Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A u nas kłopotów i zmartwień ciąg dalszy - Patrycja ma ospę 😮 😮 😮 całą ją dziś wysypało 😲 😲 tak że jutro wizyta u lekarza się zapowiada..... ehhh kiedy w końcu coś dychnę!!!! jak tak dalej pójdzie to poród prześpię 🤔

• Mamusia
Tysia absolutnie nie, to kobiety puszczaja jakas dziwna fame, ze trzeba tyc i tyc i tyc... niewiadomo po co??? Logicznym ejst, ze jak ograniczysz spozywanie posilkow schudniesz, ale dzieciu to na pewno nie grozi...Kumpela przy zdiagnozowaniu cukrzycy miala 12 na plusie, a przy porodzie wyszla na 5 na plus...
Wcale nie jest to zdrowe dla maluszka, no i oczywiscie nie dla przyszlej mamy ( tycie>

Do nas czasami trafiaja pacjentki otyle i po zdiagnozowaniu cukrzycy.. przychodza do porodu.. i maja wage na minusie 15 kg... i nie ma w tym nic dziwnego...
Sama przytylam 6, a mloda 3220 wazyla... ona sobie zdrowo rosla, a ja z nadmiarow chudlam...

Mmm nie zazdroszcze ospy u malej... 😞(

• Mamusia
Sandra czadowe zdjęcie 😁

Ale mnie Lusia wykończyła, zapomniałam że nie mam kocich ruchów i zostaję w tyle jeśli chodzi o wyścigi. Małej dziś kupiłam w końcu butki, bo wczoraj jakoś nie wyszło. Chyba jej się podobają bo ciągle je ogląda, czyści i mówi cacy buci 😁 Taka mała bo w lipcu będzie miała 2 latka a już potrafi naciągać, naciągła ciotkę na kapcie- oczywiście różowe 😁 😁
Wróciłam nie dość że wykończona to głodna masakrycznie 🙂
Ja przy ostatniej wizycie miałam na plusie od początku ciąży 5,5 kg wg. wagi mojej ginekolog, ciekawe ile teraz będzie, na wagę nie wchodzę bo mi siadły baterie i piórkam to nie kupuję nowych bo po co mi stresy za każdym razem gdy na niej staję 🙂

Moja siostra będąc w ciąży przytyła 33 kg, wyglądała jak hipopotam 🙂 W rodzinie każdy myślał, że ja też tak będę wyglądać a tu niespodzianka zero drugiego podbródka 😜

• Mamusia
Hi maminki 🙂

Melduję, że jesteśmy już nad morzem 🙂 2/3 planowej rodzinki zaliczone 🙂
Dziś zameldowalismy sie w hotelu 🙂
Jest dziki szał 😁 tylko słaby net , mam nadzieje, ze nadrobie 30 stron które naskrobalyscie.. 😁

My po pysznej obiadokolacji, zaraz śmigamy na basen 🙂
Nad morze mam 3 minutki spacerkiem, dziś morze takie spokojne, piaseczek taki milutki 🙂

Po basenie Was nadrobie mam nadzieje 😎 😎

• Mamusia
Ale zazdroszcze piaseczku 🙂) Ale ja tam sie musze opalac, wiec nad morze latem pojade 🙂) i bede sie prazyc 🙂)

Matko boska 33kg... Moja mama tez sporo przytyla i tylko mnie kazdy irytowal.. ze przytyje tyle co mama i sie wkulam i udowodnilam, ze gowno prawd 🙂) jak sie chce to mozna 🙂 choc wiadomo, ze sporo mnie to kosztowalo 🙂

