Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nio, jest to nieziemskie wyzwanie na początku...;// Ale walcz Emi i nie rezygnuj z karmienia. Zobaczysz, ze piersi przestawią się i będą produkowały odpowiednia ilosc mleka...
Niestety karmienie piersią, nie jest na początku takie jak z reklamy... ;/ Szczesliwa usmiechnieta mama i szczesliwe dziecko... 🙂)

Ciezko bywa na poczatku, ja tez sie nawalczylam..przedwszystkim z krwawieniem z sutkow.
I z nadmiarem mleka.. i tez dzien mijal na walczeniu z tymi cycochami ;// ale na szczescie bylo dobrze pozniej 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Emi nie rezygnuj z karmienia piersia ja sobie powiedzialam ze bede walczyc o to by karmic nawet jesli nic innego w domu mialabym nie robic a zajmowac sie piersiami i dziecko caly dzien przy dytku trzymac byle pokarm byl i sie unormowal. Jak beda sutki bolec zaloze nakladki silikonowe i bede smarowac mascia czy wlasnym mlekiem (podobno najlepiej pomaga w leczeniu) Jak masz takie twarde cyce odciagaj troche byle im ulzyc gdzies tak czytalam.
Moje marzenie wlasnie jest by mala karmic moim mlekiem i cycem. Mam nadzieje ze bedzie wszystko oki

• Mamusia
Emi kochana, walcz z cycochami!
Na pewno sie wszystko unormuje tak jak Sandra pisze, WIola też juz ogarnia 🙂

Też się nastawiam, że łatwo nie bedzie, ale jeśli jest mleczko, mysle, że warto powalczyć z cycolami 😘 😘 😘

trzymam kciuki Emi 🙂

Ps. Mąż wygrał dziś 311zł w Lotto 🙂 więc dziś wyjście na kolacje na wypasie 😁 😁 😁

• Mamusia
dzieki dziewczyny za wsparcie 🙂 sporubuje z tymi gorącymi okładami
Wiola jutro męża wysle do apteki w takim razie.
Maju Gratki za wygrana 🙂
Sandra od kiedy podaje sie ta witamine D i K, bo ja podałam juz wczoraj a dzis mi kolezanka mówi ze dopiero po 10 dniach sie daje

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
dzieki dziewczyny za wsparcie 🙂 sporubuje z tymi gorącymi okładami
Wiola jutro męża wysle do apteki w takim razie.
Maju Gratki za wygrana 🙂
Sandra od kiedy podaje sie ta witamine D i K, bo ja podałam juz wczoraj a dzis mi kolezanka mówi ze dopiero po 10 dniach sie daje

wczoraj czytalam w ulotce ze od 8 doby zycia

• Mamusia
Helloł 🙂

Byłam u Mamy nażarłam sie jak dziki bąk 🤢 🤢 🤢 ledwo się ruszam 😁
Dziewczyny jeju jakie piękne fotki na fb , aż się wzruszyłam !
Też już chcę Mojego Maluszka 🙂
Była u mnie kumpela z dzieckiem i mój pies pierwsze co to wylizał dziecku smoczek a potem jego ręce 🥴 trzeba będzie uważać na Niego bo bakterie łatwo jest roznieść 🤢

Maja gratuluje wygranej 🙂 to bedzie wykwintna kolacja 😁
Midorada jeszcze raz gratuluję ! Ty to sie biedna musialas nameczyć najpierw , a potem cc 🤢 to dopiero musi być męka, ale każda z Nas to musi przezyc i nikt za nas nie urodzi 🤨 🤨
Emi masuj cycochy !! ja też mam zamiar się nie poddawać ! zresztą okaże się jak to będzie..
Sandra mi gin mówił ,że osobiście nie robi cc w 38tyg bo własnie juz mieli przypadki gdzie dziecko nie oddychało itd, dlatego zaleca czekać jak najdłużej, tym bardziej jak jest cc na zimno gdzie nie występują bóle i skurcze, wtedy wyciągane dziecko jest w szoku.
Dlatego ja ide na 5 dni przed terminem 😉

Dziewczynki jutro dawajcie znać jak wizytki 🙂
Co do KTG to ja miałam tylko 2razy. Dzisiaj nie miałam 🤨

• Mamusia
Nio masakra... tez tak mielismy...;// i mozna dostac szewskiej pasji ani nic zrobic ani nic...

Jak bez problemu odciagasz to co sie bedziesz przejmowac 🙂 niech zlopie z butelki, przynajmniej wiesz ile zje 🙂)
Tylko raz na jakis czas sobie go przystaw, bo maluch sciaga z wszelkich kanalikow, nawet tych najbardziej odleglych, czego laktatorem nie jestes w stanie osiagnac 🙂)

Ja pamietam jak sie kiedys wsciekalam, ze malo odciagalam mleka i bylam swiecie przekonana, ze nie mam pokarmu...a to g... prawda 🙂 i tak sie wykarmila do 8 miesiaca 🙂
uwielbialam madrosci tesciowej: ze pokarm jest nie tresciwy ;// czego jakby nie patzrec nie ma ;/ ZAWSZE jest on dostosowany do potrzeb malucha 🙂
Prawda prawda, ze jak sie odciaga to inaczej wyglada rano,a inaczej wieczorem 🙂)

• Mamusia
Emi dawaj cyca,ja wiem,że boli,ale jak nie będziesz dawać to skończy się mleko,które wytwarza się w miarę ssania 😉 moje piersi powoli odpuszczają ból i wracają do normy a też miałam chwile zwątpienia tym bardziej jak mały pośpi dłużej i potem sa tak duże i twarde,ze nie może złapać i on głodny i placze i się denerwuje a mnie boli i korci przejście na butlę tym bardziej,że wieczory u nas to wzdęcia do 24 w nocy 😞 ale wiem,że poboli i napewno przestanie dlatego warto przetrzymać te kilka dni 🙂

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
No wolę odciagnac 125i mu dac wiedzac ze tyle wypije a nie 30min cycu i dupa... glodomorek 🙂 bede dostawiala żeby possal i bede odciagac 😁juz nie spi caly dzien tylko sie rozglada na szczescie nie placze 😁

ja mam nakładki silikonowe od kumpeli bo jej zostały ale nie używam 😉 w szpitalu kobiety chwaliły,że przynoszą ulgę 🙂 ale druga strona medalu taka,że po silikonie pluły dzieciaki sutkiem i też był problem 🥴

• Mamusia
mnie już tak bolą ze nakładki nic nie dają dziś cały dzień mały ciągnął cyca i ja ściągałam przez nakładki ale już nawet przez nie ból jest straszny 😞 no ale spróbuje sie jeszcze nie poddawać:/ pukii co padam już dobranoc Maleństwa i brzusie:*