Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no nic tak nie cieszy jak wyczekiwane mebelki 🙂
ja też odpukać nic nie choruję, lekki katarek ale gardło uchowane
ooo a u nas słonko troszkę się pokazało 🙂 w sobote tak brzydko było,
Justyna gdzie takie cudne temperatury mają być? kurcze już mi sie marzy ciepełko, a już w ogóle lato i spacerki z wózeczkiem 😉
Maja sesja obowiązkowa 😉 my wczoraj taką sobie zrobiliśmy, znaczy się ja i brzusio 🤪 🤪 ale to dopiero pierwsza, zarobi się cieplej wtedy na otwarte morze skoczymy, bo wczoraj tylko to blisko byliśmy a i tak wiaterek chłodny od morza dawał...

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Wiolka napisał(a):
a ja ogarniam burdel w chacie bo mialam na weekend bratanice meza i takie mam kongo ze tylko siasc i plakac 😮

Ja mam wizyte w czwartek i juz sie nie moge doczekac, mam nadzieje, ze Viki bedzie miala ten kilogram 🙂

kilogram ze spokojem 😁 pewnoe nawet ponad kg 😁

Mam taka nadzieje bo moja gin mowila ze Viki jest mniejsza troszke i jezeli do 28tc nie osiagnie 1kg to zaczniemy sie martwic.

• Mamusia
Wiola będzie dobrze 😉 koniecznie daj znać po wizycie

Emi ja się tak położyć nie mogę a z chęcią bym to zrobiła,hehehe ale stolarza muszę pilnować a poza tym taka adrenalinka mnie trzyma że już niedługo będę sobie wszystko układać że spać nawet mi się nie chce 😉

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Aneta parówa na bank Ci pomoże mi i na gardło i na katar pomogła więc dasz radę kochana 😘

też tak myślę, taka parówa jest dobra, ja młodemu czasem robię i dodaję majeranek i pomaga mu więc spróbować nie zaszkodzi

• Mamusia
Witam mamuśki 🙂
U mnie paskudna pogoda, pochmurno i siąpi do tego wieje :/
Maja cudo płaszczyk i cena przystępna 🙂
Aga brzunio cudo a jeszcze w tej koszulce to już miodzio 🙂
Na gardełko polecam TANTUM VERDE mi już kilka razy pomogło.
Spadam budzić mojego śpiocha-dziś nockę ma.

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
napewno będzie miała ponad kg z tym ,że dziewczynki nieco mniejsze od chłopców chociaż nie zawsze... będzie dobrze 😘 a jakie witaminki jesz? materne?

Wlasnie skonczylam materne i przezucilam sie na inne witaminy bo ta materna byla bez DHA i musuialam dodatkowo 2 razy dziennie brac omega3 co mnie strasznie wkurzalo bo czesto gesto zpominalam o tej 2 tabletce.

Ja pierdole jakie moje dziecko jest dzoisiaj wkurzajace!!!!

• Mamusia
Nie ma Tysia chyba wogole bo bylam juz chyba w 10aptekach i dja mi za kazdym razem to samo czyli materne bez dha plus dokupywalam omega3 i nie dosc ze trzeba 3 tabsy dziennie lykac to jeszcze 2 razy wiecej mnie to kosztowalo. Dalam se siana i kupilam inne.

• Mamusia
no ja właśnie wpierdzielam pharmaton maturelle z tymi wszystkimi omega i całą resztą i jutro zobaczymy ile klusek waży 🙂

a bluzeczka też mi się podobała dlatego nie umiałam przejść obojętnie obok 🙂 i kupiłam coby brzusio bardziej kolorowo wyglądał 🙂

• Mamusia
Witam 🙂
pierwszy dzień na zwolnieniu - z rana wizyta u lekarza, okazało się, że nie bez powodu jestem jakaś taka bezsilna - infekcja mnie atakuje. Mam dużo popijac płynów, herbatki z cytryną i wypoczywac.
Będę teraz z Wami bardziej na bieżąco. Komputer włączony - i brzuszek i fb w zakładkach pootwierane.

Ale Justynko narobiłaś mi apetytu z tymi chipsami - wchłonęłam paczkę, chyba nawet MEGAPAKĘ lay's ów 🙂)

