Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂 Ja w końcu miałam możliwość zajrzeć tu do Was 🙂 Ale zanim nadrobiłam co nastrugałyście to minęło pół dnia.
Tysia te ciuszki są naprawde fajne, a odlew brzusia bardzo ciekawy, ale nie wiem czy bym się zdecydowała na taki, bo bym nie miała co z nim potem zrobić 😜
Widze że tabelka jest uzupełniona 🙂 Jak Wy szybko ruchy czujecie. Ja jestem w 18 tygodniu a tylko bulgotki czuje 😞 Byłam w piątek u lekarza ale niestety dowiedziałam się tylko, że zagraża mi zatrucie ciążowe bo mam ciśnienie 155/85 😞 Przepisał mi leki na nadciśnienie i za trzy tygodnie znów na wizyte i jeśli nie będzie niższe to ide do szpitala na oddział 😞 😞 😞 🤢 🤢 🤢. A miałam cichą nadzieję, że poznam płeć dziecka 😞 No ale bez różnicy czy chłopczyk czy dziewczynka, oby było zdrowe 😁

Witam się i ja, niedawno wróciłam do domku byliśmy u teściow na dzień babci i dziadka.... padam z nóg nic mi się nie chce i w ogóle jakiś dzień do bani.... jutro ide do lekarza bo praktycznie w ogóle nie czuję ruchów dziecka.... od wczoraj wieczór ani razu i się strasznie martwię..... eh ale nie bede Wam tu zanudzac

Miłego wieczorku Kochane:*

• Mamusia
Niunia zjedz cos slodkiego i poloz sie na lewym boku..na pewno maluszek zacznie swoje harce...

Nie zanudzasz, po to tu jestesmy zeby sie dzielic zarowno radosciami jak i zmartwieniami...

Ja tez zanudzam i mecze jak cholera,ale jakos lepiej zawsze sie wygadac.. wypisac 🙂

Zaponialam o odliczaniu...5 🙂 Mysle czy przed wizyta zrobic BHCG zeby spr czy dobrze rosnie.. ale juz nie ebde chyba przesadzac 😉

Sandra własnie to nic nie pomaga, już jadłam slodkie, lezalam na lewym boku i nic 😞 już sama nie wiem, mam jakieś głupie myśli, przecież to już druga ciąża i 21 tydzień wiec już przecież dobrze powinnam czuc a tu nic...... 😞

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Sandra własnie to nic nie pomaga, już jadłam slodkie, lezalam na lewym boku i nic 😞 już sama nie wiem, mam jakieś głupie myśli, przecież to już druga ciąża i 21 tydzień wiec już przecież dobrze powinnam czuc a tu nic...... 😞

Może jest taki mało ruchliwy że dobrze nie czujesz? I rusza się akurat jak Ty też jesteś w ruchu. Nie wiem...

marsjanka89 napisał(a):
niunia99 napisał(a):

Może jest taki mało ruchliwy że dobrze nie czujesz? I rusza się akurat jak Ty też jesteś w ruchu. Nie wiem...
\
ja też już sama nie wiem, dowiem się jutro na wizycie..... tylko chyba nie dotrwam do jutrzejszego wieczora 🤨

• Mamusia
niunia99 napisał(a):

Niunia mysle ze nie masz sie czym denerwowac moje tez czasem jest bardziej ruchliwe a czasem malo lub wogole nie czuje. Na dziecko tez ma wplyw pogoda jesli jest ponure i niskie cisnienie to i na ciebie i na dziecko to oddzialowuje. Moje sie dzis rusza tez nie tak jak Adas Tysi ale dzis bardziej aktywny niz wczoraj. W ktorys dzien tez sie schizowalam bo sie nie ruszalo a na drugi dzien dalo znac malym puknieciem tylko i spalo dalej. Ja lece spac wiec buziaki dla was i spokojnej nocki 😘 😘

