Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
DorotaK napisał(a):
Dzwoniła do mnie przed chwilą babcia - ale się cieszy z tego że zostanie prababcią 😁 dawno jej nie slyszałam takiej radosnej przez telefon. Życzyła mi, żebym szybko tuliła swoją córeczkę, aż mi się łza zakręciła w oku 🙂

To Czarna mówisz, że jestes piękna wyfryzowana i przygotowana na porodówkę? 🙂 Coś mi się wydaje, że jutro lekarz może zmieni zdanie o terminie cc. W końcu jak tak Cię już boli i męczy tyle czasu, to znak, że coś się dzieje i maluch pcha się na świat.

Ahhh ja to bym chciała ,żeby się już pchał na świat 🙂 moze w tym tygodniu zechce wyjść juz 😉

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
DorotaK napisał(a):
Dzwoniła do mnie przed chwilą babcia - ale się cieszy z tego że zostanie prababcią 😁 dawno jej nie slyszałam takiej radosnej przez telefon. Życzyła mi, żebym szybko tuliła swoją córeczkę, aż mi się łza zakręciła w oku 🙂

To Czarna mówisz, że jestes piękna wyfryzowana i przygotowana na porodówkę? 🙂 Coś mi się wydaje, że jutro lekarz może zmieni zdanie o terminie cc. W końcu jak tak Cię już boli i męczy tyle czasu, to znak, że coś się dzieje i maluch pcha się na świat.

Ahhh ja to bym chciała ,żeby się już pchał na świat 🙂 moze w tym tygodniu zechce wyjść juz 😉

Coś czuję, że to będzie kolejny tydzień pełen emocji dla nas brzuszków tu obecnych 🙂 Mnie lekarka powiedziała, że może byc nie 22 czerwca, ale 15, a nawet 10 jak to się będzie tak rozwijało ładnie 🤪 a to już tak niedługo...

• Mamusia
Czarna Ciebie mówisz już coś goni no i fryzurowo już gotowa więc możesz śmigać 😉
Dorota widzę też się szykujesz 🙂 sotrczyk pęknie to i pewnie Ciebie pogoni hihihi 🙂
a ja zostanę na koniec....buuuu a tak mi już ciężko, ledwo z poczty wróciłam tak mnie kręgosłup boli 😞
Maja fajnie że nie masz żadnej hodowli (jak to ładnie ujęli ) 😁
Justyna fajnie że pępuszek się ładnie goi 🙂
Emi super że już w domciu ale mały widzę wyczaił gdzie najlepiej spać 😁 no i masuj tego cyca bo faktycznie zapalenie to nic ciekawego. utłucz sobie liść kapusty i obkładaj (mi to pomogło)
Wiola, niezłe zachcianki ma ta twoja córcia 🙂 jak kobieta w ciąży 🙂 pewnie jej coś po twojej zostało 🙂

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Też mi sie wydaje ,że to bedzie napięty tydzień 🙂
Ale takiego tygodnia jak zeszły, juz nie będzie raczej 😁 😁 😁
Ide coś posprzatać, może cos mnie ruszy 🙂

Kocik Ty też do sprzatania a już 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

hahah na razie siedzę połamana po powrocie z poczty 😁 ale okno na mnie czeka 🙂 w piątek dwa umyłam i nic....cisza...dobrze mu u mamci 🙂 ale mówię już do niego że inni też chcą go ponosić i dalej nic 😁 siedzi uparciuch jeden hihihi 🙂
jak mycie okien nie pomoże to chyba zacznę po klatce chodzić góra dół 😁

• Mamusia
Kocik napisał(a):
Czarna_Mamba napisał(a):
Też mi sie wydaje ,że to bedzie napięty tydzień 🙂
Ale takiego tygodnia jak zeszły, juz nie będzie raczej 😁 😁 😁
Ide coś posprzatać, może cos mnie ruszy 🙂

Kocik Ty też do sprzatania a już 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

hahah na razie siedzę połamana po powrocie z poczty 😁 ale okno na mnie czeka 🙂 w piątek dwa umyłam i nic....cisza...dobrze mu u mamci 🙂 ale mówię już do niego że inni też chcą go ponosić i dalej nic 😁 siedzi uparciuch jeden hihihi 🙂
jak mycie okien nie pomoże to chyba zacznę po klatce chodzić góra dół 😁

mnie się udalo doczlapac do sklepu, ale nie powiem, że byłam - bo obiecałam sama nie wychodzic 🙂 dzidzia szaleje od powrotu, ale nie wiem czy to po spacerze czy po czekoladzie, której trochę wtrąbiłam. Poleżę sobie trochę, moze się uspokoi. muszę wstawic pralkę, ale tak daleko z łóżka do łazienki, że nie wiem 🙂

Ja mam zaproszenie do cioci - mieszka na 4 piętrze bez windy, jakbym chciała już urodzic 🙂

• Mamusia
Hej wrocilam bylam u kumpeli pogadalysmy sobie ze hej i mnie odwiozla do domu. Ja cos czuje ze pomalu pomalutku zaczyna sie u mnie cos ruszac bo czuje dziwne uczucie w podbrzuszu i chyba mi sie troche opuscil jakis taki inny jest niz ostatnio. Mala sie rusza zaczela sie krecic po dawce truskawek co jej zaserwowalam 😁
Teraz obiadek sobie zrobie i zjem 🙂 a potem chyba wezme sie za lazienke a moze do 8.06 urodze jak mi przewiduja termin na 8 :P
Jeszcze do mnie nie dociera ze zostal tylko tydz do terminu czuje sie jakbym miala czasu duzo jeszcze a tu musze sie do konca spakowac jeszcze i uszykowac jakies cieplejsze ciuszki na wyjscie dla malej.

