Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A mnie jakos te kosze sie nie widza 🙂)

Choc my i tak ebdziemy pozniej myslec cos, bo mamy salon i sypilnie malutka...
Zmiesci sie tam nasze wyro, Nadii i maluszka, ale docelowo my sie wywalimy stamtad i ten pokoj bedzie dla dzieci, a my ebdiemy spac w salonie na narozniku.. 😉)
Trzeba dac rade, a co 🙂 Wyjdzie w praniu 😉

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
😁 😁 ja byłam w wc jak dostałam partych,mówię mojemu-zanieś mnie na sale na łóżko,bo nie wytrzymam,bo lewatywa mi gówno dała a mnie tak ciśnie,mam to gdzieś bo nie wysiedzę na wc a najwyżej zrobię na łóżko ☺️ doszliśmy na salę,oparłam się o łóżko i tak stałam,położna pyta co się dzieje,a ja żeby mnie nie ruszała bo chyba sram ☺️ 😁 ona mnie położyła na łóżku i mówiła,żebym parła a ja że nie bo to kupa 😁 a ona nie kupa tylko jak się tak rozkroczyłam przed łóżkiem to już rozwarcie pełne i rodzę,a ja na toże to cud,że nie w wc bo tam mnie już tak cisnęło 😁 no i chwilę potem było już po 😁

• Mamusia
Ja się po obiadku zdrzemnełam potem wstałam na pierwsza miłość zjadłam kolacje nio i znow musiałam was nadgonic 🙂

Do nas do szpitala dla Maluszka też nie bierze się ubranek, potrzebne sa tylko pampersy, chusteczki i krem do pupki a lewatywe robi na życzenie ale nie wiem jeszcze czy sie zdecyowac???

• Mamusia
Tak czytam o waszych przygotowaniach i chyba sama zacznę się powoli szykować, bo nic nie mam wypranego dla malutkiej. Dla siebie mam wszystko oprócz majtasów i podkładów poporodowych.
Jutro idę z mężem do SMYKA to może coś malusiej kupię na wyprawkę do szpitala. Nic grubego, najwyżej ją kocykiem przykryje jak będzie chłodno, albo mąż z domu doniesie 🙂
Swoją drogą mój mąż od jakiegoś czasu wczuwa się w role przyszłego taty, zaangażował się w przygotowania. Bardzo to miłe 🙂
Dobranoc mamusie 🙂

• Mamusia
Hi Hipcie 🙂

Mnie mąż na 7 zawiózł do szpitala na pobranie krwi, bo jutro wizyta 🙂
Jezuniu ile ludu... pobierają od 7:00, byłam 5min wcześniej, a przede mną 12 osób.. wyszłam z pobrania za mną ponad 20 ludzi... MASAKRA!

Wróciłam z butka w ramach spacerku, zaszłam do piekarni i będę właśnie konsumować pączka na śniadanie 🙂 🙃 🙃 🙃

Miłego dnia Hipcie 😘
Tysia czekamy na info 🙂

• Mamusia
Dzien dobry
ale mialam dzis realistyczny sen snilo mi sie ze mam coreczke i ze ucze sie karmic ja piersia i ze ona taka slodziutka byla widzialam w snie tylko jedna ale w tym snie bylam pewna ze mam dwie takie i ze jedna najadla sie z jednej piersi a druga wlasnie mialam karmic ale ciagle widzialam te jedna moja a potem sen sie zmienil. Ale widzialam buzke dziecka i taka slodka moja byla ze hej 😁 w snie jak ja karmilam to takie realistyczne to bylo jakbym czula to wszystko. Ja chce czerwiec przytulic moja malenka juz do siebie 🙂
A wy to mnie nie straszcie z tymi bolami partymi bo skad ja bede wiedziala czy chce kupe czy rodze? Ja pitole decyduje sie na lewatywe! :P

Kozinka i sandra wy to dobre jestescie jak pisalyscie o waszych porodach 😁 teksty to macie niezle 🙃 🙃 😁 😁
Ja chyba dzis lub jutro wezme sie za pranie rzeczy malej w koncu trzeba dupsko ruszyc ;D

• Mamusia
czesc Brzuszki 🙂
ostatnio jak z rana dzidzia budzi na siusiu usiskając gdzieś, nie mogę juz zasnąc. tak więc dziś obudziłam się o 5.50 - poleżalam, poszłam się wykąpac w piance pomarańczowej, pojechałam na badania do przychodni, wróciłam i o mało nie usnęłam, a miałam w planach jeszcze robienie śniadania, wstawianie prania - wyratowałam się na szczęście i jeszcze rano udało się, że posiedzieliśmy i pogadaliśmy z moim B 🙂

