Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej widze ze dzis pierwsza jestem.
Czekam za szwagierka ma dzis do mnie przyjechac z synkiem i pojdziemy na jakies buszowanie po sklepach ale widze ze dzis znowu upal bedzie.
Mialam dziwne sny dzisiaj w nocy sie budzilam kilka razy brzuch mnie bolal ale nie jestem teraz pewna czy w snie czy naprawdę.
NIech szybko leci ten tydz to coraz blizej do porodu bedzie. Rodzina meza chce 3 czerwca wyprawic 75urodziny tesciowej mamy(sebastiana babci) i wnuki tez maja isc ciekawe czy zdaze jeszcze pojsc na te uroczystosc czy juz urodze. To ma byc niespodzianka dla babci.

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Katia 🙂 Ja obstawiam, ze zaszczycisz jeszcze swoja obecnoscia 😉 Choc kto wie 😁

Ja tez uciekam,bo idziemy do cioci na imieninkowe ciastko z ranca 🙂

ja tez takie mam wrazenie ze doczekam z porodem do samego terminu albo na euro sie urodzi 😁 Jak na euro bedzie EURO DZIEWUCHA 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Hehehe, a co tam 🙂

Nadia to juz nawet zaopatrzyla siostre w smoczek z pilka 😁 Choc juz bedzie dosc przeterminowany 😉)

Hehe ale wazne ze bedzie smoczek od siostry i to sie liczy 🙂 Co do tej imprezy urodzinowej z checia bym sie na nia przeszla do 3.06 juz niedaleko 😁

• Mamusia
hej 🙂
u mnie dość bolesna noc,bo mnie strasznie krocze boli jakby mi je ktoś jeszcze bardziej rozwalał ☺️ myślałam,że rozciąganie się już skończyło a spojenie boli ☺️
do tego mam wrażenie,że ktoś mi igłę tam wsadził i każdy ruch jest bardzo bolesny a do sklepu po chleb trzeba iść i coś do chleba 🥴 aż się boję jak będę szła biegnąc za małą i jak to będzie wyglądać ☺️

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
Ja sie zastanawiam jak urodze juz mala i bede miala wychodzic ze szpitala a bedzie taka pogoda jak wczoraj czyli upal to w co ubrac niemowlaka na wyjscie?

ja do szpitala zabieram lekkie śpiochy,skarpetki i czapeczkę 🙂 jedne z krótkim rękawkiem a drugie całe długie 🙂 jak będzie zimno to wtedy mąż dowiezie jak będzie nas odbierał w szpitalu 🙂

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
sandroos napisał(a):
Hehehe, a co tam 🙂

Nadia to juz nawet zaopatrzyla siostre w smoczek z pilka 😁 Choc juz bedzie dosc przeterminowany 😉)

Hehe ale wazne ze bedzie smoczek od siostry i to sie liczy 🙂 Co do tej imprezy urodzinowej z checia bym sie na nia przeszla do 3.06 juz niedaleko 😁

u nas sierpień-wrzesień (nie znam dokładnej daty) szykuje się 25 lecie wesela teściów połączone z 60-tką teścia ale szczerze powiedziawszy wogóle nie mam ochoty na to iść ☺️

• Mamusia
kozinka napisał(a):
hej 🙂
u mnie dość bolesna noc,bo mnie strasznie krocze boli jakby mi je ktoś jeszcze bardziej rozwalał ☺️ myślałam,że rozciąganie się już skończyło a spojenie boli ☺️
do tego mam wrażenie,że ktoś mi igłę tam wsadził i każdy ruch jest bardzo bolesny a do sklepu po chleb trzeba iść i coś do chleba 🥴 aż się boję jak będę szła biegnąc za małą i jak to będzie wyglądać ☺️

Aniu uwazaj na siebie. Porod zbliza sie chyba wielkimi krokami.