• Mamusia
hej laski 🙂
meldujemy się tylko,że niby wszystko ok,bo nie mam czasu na dolegliwości 🥴 moja młoda od wieczora wymiotowała mi 3 razy i to tak,że piorę dywan,łóżko,pościele,koce i ubrania 😮 do tego mąż zalał mi rosołem drogę od kuchni do pokoju,więc do tego dołożył i poszedł do pracy,bolą mnie zęby i nawet nie jadłam śniadania,a jak mialam kawę zrobioną to nawet w niej był rosół 😮 nie wiem co on to robił,ale jak zapytałam go czy ma dwie lewe ręce to jeszcze z mordą na mnie więc w zamian za miłe traktowanie poszedł do pracy bez obiadu,bo przesada,żebym pół nocy prała wszystko i do tego od samego rana i jeszcze mała mi wisi na szyi a ten przyjdzie i jeszcze będzie po mnie krzyczał 😮
Klaudia zjadła rosołek i mam nadzieję,że mi go nie zwymiotuje,w dodatku koło 10 godziny spała co jest do niej nie podobne 😉 pewnie osłabiona i temu,bo ona jak jest chora czy słaba to śpi dużo 🥴 🥴 mam nadzieję,że jednorazowo jej coś zaszkodziło bo prócz tych wymiotów nie dolega jej nic więcej 🙂 no może prócz tego,że pije bardzo dużo od rana a sika tyle co kot napłakał,ale może w ten sposób zatrzymuje i uzupełnia płyny w organiźmie 🙂
dobra biorę się za pranie dalej-suszę szmaty z łóżka bo nawet z niego gąbkę musiałam wyciągnąć,szmaty wyprać i schnie,prania nie mam gdzie wieszać już,a dywan mokry,a że leje to nie wyschnie na podwórku,przynajmniej w domu ciepło,więc powinien szybko dojść do siebie 🙂 przydałoby się jednak wywietrzyć ten zapach,bo jak będzie poprane wszystko to wolę zapach proszku niż wymiotów 😞 a potem może znajdę czas na nową kawę i pewnie wyłożę nogi popołudniu jak się zacznie cykl programów po 15 na tvn-ie o ile wyschnie mi łóżko,bo nawet fotele są mokre 😞 tak jakoś mi wymiotowała,że znienacka i ciągle w innym miejscu,a raz miała taki zasięg,że pół pokoju poszło 😮
miłego popołudnia 😘

• Mamusia
oj Ania to widzę faktycznie nieciekawy dzionek......a mała dobrze że dużo pije bo się nie odwodni 🙂 trzymaj się może to chwilowa przypadłość
Maja zapomniałam dwie rzeczy spytać: 1. ty ten płaszczyk juz zamówiłaś i go masz?bo czytałam opinie i nie mają zbyt pozytywnych. to że bardzo długi okres oczekiwania, to że wykończenie niezbyt ładne, i dlatego jestem ciekawa czy ty już swój masz?no i czy kolorem podobny do zdjęcia? 2. pisałaś że czekasz na książki, pochwal się co ciekawego zamówiłaś, coś o maluszkach? a i widzę że też awatarka zmieniłaś 😉 🙂 słodki brzunio 😉

• Mamusia
DorotaK napisał(a):
Witam 🙂
pierwszy dzień na zwolnieniu - z rana wizyta u lekarza, okazało się, że nie bez powodu jestem jakaś taka bezsilna - infekcja mnie atakuje. Mam dużo popijac płynów, herbatki z cytryną i wypoczywac.
Będę teraz z Wami bardziej na bieżąco. Komputer włączony - i brzuszek i fb w zakładkach pootwierane.

Ale Justynko narobiłaś mi apetytu z tymi chipsami - wchłonęłam paczkę, chyba nawet MEGAPAKĘ lay\'s ów 🙂)

to teraz jak jestes już na zwolnieniu to sobie poodpoczywasz 😉
haha ja tez mam tak pootwierane 🙂 i z doskoku zaglądam bo kompa nie chce mi się wył.

• Mamusia
kocik dzięki 🙂 biorę też pod uwagę ząbkowanie,bo puchną jej dziąsełka,do tego gryzie palce,zgrzyta zębami,więc widocznie ją to drażni,a przy poprzednich ząbkach mieliśmy problemy z biegunkami,więc może teraz to też związane z tym 🙂 oby 🙂 w sumie to tylko wymioty,żadnych biegunek,gorączki nic,rosołek zjadła,pić pije,więc apetyt ma,tylko czasem to zwraca 🥴 poza tym bawi się,ma dobry humor,więc poważnego to nic nie będzie 🙂 tylko ona się taki przylepek robi jak coś jej dolega i albo ciągle kolana albo ręce jak kleszcze na mojej szyi,a to uciązliwe,bo ciężka 🥴

• Mamusia
kozinka napisał(a):
kocik dzięki 🙂 biorę też pod uwagę ząbkowanie,bo puchną jej dziąsełka,do tego gryzie palce,zgrzyta zębami,więc widocznie ją to drażni,a przy poprzednich ząbkach mieliśmy problemy z biegunkami,więc może teraz to też związane z tym 🙂 oby 🙂 w sumie to tylko wymioty,żadnych biegunek,gorączki nic,rosołek zjadła,pić pije,więc apetyt ma,tylko czasem to zwraca 🥴 poza tym bawi się,ma dobry humor,więc poważnego to nic nie będzie 🙂 tylko ona się taki przylepek robi jak coś jej dolega i albo ciągle kolana albo ręce jak kleszcze na mojej szyi,a to uciązliwe,bo ciężka 🥴

no na pewno....ale faktycznie to może być od ząbków....także dobrze że ma humor i pije 🙂
będzie dobrze 🙂 każdemu musiały kiedyś zęby wyjść, dobrze że się tego nie pamięta; 🙂

• Mamusia
Mój obiadek prawie gotowy jeszcze tylko zapiecw p;iekarniku ale to przed samym przyjsciem mężulka.

Kozinka oby z małą to nie było nie poważnego, współczuję Kochana tyle sprzątania 😞

Mój mały dziś bardzo ruchliwy cały czas kopie, kręci się i rozpycha 🙂