Skocz do zawartości

Imiona dla Naszych Pociech :) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 169
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

klapoucha napisał:
Cześć Brzuchatki.

U nas bój!
Ja bym chciała Antka albo Madoxa lub Emme.
Chłop chce Emila lub Igora a dla dziewczynki Hanna lub Wanda.

A ja jako dziecko wczesnych lat 80 byłam jedyną Anitą zawsze 🙂

Madox miazdzy!! Superanckie, zakochalam sie!!!!!!!!!

• Mamusia
mojej córce dalam na imię OLIVIA ,i nie bardzo mnie in- teresuje co mysla inni i ile jest Olivek w okolicy i co inni powiedza na Olivke pisana przez "V",juz po chrzcie w PL usłyszałam komentarze że tylko dziecku kłopotu narobiłam z tą pisownią 😠 moje dziecko i to ja decyduje jak sie bedzie nazywac ,nie dbam o zdanie opinii publicznej ,rodziny itd.

• Mamusia
Dziewczyny, przepraszam jeśli Was uraziłam swoim wpisem. Nie o to mi chodziło. Oczywiście, że każda z nas da takie imię, jakie jej się podoba, nie bacząc na opinie innych.
Jakoś dzień miałam nerwowy i tak mi się dość ostro napisało. Raz jeszcze przepraszam te z Was, które poczuły się obrażone. 🥴
ps. Ale przynajmniej się trochę ożywiłyście w tym wątku :P

Karka wniosla troszke pikanterii do rozmowy hehe :P:p
Ja mialam Kasjana a teraz sie zastanawiam Mojemu bardziej sie podoba Oliver ale za duzo juz ich jest a do tego jak maja mowic : Oli to mnie bedzie trzeslo :P
Wiec wyszukalismy Olaf 🙂 pasuje do nazwiska jest krotkie w Irlandii nie bedzie problemu z wymowa no a to czy sie to imie komus podoba malo mnie interesuje bo kazdy ma inny gust a o gustach sie nie dysktuje hehe 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
zoltri napisał:

jakos wymuwia Ladne imie i jak cos zapraszam bo ja tez w szkocji mieszkam jak pytania itp

dziękuję 🙂 chętnie skorzystam z podpowiedzi różnych i różnistych 🙂

a tak czytam ten wątek i piszecie, że dla chłopca trudniej wam wybrać a mnie aż dziw bierze 😁 ja mam tyle imion dla chłopaków, że tylko urodzić drużynę piłkarską 😉 a dziewczęce imiona sprawiają mi sporo kłopotu. ja jestem z tych co lubią bardzo tradycyjne imiona...byleby dla dziewuszki nie były pochodne od męskich (chociaż Mirka akurat brzmi dla mnie świetnie 😉 )
i tak czasem siedzę, śledzę ten wątek i głupieję powoli 🙃

No ja jakos na kazdym kroku slysze albo Olivia albo Oliver...Oliver moze i ok ale wiem ze beda mowic Oli a mnie to bedzie wkurzac...Namowilam Mojego ze damy na imie Olaf :P nikt skracac nie bedzie a i nie jest zbyt popularne wiec bedzie spokoj 🙂

• Mamusia
Ania78 napisał:
zoltri napisał:

jakos wymuwia Ladne imie i jak cos zapraszam bo ja tez w szkocji mieszkam jak pytania itp

dziękuję 🙂 chętnie skorzystam z podpowiedzi różnych i różnistych 🙂

a tak czytam ten wątek i piszecie, że dla chłopca trudniej wam wybrać a mnie aż dziw bierze 😁 ja mam tyle imion dla chłopaków, że tylko urodzić drużynę piłkarską 😉 a dziewczęce imiona sprawiają mi sporo kłopotu. ja jestem z tych co lubią bardzo tradycyjne imiona...byleby dla dziewuszki nie były pochodne od męskich (chociaż Mirka akurat brzmi dla mnie świetnie 😉 )
i tak czasem siedzę, śledzę ten wątek i głupieję powoli 🙃

Przyjdzie dzien ze wpadnie imie i juz nie zmienicie decyzji...wszystkie inne beda brzmialy dziwnie

• Mamusia
z chłopcem mam problem, mało które imię mi się podoba bo wiekszość mi się zle kojarzy...z dziewczynką nie było problemu bo obydwoje z moim wypowiedzieliśmy je w tym samym momencie 🙂 mianowicie Klaudia... a jeśli chodzi o chłopczyka,jeśli jakieś imię mi sie podoba to juz takie w rodzinie jest i pupa....

• Mamusia
Ania78 to dawaj te imiona dla chłopca,bo ja jeszcze nie wiem.....Mąż i syn chca Kasjana.....albo Franka.....A ja sama nie wiem....Dla Dziewczynki nie byłoby problemu.....Kirke super imię Danusia....strasznie rzadko dzis spotykane.....Ja miałam uczennice.....4 dziewczynki w domu były ....zadnego chłopaka i takie oto imiona miały.....Wanda....Aleksandra.....Jadwiga i najmłodsza Danuta.....no super jak na dzisiejsze czasy....a sliczne wszystkie były 😉