Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Maju w DDTVN pokzywali sąd i jakąs matkę co wygrała walkę o córkę, w sumie to nic ciekawego 😜

Wiola dopiero wruciłam z banku jak się ogarnę to napisze do Ani 🙂

Moją kumpele Joannę B. można usunąć bo i tak sie nie udziela 😜

A to to lecialo, jak wlaczylam, ale nie skumalam, ze to u nas w Kwidzynie 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Ania napisała: Rozmawiałam z ordynatorem, puki mi nie uspokoją skurczy to mnie nie puszcza, a prócz fenoterolu dostaje zastrzyki i inne leki, a skurcze sa non stop.

no tak puścić to jej nie mogą to się zgadza. oby mała siedziała jak najdłużej ale co się bidula teraz namęczy to się namęczy... 🤢 🤢 🤢
pozdrów ją od nas i powiedz że myślami jesteśmy z nią 🙂

• Mamusia
Ania ma kilka pytań do Sandry: dokładnie pisze: w 3 trymestrze każą mi brać polopiryne na skurcze, czy Sandra słyszała o tym że tak się daje? bo ja tego nie chcę brać, do tego fenoterol izoptin, nospa w zastrzykach i relanium, i powiedz Sandrze że skurcze mam dochodzące do 80. i daj znać co o tym sądzi. Anię najbardziej martwi ta polopiryna bo przeciez jest na przeziębienie i kumpela Ani sprawdziła w necie że niby nie powinno sie jej brac w 3 ostatnich miesiącach ciązy

• Mamusia
Biedna Nasza Kozinka 😞tyle dobrze ze Ani nie odeszly wody .. Całe szczęście ,że Mała jest na tyle duża ,że ma duże szanse na przeżycie 🙂

Moja Koleżanka o ktorej Wam ostatnio pisałam do teraz strasznie przeżywa stratę dzidzi , ale powiem Wam ,że czeka aż jej się wszystko zagoi i bedzie się znowu starać 🙂 nie poddaje sie 🙂

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Biedna Nasza Kozinka 😞tyle dobrze ze Ani nie odeszly wody .. Całe szczęście ,że Mała jest na tyle duża ,że ma duże szanse na przeżycie 🙂

Moja Koleżanka o ktorej Wam ostatnio pisałam do teraz strasznie przeżywa stratę dzidzi , ale powiem Wam ,że czeka aż jej się wszystko zagoi i bedzie się znowu starać 🙂 nie poddaje sie 🙂

Jeszcze napewno długo będzie przezywać, ale nie ma co się poddawać, pewnie jeszcze 2 miesiace i bedzie mogła już próbować znów, ale pewnie bedzie całą ciąże strachu bidulka 😞

• Mamusia
jejciu, biedna ta Ania, nie wiadomo ile ją będą trzymac w tym szpitalu..

Czarna to w sumie pocieszająca wiadomość o Twojej kumpeli, na pewno szybko nie zapomni, nigdy nie zapomni tak naprawde. Ale wiara czyni cuda i ja wirze, że jej się uda 🙂 Bądź przy niej na tyle ile to możliwe 😘

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
emi-rose napisał(a):
Ja też tam paru osób nie znam 🤢 ale te osoby raczej nie beda brały mnaszych numerów bo na co im one:P
ja Tysia twój juz sobie dawno spisałam jak kiedys podałas na forum 🙂

Ja tez nie znam tych dziewczyn.... Moze MIdorada je usunie poprostu?? zostaną tylko te, które czynnie sie udzielają ???

Hej Dziewczyny,

Podajcie mi imiona lasek, ktore chcecie usunac. Zostawie Renatke bo fajnie sie z nia pisze i duzo z nami gada - jesli nie macie nic przeciw temu - no chyba, ze to ktoras z nas, tyle ze jak jeszcze tego nie odkrylam 😁 😁 ☺️ ☺️ Reszta dodanych dziewczyn raczej sie nie udziela... 🥴

• Mamusia
A co z Agnieszka - czy to jedna z nas?
Biedna Kozinka - niech ja lepiej tzrymaja w szpitalu, bo jak do domu dojedzie i zobaczy co tam sie dzieje to znow w stresie cos niedobrego zacznie sie dziac. 😞 Wiem, ze szpitale sa okropne, ale tak bedzie lepiej dla niej. Niech dziewyczna odpocznie od domowych klimatow.

Ja wczoraj wieczoram dostalam takich boli, ze kurna myslalam, ze rodze!!!! Brzuch mi twardnial co 5 min i do tego bolalo cale podbrzusze. Jeszcze nigdy nie mialam takiego rodzaju boli. Mezulo siedzial przy mnie z telefonem by w razie czego do szpitala dzwonic, ale z czasem zaczelo przechodzic... Co sie stracha nabawilam to sie nabawilam. 😮 😮 😮 😮 Cokolwiek to bylo to lepiej na z zimne dmuchac - nie ma co - dzis szykuje sobie torbe. 🤔 🤔 🤔

• Mamusia
midorada napisał(a):
Czarna_Mamba napisał(a):
emi-rose napisał(a):
Ja też tam paru osób nie znam 🤢 ale te osoby raczej nie beda brały mnaszych numerów bo na co im one:P
ja Tysia twój juz sobie dawno spisałam jak kiedys podałas na forum 🙂

Ja tez nie znam tych dziewczyn.... Moze MIdorada je usunie poprostu?? zostaną tylko te, które czynnie sie udzielają ???

