Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
🙂 🙂
nam dziś owocnie minął dzionek 🙂

Obczajaliśmy wózek z instrukcją, wszystko wiemy jak się składa i rozkłada 🙂
Zrobiliśmy mega porządek z naszymi ciuszami w naszej wielkiej szafie 🙂 Wszystkio pięknie poukładane i posegregowane 🙂 Ciuszki letnie na przodzie 🙂
Pościel zmieniona, kurze pod łóżkiem wysprzatne..,
Dwa prania zrobione 🙂
Niania elektroniczna przetestowana 🙂

Zakupiłam kilogram truskawek za 6,50.. jeju jaka pyszka, właśnie wcinam 🙂 Mniam, jutro robimy shake\'a truskawkowego i robie deser owocowy : Śnieżka - bananki, truskawy i kiwi 🙂
Ostatnio wzeram same owocki 🙂

Anetka śliczna mamcia z Ciebie 🙂
Czarna właśniwie został już tydzień, dasz rade mam nadzieje 🙂
Emi supcio, że już w domku 🙂

Wiecie co.. ja żadnych bóli ani nic .. tylko krzyż, ale to z obciążenia..
Ciekawe, kto nas zaskoczy w tym tygodniu 🙂

Miłego wieczorka 🙂
😘 😘 😘

• Mamusia
cześć laski 🙂

widzę że rekord u nas padł 🙂 4 -raczki brzuszkowe mamy 🙂 🙂
Mikula gratki 🙂 🙂

Ewa, nie masz się co martwić bo ja tez nie mam żadnych przepowiadających bóli ani skurczy, także nie jesteś sama 🙂 no może od czasu do czasu ale lekko pobolewa mnie jak na okres ale to trwa krótko i rzadko
Czarna Ty to masz pewniaka tego 11-go a ja czekam..... 🤨
wiem tylko że 8-go chciałabym być albo już albo jeszcze w domu bo pierwszy meczyk chciałabym obejrzeć 😁
cały weekend wykończenie remontu więc i nawet od netu byłam odłączona ale wszystko już skończone 🙂 🙂 została tylko kuchnia ale to już pikuś 🙂

zmęczona jestem mega ale i tez mega zadowolona i dumna z mężusia bo robił wszystko pierwszy raz 🙂

pewnie was nawet do końca nie doczytałam więc nie gniewajcie się jeśli coś pominęłam.

Dorota(midorada) odezwała się i wczoraj mieli wychodzić ze szpitala, to tyle z nowinek zza wody 🙂

miłego wieczorku 🙂 bo weekend już zleciał 🙂

• Mamusia
Witam wieczorową porą 🙂

Już po teatrze - byliśmy na tym: http://teatrkamienica.pl/?page=spektakle&pid=97 - uśmialiśmy się, oj powiem Wam, że relacje damsko-męskie to bardzo wdzięczy temat do żartów 😁

Jutro w planach jeszcze jedno pranie dla małej, mama wpada pomóc ogarnac kuchnię, bo nazbieraliśmy słoików, pojemników i różnych innych cudów i jakoś trzeba wszystko poupychac po kątach. Zresztą sobie pogadamy przy herbatce 🙂

W zeszłym roku dostałam od mojego ukochanego storczyka z dwoma pędami z kwiatów - to miało symbolizowac nas. Jakiś miesiac temu wypuścił trzeci badyl i ma mnóstwo pąków. Ustaliliśmy, że to symbolizuje nasza Juleńkę i jak zacznie kwitnąc to znak, ze mała zaraz będzie. Powiem Wam, że już niemal jeden kwiatek pękł, drugi lada moment 😉