Sandruś dziekuje Ci bardzo za słowa wsparcia, fajnie że można się komuś wyżalic bo mój M. jakoś nie bardzo się wogóle przejął moim stanem.... rano mnie jeszcze brzuch bolał i nie chciałam się nigdzie z domu ruszac to stwierdził że zmyślam żeby do teściów nie jechac 😠 😠 😠 mnie zagotowało aż się popłakałam no i zmuszona byłam jechac.....
Eh szkoda słów, nie odzywam się do niego i sama z moim zmartwieniem jestem bo jemu to już nic nie powiem 😠 😠 😠 teraz jest w pracy od 14 więc miałam całe popołudnie wolne bez niego ale jutro siedzi w domu cały dzień bo ma wolne.... eh faceci.... 🤔 🤔

dobra już nic więcej nie zanudzam 😉 Sandra ja na Twoim miejscu bym nie robiła tego Hcg jeśli bedziesz miec USG bo tam bedzie wszystko widac, no chyba że nie bedzie to wtedy bym zrobiła 😉 i Tobie też zleci do piątku, ja też miałam miec wizytę w piątek ale ide wcześniej żeby sprawdzic czy wszystko w porządku

katiaa85 napisał(a):
niunia99 napisał(a):

Niunia mysle ze nie masz sie czym denerwowac moje tez czasem jest bardziej ruchliwe a czasem malo lub wogole nie czuje. Na dziecko tez ma wplyw pogoda jesli jest ponure i niskie cisnienie to i na ciebie i na dziecko to oddzialowuje. Moje sie dzis rusza tez nie tak jak Adas Tysi ale dzis bardziej aktywny niz wczoraj. W ktorys dzien tez sie schizowalam bo sie nie ruszalo a na drugi dzien dalo znac malym puknieciem tylko i spalo dalej. Ja lece spac wiec buziaki dla was i spokojnej nocki 😘 😘

Dzieki, zobacze dziś jak się położe bo na razie to Małą tyle co uspałam i muszę jeszcze pod prysznic wpaśc 😉 A Tobie życzę spokojnych snów i kolorowych oczywiście, bez wstawania do toalety w nocy 😁 😘

• Mamusia
urodzinki jak najbardziej na plus 😁 malutka wybrała różaniec 😁 będzie święta 😁 upatrzyła sobie mnie i z nikim innym nie chciała chodzić tylko ze mną więc ją prowadzałam aż mi kręgosłup siadał..

a za 2 tygodnie roczek mojej siistrzenicy 😁 więc znowu zabawa 😁

• Mamusia
niunia nie masz co się martwic, mój bobas kilka dni był cicho i już zaczynałam schizować, ale wieczorkiem gdy rozsiądę się wygodnie na kanapie to czuje jak sobie pływa-czuje bąbelki.
Więc nie martw się na zapas. 🙂

Dobranoc mamusie-brzusie

Witam wszystkie czerwcóweczki! 😁 Ja też mam termin na czerwiec i nie mogę się doczekać tego, kiedy Maleństwo przyjdzie na świat. Jestem tu nową mamą i chciałam powiedzieć, że czytając Wasze wypowiedzi sama się uspokajam, bo to fakt, że czasami młoda mama popada w paranoję czy z Maleństwem wszystko dobrze 🙂 i fajnie jest móc przeczytać, że nie tylko ja odczuwam jakieś dolegliwości, zachcianki, humory (jak to mój mąż mówi) itp, ale każda z nas przez to przechodzi. Miło jest mieć takie wsparcie, chociażby w przeczytaniu, że ze mną wszystko ok 😁

• Mamusia
sandroos napisał(a):
No ja mam to samo tyle, ze dzis mija 13 dzien jak sie mecze... 😞 i sama żółta wydzielina, a nos mam taki pozdzierany od smarkania.. 😞(

I ryczec mi sie chce, czy z dzieckiem wszystko bedzie dobrze... 😞((

Sandra zobaczysz bedzie dobrze 🙂 Musi byc zobaczysz 🙂

• Mamusia
Hej mamusie,

WItam nową Mamunię 🙂

Sandrunia, ta pogoda widze doprowadza Cię do szału, jestem przekonana, że z Maleństwem jest wszystko w porządku :* zreszta już niedługo sama się przekonasz i od razu nam powiesz co i jak 🙂

Ja jeszcze w piżamkach.. ale sie zbieram na mini shopping, dziś zupa ogórkowa i naleśników mi się chce 🙂

Buziaki mamusie