Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam
my tez juz od rana na nogach, zjedlismy sniadanie i pojechalam z mezem do carrefoura na male zakupy dzis tescie na kawe przyjezdzaja. Ja juz dzis wstawilam pranie male porzadki w szafkach robie i zaraz zaczne dalej ukladac ciuszki malej w komodzie. Maz robi dzis obiad zdecydowal sie na ryz z warzywami i kurczakiem.
Co do tej glukozy bede robila w tyg jakos a teraz ograniczam slodkosci chociaz i tak wlasnie nie pogardzilam malym lizaczkiem chupa chups ☺️ ☺️ ale jak tescie przyjada beda slodkosci i bede musiala sie powstrzymac od sprobowania czegos do kawy wiec dam rade

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
Witam
my tez juz od rana na nogach, zjedlismy sniadanie i pojechalam z mezem do carrefoura na male zakupy dzis tescie na kawe przyjezdzaja. Ja juz dzis wstawilam pranie male porzadki w szafkach robie i zaraz zaczne dalej ukladac ciuszki malej w komodzie. Maz robi dzis obiad zdecydowal sie na ryz z warzywami i kurczakiem.
Co do tej glukozy bede robila w tyg jakos a teraz ograniczam slodkosci chociaz i tak wlasnie nie pogardzilam malym lizaczkiem chupa chups ☺️ ☺️ ale jak tescie przyjada beda slodkosci i bede musiala sie powstrzymac od sprobowania czegos do kawy wiec dam rade

Kasiu za bardzo nie masz co ograniczać ja ograniczałam a przed samym badaniem jadłam normalnie ,żeby nie fałszować wyników stwierdziłam ,że co ma być to będzie 😜 od jednego kawałka nic Ci nie bedzie 😁

• Mamusia
Mnie zakupy czekają w połowie kwietnia no i w maju, na maj też odłożyłam pranie i prasowanie ubranek malutkiej 🙂
Dałam wolna rękę mężowi co do wózka, niech sobie wybiera model ja wybieram kolor, jak chce to proszę bardzo. Ostatnio powiedział mi że boi się czy sobie poradzi w roli taty. Powiedziałam mu że ja też nigdy nie byłam wcześniej mamą i to też będzie mój debiut, wprawdzie ja czuję ciągle maleństwo bo ono rośnie we mnie i z moimi uczuciami w stosunku do dziecka jest inaczej bo one już teraz się kształtują, a z facetami jest inaczej bo są wzrokowcami itp. więc sam zobaczy jak będzie gdy malutka się urodzi i wszelkie obawy miną 🙂 Oszaleje na jej punkcie 🙂
Czy wasi przyszli tatusiowe też rozmawiają do waszych brzuszków? mnie to bardzo rozczula 🙂

Do kitu pogoda, spać mi się chce, chyba jednak skusze się na małą drzemkę popołudniową 🙂

• Mamusia
Nenia napisał(a):
Mnie zakupy czekają w połowie kwietnia no i w maju, na maj też odłożyłam pranie i prasowanie ubranek malutkiej 🙂
Dałam wolna rękę mężowi co do wózka, niech sobie wybiera model ja wybieram kolor, jak chce to proszę bardzo. Ostatnio powiedział mi że boi się czy sobie poradzi w roli taty. Powiedziałam mu że ja też nigdy nie byłam wcześniej mamą i to też będzie mój debiut, wprawdzie ja czuję ciągle maleństwo bo ono rośnie we mnie i z moimi uczuciami w stosunku do dziecka jest inaczej bo one już teraz się kształtują, a z facetami jest inaczej bo są wzrokowcami itp. więc sam zobaczy jak będzie gdy malutka się urodzi i wszelkie obawy miną 🙂 Oszaleje na jej punkcie 🙂
Czy wasi przyszli tatusiowe też rozmawiają do waszych brzuszków? mnie to bardzo rozczula 🙂

Do kitu pogoda, spać mi się chce, chyba jednak skusze się na małą drzemkę popołudniową 🙂

Moj sie zawsze wita na dzien dobry z brzuszkiem i mowi dobranoc Ani gdy idziemy spac. Buziaki tez daje 🙂

Uff poukladalam rzeczy w komodzie ale jeszcze raz mnie to bedzie czekac gdy bede prala ciuchy malej i prasowala a tak ladnie sobie leza teraz posegregowane.
Na obiad ciagle czekam a kiszki graja marsza

• Mamusia
Dzień dobry Kobitki 🙂

Ja juz objechalam pol miasta, wymienilismy z Mężulem opony, zakupy i takie tam.
Posprzątałam chałupe i usiadłam sobie teraz na dupce i piję kawkę bo jakas senna jestem 🙂