• Mamusia
Witam sie i ja
bylismy na tych urodzinach babci ale wrocilam glodna 😁 tam bylo tylko ciasto, tort i kawa lub herbata tak skromnie bo babcia miala o niczym nie wiedziec a jakby sie cos szykowalo to by sie zorientowala.
MIala kobitka niespodzinke 🙂
Teraz popijam mleko standart u mnie a co. Maz zamowil mi laktator i lampke nocna cos takiego
http://allegro.pl/super-lampka-nocna-dotykowa-wyprzedaz-lampex-i2364333916.html mysle ze moze byc bym cos widziala w nocy a meza i malej nie rozbudzala swiatlem 🙂
Juz nie moge sie doczekac tej mojej Aniulki Wszystko juz na nia czeka gotowe i lozeczko i wozek i wyczekujacy rodzice 🙂

• Mamusia
Sandra mam pytanko moze cos wiesz na ten temat 🙂
chcialam zlozyc wniosek o becikowe ale od 2012 roku weszla ustawa ze trzeba przrdstawic zaswiadczenie lekarskie ze bylo sie pod opieka lekarza od 10tyg ciazy i moje pytanie jest takie czy moze byc karta ciazy czy konieczne jest to zaswiadczenie???

• Mamusia
Anett napisał(a):
Sandra mam pytanko moze cos wiesz na ten temat 🙂
chcialam zlozyc wniosek o becikowe ale od 2012 roku weszla ustawa ze trzeba przrdstawic zaswiadczenie lekarskie ze bylo sie pod opieka lekarza od 10tyg ciazy i moje pytanie jest takie czy moze byc karta ciazy czy konieczne jest to zaswiadczenie???

Anetko ja takie zaświadczenie dostałam od lekarza na ostatniej wizycie, lub tak jak powiedziała Sandra w szpitalu druk wypełnią.

Ale mnie dziś skurcze męczyły, po nospie troszkę przeszło. A teraz dla odmiany zgaga męczy ehhh

Dostałam od rodziców czereśnie i truskawki mniam 🙂

• Mamusia
Witam się z rana 🙂

ja dziś sama spać nie mogłam 😮 😮 dziwne, po moich ostatnich śpiączkach 😁 😁
Umyje głowę, zjem sniadanko i ide odebrac tego paciorkowca, zajde do położnych, bo mam się pokazac z moimi stopami..
aż tak opuchniete nie są,. zobaczymy, co powiedzą,
a już w środę, wizyta u ginaaa 🙂

Miłego dnia Hipcie 🙂
Nowy tydzień się zaczyna i pewnie dostarczy kolejnych wrażeń i emocji 🙂

• Mamusia
Witam się i ja 🙂

nocka dość przespana, żadnych objawów, skurczy...eh...coś czuję że przenoszę 🤨 🤨

poprzedni tydzień był mega emocjonujący w kwestii rozpakowań 🙂 więc ciekawa jestem co ten tydzień przyniesie 🙂

u nas w miarę ładnie, ale chyba zimno a muszę się zwlec na pocztę...ale mi się nie chce 😮

miłego dzionka 😉

• Mamusia
Dzien dobry
U mnie noc taka sobie ale nienajgorsza ale za nim zasnelam to zgaga palila i przez nia zwymiotowalam az myslalam ze dziecko mi wyjdzie. Przynajmniej mi ulzylo i jakos zasnelam. O 6 sie obudzilam zjadlam kawalek chleba i jakos o 7 poszlam dalej spac i wlasnie sie obudzilam, zjem sniadanie i nie wiem co bede robila w domu mi sie siedziec nie chce wiec moze pojade odwiedzic ciocie.
Pogoda deszczowa i taka przymulona ale jak sie nie rusze z domu to caly dzien pewnie przespie a tego nie chce.

• Mamusia
Zapach kawy na forum widze 🙂

Ja odebrałam wynik, ale zapis mnie rozbawił, bo napisano, że NIE WYHODOWANO 🥴 jakbym tam jakas hodowlę miała miec 😁
hihi
grunt, że paciorka nie ma 🙂
u położnych jak zawsze bardzo miło i sympatycznie 🙂
serduszko mojej Poli posłuchane 🙂 bije jak dzwon 🙂

Miłego dnia Misie 🙂

• Mamusia
Witam sie pierwsza noc w domu praktycznie nie przespana, mały nie chcę spać w łozeczku co go położyłam to chwila spokoju i za chwilę plakal, więc spal z nami w luziu i od razu aniołek w tedy. W cyckach mam nawal bolą i są strasznie twarde, a mały jednego cyca nie umie cichnąć 😞 teraz chyba sie zdrzemnę

• Mamusia
Hej laski!

