Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
Emi a masz skurcze? Bez skurczy to ci sie raczej szyjka nie skroci.... po prostu sie rozszerzasz, cialo przygotowuje sie do porodu.

Mam takie może 2 skórcze w ciągu doby, ale to chyba normalne takie ze 2-3 skórcze, przynajmiej tak pisza w necie, że na tym etapie można odczówać skórcze bo wszystko się przygotowuje

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Wiolka napisał(a):
Emi a masz skurcze? Bez skurczy to ci sie raczej szyjka nie skroci.... po prostu sie rozszerzasz, cialo przygotowuje sie do porodu.

Mam takie może 2 skórcze w ciągu doby, ale to chyba normalne takie ze 2-3 skórcze, przynajmiej tak pisza w necie, że na tym etapie można odczówać skórcze bo wszystko się przygotowuje

No wlasnie, moim zdaniem nie masz po co leciec do lekarza ale jezeli cie to uspokoi to przeciez nikt ci nie broni 🙂

U mnie od kiedy zaczelam pic magnez codziennie skurcze sie skonczyly.Zresztya jka sie nie mam czym martwic bo u mnie o rozwarcie mega ciezko.

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
emi-rose napisał(a):
Wiolka napisał(a):

No wlasnie, moim zdaniem nie masz po co leciec do lekarza ale jezeli cie to uspokoi to przeciez nikt ci nie broni 🙂

U mnie od kiedy zaczelam pic magnez codziennie skurcze sie skonczyly.Zresztya jka sie nie mam czym martwic bo u mnie o rozwarcie mega ciezko.

Nie wiem w sumie już co robić, w sumie to nic innego się nie dzieję czuję sie dobrze, nic lece teraz do koleżanki na ploty, potem się odezwę 🙂

• Mamusia
Hey laski ...

Ja ogolnie mega wkurwiona wrocilam do domu i babcia mnie tak wyprowadzila z rownowagi,ze nie moglam sie uspokoic ryczac...
Ogolnie okazalo sie , ze nie mozna wykupic naszego mieszkania JEDNAK, no to jej powiedzialam, ze my poki co chcemy tu zostac, bo ja tu praca, Nadia przedszkole... a ona co??? Wziela wniosek o zamiane i stwierdzila, ze idzie sobie wypelnic... Fajnie, ze mnei zapytala o zdanie...

Co prawda nawet jak jej dadza do wykupu to pewnie zdezelowane do remontu, a za co ona to zrobi?? ale sie tak wscieklam, ze poryczalam sie jak malo kiedy...
No pipa wstretna.. bez nas i naszej kasy to ani kredytu, ani nic nie dostanie, wiec wiecie.
Kurde, ale nie po to inwestuje dopiero co niedawno okna wymienialam..,.. nie zarabiam 10 000 zeby w dupie miec okna za 3000 😞( Ehhh.. dobra nie pisze dalej,bo mi sie znow ryczec chce... 😞((

Nawet obiadu nie mam ochoty tknac.. 😞(

Tysia, a trzeba bylo cioci Sandry sluchac, zeby sie slodkim nie objadac po podniesionej glukozie 🙂) No to dietka pewnie sie juz do konca szykuje, ale ma to tez pozytywne strony 🙂 Nie przytyjesz za duzo hehehe 🙂)

• Mamusia
nie fajnie Was babcia potraktowała 😠

no narazie zastosuje dietkę na 2 tygodnie i zobacze czy to od tego miodu były czy ogolnie mam podwyższony cukier mam nadzieje ,że to pierwsze 😁 lubię czekoladę ale jeszcze te 2 miesiace się przemęcze jak bedzie trzeba 😁

• Mamusia
Sandra, nie denerwuj sie. Zobaczysz, ze babcia jutro rano wstanie i bedzie zupelnie inaczej spiewac. Pewnie musi sie prespac z tematem. Bedzie dobrze 😘

Dziewczyny jak odczuwa sie te skurcze? Czy mowicie o twardnieniu brzucha, czy to moze jeszcze cos innego.

Tysia jesli wczesniej brzuch Ci nie twardnial, tak jak opisujesz, to jestes szczesciara. Mi sie tak robi juz od stycznia. 🥴

A tak w ogole, to fajne brzuchole macie dziewczyny. 😉

• Mamusia
Midorada skurcz to takie nieprzyjemne uczucie ze nie da sie tego pomylic z niczym innym no i twardnieje przy tym brzuch.

Sandra nie denerwuj sie!

