Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jesli chodzi o porod to ponoc tak jest 🙂)

Ale sie tez wyspalam o 7 musialam wstac 😞

Aneta pessar nie spowoduje, ze odejda wczesniej wody.. staowi on tak jakby podpore do szyjki macicy, zeby nie ulegala ona dalszemu rozwieraniu i skracaniu...

Ale jakos szaro buro na dworze od rana... a chwilke slonko swiecilo 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Jesli chodzi o porod to ponoc tak jest 🙂)

Ale sie tez wyspalam o 7 musialam wstac 😞

Aneta pessar nie spowoduje, ze odejda wczesniej wody.. staowi on tak jakby podpore do szyjki macicy, zeby nie ulegala ona dalszemu rozwieraniu i skracaniu...

Ale jakos szaro buro na dworze od rana... a chwilke slonko swiecilo 🙂

zdamy Ci relacje z drugiego porodu jak będzie już za nami,a przed Tobą 😁 ale serio zastanawiam się czemu drugie ciążę przechodzimy gorzej,pewnie temu,że nie da się leżeć i odpoczywać przy małych dzieciach,bo zamiast dolegliwości po odpoczynku popuszczać to bez niego się nasilają pewnie 😉 ale już niedługo 🙂

• Mamusia
przeleciałam pobieżnie i powiem wam że ja nie miałam po godz.pobieranej krwi tylko od razu po dwóch.
co do drugiej ciąży to ja nie mam tego kłopotu bo mój pierwszy już na tyle samodzielny że raczej sporo mi pomaga 🙂 ale co do porodu to mam stracha hihi 🙂 bo bardziej świadoma jestem co mnie czeka 😁

• Mamusia
a ja dopiero przy jakimś tam opisie na fb doczytałam się że Sandra jesteś położną 😉 to ty w ogóle nie masz czego się obawiać to tam gdzie będziesz rodziła na pewno dobrze się tobą zajmą 😉

• Mamusia
🙂) Hehe, na pewno jest szybciej przy drugim porodzie 🙂) i w to bede wierzyc 😉)
Mi sie marzy zeby rodzic bez naciecia krocza 🙂)ale mam jeszcze duzoooo czasoo zeby myslec o porodzie 😉

A mozliwe, ze dlatego, no ja dodatkowo pracuje teraz, mloda w domku i 100 tys rzeczy na glowie, a moj maz chyba zapomina, ze jestem w ciazy.. i czasem mam ochote go pierdzielnac 😁

Ostatnio bylam baaardzo zadowolona, a teraz okaze sie jak to bedzie 😉) na kogo trafie, bo wiesz roznie byc moze 😉) ale wierze, ze zle nie bedzie. Wiedza mi duzo pomagla szczegolnie podzas porodu, bo w ciazy w sumie byla jednym wielkim ciezarem bo caly czas sobie wkrecalam rozne rzeczy

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Mi sie marzy zeby rodzic bez naciecia krocza 🙂)ale mam jeszcze duzoooo czasoo zeby myslec o porodzie 😉

A mozliwe, ze dlatego, no ja dodatkowo pracuje teraz, mloda w domku i 100 tys rzeczy na glowie, a moj maz chyba zapomina, ze jestem w ciazy.. i czasem mam ochote go pierdzielnac 😁

mój tak samo 😁 przykład-dzisiaj jedziemy do jego mamy bo teściowa nie utrzyma psa (do kolan) na szczepieniu gdzie weterynarz przyjeżdża pod dom 😮 a ja kur... ze wszystkim sama i gdzie jakakolwiek pomoc przy cięższych rzeczach 😮
no,ale ja jestem taka,że zrobię wszystko choćbym się zesrać miała 😁

• Mamusia
sandroos napisał(a):

oj ja też o tym marzę....przy pierwszym jak mnie szyli to mnie chyba całe trójmiasto słyszało, nie wiem czy w ogóle to możliwe ale mam wrażenie że nawet mnie nie znieczulili....no ale rodziłam sama, młoda to nieświadoma a teraz to już męża tak nastawiłam że jak pozwoli żeby mnie tak szyli to będzie biedny 😁 😁 😁
ale szybciej przy drugim porodzie masz na myśli że cała akcja jest szybsza? oby 🙂

