Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Anett napisał(a):
zastanawiam sie nad ta matą edukacyjną od tego sprzedawcy 🙂

fajnie że ma tą wkładkę dla niemowlaczka, co prawda wiadomo że takiego maluszka się nie położy od razu na taką matę ale podkładka pod główkę zawsze potrzebna 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ciekawe co tam u Justyny i Very....
no i jak się nasze nocne marki czują 😉 hihi, mój też daje mi do wiwatu, całymi dniami ćwiczy chyba piłkę nożną 🙂 ale nocki mam na całe szczęście przespane.

idę trochę polatać z mopem bo jutro na grila mamy gości, balkonik gotowy więc tylko grilować 🙂 co prawda nie na węglowym bo w bloku nie można ale lepszy rydz niż nic 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Hej dziewczyny,

Zwleklam sie z lozka, ale pospac to sobie nie pospalam, bo za domem budowa i chlopaki juz z samego rana (7:30) spychaczami i innym sprzetem ciezkim jezdzili. Nadrabaja stracony czas przez te ostatnie opady. 🤢 Jestem zupelnie nie do zycia. 😞 😞
Czekam wlasnie az buleczki mi sie rozmroza na sniadanie.
Jest dzis naprawde piekna pogoda... 🙂 Podjade chyba do parku na spacer, troche sie naslonecznic po tych tragicznych prawie 3 ulewnych tygodniach. Aga, gdybys byla blizej to na serio wpadlabym do Ciebie z wizyta. Tesknie za morzem. 😞 😞 😞
Wczoraj kupilam juz chyba ostatnie rzeczy potrzebne do szpitala. Teraz juz niech sie dzieje co chce... 😉
Taka jestem nieprzytomna, ze nawet nie pamietam o czym pisalyscie - a przed chwila wszystko przeczytalam... 🥴

• Mamusia
midorada napisał(a):
Hej dziewczyny,

Zwleklam sie z lozka, ale pospac to sobie nie pospalam, bo za domem budowa i chlopaki juz z samego rana (7:30) spychaczami i innym sprzetem ciezkim jezdzili. Nadrabaja stracony czas przez te ostatnie opady. 🤢 Jestem zupelnie nie do zycia. 😞 😞
Czekam wlasnie az buleczki mi sie rozmroza na sniadanie.
Jest dzis naprawde piekna pogoda... 🙂 Podjade chyba do parku na spacer, troche sie naslonecznic po tych tragicznych prawie 3 ulewnych tygodniach. Aga, gdybys byla blizej to na serio wpadlabym do Ciebie z wizyta. Tesknie za morzem. 😞 😞 😞
Wczoraj kupilam juz chyba ostatnie rzeczy potrzebne do szpitala. Teraz juz niech sie dzieje co chce... 😉
Taka jestem nieprzytomna, ze nawet nie pamietam o czym pisalyscie - a przed chwila wszystko przeczytalam... 🥴

hahaha no to musisz sobie kawkę strzelić i przeczytać jeszcze raz hihihi 🙂 , choć po takiej ciężkiej nocce i poranku to nawet kawka może nie pomóc 😉
cieszę się że ładna pogoda do Ciebie zagościła bo w tedy nawet samopoczucie jest lepsze 😉
do nas jakieś wstrętne fronty mają zawitać....i ma padać 😮 😮 😮 a ja tak kocham słoneczko....pewnie jak każdy 😉

• Mamusia
Hej laski!

Ja sie melduje po lekarzu, dostalam jakas masc robiona w aptece na bazie sterydow, ktora mam sie smarowac na noc zeby sie nie drapac za bardzo. Lekarka przypuszcza ze to jakas miejscowa alergia i ma przejsc w ciagu 7 dni jezeli nie, to trza sie kopnac do miasta do gin. Jest tak potwornie goraco ze w ciagu 5 min poza klima spuchlam jak balon 🥴 Moj brzuch wyglada obrzydliwie. W dodatku Majka ma afty w buzce i jest problem z jedzieniem 🤢

Giga nie mam zadnego bolu [piersi, tym bardziej takioego ostrego, sa wrazliwe na dotyk ale to normalne. Niekoniecznie urpdzisz przed terminem, ja mam skurcze od 6 miesiaca a zamknieta jestem na 4 spusty a szykja jakbym wogole w ciazy nie byla.

Maja ja pitole jak ja nieznosze takich gosci, jak przyjechali do mnei znajomi i zaczeli sie zachowywac w ten sposob ze ja mialam kolo nich latac jak sluzaca (a mieli byc ponad 2 tygodnie) to im wprost powiedyialam, ze bardzo sie ciesze ze przyjechali ale ja nei moge wszystkiego dla wszystkich i za wszystkich robic, no sory, obslugiwac 4 osoby to troche ponad moje sily.

Aaa snilo mi sie ze Tysia urodzila, ciekawe jak tam ona 😁

Kozinka daj znac jak po wizycie.