Mi sie wlasnie smarza frytki na kolacje bo zapomnialam rozmrozic chleb a pozniej romans z zelazkiem sobie zrobie 😉

JKutro mam o 15 gin ale lece na miasto juz o 10 bo mam comiesieczne zakupy do zrobienia 🙃

• Mamusia
eh dziś chyba ogólnie zły dzień...ja się też na moich wkurzyłam i się nie odzywam...wściekła jestem bez tego auta, ze wszystkim muszę czekać na męża a on tak późno wraca że i tak nie jesteśmy wstanie wszystkiego załatwić....eh...nawet mi się pisać nie chce jak mnie dziś po południu wkurzyli aż miałam łzy w oczach...
Sandra nie jestem do końca wtajemniczona ale mam nadz że sytuacja się rozwiąże pomyślnie 😉 nie będę Ci pisała :'nie martw się' bo w ciąży właśnie wszystko odbiera się podwójnie tak jak ja dzisiaj....

• Mamusia
sandra współczuję 😞
Emi według mnie też nie powinnaś panikować,ja mam takie bóle od minimum 5 miesiąca ciąży jak nie wcześniej i co zrobisz 🥴 z tym,że ja ledwo chodzę i nawet się na łóżku nie mogę obrócić bo nogą nie mogę ruszyć 😮 i nie ma co panikować tym bardziej,że jak piszesz nic więcej Ci nie dolega 🙂 przecież za niedługo rodzisz,musisz się jakoś przygotować do tego i to nie jest najprzyjemniejsze 🥴 poza tym w pierwszej ciąży zastępczo trafiłam raz do innej lekarki i powiedziałam jej o takich bólach kiedy byłam w 6 miesiącu,wiesz jaki był efekt? wpis w karcie-leżeć! ciąża zagrożona przedwczesnym porodem i w dodatku chciała mnie do końca położyć do szpitala ale powiedziałam że nie i że będę leżeć w domu 🙂 więc zastanów się czy warto robić tyle szumu wokół takich bóli które są koleją rzeczy bo potem możesz żałować jak trafisz na taką lekarkę jak ja wtedy 🙂
ja już drugą ciążę przechodzę z takimi bólami i widzę,że tak to już jest,teraz jest gorzej,ale nawet się na ten temat nie odzywam u lekarza bo nie chce sobie nasrać w papiery jakimiś moimi użalaniami się nad sobą ☺️ tym bardziej że mam te terminy różne więc wolę przemilczeć,bo jakbym powiedziała co i jak mnie boli to lekarz pewnie by mnie skierował na oddział do siebie,bo on taki zimny i rzeczowy,ale wiem że nie warto i koniec,bo nic się nie dzieje 🙂 tak to już jest,boleć musi 😉

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
Midorada skurcz to takie nieprzyjemne uczucie ze nie da sie tego pomylic z niczym innym no i twardnieje przy tym brzuch.

Sandra nie denerwuj sie!

Mi sie wlasnie smarza frytki na kolacje bo zapomnialam rozmrozic chleb a pozniej romans z zelazkiem sobie zrobie 😉

JKutro mam o 15 gin ale lece na miasto juz o 10 bo mam comiesieczne zakupy do zrobienia 🙃

szczerze? ja mam 2 ciążę i nie wiem co to skurcz ☺️ ☺️ ale nie te porodowe tylko te przygotowywujące bo jadę ciągle na magnezie więc pewnie temu ich nie mam albo nie czuję 🙂

• Mamusia
byłam u dentysty dzisiaj,mam lekarstwo w zębie i jak mi zatykała zęba fleczerem to mi go chyba za dużo napchała bo mam wrażenie że mi rozpycha zęba od środka i nie dość że nieprzyjemne to jest to pulsuje ciągle 😞 czy któraś z Was miała takie coś? jak tak to czy można coś zaradzić? myślałam,żeby troszkę wydłubać,ale wyleci lekarstwo i otwarty ząb dopiero będzie bolał 😞 😞 nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia do tego i ustąpi czy można coś zrobić bo to jest okropne 😞

• Mamusia
Justyna przegapiliśmy godzinę, tak zasiedzieliśmy się u przyjaciół, ale mamy możliwość odrobienia tych zajęć z inną grupą więc nic straconego 🙂

Sandra jeśli babcia nawet znajdzie na zamianę mieszkanie to będzie musiała zapewnić ci lokum zastępcze i nie ważne czy jesteś tam zameldowana czy nie, ponieważ polskie prawo chroni matki i ciężarnej przed wyrzuceniem na bruk.
Więcej znajdziesz na tej stronie http://www.eporady24.pl/jakie_problemy_moze_powodowac_wynajem_mieszkania,pytania,4,55,651.html

Aniu przyczyną tego może być faktycznie zbyt dużo lekarstwa, ale lepiej nie wydłubywać. Samo się zetrze przy jedzeniu 🙂 Co do pulsowania to też tak kiedyś miałam przy założonym lekarstwie, to stomatolog powiedziała mi że jest to skutkiem działania tegoż właśnie lekarstwa 🙂