• Mamusia
kozinka napisał(a):
sandroos napisał(a):

mój tak samo 😁 przykład-dzisiaj jedziemy do jego mamy bo teściowa nie utrzyma psa (do kolan) na szczepieniu gdzie weterynarz przyjeżdża pod dom 😮 a ja kur... ze wszystkim sama i gdzie jakakolwiek pomoc przy cięższych rzeczach 😮

no widzisz ja tak samo 🙂 a mojego męża siostra ma teraz już półroczne dziecko ale jak jej mąż tylko na 3 dni gdzies w delegację jedzie to ją od razu do mamusi zawozi bo przeciez ona sobie nieda rady przez te 3 dni...ja kur...cały czas sama z dzieckiem byłam, zakupy z niemowlaczkiem, sprzątanie, gotowanie, obrobienie wkoło dziecka, no wiecie wszystko co trzeba zrobić i nie powiem czasem było ciężko ale dałam radę a dla niej 3 dni to już panika....mam taką z niej bekę że szkoda gadać....

• Mamusia
Tak przy drugim porodzie szybciej z reguly rozwiera sie szyjka i szybciej dochodzi do pelnego rozwarcai, choc jak wiadomo od kazdego wyjatku sa reguly....

Mozliwe, ze cie nie znieczulil palant jakis, choc ogolnie znieczulenie jest lignokaina, czyli tez g... daje 😞

Ja na szczescie uratowalam krocze i dziekowac juz po godzinie od porodu sama chodzilam 🙂

• Mamusia
no mi się udało bez pęknięcia a ni nacięcia,pękło mi tylko jakieś jedno malutki enaczynko krwionośne i się lało trochę krwi ale założyli mi szew w środku i że był rozpuszczalny to już nie musiałam się martwić i nawet nie czułam jak go zakładają,tak,że ja chyba miałam idealny,wtedy się nie bałam i teraz też się nie boję,ot taka jakaś jestem 🙂

• Mamusia
moja jadła i spała,więc nie potrzebowałam pomocy przy niej,ale mi chodzi teraz o pomoc przy drugiej ciąży,bo wiadomo,małe dziecko-jest co dżwigać a nie powinnam,a każdy czegoś wymaga mając gdzieś że się ma dzidziusia w brzuszku,a nie powiem,że nie mam dość swojej roboty 🥴 no ale ja tylko po mężu jadę,że mi nie pomaga a skacze koło innych,ale tak,żeby kogokolwiek o pomoc poprosić,to za dumna jestem ☺️ zresztą daję radę i wolę żeby mi ktoś kiedyś powiedział,że dałam radę sama a nie że beczałam i trzeba było robić za mnie 🙂
poza tym,mój dom,moja bajka 🙂 nie lubię jak mi ktoś po domu łazi i zagląda po szafkach 😮

• Mamusia
I tu masz racje 🙂)
Ja tez lubie slyszec jak mi babcia np. mowi, ze dalam rade bo i dziecko i studia i praca w jednym czasie i wszystko sie udalo 🙂) Choc wiadomo, ze mama mi pomagala, zostajac z Nadia jak szlam do szkoly, bo nie chodzac na zajecia nie dalabym rady 🙂

My tez zaraz uciekamy i idziemy do zoo

• Mamusia
dzien dobry 🙂mam kolezanke w niemczech i rodzila trojke dzieci i mowila ze co porod to gorszy miala..ale biore poprawke i nie stresuje sie tym bo kazda kobieta jest inna...a ja przez ten krazek mam wodniste uplawy po nogach mi dzis cieklo wkladki wymienilam 3 razy w ciagu 15min 😮aha i jeszcze jedna sprawa nie wiem czy to spowodowane tym krazkiem ale od zalozenia maly mi sie mniej rusza juz nie tak czesto nie sadze zeby to mialo wplyw ale naprawde tak zaobserwowalam 🤢

