Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
chyba kupie wczesniej to turystyczne i bedzie ono w sypialni dopuki bede karmić

jak masz miejsce na turystyczne w sypialnie to pewnie że tak bo potem na jakieś wyjazdy się przyda. u ans zmieści się tylko kołyska lub taki kosz.

Sandra ja w lumpkach też rzadko coś wypatrzę, do tego trzeba mieć dar 😁 😁 ale czasem coś się trafi. 😉

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja tez bym chciała, żeby Polcia jak najszybciej spała sama.. jak mi mąż opowiada co się w pracy nasłucha, jakie ludzie mają problemy z dzieciakami..
tak przyzwyczajone, żeby spac z rodzicami, że ciężko nauczyć, żeby spały same..

Anett imię Oskar bardzo mi się podoba, a skąd ta zmiana?

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
ja tez bym chciała, żeby Polcia jak najszybciej spała sama.. jak mi mąż opowiada co się w pracy nasłucha, jakie ludzie mają problemy z dzieciakami..
tak przyzwyczajone, żeby spac z rodzicami, że ciężko nauczyć, żeby spały same..

Anett imię Oskar bardzo mi się podoba, a skąd ta zmiana?

no ja zawsze uważałam że dziecko powinno mieć swoje miejsce do snu, może być na początku koło mnie ale w osobnym wyznaczonym do tego miejscu tj np kołyska. bo dokładnie tak jak piszesz potem mają ludzie problemy żeby odzwyczaić. wiadomo że mamie wygodniej przy cycu mieć w tym samy łóżku dziecko ale ja też ze względów bezpieczeństwa bym się bała. pierwszego też odkładałam zawsze do jego łóżeczka

• Mamusia
heheh , moja do dzis przylazi do nas do lozka w nocy 🙂) no ale co zrobic 🙂) wyszlo jak wyszlo...

Jak miala 3 tyg to wrocilam na uczelnie, i cos kosztem czegos, zeby byc w miare przytomna w szpitalu, to jak wstawalam do niej po 3 razy w nocy to w koncu zaczelam ja na cyca brac do siebie i karmilam na lezaco.. ona nuplala a ja spalam 🙂) a ile razy sie obudzilam z sutkiem na wierzchu, i posciel zalana 😁D heheh

• Mamusia
Kocik napisał(a):
ale extraśne rzeczy Justyna masz 🙂 superaśne a ta mata...extra tanio Ci się udało ją kupić. a ta huśtawka - rewela 🙂
ja podobnie jak Dorota Ty nie umiem kupować na allegro bo jakby nie ufam ludziom....i mam obawy jak to w realu faktycznie wygląda ale może taką matę też gdzieś upatrzę i zaryzykuje? 🙂 ryzyk fizyk 🙂
ja też nic nie dostaję wszystko mam albo po pierwszym albo sami musimy się zaopatrzyć.

ta mata widziałam też była za 49 zł ktoś wystawił ja zqwsze czytam komentarze ,żeby mieć pewność 😜

• Mamusia
sandroos napisał(a):
heheh , moja do dzis przylazi do nas do lozka w nocy 🙂) no ale co zrobic 🙂) wyszlo jak wyszlo...

Jak miala 3 tyg to wrocilam na uczelnie, i cos kosztem czegos, zeby byc w miare przytomna w szpitalu, to jak wstawalam do niej po 3 razy w nocy to w koncu zaczelam ja na cyca brac do siebie i karmilam na lezaco.. ona nuplala a ja spalam 🙂) a ile razy sie obudzilam z sutkiem na wierzchu, i posciel zalana 😁D heheh

hahaha 😁 😁 to może nawet mężo się cichaczem podłączał hihihi 🙂 🙂 🙂
ja miałam podobnie, w grudniu urodziłam a na czerwiec miałam obronę 🤢 🤢 🤢 ale dałam radę 🙂

• Mamusia
dokładnie Sandra masz rację, nasze postanowienia postanowieniami a życie potem to weryfikuje.

mój też sporo chorował do roczku (potem też) ale te noce na rękach z gorączkującym dzieckiem i sama w chacie to tego nie zapomnę. ale udało się że potem już spał u siebie. bo wiadomo że jak dziecko chore to śpi się z nim bo trzeba mieć włączone czuwanie

• Mamusia
Anett napisał(a):
zmiana nastapila przez Adama powiedzial ze Oliwier Janiak wyglada jak pedal i on juz nie chce tego imienia 🤢

😁 😁 😁 😁 no w sumie ma racje 😁 😁 😁 😁

ale Oliwier jako imię bardzo ładne 🙂

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
Emi a to turystyczne to nie jest przypadkiem takich samych rozmiarow co zwykle lozeczko?

Moze kup uzywana kolyske albo kosz 🙂

Ja na poczatku bede miala kosz, jak mloda przestanie sie budzic w nocy to laduje w lozeczku a jak skonczy roczek to do siory do pokoju 🙂

Turystyczne bedzie mniejsze od mojego łuzeczka bo ja łózeczko kupiłam wiekszych rozmarów takie ze potem w tapczanik sie zmienia, a te kosze sa bardzo ładne ale na allegro patrzyłam to uzywane dochodza do 100 zł a za 160 zl to juz mam wypasione nowe turystyczne a w sierpniu jedziemy nad morze to juz turystyczne musimy miec, wiec po prostu kupie je wczesniej i tyle, a i mam w sumie ogród to zawsze moge małego w turystycznym tez na ogrodzie wystawić 🙂, ale ten kosz bardzo ładny, ładniej sie prezentuje niz turystyczne ale z praktycznego punktu to jexdnak turstyczne dla mnie praktyczniejsze

• Mamusia
Aaaaaa na oddzale 🙂)) No bo u nas grupy nazywaja sie oddzial 1, oddzial 2 😁D hehe, ale Was pipowato w blad wprowadzilam 🙂 🤢

na 6 tygodni jak kolezanka poszla na operacje pracowalam w zlobku jako intendentka w biurze, co te diety pisalam, faktury itp 😉 a jak kumpela wrocila to spowrotem zeszlan na dol na oddzial do dzieci 🙂)
ale nadal na stanowisku poloznej 🙂

Teraz udalo mi sie to wyjasnic? 😁

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Aaaaaa na oddzale 🙂)) No bo u nas grupy nazywaja sie oddzial 1, oddzial 2 😁D hehe, ale Was pipowato w blad wprowadzilam 🙂 🤢

na 6 tygodni jak kolezanka poszla na operacje pracowalam w zlobku jako intendentka w biurze, co te diety pisalam, faktury itp 😉 a jak kumpela wrocila to spowrotem zeszlan na dol na oddzial do dzieci 🙂)
ale nadal na stanowisku poloznej 🙂

Teraz udalo mi sie to wyjasnic? 😁

Ha teraz wszystko jasne bo raz własnie pisałas u nas na odziale, raz o dzieciaczkach i własnie nie wiedziałam juz w koncu 🙂