• Mamusia
dzięki Nenia 🙂 czyli wystarczy przeczekać? może rano będzie lepiej,bo lekarstwo lekarstwem,więc pewnie masz racje,że od tego pulsuje,a mam wrażenie że mam za dużo w zębie,więc albo się przyzwyczaje albo może jak mówisz-wykruszy się samo,bo to tylko fleczer 🙂 tyle,że sam ząb wygląda ładnie zgrabnie a tylko środek przeszkadza,więc środek się nie wykruszy,tym bardziej,że jest to wepchane bardzo mocno aż jest wgłębienie 😞 noszę to od około 14 i czasem to głupie uczucie zanika na kilka minut więc może do rana zniknie 🙂 a jak nie to nie wiem co 😞
eh do dupy z takimi zębami,bo w pierwszej ciąży też chodziłam,leczyłam,ale nie było tak,że miałam pozaczynane zeby i nie dokończone bo jakiegoś innego trzeba było leczyć bo bolał 😞 teraz myślałam,że wyskoczyła zwykła dziura a tu się okazuje,że ząb sobie umarł i jeden ostatni nerwik w nim boli i tyle nieprzyjemności dzisiaj przez to 😞 no nic,zobaczymy co z tym lekarstwem bo jak on mi zęba nie "zabije" do końca to czeka mnie chyba kanałowe,bo coś wspominała 😞 a przecież jeszcze jednego kanałowo nie skończyła,ósemka do wyrwania,dzisiaj szóstka a do tego zaczyna pulsować jeszcze inny 😞 chyba zamówię sobie protezę na zapas 😁

• Mamusia
Kozinka, wlasnie chcialam napisac to samo co Nenia o tym pulsowaniu. Jest to dzialanie lekarstwa. Wiem, ze nie za bardzo mile to, ale do jutra powinno byc ok. 😉

Skoro piszecie, ze skurcze sa inne niz to twardnienie i na pewno bym to rozroznila, to pewnie macie racje. Wzielam dzis magnez, mam nadzieje, ze jutro juz sie uspokoi. Teraz natomiast cos mnie tak uciska w pochwie. Tak jakby kluje... 🤢 Chyba bede musiala tylek ruszyc i pochodzic troche.

Ta nasza nadwrazliwosc to chyba normalne w czasie ciazy. Moja kolezanka mowi, ze normalnie na filmach sie rozkleja, co dla mnie jest dziwne, bo ona zawsze taka twardzielka byla. 😜

A propos mezow - rece mi tez zupelnie opadly, bo moj zadzwonil godzine temu by mi powiedziec, ze w pracy jeszcze siedzi (zaczal o 9). 🥴 A ja z kolacja na niego czekam, wszystko przygotowane na konkretna godzine jak co dzien... 🥴 Na koncu sie dowiem, ze juz jadl... I jak sie nie zdenerwowac... 😞

• Mamusia
🙂

U mnie po wizycie wszystko superowo 🙂
Pola waży 730 gram i lekarz stwierdził, że rośnie średniaczek, czyli nie drobinka i nie kloc 😎
Oglądał mnie pół godziny, mierzył wszystko dokładnie 🙂
Komory serduszka, główke, nózki mierzył.. stópka ma 5cm 🙂
No i mam skierowanie na glukoze oł jeeee 😠 😠

Powiedział, że mam bardzo ładną długą szyjkę.. 38mm 😁
🙃 🙃 🙃

Aha, wytykała język podczas badania 😜

Ja po pizzy 😁

Za 2 tygodnie ide na pamiatke badania w 4D zrobić, co by Poli pokazać jak będzie juz duża 🙂

• Mamusia
samo pulsowanie nie jest najgorsze,chodzi mi o tego za bardzo napchanego zęba 😞 jakby mi go miało rozerwać od środka z nadmiaru albo lekarstwa albo fleczera 😞
midorada mnie też czasem kłuje w pochwie 😠 jakby mi ktoś igłę wsadził ☺️ nie wiem czy też tak masz ale ja zawsze w ściankę,nigdy nie czuję po środku czy coś tylko zawsze z jednej strony lub z drugiej,więc może się też w ten sposób przygotowywuje 🥴
mój mąż ji dzisiaj i wczoraj zażyczył sobie obiad taki,żeby nie był głodny w pracy,no to po 2 dania jak zawsze- wczoraj zjadł zupę i stwierdził,że pojedzony i 2 dania nie je,dzisiaj zrobił to samo,a dodam, że jak ma 2 zmianę to ja już na 12 muszę mieć gotowe na talerzu żeby zdążył zjeść,więc całe rano stoję przy garach specjalnie dla niego 😮 a ten jak życzy sobie 2 dań to po jednym stwierdza,że ma dość 😮 więc też mnie czasem wkurza 😜
wogóle z kimkolwiek nie rozmawiam dzisiaj to słyszę że DZISIAJ jest jakiś dzień do dupy,wszyscy albo się źle czują albo kłócą,więc coś jest na rzeczy 😮 gdyby nie mój ząb to u mnie byłoby wszystko ok 🙂