Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Boli brzusio ale już nie tak często teraz ból jest co pól godziny a nawet i raz na godzine więc nie panikuje i jeszcze mam czas by jechać do szpitala 🙂 nie mam daleko 10 min samochodem wiec damy rade w razie czego 😁 teraz trochę pochodziłam i lepiej jak się kłade to mnie łapią skurcze i promieniuje az na krzyże więc obawiam się trochę bólu 😜 zaraz uciekam na dzień Ułana bo jest u nas i może po dłuższym spacerku się coś bedzie dziać. Emi czas już jest odpowiedni maluch może wyjść w każdym momencie 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Ja miałam paskudną noc, niewyspana, do tego jak udało mi się zasnąć to o 7:00 obudziłam się i już zasnąć nie mogłam więc już o 8.30 w Kościele byłam. Mój mąż jak wczoraj poległ tak do tej pory śpi.
Miłego dzionka 🙂

• Mamusia
dzien dobry 🙂jakos ta noc minela 🙂dziecko mi kaszle a teraz nie moze byc chora bo przeciez trzeba szkole poprawic a malo czasu zostalo 🙂
u mnie zapowiada sie kolejny nudny dzien ale sa plusy jak nie wychodze z domu,kasy nie wydaje 😉
jutro mam ortopede z córką bo ona jezdzi na rowerze wyczynowym i tak upadla ze u reki ma jedne kostki wyżej a inne nizej 😠 po prostu cudownie...

• Mamusia
Anett napisał(a):
dzien dobry 🙂jakos ta noc minela 🙂dziecko mi kaszle a teraz nie moze byc chora bo przeciez trzeba szkole poprawic a malo czasu zostalo 🙂
u mnie zapowiada sie kolejny nudny dzien ale sa plusy jak nie wychodze z domu,kasy nie wydaje 😉
jutro mam ortopede z córką bo ona jezdzi na rowerze wyczynowym i tak upadla ze u reki ma jedne kostki wyżej a inne nizej 😠 po prostu cudownie...

Aneta no zawsze uprawianie sportu wiąże sie z jakimis kontuzjami :/
Mój tata całe zycie grał w piłke nożną, i jak nie miał szczęki połamanej to palce wybite itd itp Mój Mąż zaś trenował muai thai i zawsze przychodził po sparingu z posiniaczoną twarzą 🤢 🤢 i tez jak nie palce wybite to z nogami coś i tak w kółko 🤢 🤢

• Mamusia
Tyssiiaa jak zwykle promiennie 🙂 Ostatki zdjęć zanim Adaś na świecie się pojawi 🙂

Ja właśnie wróciłam, byliśmy z mężem i Teściową u jego wujostwa na obiadku, takie dni lubię gdy nie muszę gotować 😁
U mnie pogoda ładna, słonko świeci i jest cieplutko oby tak zostało 🙂
Coś mnie gardło zaczyna pobolewać kurka no :/

• Mamusia
Matko kochana umieram z nudow, taka dupna pogoda,ze nawet na spacer wyjsc nie mozna a ja jestem nieprzytomna bo w sumuie moze ze 3 godziny spalam w nocy. Nie moge sie doczekac 19 jak mloda pojdzie w kime.

Aneta czym ty sie przejmujesz, jak nie widac to sie ciesz, ze mnei sie robi kulka 😁 😁 😁 😁

Tysia slicznie wygladasz 🙂

Przez ostatnie 2 dni 3 razy uslyszalam, ze mi brzuch opadl 😮

• Mamusia
Aneta wszystko Ci wroci na miejsce, nie przesadzaj. Pocwiczysz i bedzie git. Zobaczysz bedzie tyle latania przy malenstwie ze nawet nie zauwazysz kiedy Ci kg spadna. Powiem Ci, ze ja przytylam z Majka ponad 22kg, plus bylam cala opuchnieta, nic kompletnie nie cwiczylam po porodzie, Maja ssala cyca tylko 3 tygodnie i zeszlo ze mnie wszystko co do kilograma.

