Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kocik napisał(a):
ups..skłamałam...dostałam od koleżanki szafę i przewijak ale ile się pewni jeszcze nasłucham na ten temat to pewnie aż dziecko wyrośnie....bo ona taka jest że kipi kasą i dla niej są mega przeceny jak np jedzie do galerii i wchodzi do takich sklepów które ja tylko oglądam z zewnątrz i mówi jakie super przeceny trafiła bo buty z 1000 na 600...extra okazja ale za chwilę słyszę że oni kasy nie mają....że nie może np z nami pójść do kina bo nie ma kasy....a sypialnie robi taką że głowa mała...samo jedno łóżko kosztuje 6tyś.ja jej nie żałuję ale wkurza mnie taka dwulicowość i obłuda...tu wydaje tyle na remont...a tu płacze że kasy nie ma...to co mają powiedzieć ci co na prawdę nie mają? co mają tylko 2tyś pensji? i żyją....eh... no ale to właśnie od niej dostałam. 😉

z 1000 na 600 😁 😁 no tak tanioszka, jak za darmo 😜 😜

• Mamusia
midorada napisał(a):
Haha Majka moj mial to samo. Ja sie zajecia w szpitalu skonczyly, to tylko pytal "a ty wiedzialas o tym? " i strach w oczach... 😁 😁 😁

🤪 🤪 🤪i to dlatego my rodzimy 🙂 🙂 🙂

a o książeczkach też gdzieś już słyszałam no i to że dziecko na początku widzi czarno biało też. nie wiem czy w DDTVN o tym nie mówili

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
Kocik napisał(a):
ups..skłamałam...dostałam od koleżanki szafę i przewijak ale ile się pewni jeszcze nasłucham na ten temat to pewnie aż dziecko wyrośnie....bo ona taka jest że kipi kasą i dla niej są mega przeceny jak np jedzie do galerii i wchodzi do takich sklepów które ja tylko oglądam z zewnątrz i mówi jakie super przeceny trafiła bo buty z 1000 na 600...extra okazja ale za chwilę słyszę że oni kasy nie mają....że nie może np z nami pójść do kina bo nie ma kasy....a sypialnie robi taką że głowa mała...samo jedno łóżko kosztuje 6tyś.ja jej nie żałuję ale wkurza mnie taka dwulicowość i obłuda...tu wydaje tyle na remont...a tu płacze że kasy nie ma...to co mają powiedzieć ci co na prawdę nie mają? co mają tylko 2tyś pensji? i żyją....eh... no ale to właśnie od niej dostałam. 😉

tak Majka tanioszka jak się patrzy w tedy to nic tylko brać dwie pary 😁 😁 😁 hahaha no a do tego firmowe jeansy za 300 i koszula w krate bo akurat modna za drugie tyle i ponad 1tys poleci na jedno wyjście 😁 😁 hihihi

• Mamusia
Kocik napisał(a):
Pszczelarka napisał(a):
Kocik napisał(a):

tak Majka tanioszka jak się patrzy w tedy to nic tylko brać dwie pary 😁 😁 😁 hahaha no a do tego firmowe jeansy za 300 i koszula w krate bo akurat modna za drugie tyle i ponad 1tys poleci na jedno wyjście 😁 😁 hihihi

no nie moge..i jeszcze Ci taka smęci, że pieniędzy nie ma. 😠 😠 😠

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Hehehe, a ja dzis zajebiste leginsy kupilam na rynku za 15 zl 🙂) a tfuuuu 🙂) hahhaa 🙂)

no i o to chodzi 😁 😁 my się umiemy ubrać na rynku czy w lumpku i żaden wstyd. dupa nam od tego nie odpadnie 😁 😁 😁 i ja się zawsze cieszę że coś tak tanio uda mi się dostać 🙂

• Mamusia
Kocik mowisz ze sie nasluchasz...

My dostalismy duzo rzeczy jak rodzilam Majke, spacerowke ktora sie rozpadala, bez gondoli, ciezka w piiip, watpliwej jakosci, wanienke, bujak wszystko jak sprzed potopu, jakies stare ciuszki no generalnie wstyd a to wszystko od szwagierki. Szczerze mowiac, pierwsze dziecko nie wiedzialam co mi jest tak na prawde potrzebne wiec bylam w sumie wdzieczna przez pierwszy kuzwa tydzien. Tyle mi nerwow napsulo to dziadostwo i gadanie tesciowej i ich wszystkich jak to oni nam pomogli do pozygania doslownie. Dlatego tym razem nie biore od nich kompletnie nic a nic co tez powinnam zrobic przy Majce, wypierdzielic na smieci i tyle al;e nie wypadalo. TYeraz mam to juz w dupie, kupilismy nowy wozek w PL, tesciowa sie zesra ze zlosci jak sie dowie bo przeciez wozek jest w domu. 😠 😠 😠 Mam to gdzies, niech se gada co chce, tym bardziej ze mam mojego mezowatego po swojej stronie, wie ile sie z tym chujostwem nameczylam i teraz nawet nie probuje oponowac jak chce cos kupic. Sorki za ptrzeklenstwa ale jak sobie przypomne ten okres to mnie krew zalewa.

