Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sandra wiec po tej mojej glukozie wychodzi ze moge miec cukrzyce? 😞 😞 cos mi sie wydaje ze byc moze moge miec powtorke z glukozy. To moze dlatego teraz wpierniczam te slodycze ze az mnie to dziwi.? Od jutra nie jem slodkiego! Przed ciaza nie jadlam za duzo i mnie nie ciagnelo to i teraz nie bede tego jadla. Od jutra zadnych slodyczy i fast foodow.
Aha Sandra co do cukrzycy ciazowej czy kazda kobieta jak ma cukrzyce duzo tyje? bo ja w normie przytylam na razie mam 6 kg na plusie od poczatku.

• Mamusia
Kurcze, ja w notatkach spr. i tak bylo napisane... Laboratria czasem maja rozne normy, ale nie sadze, zeby roznily sie az tak...nie lubbie tego przelicznika mmol...

Niekoniecznie trzeba duzo przytyc, choc czesto tak jest..ale jak wiadomo od kazdej reguly sa wyjatki...

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Kurcze, ja w notatkach spr. i tak bylo napisane... Laboratria czasem maja rozne normy, ale nie sadze, zeby roznily sie az tak...nie lubbie tego przelicznika mmol...

Niekoniecznie trzeba duzo przytyc, choc czesto tak jest..ale jak wiadomo od kazdej reguly sa wyjatki...

Czy w takim razie sama dieta moze wystarczyc by wyregulowac cukier?

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
sandroos napisał(a):
Norma po obciazeniu jest do 7,8mmol... tak wiec wedlug mnie podstawa do stwierdzenia cukrzycy ciazowej.. 😞

gdzies czytalam ze norma po obciazeniu 75g glukozy po dwoch godz wychodzi do 11 mmol

Katia ja mam ten sam przelicznik, tez mialam obciazenie 75g glukozy i norma to 7,8 niestety....

• Mamusia
Zalezy jakie postepowanie zaleci Twoj lekarz... bo u nas zazwyczaj przy takim poziomie cukru, gdzie jest cukrzyca.. ciezarna kierowana jest na oddzial i tam badaja jej cukier praktycznie co 2h.. i po wynikach profilu stwierdza sie czy wystarczy dieta czy nalezy dzialac inaczej...

Zazywczaj dieta wystarcza...

• Mamusia
Sandra a tak się jeszcze wtrące bo mnie lekarz właśnie chciał dać na profil na oddział czy tam się długo leży?? w sensie już do końca? bo mówił mi jak spytałam co to ten profil to on własnie mówił ,że co 2 h badają cukier...
ale też zalecił ograniczenie słodkiego... a teraz znowu wpierdalam jak głupia przez week odpuszcze ,żeby mieć może w normie 😁 mam nadzieje ,że dzisiejszy cukier rozłozy się na te dwa dni i będzie si. Kasia ja też tak mam ,że niby może to być cukrzyca dietozależna a też wcale dużo nie przytyłam teraz z mojego przeliczenia po schudnięciu jest 4 na plusie...

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Emi na pewno nie mialas.. badanie to powinno byc wykonane do 28tc... wiec niektore dziewczyny robily troszke za pozno...

Absolutnie nie do konca... 2-3 dni zazwyczaj... chyba, zejest problem z uregulowaniem cukrow..

Dzieki Sandra 🙂 Jak zawsze panikuje niepotrzebnie 🤢