Skocz do zawartości

MATERACYK dla maluszka | Forum o ciąży

solenizantka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
solenizantka napisał(a):
Agami napisał(a):
ja kupilam juz gryka, pianka, kokos.... z jednej strony mam gryke z drugiej kokos po srodku pianke....

oo, wlasnie taki mamy na oku 🙂
masz go juz w domku?
jak to jest z nim, najpeirw dziecko spi na stronie KOKOS, a po roku na GRYKA ??

tak tak dokladne... powiedzial facet w sklep[ie i polozna ze to dobry wybor... ze na poczatku na kokosie ... a jak wieksze juz jest.. tzn np zaczyna siadac to mozna przewrocic mu na gryke... ale nie trzeba;D wiec zawsze masz wybor.. no i cena realna... my kupilismy w promocji za 70 zl u nas...

• Mamusia
pammat napisał(a):
Agami a to nie jest tak że najpierw gryka te kuleczki a za pół roku zmienia się na kokos?

a moze ja cos na odwrot zrozumialam... ale moje bedzie spalo na kokosie bo gryka wydaje mi sie twarda strasznie;p i pofalowana...wiec niewygodna;p ja bym tak spac nie chciala wiec syncia meczyc nie bede;p i dam na strone z kokosem na to ta mata bawełniano nieprzepuszczalna na to przescieradlo wiec chyba bedzie mu milutko

• Mamusia
Agami napisał(a):
pammat napisał(a):
Agami a to nie jest tak że najpierw gryka te kuleczki a za pół roku zmienia się na kokos?

a moze ja cos na odwrot zrozumialam... ale moje bedzie spalo na kokosie bo gryka wydaje mi sie twarda strasznie;p i pofalowana...wiec niewygodna;p ja bym tak spac nie chciala wiec syncia meczyc nie bede;p i dam na strone z kokosem na to ta mata bawełniano nieprzepuszczalna na to przescieradlo wiec chyba bedzie mu milutko

ja tez slyszalam ze dla noworodka kokos, dla wstajacego dziecka gryka... 🙂
Dzieki za info, zamowilismy ten materacyk na wozkolandi.pl, zaplacilismy 90zl z przesylka. Zobaczymy co to za cudo przysla 🙂

• Mamusia
A my zakupiliśmy w Ikea materac piankowy VYSSA SKÖNT
Też chciałam ten lateksowy i też wygrała kwestia finansowa.Mamy to małe łóżeczko i dziecko będzie w nim spało pewnie do ok 2 roku życia, więc przy następnej zmianie łóżeczka szarpniemy się już na ten lateks 😉

• Mamusia
meliska napisał(a):
Też chciałam ten lateksowy i też wygrała kwestia finansowa.Mamy to małe łóżeczko i dziecko będzie w nim spało pewnie do ok 2 roku życia, więc przy następnej zmianie łóżeczka szarpniemy się już na ten lateks 😉

meliska - zycie.. 😉
u nas doszedl jeszcze rozmiar lozeczka nietypowy bo 140x70 i ikea juz odpadla niestety. no ale niesmiertelne allegro dalo rade 😉

• Mamusia
solenizantka napisał(a):
meliska napisał(a):

meliska - zycie.. 😉
u nas doszedl jeszcze rozmiar lozeczka nietypowy bo 140x70 i ikea juz odpadla niestety. no ale niesmiertelne allegro dalo rade 😉

Nooo właśnie ja mam przecież to samo wyrko dla małego co Ty 🙂
I zbyt dużego wyboru na te łóżeczka nie ma 🥴
Ja już kiedyś pisałam o łóżeczku i materacu...nie mam go w domu ( grrrrr 😠 ) ale z tego co pamiętam to mega mieszanka jakaś -> gryka + kokos + pianka + wkład lateksowy...pamiętam, że coś koło 200zł kosztował 🤔