Aneta moj prawy cyc tez jakis bardziej produktywny 😁

Dobra nadrobilam was wiec ide walnac sie z nogami do gory, zaraz zwariuje tak mnie swedzi ten brzuch 🤢

• Mamusia
Aneta zamienmy sie wiec na kraje 😁 😁 😁 przez te ostatnie tygodnie to taka deprecha, ze strach... Deszczyk przy wysokiej temp jest ok, ale jak temp spada do 6 to nie za fajnie... 😲

Aga kawke zdecydowanie sobie strzele, tym bardzie ze nie pilam caly tydzien.. Jeszcze chwilka i zbiore sie do kupy... bedzie dobrze... 😉

• Mamusia
Anett napisał(a):
Aga a ja czekam na deszcz uwielbiam jak w takie ciepelko pada 😁 ja to jakas inna jestem...

hehehe e tam od razu inna 😉 ja też nie powiem, lubię jak taki ciepły deszczyk popada, ale muszą być pewne warunki spełnione : musi padać wieczorkiem albo w nocy i pod warunkiem że rano wyjdzie znowu słonko hihihi 🙂 jakie wymagania 😁 😁 bo w ciągu dnia to mi szkoda jakby miało padać.

• Mamusia
Witam 🙂
Od rana upał, w nocy było tak duszno w domu, że nawet pootwierane okna nic nie dały :/
Ja już po śniadanku, Hania szaleje 🙂
Napisałam do Justyny i przekazałam jej pozdrowienia od Nas. Jak będę coś wiedziała to dam znać, chyba że prędzej tu sama najświeższe wieści przekaże 🙂

Wiolka mam nadzieję że ta wysypka to nic groźnego.
ciekawe co z Verą?

Idę na zakupy, mam ochotę na chłodnik 🙂

• Mamusia
Wiola to miejmy nadzieje że swędzenie ustąpi, mnie stopy bardzo swędzą ale ja często tak mam po zimie, jak nie przejdzie to też będę musiała przejść się do lekarza...no i cycoliny na wieczór jak ściągam stanik od spodu mnie swędzą, ale to może od tych spadochronów 😁
ale generalnie współczuję w takim stanie w tej temp wytrzymać....mi ręce u nas puchną to sobie wyobrażam jak Ty tam u siebie to przechodzisz 😮 😮ale już niedługo 🙂 🙂

Aneta a jak córka? bo pamiętam że lekarz przepisał jej jakąś maść? pomaga coś?

Dorota, masz rację, ciepły deszczyk jest spoko ale jak jest zimno za oknem to tylko człowiek czeka na to słonko 🙂

• Mamusia
Aga tak przepisal ale wiesz jak ona jest u taty to ja jej tak nie upilnuje zeby smarowala pewnie to robi jak jej sie przypomni....
Nenia to Justynka pojechala na izbe ???
przyszedl materacyk do wozeczka nooo teraz jestem zadowolona bo wiem ze małemu bedzie wygodnie 😁 😁 😁ale wietrzy się bo smierdzi fabryką 🙂

• Mamusia
Anetko Justynka napisała to o 5.03 i od tamtej pory cisza, więc jednak pojechała na izbę.
Tyssiiaa napisał(a):
Chyba i ja odwiedze zaraz izbe od. 4 skurcze co 5/7minut mqx bol nie doopisania promieniujacy w pachwiny i wrazenie jakbym miala sie zsikac 🤢 dam znac potem co i jak!

Najpierwsiejsza będzie miała Adasia 🙂 Też bym już chciała mieć moją Hanię - czekam niecierpliwie 🙂
A skoro nie odpisuje na SMSa to zapewne nie może bo jest bardzo zajęta 😉 Oby wszystko było w porządku 🙂

• Mamusia
Posprzątałam cały dom , teraz siedzę spocona cała i sapie jak jakaś krowa 🥴 🤢 😁 😁
Upał taki,że nie da się żyć poprostu... na całe szczęście nie puchnę 🙂
mój pies dalej siedzi ukryty w strachu przed kąpielą 🤪 zwierzęta są madre ,
wyczują zawsze co się dzieje 🙂

Kozinka
- chyba byłam na tej tamie nawet 🙂
Wiolka - odpoczywaj i nie drap się po brzuszku 🙂
Tysia - jak tam?? odezwij się ?? czyżby Adaś chciał już przyjść na świat??
Maja - tu dzieciarnia od jutra ma na szczęście wolne 🙂

Aha mi z cyca nic nie leci 😮 😁

• Mamusia
Anett napisał(a):
Aga tak przepisal ale wiesz jak ona jest u taty to ja jej tak nie upilnuje zeby smarowala pewnie to robi jak jej sie przypomni....

no tak zgadza się, jak będzie pamiętać to się posmaruje 😁
ja też nie mam głowy do tego smarowania sie 🙂

• Mamusia
U mnie jest jakby bardziej rozlana a Majka ma takie kropki jakby ja ktos igla potraktowal ale nie ma goraczki ani nic. Normalnie poczekalabym do jutra ale jest 1 maja i nikt nie pracuje i musiaklabym z nia jechac do szpitala wiec wole teraz. Dokladnie jak cos ma sie zwalic to tylko na raz 🤢

• Mamusia
Wiolka, no lepiej jedz z Małą... jak sie wali to sie wali 🤢

Wydaje mi się ,że nasz dwupaczek - Tysia się własnie rozpakowywuje 😁 nie wierze ,że by sie nie odezwała do teraz 🙃 🙃

dziewczyny macie gdzieś listę , co moze a czego nie może jeść Matka karmiąca ???