Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej,

Dziewczyny podziwiam Was za spokoj z jakim piszecie o przeprowadzkach, przemeblowaniach i wstawianiach drzwi. Ja wczoraj znow wysiadlam - meble dla synka nie dojechaly 😠 😠 I gdyby nie to, ze maz byl w domu to chyba bym rodzila z nerwow. Cale zamowienie odwolalismy, bo wiemy, ze z ta firma kurierska nigdy bysmy ich nie zobaczyli. Idioci przywiezli meble do magazynu kolo nas w zeszla sode, a w czwartek odeslali je spowrotem bo rzekomo adres nie istnial - a my bardzo dokladnie opisalismy gdzie jestesmy, ze szczegolami. To nawet pacany nie raczyli dolaczonego opisu przeczytac. 😠 😠 😠 😠 Przeprosiny firmy, z ktorej to kupowalismy, ani firmy kurierskiej nie pomogly. Moj maz stracil do niech cierpliwosc, tym bardziej, ze juz raz paczki nie dowiezli (do dzids jej nie zobaczylismuy), wiec odwolal wszytsko. Zlozylismy to samo zamowienie w innym sklepie, upewniajac sie wczesniej, ze nie korzystaja z uslug tego samego kuriera. Szkoda tylko ze znow musimy czekac, a ja znow tkwie w martwym punkcie. 😞 Wszystkie ubranka i rzeczy dla Dominika stercza w siatach, a ja mam juz te ciazowe uczucie, ze na tym etapie powinnam miec wszystko zapiete na ostatni guzik 🥴 😮 By tego bylo malo, to na wozek tez trzeba czekac - 2tyg 😞 😞 😞 Na koniec dnia moj brat tak mnie wkurzyl, ze najchetniej to bym go z rodziny wypisala... 😠 😠 😠 😠 A kiedy zmarnowana i zmeczona na maxa, zobaczylam ile przytylam i ze zaczynam puchnac - organizm zatrzymuje wode - to peklam 😞 😞 😞 Ehh, jakies zle fatum nad nami wisi...

• Mamusia
dzien dobry 🙂wyspalam sie na maxa 🙂tez mialam dzisiaj duzo snów ale czesciowo je pamietam 🙂
Midorada naprawdę idzie się wkurzyć wcale się nie dziwie ze tak zareagowałaś...
mam dziś dzień bez planów nie wiem co będę robiła pewnie coś wyjdzie w trakcie 🙂

• Mamusia
Aneta jak nie masz na dzis planow i robot domowych to poleniuchuj sobie troche. 😎 😎 😎 😎 Poczytaj jakis babski magazyn - ja chyba tak zrobie - pozniej oczywiscie, bo chalupa do sprzatania na mnie czeka 🤢 🤢 🤢
Tysia super, ze z Adasiem wszystko dobrze. Teraz juz tylko do przodu - jeszcze chwileczke, jeszcze momencik... 😉 😉 😉

Czekam wlasnie na dostawe mebli do salonu i pokoju komputerowego - ufff - dobrze, ze chlopaki juz jada - dzieki bogu wczorajszej powtorki z rozrywki dzis nie bedzie. Jutro, po 4 miesiacach czakania, przyjezdza sypialnia - oby!!!!!!!

• Mamusia
Halo Brzusie 🙂

Tak czytam, ze wszystko macie juz przygotowane i dzisiaj wybywam na zakupy bo czasu coraz mniej 🙂 Mam zamiar juz tez cos pokupić na urodzinki , chociaż mam je w poniedziałek, to w niedzielę zaproszę rodzinkę na jakąs kawe i poczęstunek 🙂 i powiem Wam ze stara dupa ze mnie 28 lat na karku 🙂
Tysiu daj znac jak po lekarzu
Midorada na spokojnie sobie to wszystko weź 😉 wiem jak to jest bo w styczniu tez to przezywalam , a brata tez bym wypisala ze swojej rodziny 🙂 takze mamy ze soba cos wspolnego 😁 głowa do góry 🙂 jak to mówi Tysia "Luźna Łyda" 😁 😁 😁 😁 😁
Kozinka z tą kupą niezła sprawa 😁 przerąbane czlowiek nie wie czy chce kupe czy dziecko rodzi 🤔 🙂
ja pewnie przed cesarką bede miala robioną lewatywe?? ta ,która juz miała cc to pewnie wie 🙂

• Mamusia
Hej laski!