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
midorada napisał(a):
Haha Majka moj mial to samo. Ja sie zajecia w szpitalu skonczyly, to tylko pytal "a ty wiedzialas o tym? " i strach w oczach... 😁 😁 😁

hahahahah faceci sa tacy zabawni..
u nas babka coś gada.. a mój..
mamy to już?
A chcesz to? To się kupi jak trzeba 😁

Majka, ja mialam tak dosc chodzenia po sklepach na solo i podejmowania decyzji, ze ktoregos dnia zatargalam go jakiegos wielkiego dzieciecego (mothercare chyba) i pokazalam ile rzeczy dla dziecka trzeba. Oczy mu sie wtedy otworzyly. Inna sprawa, ze my jeszcze w tym samym czasie urzadzalismy swoj dom od zera praktycznie i on byl bardziej skupiony na meblach do chalupy niz na dziecku. Szczesliwie w tej chwili wszystko jest juz pod kontrola 😉

Aga wspolczuje takiej kolezanki. Nie cierpie takich ludzi, ktorzy oczekuja wdziecznosci do konca zycia i na kazdym kroku podkreslaja jacy to sa wspanialomyslnia bo podarowali Ci kilka rzeczy, ktrorych juz nie potrzebowali i tak naprawde chcieli sie ich pozbyc... ku naszej uciesze oczywiscie 😉

• Mamusia
Tak sie teraz zastanawiam bo my juz mamy gotowy pokoik dla małego ni i lóżeczko zostało tam ustawione ale chyba jednak na poczatku maluch musi spac z nami w sypialni wiec musze cos kupic do sypialni jeszcze, jak długo tak mniej powienien tak spac zanim bedzie spał w swoim pokoiku?

• Mamusia
Ja jakos w lumpku nie...ale nie przeszkadza mi to, ze te ciuszki sa uzywane.. nie wiem sama co 🙂) hehe ale nie potrafie tam nic znalezc 😉) ani progu przekroczyc 😉 haha

no Wiolka i bardzo dobrze.. sraj na to i tyle!!! Ja w szoku jetem, ze jedna z Pan w pracy sie zapytala czy ne chce iuchow wozka i fotelika do auta, po jej wnusi... 😮
Ogolnie mile to dostac od kogos.. ale bez lachy i bez klaniania im sie po pas... 🙂

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
Kocik mowisz ze sie nasluchasz...

My dostalismy duzo rzeczy jak rodzilam Majke, spacerowke ktora sie rozpadala, bez gondoli, ciezka w piiip, watpliwej jakosci, wanienke, bujak wszystko jak sprzed potopu, jakies stare ciuszki no generalnie wstyd a to wszystko od szwagierki. Szczerze mowiac, pierwsze dziecko nie wiedzialam co mi jest tak na prawde potrzebne wiec bylam w sumie wdzieczna przez pierwszy kuzwa tydzien. Tyle mi nerwow napsulo to dziadostwo i gadanie tesciowej i ich wszystkich jak to oni nam pomogli do pozygania doslownie. Dlatego tym razem nie biore od nich kompletnie nic a nic co tez powinnam zrobic przy Majce, wypierdzielic na smieci i tyle al;e nie wypadalo. TYeraz mam to juz w dupie, kupilismy nowy wozek w PL, tesciowa sie zesra ze zlosci jak sie dowie bo przeciez wozek jest w domu. 😠 😠 😠 Mam to gdzies, niech se gada co chce, tym bardziej ze mam mojego mezowatego po swojej stronie, wie ile sie z tym chujostwem nameczylam i teraz nawet nie probuje oponowac jak chce cos kupic. Sorki za ptrzeklenstwa ale jak sobie przypomne ten okres to mnie krew zalewa.

🤪 🤪no właśnie tak to z tym jest...dostaniesz a potem wysłuchujesz...kurde to niech nie dają jak mają potem do końca świata o tym gadać i wyrzygiwać...ja to pewnie usłyszę za jakiś czas że znalazła na aukcji takie same meble za tyle i tyle że też mogła sprzedać...no ale że mi obiecała to już mam...no ale...na razie cisza więc i tak jestem wdzięczna bo w na prawde dobrym stanie a te klupsiowe są faktycznie drogie. nie ma co wywoływać wilka z lasu 🙂 tyle że ja wiem jak ten wilk potrafi warczeć hihihi

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Tak sie teraz zastanawiam bo my juz mamy gotowy pokoik dla małego ni i lóżeczko zostało tam ustawione ale chyba jednak na poczatku maluch musi spac z nami w sypialni wiec musze cos kupic do sypialni jeszcze, jak długo tak mniej powienien tak spac zanim bedzie spał w swoim pokoiku?

my tak samo mamy, pokoik będzie już gotowy ale do sypialni chcę jakiś kosz czy kołyskę żeby na początku mieć go koło siebie. a jak długo? nie wiem ale ze 3 miesiące myśle że tak. w dzień w między czasie po koniec będę pewnie już do łóżeczka układać ale na noc koło siebie

• Mamusia
midorada napisał(a):
No my Emi mamy koszyk - no wlansie KOSZYK - kolezanka nam pozycza!!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaa 🤪 🤪 Wiec maly bedzie spal z nami w nocy w sypialni w koszyku, ale w ciagu dnia to chce by byl w swoim lozeczku. 🙂

hahaha no dokładnie tak samo 😁 😁 😁 takie samo podejście. no i dokładnie tak jak Wiola piszesz jak będzie już całe noce przesypiał to też będzie argument na stałe przenosiny 🙂