Powiem Wam, że się nieźle uśmiałam z opowieści związanych z porodem, bólami i lewatywą 🙂 Ale później trochę się zaczęłam martwic 😉

Chciałabym się już brac za pranie i prasowanie ciuszków dla Juleńki, ale póki co w mieszkanku na razie nie miejsca na układanie rzeczyków. Musimy najpierw nawywozic masę rzeczy, głównie książki, papierzyska, podręczników całą masę, porozmieszczac wszystko inaczej w gigantycznej szafie wnękowej,przemeblowac... jeszcze jakiś czas temu sama bym duzo zrobiła, ale teraz coraz ciężej się ruszac, wiec muszę tak z grubsza przemyslec jak to poprzemieniac i czekac do weekendu zeby się dało ruszyc do roboty.

Mamy w sumie dwa miejsca do mieszkania więc i dwa do umeblowania - moje mieszkanko w Warszawie i B dom na jednej działce z domeme rodziców pod Warszawą. Mieszkamy trochę tu, trochę tu. Domek większy, ale ja na początku jak się dzidzia pojawi wolałabym byc bliżej lekarza, rodziców, znajomych, parku, moich znajomych kątów w stolycy 😉 I tak będziemy w jednym pokoju z dzidzią, więc małe mieszkanko wystarczyc powinno. Ale jak będzie zobaczymy, już niebawem. Oj juz nie smęcę 🙂

Dziś jadę odebrac moje zdjęcia z wystawy, wiec bedzie tez mała redekoracja na ścianach 😁

• Mamusia
cześć brzucholki 🙂
w końcu za oknem czuć prawdziwą wiosnę 🙂 a i ja już miałam lepszą nockę (antybiotyk działa) także i bardziej wyspana jestem 🙂
co do pakowania torby to myślę że w maju tak sobie już wszystko przyszykuję a ciuszki dla maluszka na razie w kartonach leżą bo nie mamy gdzie układać (czekamy na drzwi i remont 🤢 🤢 🤢)

miłego dzionka mamcie 🙂

• Mamusia
Kocik napisał(a):
DorotaK napisał(a):
Wczoraj kupiłam bluzeczkę tej firmy, z dziewczynką na brzuszku 😁

hahaha no popatrz 🙂 byłaś szybsza od reklamy w TVN 😁 😁 😁

A jak 😁 Bardzo spodobała mi się Twoja bluzeczka z dzidzią na brzuszku, to Tobą się inspirowałam 😁

Mamy takiego znajomego, właściwie to przyjaciel mojego B ale taki specyficzny, którego z lekka wkręca w różne dziwne akcje, mówi częściowe prawdy, jeszcze nie wie o naszej dzidzi - mimo, że kilka razy się widzieliśmy a ja niespecjalnie się ukrywałam. Ostatnio widzieliśmy się w ostatnią sobotę, byłam w płaszczu, ale normalnie też widac brzuszek - a on nic 😁 Więc postanowiliśmy, ze następnym razem jak się spotkamy będe w tej bluzeczce, może zauważy 😁

• Mamusia
DorotaK napisał(a):
Kocik napisał(a):
DorotaK napisał(a):
Wczoraj kupiłam bluzeczkę tej firmy, z dziewczynką na brzuszku 😁

hahaha no popatrz 🙂 byłaś szybsza od reklamy w TVN 😁 😁 😁

A jak 😁 Bardzo spodobała mi się Twoja bluzeczka z dzidzią na brzuszku, to Tobą się inspirowałam 🙂

Mamy takiego znajomego, właściwie to przyjaciel mojego B ale taki specyficzny, którego z lekka wkręca w różne dziwne akcje, mówi częściowe prawdy, jeszcze nie wie o naszej dzidzi - mimo, że kilka razy się widzieliśmy a ja niespecjalnie się ukrywałam. Ostatnio widzieliśmy się w ostatnią sobotę, byłam w płaszczu, ale normalnie też widac brzuszek - a on nic 😁 Więc postanowiliśmy, ze następnym razem jak się spotkamy będe w tej bluzeczce, może zauważy 😁

hahaha no to 'domyślny' chłopak 😁 😁 😁
ale najgorsze jest to że te ciuchy są takie słodkie ale niestety drogie jak na krótki okres używania ich.... 🤢 🤢 🤢 szkoda bo są naprawdę superaśne. ja pozostanę raczej przy tej jednej bluzce w tym stylu, jakieś koszule mam ale teraz będzie coraz cieplej i też trzeba się będzie w coś zaopatrzyć. a to już w sumie raptem na sam koniec więc na chwilkę 😮