Midorada wcale sie nie dziwie, ze sie wkurzyliscie, jak ja nie znosze takich pacanow 😠 😠 😠

Czarna ja tez sie wlasnie wczoraj zastanawialam czy robia lewatywe przy planowanym cc, w sumie po co?

Kozinka jak tam dzisiaj skurcze, dzwonilas do swojego gin?

• Mamusia
Czarna przez 2 dni to ty palcem nie ruszysz po cc, nie wiem moze robia wlasnie po to zeby nie trzeba bylo sie ruszac 😮 Wiem, ze 3 dnia trzeba zrobic kupala albo ci daja czopka 😮 😮 😮 😮

Ile sie lezy w pl po cc? Ja jak sie bede dobrze czula to sie wczesniej wypisze na zadanie bo 7 dni to strasznie dlugo 🤢

• Mamusia
oj Dorota to masz się z tymi dostawcami....pacany do kwadratu... nie ma chyba nic gorszego niż nie otrzymanie wyczekiwanej dostawy...ale nie martw się ja też wszystko w kartonach mam, ale jakoś się nie martwię, pewnie że chciałabym już mieć wszystko gotowe ale nic nie zrobię bo te drzwi w najgorszym wypadku przyjdą w połowie maja...wtedy szybkie malowanko i wstawianie mebli to pokoiku młodego no dopiero jakieś pranie bo wcześniej to nie ma sensu.

pogoda dziś taka piękna że aż chce się wyjść ale muszę przesiedzieć w domciu żeby się w końcu na dobre wykurować.
maluch tak mnie po żołądku wali i po żebrach że szkoda gadać 😁 hehe też czuje wiosnę 😁

• Mamusia
Dzień dobry ja też byłam dzis na wynikach, a po nich poszłam dalej spac, w sumie dopiero co wstałam, byłam wykonczona wczorajszymi zakupami 🤢
Teraz wcinam sobie ciacho jeszcze i popijam kawkę, ale zaraz trzeba sie ogarnac i musze isc do rodziców, tam ogarnąc tacie po swietach bo mama pojechała w delegacje i nie zdazyła 🤢

• Mamusia
no kurcze skurcze mam dalej,ale mój lekarz będzie dopiero w piątek,więc postanowiłam,że gdyby się coś więcej działo to w międzyczasie na izbę pojadę,zrobią mi tam ktg itd... z tym,że mam wizytę w przyszłą środę,więc jak będzie tak jak jest to może poczekam do środy,bo prócz skurczy to nic więcej nie ma,więc to pewnie przepowiadające z tym,że te bolesne 🥴
czarna ja nie mam kompletnie ani jednej rzeczy zakupionej do wyprawki czy szpitala... ale mam po pierwszej dzidzi,więc kupić muszę tylko kosmetyczne i higieniczne rzeczy

• Mamusia
Matko kochana mam wrazenie ze mi mala lezy w poprzek bioder i sie rozpycha, zaraz mi kosci polamie, co za wtretne uczucie 🤢 🥴

Kozinka mam nadzieje, ze nie skraca Ci sie szyjka ani nie masz rozwarcia bo przy takich skurczach to wcale nie byloby dziwne. Ja tez ciagle walcze z tymi skurczami i niestety nic mi nie pomaga oprocz lezenia na lewym boku ale przeciez niemoge lezec ciagle w wyrze, chyba bym kurwicy dostala, zreszta przy Majce to niemozliwe.