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
kozinka napisał(a):
hej 🙂

Aniu uwazaj na siebie. Porod zbliza sie chyba wielkimi krokami.

no to kłucie jest dziwne,ale uczucie rozrywania kości to ból spojenia a to mnie męczy już kilka miesięcy tyle,że myślałam,że już odpuściło 😞

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Spioszek z krotkim albo body z krotki, cienka czapeczka, skarpeteczki i np. pieluszka tetrowa albo cienki kocyk , zeby na czas przejscia ze szpitala do auta przykryc maluszka i to wystarczy...

tak wlasnie planowalam zrobic ale nie bylam pewna czy nie za cienko.

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
sandroos napisał(a):
Spioszek z krotkim albo body z krotki, cienka czapeczka, skarpeteczki i np. pieluszka tetrowa albo cienki kocyk , zeby na czas przejscia ze szpitala do auta przykryc maluszka i to wystarczy...

tak wlasnie planowalam zrobic ale nie bylam pewna czy nie za cienko.

no gdyby się bardzo ochlodziło to ja mam w pogotowiu spodenki i bluzkę,ale to na dowóz 🙂 ale chyba aż takiego ochłodzenia nie będzie 🙃

• Mamusia
kozinka napisał(a):
pisałam do Wioli, cc ma o 12 więc jeszcze poczekamy troszkę na wieści,ale obiecała,że da znać jak tylko będzie miała malutką i będzie mogła się odezwać 🙂

To czekamy na wiesci.Powoli Uzupelnia sie nam tabelka rozpakowanych 😁

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
kozinka napisał(a):
pisałam do Wioli, cc ma o 12 więc jeszcze poczekamy troszkę na wieści,ale obiecała,że da znać jak tylko będzie miała malutką i będzie mogła się odezwać 🙂

To czekamy na wiesci.Powoli Uzupelnia sie nam tabelka rozpakowanych 😁

ani się nie obejrzymy jak się cała zapełni 🤪

• Mamusia
Dzień DObry 🙂

Ja już jestem po spacerku, byłam zapłacic rachunki za mieszkanie .
Gorąco jak nie wiem, ale widzę ,że nadchodzą jakieś szpetne chmurzyska ,
może coś poleje się z nieba.
Kasia chyba jeszcze zdązysz na imprezę 🙂
Sandra - własnie pokaż brzuszek bo na ostatnim zdjęci nic tam nie było widać 🙂
Ania Dorota uważajcie na siebie !!
Tysia - fajnie chudniesz, też tak chceeeeeeeeeeeeeee

Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
hahaha wiecie co mi się dzisiaj śniło 🙂
Że poszłam nago do sklepu a'la rossmann - do schleckera i kupiłam tam szlafrok i się w niego ubrałam 😁 😁
Teraz patrzę w senniku, i szlafrok oznacza przyrost rodziny 🤪

hahaha to dobre 😁
może i mi się szlafrok przyśni 😁

• Mamusia
cześć dziewczynki 🙂

ANETA GRATULACJE 🙂 🙂 🙂 🙂

faktycznie konkretne chłopisko 🙂 to może prześlij za małe ubranka do nas do Gdyni 🙂 bo my wygląda na to że raczej w 56 się wbijemy 🙂 🙂 🙂 hihihi

u nas też mega ciepło się zapowiada.
czekamy na wieści teraz od Wioli,
Ania ja też miałam wczoraj takie dziwne kłucie i w sumie tak mocne że drugi raz w ciągu całej ciąży brałam nos-pe ale ból był nie do wytrzymania,
Emi jak się Twój leniuch nie zepnie to Ania was wyprzedzi 🙂 🙂 🙂

mam dziś leniucha aczkolwiek już poprasowałam i pierwsze pranie zrobiłam 😉

idę coś na ząbek wrzucić i jeszcze tu zajrzę.
dziś taki ukrop że raczej wolę przesiedzieć w domu bo fajny chłodek 🙂

Sandra no właśnie, pochwal się brzuszkiem 😉