Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no to dziewczyny Ania, Justyna i Vera trzymajcie się 🙂
mi młody taką dyskotekę sobie zrobił że od pół godz brzuch mi faluje i napiżdża mnie tak mocno że aż momentami boli....a najbardziej w prawej pachwinie jak pizdnie to gwiazdki przed oczami...
ja też miałam bóle krzyżowe i nie wspominam tego za fajnie 🤨 🤨 🤨 no ale trzeba to przejść i po krzyku i dzidzia na świecie 😉
jutro to wszystkie pewnie na grilu 🙂
a ja znowu mam wizytę tuż po jakimś wielkim obżeraniu się i znowu mi w wagę pójdzie....bo jak nie po świętach to teraz po majówce...i weź tu człowieku nie jedz skoro takie zapaszki 🙂
idę się rozciągnąć, miłego wieczorku i spokojnej nocki 😉

• Mamusia
Było zimno-źle, teraz jest gorąco-też źle 😮
Dziś na obiad zrobiłam chłodnik-pyszności w taki upał, zostało jeszcze na jutro 🙂
Tysia, Vera dobrze że już w domku i wszystko OK 🙂
Wiola oby u Ciebie i Małej wysypka szybko znikła 🙂

Życzę dobrej nocy, by się wszystkie hipciowate brzuszki wyspały 🙂

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Aniu pocieszające jest to ,że napewno ponad 2 kg 🙂 jak się trzymasz? u mnie już lepiej nie wiem co to była rano za akcja ale fakt niedobrze mi cały czas... 😠

u mnie ok tylko przeraża mnie ten fenoterol co 6 godzin cała tabletka,to już chyba maksymalna dawka,taką miałam w szpitalu apo szpitalu zalecono mi 3 razy więc rano,w dzień i wieczorem,teraz niestety czekają mnie nocne pobudki 🥴
A Twoje samopoczucie jak tam? prócz mdłości jest wszystko ok czy coś więcej?

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Tysia ty sie miej na bacznosci, nie które kobiety wymiotuja przed porodem, mi dzis pare razy w ciagu dnia brzuszek sie postawił i chyba delikatnie zaczyna sie obnizac, mysle ze to te skórcze Braxtona-Hicksa

haha ja ich nie miałam w 1 ciąży 😜 jedyne co miałam to od około 6 miesiąca bóle miednicy a jakiekolwiek skurcze i bóle dostałam 2 godziny po odejściu wód już jak dojechałam na porodówkę 🤪 więc dlatego nie wiem co to w tej ciąży mi się popieprzyło już 😮

• Mamusia
Aniu nie dobrze mi cały dzień 2 razy wymiotowałam przez tą gorycz w buzi normalnie 😠 co do brzusia to nie boli już tak jak bolał rano co jakiś czas gdzieś mnie coś zakuje ale tak to spokój krzyże trochę cierpią 🤢 i w pachwinach mnie takie prądy przechodzą 🤔
a co do tych tabletek to kurde dziwne ,że Ci nie pomagają i mimo to masz skurcze 🤢 ale byle do tego 20 maja chociaż ☺️ wierze ,że dasz radę kochana 😘 😘 Karolinko i tu apel do Ciebie posiedz jeszcze u mamy w brzusiu tu jest za gorąco a tam Ci w sam raz mimo ,że ciasno 😁

• Mamusia
kozinka napisał(a):
emi-rose napisał(a):
Tysia ty sie miej na bacznosci, nie które kobiety wymiotuja przed porodem, mi dzis pare razy w ciagu dnia brzuszek sie postawił i chyba delikatnie zaczyna sie obnizac, mysle ze to te skórcze Braxtona-Hicksa

haha ja ich nie miałam w 1 ciąży 😜 jedyne co miałam to od około 6 miesiąca bóle miednicy a jakiekolwiek skurcze i bóle dostałam 2 godziny po odejściu wód już jak dojechałam na porodówkę 🤪 więc dlatego nie wiem co to w tej ciąży mi się popieprzyło już 😮

mi sie napina brzuszek i tak delikatnie ciagnie, dokładnie tak jak sa opisane te skurcze Braxtona, dzis męża siostra mi powiedziała że niby od tych skurczy to w ciagu 2 tyg powinnam sie rozpakowac zobaczymy czy sie sprqawdzi 🤢

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Emi jak masz bóle takie miesiaczkowe to to są te skurcze własnie przepowiadające... mi coś też się brzusio dzisiaj stawiał ale już spokój i mniej kwadratowy niż rano 🥴

mnie lekarz dzisiaj jak badał i od niego wyszłam to bóle jak na okres mam non stop,nieprzerwane,bo mnie chyba coś poruszał za bardzo ☺️ ale się tym nie przejmuje,bo skoro to ból ciągły a nie regularny co jakiś czas to pewnie nie są te skurcze ☺️ nie wiem ☺️ bo ja ich nie rozróżniam,bo to co mnie łapie to ból jakby mi ktoś miażdżył plecy i powoli leciał żyletką po podbrzuszu,wtedy wszystko twarde i jak się uspokoi to wraca do normy i czasem tak mam po kilka na minutę a takie te słabe skurcze ala ból okresowy to nie mam,dzisiaj tylko ale non stop od około 12 godziny,więc skurcz taki długi by nie był 😁

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
kozinka napisał(a):
emi-rose napisał(a):

mi sie napina brzuszek i tak delikatnie ciagnie, dokładnie tak jak sa opisane te skurcze Braxtona, dzis męża siostra mi powiedziała że niby od tych skurczy to w ciagu 2 tyg powinnam sie rozpakowac zobaczymy czy sie sprqawdzi 🤢

no za 2 tyg Ty już możesz,ale to nie powiedziane,że jak tak masz,to urodzisz w ciągu 2 tygodni 😉 bo jakbym miała patrzeć tymi przesądami na siebie to moje dziecko by miało już przynajmniej ze 3-4 tygodnie 😁

• Mamusia
kozinka napisał(a):
emi-rose napisał(a):
kozinka napisał(a):
emi-rose napisał(a):

no za 2 tyg Ty już możesz,ale to nie powiedziane,że jak tak masz,to urodzisz w ciągu 2 tygodni 😉 bo jakbym miała patrzeć tymi przesądami na siebie to moje dziecko by miało już przynajmniej ze 3-4 tygodnie 😁

U mnie to aby jeszcze ten tydzien przeleciał i donoszony Wiktorek 🙂, bo jednak bedzie Wiktorek 🙂

• Mamusia
Anett napisał(a):
trzeba odczekac minimum 15-20 min bo isoptin dziala na to ze Cie trzesie a fenoterol ma zlagodzic te objawy....

na odwrót chyba ☺️ no ja nie wiem,mi tak dawali w szpitalu razem,więc tak je biorę teraz ☺️ w sumie trzęsie mnie około 40 minut po wzięciu tabletki więc myślę,że w takim czasie obie zadziałają 😉

• Mamusia
no u mnie też te skurcze są od 32 tygodnia więc nie ma reguły ,że 2 tygodnie po macica trenuje przed porodem i im bliżej tym te skurcze bedą boleśniejsze
Ania mnie też bolało jak na okres tam co 5/7 minut rano i bół był tak z 2 minuty nawet wiec to chyba też nie skurcze ale czytałam ,ze tak się objawiają 😜 a bóle krzyża i ból brzucha swiadczy ,że poród się rozpoczął i gdzie ten Adaś się pytam?? 😁 hahahaha 😁 😁