Nie wkrecaj sobie kobito, zawsze mozna zrobic sobie liposukcje 😁 😁 😁 😜

• Mamusia
wszamałam kalafiorka z bułeczką tartą 🙂
zamówiłam koszule do karmienia na alegro jak przyjdzie i bedzie ok to zamówię jeszcze jedną 🙂
posciel zmieniona dwa prania zrobione jeszcze kurze poscieram bo tydzien mam troszke zalatany od poniedzialku wiec nie bedzie czasu 🙂
obyś Wiola miała racje z tym zrzucaniem kilogramów po córce poszło mi gładko juz ze szpitala wyszłam z wklęsłym brzucholem ale wiek robi swoje 🙂

• Mamusia
Haj 🙂

wrócilam z Mężulskim ze spacerku , bylam u mamci na kawce i serniczku 🙂
Na wagę to ja nie wchodzę bo się boję hihihi ale ostatnio miałam 13kg na plusie, także Aneta nie martw się doganiam Cię 😜
Jutro prasuje ciuszki bo leżą już 3 dni i czekają 🙂 zostanie mi jeszcze jedna pralka, i dokupienie tego co jeszcze mi trzeba .....

Nie wiem co zrobić , czy rodzić w Katowicach - blisko domu, czy zdecydować się na Rudę Śląska oddaloną 30km ode mnie , z tym że tam pracuje mój lekarz prowadzący i on zrobiłby mi cc i napewno psychicznie czułabym się lepiej ....
Jak myślicie ? We wtorek mam wizytę i musiałabym go już poinformować...
Chodzi mi też o dojazd - Mąż musiałby dziennie 60km jezdzić autem.... 🤢

• Mamusia
Czarna ja na bank bym sie zdecydowala na Rude skoro tam bedzie Twoj lekarz prowadzacy. Ja mam do szpitala 50km wiec maz bedzie codziennie robil te 100km 🤢 Tym bardziej, ze to jest cc wiec na spokojnie jedziesz dzien wczesniej. Zastanawialbym sie tylko jezeli mialabym rodzic naturalnie ze wzgledu na odleglosc, ze nie zdaze czy cus ale tutaj nie ma takiego problemu.

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
Czarna ja na bank bym sie zdecydowala na Rude skoro tam bedzie Twoj lekarz prowadzacy. Ja mam do szpitala 50km wiec maz bedzie codziennie robil te 100km 🤢 Tym bardziej, ze to jest cc wiec na spokojnie jedziesz dzien wczesniej. Zastanawialbym sie tylko jezeli mialabym rodzic naturalnie ze wzgledu na odleglosc, ze nie zdaze czy cus ale tutaj nie ma takiego problemu.

No ja właśnie mocno się zastanawiam na Rudą Śl, nawet Położna mi doradzała ,że to bardzo dobry szpital ... Mój lekarz chce mnie wyslac juz 2tyg przed terminem do szpitala chodzi o tętniaka mojego) a na tydzien przed zrobić cc - ale moze bym go przekonała, zeby chociaz na 2 dni przed cc położył mnie w szpitalu, zeby Mąż nie musial tyle zapierniczać....
We wtorek z nim pogadam i zobacze co powie.. bo jednak byłabym spokojniejsza jakbym była pod jego skrzydłami 🙂

• Mamusia
Wiola Ty sie nie smiej normalnie w tej ciazy czuje sie jak babcia moze dlatego ze sie tocze a nie chodze pingwin by mnie wyprzedził 😁 😁 😁
ja poprostu martwie sie na zapas moze calkiem nie potrzebnie ale kobita w ciazy jest marudna i wymysla cuda na kiju 😁
Kasia ja tez bym wybrała tak jak Wiola 🙂

• Mamusia
hejka, my nie dawno dotarliśmy do domku 🙂 super pogoda na spacerek 🙂
aż do domu się nie chciało wracać 🙂 i będzie coraz fajniej 🙂
Justyna jak Ty extra wyglądasz 🙂 kurcze jaki zgrabny brzusio, normalnie nie wyglądasz na sam finisz 🙂
Aneta Ty za dużo nie czytaj bo nie ma co się nakręcać 🙂 ja nic nie czytam (oprócz was 🙂 ) i ważę się tylko u lekarza 🙂
Wiola to faktycznie kawałek masz do szpitala no ale skoro to na umówioną cc to chyba luz? 🙂

jestem mega dotleniona więc zaraz kąpiułka i do wyrka 🙂