• Mamusia
Anett napisał(a):
dzien dobry 🙂mam kolezanke w niemczech i rodzila trojke dzieci i mowila ze co porod to gorszy miala..ale biore poprawke i nie stresuje sie tym bo kazda kobieta jest inna...a ja przez ten krazek mam wodniste uplawy po nogach mi dzis cieklo wkladki wymienilam 3 razy w ciagu 15min 😮aha i jeszcze jedna sprawa nie wiem czy to spowodowane tym krazkiem ale od zalozenia maly mi sie mniej rusza juz nie tak czesto nie sadze zeby to mialo wplyw ale naprawde tak zaobserwowalam 🤢

Podobno w Aptece są takie wkładki które sprawdzą czy upławy to nie są wody plodowe. Może warto Anetko kupić dla pewnośći i spokoju sumienia. A mały może jakoś tak się ułożył że mniej się rusza? Nie wiem ale mi jednego dnia skacze jak oszalały drugiego spokojny nie wiem od czego to zalezy, mysle ze moze tez od pogody i ciśnienia

• Mamusia
Anett napisał(a):
moze i kupie te paski kontrolne ale mysle ze to uplawy wodniste napewno bede to obserwowac i 20go mam lekarza to wszystko powiem i sie wypytam...dzisiaj leze caly dzien tylko po wode mineralna wyjde 🙂

Ja ostatnio jeden dzień miałam takie wodniste upławy i też se już wkręcałam 🤢, czytałam w necie że trzeba się położyć i jeśli to wody to najwięcej bedą wyciekać na leżąco, nie wiem czy to prawda do końca.

• Mamusia
Kocik napisał(a):
kozinka napisał(a):
sandroos napisał(a):

no widzisz ja tak samo 🙂 a mojego męża siostra ma teraz już półroczne dziecko ale jak jej mąż tylko na 3 dni gdzies w delegację jedzie to ją od razu do mamusi zawozi bo przeciez ona sobie nieda rady przez te 3 dni...ja kur...cały czas sama z dzieckiem byłam, zakupy z niemowlaczkiem, sprzątanie, gotowanie, obrobienie wkoło dziecka, no wiecie wszystko co trzeba zrobić i nie powiem czasem było ciężko ale dałam radę a dla niej 3 dni to już panika....mam taką z niej bekę że szkoda gadać....

No niezla laska, ja tez mam dom na glowie przez wlasciwie caly czas bo maz plywa i wiecej go nie ma niz jest ale trzeba sobie radzic.

No moj 2 porod na bank bedzie lzejszy, w koncu cc to nawet nie poczuje 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Witam mamusie 🙂
Dziś i jutro mąż dał mi wolne od garów - bo on sam ma wolne i farciarz jeden obiad ma z głowy bo babcia nas zaprosiła a jutro teściowa- niesprawiedliwe...

Od jakiegoś czasu strasznie mnie suszy, pije hektolitry wody, też tak macie?
Zauważyłam że odkąd wypijam takie ilości wody to nie puchną mi ręce.

Na zajęciach ostatnio polecono żel przyspieszający poród o nazwie DIANATAL
http://www.dianatal.eu/poland/why-dianatal-obstetric-gel.html
chyba się skuszę choć cena poraża 😮
tym bardziej że bardzo chcę rodzic bez cesarki. Widziałam jak moja siostra i koleżanki dochodziły do siebie długo po niej.

• Mamusia
kozinka napisał(a):
moja jadła i spała,więc nie potrzebowałam pomocy przy niej,ale mi chodzi teraz o pomoc przy drugiej ciąży,bo wiadomo,małe dziecko-jest co dżwigać a nie powinnam,a każdy czegoś wymaga mając gdzieś że się ma dzidziusia w brzuszku,a nie powiem,że nie mam dość swojej roboty 🥴 no ale ja tylko po mężu jadę,że mi nie pomaga a skacze koło innych,ale tak,żeby kogokolwiek o pomoc poprosić,to za dumna jestem ☺️ zresztą daję radę i wolę żeby mi ktoś kiedyś powiedział,że dałam radę sama a nie że beczałam i trzeba było robić za mnie 🙂
poza tym,mój dom,moja bajka 🙂 nie lubię jak mi ktoś po domu łazi i zagląda po szafkach 😮

U mnie tesciowa byla pare razy na noc jak mala miala kolki ale kurwicy wtedy dostawalam i raz ja nawet doprowadzilam do placzu 😁 😁 😁 ☺️ ☺️ ☺️