Ja bez kawy zyc nie moge, pilam cala ciaze i teraz tez pije. Zaraz przyjedzie polozna, zibaczymy ile moja kruszynka przytyla. Dzisiaj spalam az 4 godziny bo starszej sie ubzduralo o 4 rano ze chce jesc lody a pozniej kurczaka 😮 darla sie tak bardzo ze az mi Lee obudzila, oni poszli w kime o 6 a Lea kimnela moze 20min i koniec. O 7 Pobudka bo jechalismy do urzedu zarejestrowac mala wiec jestem po prostu nieprzytomna.

Emi masuj sobie piersi przy urzyciu oliwki dla dzieci, musisz rozbic te kamienie, masuj do bolu nawet i sciagaj sciaghaj zeby nie doszlo do zapalenia no9 i jak najwiecej przystawiaj malego, pewnie nie moze sciagnac z cyca mleka bo masz za twardy. 🥴

Mi sie powoli laktacja stabilizuje, tylko przez noc robia mi sie kamienie ale juz nie sciagam laktatorem 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Wróciłam od fryzjera, byłam się ostatni raz obciąć przed szpitalem,
co by włoski chociaż były ładne 😉
apropo szpitala... nie wiem czy wczesniej sie tam nie zjawie 😮 nie śpie dalej po nocach, brzuch boli jak na okres, ale strasznie 🤢 no i nogi standard.. oprócz tego zaczęło mnie czyścić 🤔 więc zobaczymy czy sytuacja się bardziej rozwinie. Skurczy nie czuję jako tako, i czop mi też nie odszedł jak narazie. Oprócz tego czuję się coraz gorzej...
Jutro wizyta u Gina , zobaczymy co powie 🤔 🤨
Też piję kawkę bo jakaś senna jestem , przez te ciężkie noce.

Maja ja tez wtryniam truskawki, u mnie są po 7,50, i czereśnie po 17zł 🤔
Mi też nie wyhodowali paciorkowca 😁
Kocik został Ci ostatni tydzień 🙂 ciekawa jestem , czy Cię coś ruszy 🙂
Wiola Maja fajne ma zachcianki w nocy 😁 😁 😁
Dorotka ciekawe czy storczyk przepowie Wam dzień porodu 🙂
Emi fajnie ,że już w domku 🙂 Masuj piersi ! Ja muszę zamówic ten cholerny odciągacz 🤢

• Mamusia
Emi ja miałam to samo w szpitalu leciało mi z prawego cyca a on ciaagnął tylko lewy i co karmienie to koszula była do wymiany bo była cała mokra aż zlana na brzuchu... cycek twardy był gorący aż i bałam się ze bedzie zapalenie dopiero ulżyło mi jak sobie w domu odciągnęłam 🙂 i do tej pory odciagam... połozna była smiała się bo mały zaczął po swojemu gadać pępucha obejrzała i wszystko si ;D goi się ładnie ☺️

• Mamusia
Dzwoniła do mnie przed chwilą babcia - ale się cieszy z tego że zostanie prababcią 😁 dawno jej nie slyszałam takiej radosnej przez telefon. Życzyła mi, żebym szybko tuliła swoją córeczkę, aż mi się łza zakręciła w oku 🙂

To Czarna mówisz, że jestes piękna wyfryzowana i przygotowana na porodówkę? 🙂 Coś mi się wydaje, że jutro lekarz może zmieni zdanie o terminie cc. W końcu jak tak Cię już boli i męczy tyle czasu, to znak, że coś się dzieje i maluch pcha się na świat.