brzuszki 😘 😘

• Mamusia
niunia nie powiedział płci bo miało podkurczone nóżki to raz (w poczekalni sobie kopało a potem się uspokoiło i wiedziałam,że poszło spać i że nic nie pokaże 😉) i było całe skulone,podał mi tylko wagę i pomierzył sobie co potrzebował i powiedział,że wszystko ok 🙂 a obraz jakiś taki dziwny był wczoraj,że ja sama nic nie widziałam i jak zapytałam o płeć to powiedział,że na tym aparacie narazie nie widać i że dziecko i tak się podkuliło tak,że nie byłoby widać 😜 fakt,że aparat stary ale myślałam,że w 21 tygodniu będzie już widać 😮 ale po obliczeniach-w pierwszej ciąży dowiedziałam się na super nowym aparacie o płci 25 marca i to na jakieś 80% a nie 100% pewności a miałam termin na przełom lipca i sierpnia więc mniej więcej w takim okresie ciąży w jakim jestem teraz,więc gdyby aparat był lepszy i dzidzi rozłożyło nóżki to pewnie bym się dowiedziała...no cóż przetestuję swoją cierpliwość 🙂

• Mamusia
zastanawiam się czy nie umówić się do niego prywatnie bo ma na nfz inny gabinet a na prywatne wizyty też inny w swojej miejscowości ale nie wiem czy jest sens bo umówi mnie pewnie na wizytę za miesiąc,bo jeśli jest wszystko w porządku to powie mi,że nie ma sensu wcześniej i każe przyjść wtedy co normalnie bym miała więc nie wiem czy dopłacać tylko temu by poznać płeć a zarówno ostatnio jak i wczoraj moje dzidzi miało nóżki skulone więc nawet na lepszym aparacie w takiej sytuacji nic nie będzie widać

A to taka sprawa Kozinka z tym aparatem, zabrzmiało wczoraj jakby był jakis strasznie przestarzały i nie można w ogóle na nim nic sprawdzic 🙂 no cóż chyba pozostaje Ci jeszcze cierpliwie czekac 😁 pewnie bedzie chłopak i się nie chce jeszcze ujawniac 😉

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Trzeba testowac cierpliwosc 🙂)

haha ja isę zastanawiam czy wogólę chce wiedzieć 😁 zostało mi tyle samoco dotychczas a zleciało jak dotąd jak z bicza strzelił 😜 więc może do końca i wytrzymam 😜 😜
a takie pieprzenie,zapewne na następnej wizycie i tak spytam czy znać płeć 😁 😁 😁

• Mamusia
witam w ten mroźny dzień 🙂
Ja już po śniadanku powoli obiad robię. Moja kruszynka po sniadaniu zrobila się aktywna-uwielbiam gdy mnie tak kopie 😁

Zapomniałam wam powiedzieć z tych emocji po USG że moja malusia wazy 280,16 g, a łożysko jest umieszczone na przedniej ścianie, położenie małej na dzień USG było podłużne główkowe 🙂

Co do płci ja jestem pewna na 100% że to dziewczynka, mam nawet zdjęcie z pipką 🙂, mój mąż bardzo chciał mieć synka i gdy dowiedział się że to jednak dziweczynka powiedział " ehh lalki barbie, zamki. Nieważne ważne że zdrowa jest" 😁, ale co do plci to pewien będzie jak sie urodzi-Faceci 🙂

Ja byłam prywatnie na USG u lekarza który robił mi USG przy użyciu programu SONOMEDICA.
A aparat był modelu ALOKA SSD-3500SV http://itam-system.com/index.php?action=ultrasonografy_2
Szwagierka która jest lekarzem powiedziała że jest to jeden z lepszych sprzętów i badania na nim robione są wiarygodne. No i za badanie zapłaciłam wyjątkowo mało bo 160 zł, gdzie np. w FEMINIE za to samą żądają 200 zł.

Jejciu za samo USG aż tyle?? A to było zwykłe czy może 3d/4d??? Ja za wizytę razem z USG płacę tylko 70 zł 😮 😮

no i fajnie że córcia na bank juz potwierdzona - u mnie też już się nic nie zmieni, sama widziałam ze to dziewczynka 😁