Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ciężarna
Nie mam od Ciebie nic a zaraz lece śpiochać więc odpowiedzi wyśle tutaj:
1:tak
2:romanse
3:raczej tak
4:1-3
5:papierowej
6:wypożyczam z biblioteki
7:w ogole nje kupuje
8:mniej niż 30 zl
9:1-3
10:opis 60 tytuł 30 format 10
11:nie
12:zdecydowanie tak
13:kobieta
14:18-25
15:średnie
16:poniżej 1000
17:10001-49999

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
Czesc laski!

Jutro moj maz leci na statek wiec nie mialam czasu czytac za bardzo.

Ja biore Centrum Materne i dodatkowo DHA bo nie mieli akurat w aptece CM+DHA i to sa same DHA bez witamin.

Tysia Adas jest przeslodki!!!!

Nienia a nie chcesz poczekac z tym 4D jeszcze z miesiac zeby dzidzia nabrala cialka bo tak to zobaczysz same kosci? 😉

Lece robic kolacje i do jutra, pewnie bede z wami pisac non stop.

kolejne USG mam 10 lutego-2 D. Chcę zobaczyć dzidzię i mieć chociaż jedno zdjęcie.
Dobranoc mamusie-brzusie

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Dzien dobry laski.. 🙂)
Ja juz po sniadanku, i po herbatce...chodzi za mna kawka, ale mleka nie mam...
Ehh... 🙂 🙂 I jak tu sie obuudzic? 🙂

Sandroos zapraszam do mnie na kawencje 🙂 Ja nie lubie sama kawy pic. Uwazam, ze jest to napoj "towarzyski" 😉 tzn kawa (+ ciasteczko) = ploteczki... 😁

Dzien dobry wszytskim Mamusiom - tak na marginesie... 😘

• Mamusia
Ja bym nie poszla na pogrzeb w tak wczesnej ciazy tym bardziej jesli jest to pogrzeb kogos z rodziny za duzo stresu i smutku.

Wogole witam z rana od 8 jest u mnie kolezanka a ja dzis mowie jak Donald jak chodze to kaszel jest mniejszy i nie meczy tak ale w nocy to dusi. Macie jakies sposoby na pozbycie sie tego cholerstwa?

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Oki, to sie zwalniam z roboty i jade 🙂)

Kurcze poszlybyscie na pogrzeb w ciazy?? bo ja sama nie wiem.. 😞(

ja jak w 1 ciąży byłam to prababcia miała pogrzeb i poszłam w 6-7 miesiącu i nie ja jedna wtedy w ciąży byłam na pogrzebie i nawet szczerze powiedziawszy nie zastanawiałam się nad tym czy powinnam iść czy nie 🙂 a Ty czemu masz wątpliwości?

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
Ja bym nie poszla na pogrzeb w tak wczesnej ciazy tym bardziej jesli jest to pogrzeb kogos z rodziny za duzo stresu i smutku.

Wogole witam z rana od 8 jest u mnie kolezanka a ja dzis mowie jak Donald jak chodze to kaszel jest mniejszy i nie meczy tak ale w nocy to dusi. Macie jakies sposoby na pozbycie sie tego cholerstwa?

mi lekarz mówi odkąd skończyłam 12tc ,że to już wysoka ciąża 🙂tym bardziej,że półmetek już 😜 więc wcale nie taka wczesna 😁

Ja też bym poszła mimo wszystko, nie wierzę w żadne zabobony i jak najbardziej chciałabym uczestniczyc w ostatniej drodze kogoś bliskiego..... zastanawiałabym się tylko jak bym była juz z ogromnym brzuchem czy dalabym radę wystac na cmentarzu

My też juz po śniadanku - ba kiedy to bylo 😁
Ogarnęłam trochę w domu, pozmywałam naczynia, córcię nakarmilam, przebrałam, poodkurzałam i umyłam podłogi żeby Pati po czystej wojowała 🙃 idę jeszcze pranie wstawic i pewnie się za jakiś obiad trzeba bedzie zabrac tylko nie mam weny zadnej.....
po południu jak mąż wstanie zaplanowałam ostrą naukę ale widząc moje chęci chyba niewiele z tego wyniknie 😜

Jak się dziś czujecie?? Bo ja po odkurzaniu i myciu podłóg stwierdziłam że to juz robota nie dla mnie, zmachałam się jak nie powiem kto..... kurcze brzuch mi zaczyna ciążyc 😮

• Mamusia
Nie, w zabobony nie wierze, ale sie boje, ze za bardzo sie bede denerwowac...