• Mamusia
Sandra, fotka czadowa, mezulo - pijaczek - tez sie udal. 😁 Rozwalily mnie jego szelki - skad ty je wytrzasnelas w tych czasach? 😁
Dzieki tez za opinie. Mysle, ze pani doktor z polskiej kliniki, da mi w takim przypadku skierowanie na badanie obciazenie cukrzyca - naprawde sie martwie. 🥴 🥴
Majka relaksuj sie teraz na maxa. 😉
Aneta wozek fajny. Mysle, ze bedzie to dobry nabytek 🙂
Ja wciaz dojrzewam do zakupu lozeczka. Potrzebuje jeszcze chwilke sie zastanowic. NIestety nie moge znalezc opini na jego temat, bede wiec musiala sie zdac na intuicje.
Niunia kobiety sa zdolne zniesc bardzo duzo. Jestes silna babeczka - dasz rade. Poza tym jak teraz Patrycja przejdzie te ospe bedziesz miala to juz z glowy w przyszlosci. Szkoda tylko, ze tyle rzeczy na raz sie nalozylo. 😲 😲

• Mamusia
Sandra swietne przebrania mieliscie 😉 u mnie teraz wychdoi ze 4 kg na plusie bo schudlam wazne ze Adas zdrowy i silny ale juz czuje sie jak sumo :-P brzuch mi ciazy dzisiaj po spacerku o malo nie musieli mnie nosic 😁 a teraz zajadam juz 2 miske kremu brokulowego 😁
Majka wypoczywaj :-* zazdroszcze tego relaxu. 🤪
Sylwia wspolczuje ospy ale chyba jakas plaga bo z miesiac temu kuzynki cala czworka chora 🤢

Sandra super przebranie wymyśliłaś 🤪 🤪

Ja z Patrycją przytyłam 19 kg, ile teraz bedzie to zobaczymy, po ostatniej wizycie jest jakieś 9,5 kg 😮 dieta mi troszkę tą wagę pewnie przystopuje, zobaczymy 😉

Ano ospa jak ospa, jak jedno zachoruje to później już leci po kolei, niedawno chorowała córka sąsiadki więc to pewnie od niej się przyplątało dziadostwo..... ale cieszę się że teraz ma niż na święta bo szykujemy imprezkę na roczek więc się raczej do tego czasu zdąży wykurowac 😉

Ja się bałam o ciąże w związku z ospą ale już poczytałam na necie że jeśli przechodziłam w dzieciństwie to mi ani córci nic nie grozi na szczęście, ale zapytam jeszcze jutro pediatry 😉

• Mamusia
Rany ile stron, nie dam rady dziś nadrobić 😮
U nas niedziela bardzo słoneczna i cała minęła poza domem, teraz odpoczynek przed tv Mały bardzo ruchliwy dziś tylko że w żebra cały czas dostaję 😮 a jutro idę sprawdzić moją szyjkę 🙂

• Mamusia
Midorada wrzucilam na brzuszku.. dwie strony wczesniej chyba...

Jak moj maz mial ospe kiedy ja bylam w ciazy no to mi pow, ze teraz juz nic nie zrobimy. Ewentualnie moge miec polpasca, jesli ospe sie przechodzilo. Ale ze wzgledu na p/ciala krazace po ospie u ciezarnej nie powinien ujawnic sie polpasiec..., wiec nie martw sie!

A mloda przechoruje i spokoj juz w przedszkolu.. moja jeszcze zadnej zakaznej nie miala... i oby teraz nie przywlekla nic.

• Mamusia
Troszkę was nadrobiłam 🙂
Sandra: Super fotka, świetnie wyglądaliście
Maju: Zazdroszcze tego piaseczku, odpoczywaj jak najwięcej
Aneta: świetny wózio

Jeśli chodzi o cukrzycę to nie zazdroszczę ale musicie się jakoś przemęczyć dla maluszków

• Mamusia
sandroos napisał(a):
aaa juz wiem slimaka 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/19/albumpicqd.jpg/][IMG]http://img19.imageshack.us/img19/3774/albumpicqd.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

O rany jakie świetnie przebranie, pierwszy raz cos takiego widzę, Naprawdę SUPER 🙂