Kocik moze urodzimy w tym samym czasie i jak cie znienacka wezmie to nie bedziesz wiedziala co i jak 😁
Wiola twoja mala to ma zachcianki 😁

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
Hej wrocilam bylam u kumpeli pogadalysmy sobie ze hej i mnie odwiozla do domu. Ja cos czuje ze pomalu pomalutku zaczyna sie u mnie cos ruszac bo czuje dziwne uczucie w podbrzuszu i chyba mi sie troche opuscil jakis taki inny jest niz ostatnio. Mala sie rusza zaczela sie krecic po dawce truskawek co jej zaserwowalam 😁
Teraz obiadek sobie zrobie i zjem 🙂 a potem chyba wezme sie za lazienke a moze do 8.06 urodze jak mi przewiduja termin na 8 :P
Jeszcze do mnie nie dociera ze zostal tylko tydz do terminu czuje sie jakbym miala czasu duzo jeszcze a tu musze sie do konca spakowac jeszcze i uszykowac jakies cieplejsze ciuszki na wyjscie dla malej.

Kocik moze urodzimy w tym samym czasie i jak cie znienacka wezmie to nie bedziesz wiedziala co i jak 😁

Kasia Ty tez do sprzątania a już 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):

Kasiu, chcesz pobic zeszłotygodniowy rekord że tak wszystkich zachęcasz do sprzątania 🙂 Nie mam siły się ruszyc, a obiadek bym zjadła sobie...

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
katiaa85 napisał(a):

Haha mam zamiar lazienke wysprzatac i kafelki pomyc 🙂 potem jeszcze poodkurzam mieszkanie 🙂 Wlasnie obiadek zjadlam: ziemniaczki odsmazane ,mielonego plus ogorki po meksykansku (mega ostre ) Czytalam,ze ostre jedzenie tez przyspiesza porod 😁

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Dorotka, tego rekordu już nikt nie pobije 🙂

Ide do mamy na bigosik 🙂 😜 😜

Kasia przeslij jakos mi bigosu! Ja od wczoraj mysle zeby go ugotowac i chyba pojade z Sebastianem na zakupy i kupie co trzeba 🙂 Dzis na deser lody waniliowe plus truskawki 🙂

• Mamusia
WItam nową mamcię Małgosię 🙂
Termin już tuz tuz 🙂

Kocik i Katia sprzatac, kochac się z mężem, chodzic po schodach 🙂
mam nadzieje, że ten tydzień nalezy do Was 🙂

Coś czuje, że jutro Czarna nam przyniesie zmienne wieści, masz te bóle kochana juz chyba z tydzień co nie?

Wiolka Mai po Tobie z ciąży zostały zachcianki i to jeszcze o jakiej porze 😮 😮 🤪 🤪

ja tez zaraz powtryniam truskawki 🙂 Bigosik z młodej kapustki jadłam wczoraj, od mamki dostała, pyszka jak nie wiem co 😁 😁

Mi Pola dzisiaj tak lata w brzuniu, że normalnie jak dzik z puszczy wypędzony 🙂 🙂 ja sie obawiam, jak ona całą ciążę taka mega aktywna, to na zewnątrz tez taka będzie, ale co tam dam rade 🙂

Ps. Laski a co sądzicie o tych czerwonych kokardkach itp żeby niby nie zauroczyć dziecka?

• Mamusia
mamusia_adusia napisał(a):
Czuję się dobrze, nawet bardzo :P Chciałabym już mieć malutką przy sobie, ale ona wcale się ie spieszy do nas 🙂

Hihi to tak jak moja uparciucha 🙂

Co do czerwonych kokardek ja jestem przesadna pod tym wzgledem i bede miala. Tak samo bylam przesadna by zawsze cos czerwonego nosic od poczatku ciazy by ktos nie przeuroczyl mnie lub mojego dziecka w brzuchu. Nosilam taka czerwona bransoletke z moja grupa krwi.

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
Mam pytanie, kupiłam białe szparagi.
Jak ktoraś z Was jadła, to jak je przyrzadzacie?
🙂

nie robiłam nigdy, ale z filmu o Bridget Jones wiem, żeby nie wiązac niebieską nitką do gotowania 🙂
niedawno w pytaniu na śniadanie gotowali na różne sposoby, moze sa jakies przepisy w necie na ich stronie

• Mamusia
Wiola ale Maja jest aparatka chcialabym to uslyszec jak wola lody a pozniej kuraka 😁 😁 😁
ja mam dzisiaj slaby dzien a to troche w ukryciu poplakalam, a to nic nie jadlam, spalam itd..normalnie jakby jakas depresja 😞
Adam na treningu potem musi z autem jechac na przeglad a ja sama w domu jak palec bo maly spi chyba mam dola i marudze 🥴