Mimo, ze to byl ojca brat, czyli moj nablizszy wuja, to nie spotykalam sie z nim, ani nie dzwonilam chyba od 7 lat juz...wiec sama nie wiem czy isc... Ehhhh...

W ostatniej ciazy bylam na pogrzebie bardzo bliskiego wuja, ale z meza strony i mega sie stresowalam.. i wiecie.. jakos tak mi teraz ciezko,.. choc wiadomo, ze nie pogrzeb byl przyczyna tego, co sie stalo z moim maluchem.. 😞(

• Mamusia
No dobra to ja zmienie temat i mam dylemat isc z moim w piatek na koncert rockowy (rock progresywny czyli takie utwory co fajnie w ucho w padaja) czy nie :P Powiem ze to jest taki zwykly koncert gdzie miejsca sa siedzace i tylko siedzi sie i slucha ale koncert jest po 22 wiec dla mnie troche pozno.

to link z koncertu u nas co byl w kinie Oscard
http://www.youtube.com/watch?v=E8jwm-Nhuxc

Wiec cos takiego bedzie w piatek

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Ja też bym poszła mimo wszystko, nie wierzę w żadne zabobony i jak najbardziej chciałabym uczestniczyc w ostatniej drodze kogoś bliskiego..... zastanawiałabym się tylko jak bym była juz z ogromnym brzuchem czy dalabym radę wystac na cmentarzu

My też juz po śniadanku - ba kiedy to bylo 😁
Ogarnęłam trochę w domu, pozmywałam naczynia, córcię nakarmilam, przebrałam, poodkurzałam i umyłam podłogi żeby Pati po czystej wojowała 🙃 idę jeszcze pranie wstawic i pewnie się za jakiś obiad trzeba bedzie zabrac tylko nie mam weny zadnej.....
po południu jak mąż wstanie zaplanowałam ostrą naukę ale widząc moje chęci chyba niewiele z tego wyniknie 😜

Jak się dziś czujecie?? Bo ja po odkurzaniu i myciu podłóg stwierdziłam że to juz robota nie dla mnie, zmachałam się jak nie powiem kto..... kurcze brzuch mi zaczyna ciążyc 😮

ja jeszcze mimo dużego brzucha daje radę ze wszystkim w domu,ale pod warunkiem,że mi się chce bo jak się nie chce to nie ma mocnych 😜 ale jak ja nie zrobię to nikt nie zrobi więc nie mam wyboru bo lubię mieć porządek i chociaż raz w tygodniu muszę 🙂 ale satysfakcja jest 🙂 🙂

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
No dobra to ja zmienie temat i mam dylemat isc z moim w piatek na koncert rockowy (rock progresywny czyli takie utwory co fajnie w ucho w padaja) czy nie :P Powiem ze to jest taki zwykly koncert gdzie miejsca sa siedzace i tylko siedzi sie i slucha ale koncert jest po 22 wiec dla mnie troche pozno.

to link z koncertu u nas co byl w kinie Oscard
http://www.youtube.com/watch?v=E8jwm-Nhuxc

Wiec cos takiego bedzie w piatek

jeśli jest to siedzący koncert i kulturalny to ok 🙂 na taki prawdziwy gdzie ludzie tańczą,jest tłok i ścisk nie poszlabym za nic bo wiadomo,ktoś może Ci wbić łokieć w brzuch i zrobić krzywdę 😮 ale taki jak piszesz chyba jest ok