Dzisiaj na obiad nic nie robie, Męzul poleci po kebaby - obok mnie są pycha 🙂

Midorada to moze popros zeby ktos Ci tutaj zamowil wózek i wysłał?? skoro tam są brzydkie?? są te rozne przewozy ,które zabierają rowniez paczki 🤔 🤔 🙂
Nenia nie martw sie mój Mąż tez sie boi . Ostatnio jak miał wziasc na rece 4mies niemowlaka to był czerwony i spocony heheh .... sama sie boję jak to będzie, ale myśle ze instynkt tacierzyński w nim jakis drzemie 🙂

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Moj tez mowi do brzusia caluje i czasem nawet spiewa na dobranoc "z popielnika na Adasia" 😁
My juz po obiadku dzisiaj spaghetti 😁
Zastanawiam sie nad pieluchami z biedronki dada 78 sztuk za 28.99 😉

Tysiu moja kumpela odradzala mi te z biedronki, chodzi oto ze w pasie one sa troche sztywne i uwierały jej malucha.. pozniej jak dziecko jest wieksze to ok bo druga moja kumpela kupuje dla roczniaka 🙂 za to polecaly mi te lidla w wiekszych opakowaniach 56szt za ok 26zl

• Mamusia
Moja 20 miesięczna chrześnica używa pieluszki DADA z Biedronki i są ok.
Mi dziś z obiadu wyręczyła teściowa, przywiozła "pierogi zielone" ciasto ze szpinakiem a w środku ser żółty, kukurydza i jajko-pyszotka 🙂

Spałam godzinkę i nadal chce mi się spać, idę po podusia tak uroczo mnie woła 🙂

• Mamusia
Nenia napisał(a):
Moja 20 miesięczna chrześnica używa pieluszki DADA z Biedronki i są ok.
Mi dziś z obiadu wyręczyła teściowa, przywiozła "pierogi zielone" ciasto ze szpinakiem a w środku ser żółty, kukurydza i jajko-pyszotka 🙂

Spałam godzinkę i nadal chce mi się spać, idę po podusia tak uroczo mnie woła 🙂

Tez sie zdrzemnelam i jakos teraz chodze nietomna a o 15 tescie maja wpasc na kawe.
Co do pieluch z dada moja ciocia dla malej od samego poczatku uzywa i sa ok ja tez je planuje kupic narazie mam pieluchy PAmpers newBorn jedna wieksza paczke.
Czas pomalu ruszyc na konkretne zakupy dla Ani i dla mnie do szpitala bo jesli bede tak odkladac to nie wyrobie przed porodem.

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
Moj tez mowi do brzusia caluje i czasem nawet spiewa na dobranoc "z popielnika na Adasia" 😁
My juz po obiadku dzisiaj spaghetti 😁
Zastanawiam sie nad pieluchami z biedronki dada 78 sztuk za 28.99 😉

Tysiu moja kumpela odradzala mi te z biedronki, chodzi oto ze w pasie one sa troche sztywne i uwierały jej malucha.. pozniej jak dziecko jest wieksze to ok bo druga moja kumpela kupuje dla roczniaka 🙂 za to polecaly mi te lidla w wiekszych opakowaniach 56szt za ok 26zl

no moja siostra małej od początku je zakładała i była bardzo zadowolona za to chyba te z lidla albo z tesco mają mocne przyczepy ,że podczas przewijania drze sie cała pieluszka a te dada są super wiem bo sama jej kupowałam jak mała się urodziła tylko ,że są od 2 nie ma jedynek 😁

• Mamusia
ja tez w imieniu mojej kuzynki polecam pieluszki dada 🙂
jestem juz w domku wozeczek zmontowany i sie wietrzy bo conajmniej miesiac musi sie wietrzyc bo cały smierdzi chemią bo wyjechał prosto z fabryki 🙂lozeczko kupione klupś z żyrafką materac tez kocyk i wanienka 🙂co do materaca zaplacilam 220 zl bo polecaja materac na sprezynach czyli bonelowy takie rzeczy jakie mi pan w sklepie naopowiadal o gryce w materacach to mnie cofnelo ..wiadomo jest to roslina ktora pod wplywem zesikania sie,ulania badz wylania czegos gnije i moga zaczac wylazic robale...generalnie ten co kupilam to oto w nim chodzi zeby pomiedzy kokosem a pianka byly sprezyny a nie gąbka...

Witam
sorry, że wchodzę na Wasz wątek, ale może kogoś zainteresuje, że dodałam nowe aukcje, teraz sprzedaję:
-koszule do karmienia- kończy się cena od 9,99
-maść maltan
-książkę z przepisami
-ubranka po synku
-moje ubrania
-bajki Frankliny-nowe i używane
-inne bajki
-7 rodzajów kolczyków
-bransoletkę

ceny od 3,99
zapraszam do obejrzenia 🙂

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=17480357