Hej Dziewczyny,

Podajcie mi imiona lasek, ktore chcecie usunac. Zostawie Renatke bo fajnie sie z nia pisze i duzo z nami gada - jesli nie macie nic przeciw temu - no chyba, ze to ktoras z nas, tyle ze jak jeszcze tego nie odkrylam 😁 😁 ☺️ ☺️ Reszta dodanych dziewczyn raczej sie nie udziela... 🥴

Renię Nowak proszę zostawić to moja koleżanka, Monikę F.-moja siostrę- można usunąć bo cicho siedzi. Reni nie ma na brzuszku 🙂

Agnieszka B. to koleżanka Reni i wiedzę że się udziela.

nie usuwać Agnieszki C. bo to ja 🙂

Nie poszliśmy dziś oglądać wózki jakaś niemoc mnie dziś ogarnęła i nie mam siły, spać mi się chce.
byłam tylko w MOPS za siostrę odebrać zasiłek rodzinny i zawieź go mamie. W piątek wybiorę się z mężem oglądać wózie, już sobie zrobiłam listę komisów i sklepów w mojej mieścinie.

• Mamusia
Nio wiecie co, u nas w spzitalu podaje sie tylko zestaw relanium i nospa- dzialaja relakusjaco na macice, fenoterol- przeciwskurczom i isoptin- zeby znosil niepozadane dzialanie sercowe fenoterolu.
Z KTG roznie bywa, roznie odczutuje sile i bolesnosc skurzy.. ale skurzcze na granicy 80 sa dosc wysokie 😞( Choc zdarza, sie, ze laski maja 80 i ich nie czuja, wiec nie ma co opierac sie na maszynie, choc jesli sie je czuje, no to niestety nic dobrgo nie wrozy...

A co do polopiryny?? Styosuje sie ja jako inhibitor prostoglandyn. Czyli jednym slowem hamuje ona czynnosc hormonow, ktore rozpoczynaja skurcze.. ale ogolnie jest to jako terapia dodatkowa nazwijmy..Ja sie rzadko spotykam, ze sie ja wlacza, ale zdarza sie to..

• Mamusia
midorada napisał(a):
Na FB sa jeszcze SARA KAMINSKA, MONIKA FIEBIG, ANNA LOPUCHIN - dziewczyny dajcie znac co z nimi bo nie chce nikomu robic przykrosci usuwajac je z listy.

Ania Łopuchin możesz usunąć bo to ja 🙂 a nie chcę się za bardzo na fb afiszować z ciążą 🙂 nie obrażę się 😁

• Mamusia
a tak w ogóle do dzień dobry 🙂
u nas właśnie przestał padać śnieg!!!! i wyszło piękne słońce 🤪 zwariować można z pogodą

poczytałam trochę o tym żelu porodowym i sobie daruję bo opinie zróżnicowane raczej na nie - no i ta cena - ok 400pln!!!

biedna Ania - oby wszystko skończyło się dobrze i mam nadzieję że jej córeczka (ta starsza) jest pod dobrą opieką bo pewnie o nią się też martwi!!

co do skurczy i ktg - podczas porodu miałą na ktg właśnie 80 i ..... w ogóle ich nie czułam!!! dopiero położna i powiedziała że mam skórcze 😮 tak więc co organizm to inaczej

• Mamusia
Ja po wizycie 🙂
Polcia waży ok 1300g, wiec chyba nie jest biggi 🙂
Rozwija się prawidłowo.. nawet widziałam, jak ziewała na ekranie 🙃 🙃

Dziś moja modelka pozowała 🙂 Oto Pola:

[url=[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/204/skanowanie0001uh.jpg/][IMG]http://img204.imageshack.us/img204/5002/skanowanie0001uh.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]]\[/url]

[url=[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0003bt.jpg/][IMG]http://img840.imageshack.us/img840/6734/skanowanie0003bt.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]]\[/url]

[url=[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/213/skanowanie0002ic.jpg/][IMG]http://img213.imageshack.us/img213/865/skanowanie0002ic.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]]\[/url]

• Mamusia
Sliczna Polunia!!!! 😘 😘 😘 😘 a jakiego bicka ma 😁

midorada znasz nas wiec wiesz kto jest kto a reszte usun bo i tak sie nie udzielają 😜

mi na ktg wykazywało w najwyzszym punkcie 87 ale skurczy nie czułam tylko mały "zaczął dylać salsę" jak to ciotka ujęła 😁