Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Oli się wierci pewnie chociaz pewnie Ci się tam wszystko rozciąga bo Emilka też miała takie bóle w spojeniu.... mnie czasem dziwnie boli pod cyckami... 🤨

pod żebrami bo sie rozpycha 🙂 ja pod jednym cyckiem mam cały czas wystającą gule hehe

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
Emi od siedzenia mnie tam boli... a mały raczej tam nie sięga bardziej z boku brzucha mi wystaje 😁

to więcej leżeć na lewym boku! 🙃

a lewym nie mogę bo zaraz mam coś z boku brzucha wystawione 😜

• Mamusia
dzwonilam do swojej poloznej i ona powiedziala ze z takimi wynikami na pewno lekarz skieruje mnie na 3 dni do szpitala i porobia tam badania i zdecyduja czy wystarczy dieta. Hemoglobine tez mam niska bo 6,6 mmol i mam jutro kupic zelazo i brac 2razy dziennie. Stresuje sie juz a do wizyty tydz ale od jutra zero slodyczy. Mam nadzieje ze nie bedzie tak zle z tymi wynikami pozniej, dobra wiadomosc to taka ze wyniki moczu sa bardzo dobre, chociaz jedno z 3 badan wyszlo ze dobrze.
No nic kobietki lece spac.

• Mamusia
Kasiu lepiej się pomeczyc w szpitalu bo to dla dobra dzidzi przecież, będzie dobrze, a na hemoglobine to ja cały czas od początku ciąży co 2 dzień pije sok z buraka i jak narazie utrzymuje mi się na poziomie 11,5-12, także udaje mi się bez tabletek.

• Mamusia
Witam z rana
Dzis na sniadanko u mnie chlebek z serem topionym. W nocy snilo mi sie cos z ta cukrzyca ale nie bardzo pamietam co, musze odstawic ice tea a zastapic ja woda, od dzis gorzka herbata i diete sobie robie. Poczytam co powinnam jesc a czego unikac 🙂 D
Tysia damy rade 🙂

• Mamusia
Dzien dobry 🙂) My wlasnie sniadanko pochlaniamy.. znaczy ja i mloda,
bo maz nie jest w stanie przyjmowac pokarmów,.. 😠 😠 Normalnie nic tylko zabic... i jeszcze wspolczucia oczekuje.. a po chacie chodzi jak zbity pies...
A mial od rana wstac i sie Nadia zajac, tak mi pomogl 😉

Kasiu ten tydzien moze rzeczywiscie, troszke slodyczy ogranicz, ale nic ponadto.. bo wrocisz pozniej do domu i w momencie jak zaczniesz normalnie jesc znowu cukry beda wysokie... a w szpitalu Ci powiedza, ze wszysctko dobrze...a po co falszowac wyniki...
Nawet przy jedzeniu slodkiego cukier powinien utrzymywac sie na normalnym poziomie, a jesli tak nie jest to swiadczy o tym, ze trzustka zlepracuje..
Trzymam kciuki.. zeby zredukowac ladnie dieta... 😁

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Dzien dobry 🙂) My wlasnie sniadanko pochlaniamy.. znaczy ja i mloda,
bo maz nie jest w stanie przyjmowac pokarmów,.. 😠 😠 Normalnie nic tylko zabic... i jeszcze wspolczucia oczekuje.. a po chacie chodzi jak zbity pies...
A mial od rana wstac i sie Nadia zajac, tak mi pomogl 😉

Kasiu ten tydzien moze rzeczywiscie, troszke slodyczy ogranicz, ale nic ponadto.. bo wrocisz pozniej do domu i w momencie jak zaczniesz normalnie jesc znowu cukry beda wysokie... a w szpitalu Ci powiedza, ze wszysctko dobrze...a po co falszowac wyniki...
Nawet przy jedzeniu slodkiego cukier powinien utrzymywac sie na normalnym poziomie, a jesli tak nie jest to swiadczy o tym, ze trzustka zlepracuje..
Trzymam kciuki.. zeby zredukowac ladnie dieta... 😁

Czyli mam jesc normalnie ale nie jesc slodyczy? Bede jadla tak jak na poczatku ciazy wszystkiego po trochu ale nie slodycze bo wtedy na nie patrzec nie moglam. Herbate moge slodzic? 1lyzeczke zawsze slodzilam i tak mi jakos nie samkuje bez odrobiny cukru :P

• Mamusia
Odrobine mozesz sobie slodzic.. jesli okaze , sie ze rzeczyiwscie cukry sa mocno pozawyzane... bedziesz musiala bardziej uwazac, a najlepiej zapisywac cukier.. i mierzyc...
Przed i po posilku i wtedy sama zobaczysz od czego ci idzie w gore... a co mozesz smialo jesc...
Ale to dokladnie wytlumacza ci juz w szpitalu...

Jesli masz doby kontakt z ginekologiem to moze zadzwon i zapytaj czy nie lepiej zebyc poszla do niego szybciej...

• Mamusia
Dzien Dobry Mamuski,

Kasia nie martw sie tak bardzo tymi wynikami, moze to jakis tymczasowy stan. Sluchaj Sandry i trzymaj dietke, a wszystko bedzie dobrze. Poki co wyglada na to, ze te wyniki nie daja ci spokoju. 😞 Cieszmy sie wiec, ze zostalo to wykryte o czasie i wszystko jest jeszcze do wyregulowania. Poza tym trzeba czekac na decyzje lekarza. Nie zamartwij sie... 😘 😘 😘

Ja dzis jakos nie moglam spac. Obudzilam sie juz po 6. 😮 😮 Zjadlam wlasnie jablko, bo nic w domu do jedzenia nie ma 😆 😆 😆 W lodowce przewiew 😉 Ubiore sie i przejde do sklepu zanim mezuo sie z wyrka zwlecze.

Sandra widze ze twoj mezulski zabalowal 😉 Eh te chlopaki... 😁 😁