• Mamusia
No tio tutaj sie niezle to wszystko rozciaga w czasie bo dopiero na 3 dzien sie wstaje z wyra. Po co szare mydlo, do mycia? Ja mialam Nivea intima i teraz tez bede miala ten sam plyn do higieny intymnej. Wolalabym na 3 dzien wyjsc ze szpitala, zawsze sie lepiej dochodzi do siebie w domu, chocoaz z 2 strony w razie w ma si eta opieke medyczna pod nosem i zastrzyki przeciwbolowe 😜 😉

• Mamusia
Z tego co kumpele mi opowiadają , to u Nas jest różnie.. Leży się około 4-5 dni w szpitalu, jezeli z dzidzią jest wszystko o.k.
Natomiast jeśli chodzi o wstawanie to po 12 godzinach jedna kumpela wstawała, a drugiej kazali już po 8 godzinach 😮 to chyba zalezy od szpitala i lekarzy.... Oczywiście dziecka nie trzeba mieć przy sobie, bo wiadomo człowiek ledwo co się rusza...

• Mamusia
a u mnie jest taki numer ze jak nie czuje sie na wyjscie do domu po 3 dobachi chce zostac dluzej po cc to musze zaplacic 350zl za dobę a jezeli maluszek bedzie musial zostac dluzej to za darmo ale jakbym chciala byc z nim to juz doplata 246zl za dobe....

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
Matko kochana mam wrazenie ze mi mala lezy w poprzek bioder i sie rozpycha, zaraz mi kosci polamie, co za wtretne uczucie 🤢 🥴

Kozinka mam nadzieje, ze nie skraca Ci sie szyjka ani nie masz rozwarcia bo przy takich skurczach to wcale nie byloby dziwne. Ja tez ciagle walcze z tymi skurczami i niestety nic mi nie pomaga oprocz lezenia na lewym boku ale przeciez niemoge lezec ciagle w wyrze, chyba bym kurwicy dostala, zreszta przy Majce to niemozliwe.

no widzisz,ja też mam Klaudię i nie poleżę,z tym,że u mnie nawet leżenie nie pomaga,bo jak się położę to wtedy karola najwięcej się rusza i jej ruchy również wywołują skurcze 🥴 jadę dzisiaj do teściów z mężem żeby zobaczyć jak tam sprawy samochodowe chociaż wiem,że w czarnej d... więc jak pojedziemy razem z mężem to po drodze jest poradnia,może złapię położną i się jej zapytam czy czekać do środy czy nie,ale lekarza i tak do piątku nie ma,więc nie wiem teraz czy jest sens iść skoro i tak wiem,że mnie nie przyjmą,jedyne to izba przyjęć,ale to ostateczność,bo mam 30km autobusem na izbę z przesiadkami a przecież prócz skurczy nic się raczej nie dzieje więc nie wiem czy jest też sens tam jechać...

• Mamusia
Anett napisał(a):
a u mnie jest taki numer ze jak nie czuje sie na wyjscie do domu po 3 dobachi chce zostac dluzej po cc to musze zaplacic 350zl za dobę a jezeli maluszek bedzie musial zostac dluzej to za darmo ale jakbym chciala byc z nim to juz doplata 246zl za dobe....

chore

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Anett napisał(a):

chore

Nie chore, normalne w prywatnej klinice, zreszta i tak tanio.

Kozinka a sprobuj z ta polozna chociaz, moze ona ci zbada szyjke?

• Mamusia
Witam 🙂
Ale się wyspałam, już po śniadanku, mężulo w wyrku jeszcze leniuchuje 🙂
Dziewczyny mają rację lepiej żeby położna sprawdziła czy szyjka się nie skraca i że wszystko jest w porządku, lepiej dmuchać na zimne.
Mam dziś w planie małe zakupy dla mojej Kruszynki i dla siebie, ale jak to wyjdzie w praniu nie wiem 🙂

Z tymi dostawcami to macie przeboje, Dorota współczuję.

moja Hania tak się wypięła że mam wielka gulę śmiesznie to wygląda 😁

Pogoda u mnie typowo wiosenna, więc spacerek dziś wskazany 🙂

Miłego dnia 🙂