Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jak dla mnie jest za pozno mojej siostrze lekarz w 16tyg odmowil...po to sa badania genetyczne zeby je robic 11-14 tydzien bo tu chodzi o leczenie maluszka jeszcze w brzuszku(jesli jest cos nie tak)ale na usg mozesz isc zawsze takie 3-4 D i tez bedziesz miala takie zdjecia i film na plytce

• Mamusia
Anett napisał(a):
jak dla mnie jest za pozno mojej siostrze lekarz w 16tyg odmowil...po to sa badania genetyczne zeby je robic 11-14 tydzien bo tu chodzi o leczenie maluszka jeszcze w brzuszku(jesli jest cos nie tak)ale na usg mozesz isc zawsze takie 3-4 D i tez bedziesz miala takie zdjecia i film na plytce

no też czytałam ,że nawet do 13 tygodnia ,żeby wykryć i tu nie chodzi o to ,żeby go leczyć bo dzidzi z downa np sie nie da wyleczyć ale w tym okresie najlepiej widac... podobno dzieci z downem nie mają kości nosowej albo mają bardzo małą a mój chyba nosek miał w 11 jak byłam.

• Mamusia
aaa 🙂 no nosek chyba widziałam w 11 tygodniu trochę się dziwie ,że lekarz nie zbadał chociaż powiem Wam ,że zanim mi go pokazał to coś mierzył nie widziałam co a dopiero pózniej pokazał mi maleństwo :P i powiedział ,że wszystko prawidłowo się rozwija 🙂 zobacze jak teraz pójdę i co mi powie inny lekarz chyba ,że poczekam na swojego ;p

a ja Wam powiem wieczorem byla straszna wichura i co chwile sie budzilam mocno zdenerwowana i brzuch mnie bolal. mialam wrazenie ze za chwile wiatr wymiecie okna i z kazdym podmuchem brzuch mi sie sciskal. spac nie moglam i te skurcze i juz w ogole dzisiaj mnie boli brzuch. 😞

• Mamusia
chyba się uzależniłam od tego forum ;D wykąpałam się i korzystam z tego ,że jeszcze chwile przed snem odwiedze moje dziewczynki 😁

co do wichur to u nas na szczęscie nie wiało chociaż widziałam ,że połowa Polski prawie bez prądu ;/ pourywane linie, opóźnienia w kursie pociągów więc masakra. a co do piersi... hmmm mnie co weekend rano bolą sutki a tak to wsumie już nie bolą ;D no i urosły mega ;O głupio mi się przyznać ale podobają mi się one! 😁 🤪 🤪 🤪 🤪