Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Z tym becikowym to do konca niewiadomo... jesli chodzi o smaczki to ja mam na raffaello, lody kokosowe 🙂 ferrero roche itd mój mąż juz mi powiedzial ze zbankrutuje hahaha zaopatrzenie na dzis zrobione czyli cała siatka mandarynek , biale winogrona itd
Anett z tym 1000zł to tez wydaje mi sie ze od miasta zalezy, u nas o czyms takim nie slyszalam ale popytam sie..
Ja mysle ,że bede miala chlopczyka takie mam przeczucie wszyscy mi go wmawiaja, a ciuszki tez bym miala od kogo zalatwic 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Anett napisał(a):
juz znalazlam to głowne becikowe to sie nazywa od panstwa a to o ktorym ja pisze to jest becikowe od urzedu miasta

To od gminy czy urzędu miasta dostają mieszkańcy tylko wybranych gmin, nie we wszystkich jest. U mnie niestety nie daja bo nie mają na to środków. Ja jestem na bieżąco w temacie więc wiem jak było do tej pory 😉 no i o becikowe składa się wniosek i mamy czas do roku czasu. Ale drogie panie do czerwca dużo czasu, jeszcze się wiele może zmienic więc myślę że nie ma się co na razie rozwodzic w tym temacie 😁

• Mamusia
marta89 napisał(a):
Ojej a mi zmalaly piersi i to sporo 😞 No i wczoraj znowu mialam wazenie i od ostatniego wazenia schudlam znowu poltora kilo.
Od wrzesnia schudlam 5kg... Lekarz mowi ze mam sie nie martwic bo zaczne tyc ale widocznie tak reaguje moj organizm...Cóż zrobic 🙂

Marta niektóre chudną niektóre tyją to normalne w ciązy 🙂 ja mam to samo 😁 chudne zamiast przybierać na wadze :P

• Mamusia
Tysia no to mnie pocieszylas z tym rozmiarem G 🤪 a jesli chodzi o te becikowe to katowice takie duze miasto to moze cos dadza 🙂 dzisiaj tak mnie bolal brzuch ze musialam sie polozyc 😞 tak sie przestraszylam, bole jak na okres 😞 przed chwila mi przeszlo to byl taki godzinny atak 🤨

• Mamusia
Oj mamuski, ale juz macie ciazowe zachcianki. 😁 Moj zoladek wciaz strzela fochy. 😠 Wciaz musze uwazac co jem. Nawet dwa okienka czekolady kosztowaly mnie wizyte w toalecie. 🤢
Troche sie o to martwie, bo na tym etapie malenstwo juz rosnie i powinnam jesc wiecej mlecznych/nabialowych produktow, a mam obawy za kazdym razem co sie stanie, kiedy siegam po jogurt... 😞 W zeszlym tygodniu zoladek powiedzial "NIE" na ser... 😮

• Mamusia
Midorada mnie tez wciaz mecza mdlosci, jak zjem, cos ciezszego to mam zrabany caly dzien, czasem dwa. Plus ten obrzydliwy posmak w ustach 🤢 😮

A wlasnie wiecie na czym sie teraz skupic w menu? Nabial tak? Ja nie znosze jogurtow ani nic seropodobnego, uwielbiam za to fete i ser plesniowy a teraz nie moge tego jesc.

Kozinka przez ciebie zaczelam pic cappucino po poludniu 😁 😁 😁 😁 jest tam tylko 12% kawy wiec tyle co nic 😜

Ja nie mam jakis specjalnych zachcianek, czasem mnei najdzie na czekolade. Do kwasnych rzeczy wogole mnie nie ciagnie, wiec pewno znowu dziewoja 😁

• Mamusia
ja tez wielu rzeczy nie znosze np wskazany jest szpinak ja go nigdy nie dotkne 😮jem to na co mam ochote nie zmuszam sie do jakis tam wskazan co do diety w ciazy 🙂wypijam 2-3 szklanki mleka bo lubie nie jem za dwoje sniadanko obiadek kolacja a pomiedzy jablko banan i mandarynki rzecz jasna 😁

• Mamusia
Ja tez mam ochote na slodkie 🙂 a z kawy tez przestawilam sie na capuccinko 🙂 a dodam ze pilam parzona kawe i to czasami 3 dziennie, teraz mnie odrzuca sam zapach kawy 🤨 sama juz sobie kupilam tez jogurty i staram sie przynajmniej jeden dziennie zjesc ..... a ból brzucha znowu powrócił 😞

• Mamusia
No widzisz Anett, a ja nie cierpie mleka, na sam zapach mnie odrzuca i nie wiem w takim przypadku czym to zastapic... 🤨 Moja mama sugeruje kakao, ale to znow jest jak czekaloda... Normalnie zalamka. Dobrze, ze Wiolka tez wciaz ma mdlosci - nie czuje sie w moich taka osamotniona 😁