Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
U mnie wystarczy wyprostować nogę bądź przewrócić się na drugi bok 🙂

no widzisz, to też pomaga,pewnie brałabym więcej magnezu gdyby nic nie pomagało,ale skoro pomaga to nie jest aż tak źle tylko te nocne pobudki 😞

• Mamusia
Nenia wózek elegancki, ten kolor sie decydujesz? Bo fajny 🙂 🙂 i cena bardzo miła 🙂

Midorada hihi, bede Cie informować co do rozmiarów mojej Calineczki, bo ostatnio na badaniach miała 740g, chociaż jak teraz na tym wypoczynku jem jak czołg, to może przybierze 🙂

Czekam na znaki, jak już będziesz wiedziała coś wiecej o Dominiczku 🙂 🙂

Kozinka ja Ciebie i tak podziwiam, że Ty nie wygarniesz tym babkom.. mnie to by nosiło bez kitu, co za specjalistki 😠 😠

• Mamusia
Dziewczyny, zrobilam liste pytan, jakie powinnam zadac dzis u polskiego lekarza. Jesli jest jeszcze cos, o czym powinnam wspomniec to dajcie znac. Moze pamietacie jakies wazne rzeczy ze swoich wizyt.
-badanie obciazajace - glukoza - cukrzyca ciazowa
- badanie szyjki macicy
- sluz
- skurcze macicy
- badania na gronkowca(koniec ciazy)
Sa to oczywiscie rzeczy, na kotre nie ma tematu w UK. Jakbym o cos takiego zapytala to wszystcy by patrzyli na mnie jak na nienormalna, albo powiedzieli ze po co ja sie o to martwie i w ogole o co mi chodzi... 😮 😮
PS W minionym tygodniu rozpoczela sie u nas sprawa zalozona przez laska, ktorej umarlo dziecko w 31tyg (chyba). Odmowiono jej usg po tym jak zglosila sie w szpitalu, bo dziecko przestalo sie ruszac. Okazalo sie ze mila zaawansowana cukrzyce ciazowa, ktora nie bylo oczywiscie odkryta, bo nikt badan nie robi. 😞 😞 Do tego mila zaawansowana otylosc i tez podobno przez to jej odmowiono. 🤢

• Mamusia
midorada napisał(a):
Dziewczyny, zrobilam liste pytan, jakie powinnam zadac dzis u polskiego lekarza. Jesli jest jeszcze cos, o czym powinnam wspomniec to dajcie znac. Moze pamietacie jakies wazne rzeczy ze swoich wizyt.
- badanie szyjki macicy
- sluz
- skurcze macicy
Sa to oczywiscie rzeczy, na kotre nie ma tematu w UK. Jakbym o cos takiego zapytala to wszystcy by patrzyli na mnie jak na nienormalna, albo powiedzieli ze po co ja sie o to martwie i w ogole o co mi chodzi... 😮 😮
PS W minionym tygodniu rozpoczela sie u nas sprawa zalozona przez laska, ktorej umarlo dziecko w 31tyg (chyba). Odmowiono jej usg po tym jak zglosila sie w szpitalu, bo dziecko przestalo sie ruszac. Okazalo sie ze mila zaawansowana cukrzyce ciazowa, ktora nie bylo oczywiscie odkryta, bo nikt badan nie robi. 😞 😞 Do tego mila zaawansowana otylosc i tez podobno przez to jej odmowiono. 🤢

Midorada, jakoś nic mi nie przychodzi do głowy co jeszcze mogło by być.
O rany biedna dziewczyna, straszne takie rzeczy są, ja już chce koniec ciąży nie chce już nic słuchać o tych strasznych rzeczach 😞

• Mamusia
Maja ja się tym nie przejmuję,raz już wygarnęłam,ale że mieszkamy u nich to wypada się hamować,bo zrobiliśmy tu mieszkanie za własne pieniądze więc jakby co to wiesz...
w sumie bardziej takie ich zachowanie mnie śmieszy,bo ja swoją rację mam,a że one tego nie rozumieją i stawiają się jakby one były matką mojego dziecka to to one mają problem ze sobą 😁 wiem jedno,jak znowu zaczną się za bardzo wciskać i rządzić Klaudią to napewno im na to nie pozwolę,ale poki co to niech emocje im trochę opadną

• Mamusia
midorada napisał(a):
- badanie szyjki macicy
- sluz
- skurcze macicy

no ja mam teraz robić wassermana-to na kiłę jest,nie wiem czy obowiązkowe czy nie a zapytać możesz jeszcze o cytologię jeśli dawno jej nie miałaś robionej 🙂

• Mamusia
O cytologie pytalam wczesniej, to powiedziano mi ze w ciazy to cytologii juz nie robia... o wassermanie to zupelnie zapomnij... Jestem pewna ze nikt by nie widzial co to jest . 🤢
A czemu nie robia - bo panstwowa sluzba zdrowia oszczedza pieniadze na maxa. Prywatnie to moge isc tylko do polskiego lekarza, ktorych sie tu porobilo odkad Pol weszla do Uni. I dobrze, ze tacy chociaz sa, choc kasuja jak... jak to Polacy... 😞 ale co zrobic. 😞 Tak jak kiedys juz wspominalam - lekarza to przez cala ciaze nie widzisz, masz tylko spotkania z poloznymi. Sa to jednak doswiadczone babki i jak chcialam ostatnio wymaz na uplawy to wziela, ale tu klania sie nastepne pytanie - czy to byly moje wyniki? 🤔 I tak mozna bez konca...

• Mamusia
Anett napisał(a):
dziewczyny podajcie jakas strone do wstawiana zdjec o z ta imageShack mam problemy 🙂

ja zrobiłam przypomnienie hasła i zmieniłam i działa teraz a wczoraj bez logowania wkleiłam link 😁
http://fotoo.pl/

to polecała Ania 🙂

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Mnie teraz w nocy straszne skurcze w nogach łapią, a biorę magnez 1 dziennie, nie wiem może powinnam więc go brać???

Anetka: czekamy na fotkę
Nenia: Wózio bardzo fajny 🙂, u nas dużo takich jeździ, jednak dla mnie to te modele są trochę za niskie 🤢

Są modele z regulacją wysokości rączki, musiałabyś popatrzeć na stronie którą podałam, bo tam jest kilka modeli, ale nie pamiętam który to konkretnie ma tą funkcję. Wybrałam z tej strony 3 wózki a mąż ma sobie wybrać któryś z tych trzech, no chyba że znajdzie inny który mu się spodoba i mi podpasuje. Miałam mieć wózek BEXSA, od znajomej teściowej, ale nie kupię kota w worku, bo coś nie może znaleźć czasu by zdjęcia zrobić, więc niech spada.

Aneta Oliwierek sama słodycz 🙂
Maju jeśli na 100% już zdecyduję się na ten wózek to właśnie w tym kolorze 🙂