Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej laski!

Nenia sliczny brzusio a ty faktycznie wugladasz jak nastka 🤪

Ja mam malutki brzusio, ja mi na poczatku ciazy wywlilo to myslalam ze do konca bede lazic z taczka przed soba ale teraz jest zgrabniutki z czego sie bardzo ciesze bo mi jeszcze nie przeszkadza, tym bardziej ze trzeba sie zajac jeszcze Majka. Malenstwo rozwija sie dobrze wiec sie nie ma co martwic 🙂

Ale mam chcice na roladki z dzemem, nei wiem skad mi sie wzial ten pomysl bo nienawidze piec i ogolnie mam 4 lewe rece cukiernicze 😁 😁 😁 no ale wyszukalam juz jakis przepis i ide probowac swoich sil. Ostatnio to bym tylko dzem jadla 🙃 🙃 🙃

sandroos napisał(a):
Heheh.trafia mnie jedna zatoka mi sie pieknie oczyscila,.. a wdrugiej caly czas siedzi.. i za cholere nie chce sie wyczyscic.... 😞( mozna dostac jobla...

Zle mi liczy nie wiem dlaczego mam 4 tydz i 1 dzien 🙂 a nie 3 i 6 🙂 a dwa dni to wielka roznica

Sandra a po czym poznajesz że Ci się zatoka oczyściła?? Bo ja w święta też miałam chore zatoki i na antybiotyku byłam, i do tej pory czasem tak mam że mi się tam w środku coś zatyka i słyszę jakbym w mojej głowie w środku była jak coś mówię.... Kurcze nie wiem jak to dokładnie napisac ale mi się coś tam w środku zatyka i słyszę ze środka głowy...... i nie wiem czy to może byc pozostałośc po zatokach???? Ja brałam Mucofluid do nosa a antybiotyk Amotaks Dis

Wiolka mnie też ciągle na słodkie ciągnie 🙃 🙃 nie ma się co dziwic, przecież dziewuszki mamy w brzuchach a słodkie to na dziewczynkę 🙃 🙃

A co do brzucha to zauważyłam pewną zależnośc - brzuszki pierworódki chcą miec jak najszybciej wielki brzusio żeby było widac, a brzuszki które są już mamusiami wolą by brzuch wyskoczył jak najpóźniej bo się dzieckiem trzeba zając 😉 Ja też chcę żeby był jak najdłużej mały 😁

• Mamusia
Ja antybiotylku, nie biore bo za wczesnie...
Polecam Sinupret...
A poznaje, bo po lewej stronie moge swobodnie oddychac, nie czuje zadnego zatkania, ani bolu w okolicy zatokszczekowych.... a po prawej stronie caly czas wszystko zapchane..katar nie schodzi i jedna wielka dupa!!!!

A teraz wlasnie zaczyna sie ogranogeneza 😞( Ehhhhh..Ciagle nerwy...

• Mamusia
Heheh , jak mi malozonek przywiezie sie podziele...

Wiecie, ze ja sie jeszcze z dzieckiem nie ubralam ☺️ Dzien pizamowca 🙂

Podjelam decyzje, ze nie podejmuje ryzyka i na okres ciazy przestaje morsowac....Wszystie czynniki wyeliminuje, zeby pozniej sie niepotrzebnie nie stresowac...TAK, bedzie dobrze NIE MA INNEJ OPCJI!!!!!!

• Mamusia
Sandra mam pytanie jesli mam bardzo zle wyniki moczu bo bardzo duzo leukocytow to co na to najlepiej brac. Pije wode i biore zuravit lekarz jeszcze zapisal wit Prenatal UroCare. A od wczoraj wieczora zaczelo mnie bolec po lewej str tak z tylu jakby nerka i jak sie lekko tam pukne to pobolewa.

• Mamusia
witajcie 🙂Nenia brzuchol super 🙂Kasia moze Ty masz kamnice nerkowa ja mam kamien na prawej nerce i tez mnie boli bo w lewej mialam rozbijany i jest ok a najgorzej boli jak mam sie z pozycji lezacej przekrecic na bok uuuuu to czuje sie jak kaleka.... 😞

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Zadzwon do gina, bo bez konsultacji z nim nie powinno sie nic brac...

My pacjentkom Furagin najczesciej zapisujemy...ale to na recepte

Jak bylam wczoraj mowilam mu ze mam w domu zuravit nic nie mowil bym nie brala. Kupie jutro ten prenatal urocare jak mowil

• Mamusia
Anett napisał(a):
witajcie 🙂Nenia brzuchol super 🙂Kasia moze Ty masz kamnice nerkowa ja mam kamien na prawej nerce i tez mnie boli bo w lewej mialam rozbijany i jest ok a najgorzej boli jak mam sie z pozycji lezacej przekrecic na bok uuuuu to czuje sie jak kaleka.... 😞

Anett watpie bym miala ostatnio spalam odkryta i moglam sie przeziebic. A uklad moczowy raz na jakis czas mi daje popalic ze raz na kilka mies sie zaziebie i potem problemy z nerkami czy cos.

• Mamusia
katiaa85 ja też miałam ostatnio w wynikach badania moczu za dużo leukocytów + liczne bakterie i lekarz zapisał mi UROSEPT, 3 x 1 tab. dziennie i po miesiącu mam zrobić ponowne badania. Ale mnie nie bolą nerki. I powiedział że powinnam więcej pić. Dobra jest też żurawinka bo moczopędna. 🙂

• Mamusia
Dominika373 napisał(a):
katiaa85 ja też miałam ostatnio w wynikach badania moczu za dużo leukocytów + liczne bakterie i lekarz zapisał mi UROSEPT, 3 x 1 tab. dziennie i po miesiącu mam zrobić ponowne badania. Ale mnie nie bolą nerki. I powiedział że powinnam więcej pić. Dobra jest też żurawinka bo moczopędna. 🙂

Zauwazylam ze jak zaczelam lykac ten zuravit to co chwile latam do wc, ale tez staram sie wiecej pic. Mnie tez lekarz kazal zrobic badania moczu do nastepnej wizyty i minimum 1,5l dziennie pic wody. Polozna mi polecala kupic suszona zurawine wiec ja kupie. Bo podobno ta suszona zurawina daje najlepsze efekty.

• Mamusia
Anett napisał(a):
Katia usg nie zaszkodzi zrobic ja tez kiedys tak myslalam nadziebilam sie i boli i boli i co kamien 9mm....

Mialam niedawno usg robione nerek i bylo ok 🙂 No ale kiedy to bylo nie pamietam. Zreszta czuje juz duzo mniejszy bol niz wczesniej wiec nie bede sie schizowac co i jak.

A ja znowu glodna sie robie. Oj dzis apetyt mi dopisuje :P