Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ej, ja bym chciala usg...ale jak juz sie skarzylam niejednokrotnie, nie ma i tyle. No ale powodzenia zycze wam dziewczynki i cudnych przezyc i obrazkow maluszkow :-)
Widze, ze co i druga albo remonty albo budowy. Ufff. My dwa lata temu remontowalismy dom, wlasnie jak bylam z Ella w ciazy i pamietam malowanie z brzuchem. Wesolo bylo, naprawde fajnie, ja lubie. No i tak wam powiem, ze co do kolorow to wybralam taki oliwkowy do salonu i jadalni i bawialni i wyglada super przy bialych framugach a sypialnie i kuchnie zrobilismy na jasniejsze i ciemniejsze odcienie brzoskwini, ale bardziej pastelowe niz nasycone. I zadowolona jestem. A moj maz to taka zlota raczka (jak mu sie chce) wiec zrobil elektryke i hydraulike, wiec dobrze z nim mam :-). A ja sie o 4 rano obudzilam z bolem glowy i pomyslalam, ze przejdzie do rana...ale nie przeszedl. WIec wzielam proszka niedawno. Szkoda gadac, te glupie bole glowy.... 😠

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agadka ja mam też jutro wizytę z usg. Dr przyjmuje od 16 i jest zasada kto pierwszy ten lepszy 😉 Ostatnio byłam przed 16 a weszłam po 17. Ale to głównie dlatego, że dr jest bardzo dokładny w badaniach i cierpliwie odpowie na każde pytanie więc czasami jedna pacjentka może mu zająć nawet godzinę. Też już czekamy z mężem z niecierpliwością żeby zobaczyć naszą Kruszynkę i sprawdzić czy wszystko z nią ok.

Magdaluke współczuję Ci. Wiem co znaczy ból głowy... Od dawna mnie męczą migreny a teraz jeszcze dodatkowo nie mogę wziąć procha, który chociaż na chwilę by pomógł :/

• Mamusia
Nirmala, no widze, ze niestety sama wiesz jak to jest . Mi ostatnimi laty przeszlo na troche, ale pamietam czasy, ze wzywalam lekarza do domu i mi kroplowke podlaczali albo zastrzyki dawali bo sie ruszyc nie moglam i wymiotowalam...tak wiec ja niestety wiem, jak to jest z migrenami. ALe jak pisze, od dobrych kilku lat jest o wiele lepiej, teraz to chyba te bole w zwiazku z ciaza, bo w pierwszej tez tak mialam. I najgorsze jest to, ze to co mozna brac za bardzo nie pomaga....mi nie podzialalo. Mala po mnie skacze i koty gania a ja siedze jak mumia i ciezko sie ruszyc...no nic, moze przejdzie jakos.

• Mamusia
Dziewczyny to trzymamy kciuki za jutrzejsze usg 🙂 i czekamy na wiadomosci-napewno wszystko bedzie dobrze 🙂
Agadka mi lekarka tylko powiedziala na usg ze wszystko jest dobrze dzidzius sie dobrze rozwija,pokazala raczki,nozki jak serduszko bije i wziela jakis pomiar i krew pobrala do badania na zespól downa teraz mam czekac 14 dni na wyniki.

• Mamusia
Superbaba, no mam dwa kudlacze kochane, Miska i Nora, nasze "pierwsze dzieci". Ella odkryla juz jakis czas temu, ze kotki sa fajne i sie chce z nimi bawic, lubi je czesac buhahaha. WIadamo, ze koty nie chca miec z nia nic wspolnego 😉 . No fajnie, ze masz 3. Widze, ze z Ciebie tez kocia mama. No mam wesolo i fajnie. Dopoki leb nie napiernicza.....

• Mamusia
Dobra dziewczyny mam objaw ciąży - bo już myślałam, że jestem szczęściarą i tak to dobrze przechodzę - a tu klops 🙂
A mianowicie bolą mnie zęby okrutnie, cała górna szczęka i głowa. Myślałam, że to od kanałówki i coś się psuje, ale ból przeniósł się na drugą stronę szczęki....
Czytałam w necie, że tak w ciąży bywa...
Muszę się uczyć, a zaraz mi głowa wybuchnie 😞 i szczęka też...

• Mamusia
agusia a brali ci mocz?? tak bym chciala zeby mi zbadali :/

my mamy psa zreszta juz o nim pisalam ciagle chce mi sie klasc na brzuchu 😮 ponoc psy czuja ciaze 🤪 hehehe to by bylo zabawne

nie slyszalam o bolu zebow nigdy mnie nie bolaly a mam dwa doroboty z czym zwlekam i zwlekam

• Mamusia
Ja tez nie slyszalam , ze bol zebow to objaw ciazy. Owszem, czesto moze byc to skutek ciazy, dzidzia ponoc podkrada mamie duzo wapnia i latwiej o prochnice. Dlatego, miedzy innymi, nasze ciazowe witaminki takie wazne. No ale jakby nie bylo, to lipa, jak cala szczeka boli! Auuu. P.S. Ja wciaz walcze z bolm glowy, troche zlagodnial, poloze sie na chwilke bo mala spi. A potem do fryzjera, ide obciac kudly, bo wygladam jak z lasu... 😁

• Mamusia
A tak w ogóle - macie już ew. wybrane imiona? 🙂 Bo ja zrobiłam taką wielka tabelę w excelu (ściągnęłam z netu możliwe imiona, usunęłam jakieś chore typu Adolf) i każdy z osobna (mąż i ja) sobie ja wypełniamy...oddzielnie sa chłopcy, oddzielnie dziewczynki 🙂 A potem porównamy, jakie mamy wspólne trafi i będziemy z czasem decydować 🙂

Jakby ktoś chciał dla ułatwienia - mogę podesłać taką gotową tabelkę :P

• Mamusia
No z imionami to chyba u nas roznie. Czesc dziewczyn ma zdecydowane imionka, a czesc tak moze albo nie ma 😎. Ja chyba mam dla dziewczynki ale dla chlopca nie. Tez robilam tabelki w pierwszej ciazy 😜
Leze po dwoch tabletkach i popijam cole jak nigdy...bo moze troche kofeiny pomoze. A kawa smierdzi i patrzec i wachac nie moge...tak wiec Superbaba, lacze sie z Toba w braku sil.Nic nie poradzisz, idz sie poloz i zrelaksuj 🙂 mi Ella zraz wstanie i sie skonczy. Ale juz mi za nia teskno wiec jest ok 🙃

• Mamusia
Ja pamietam, ze kiedys rozwazalam Henry i Hugo...Ale jak Henry to beda wolac tu Hank..bleee a w Polsce Heniek.... wiec mi szybko przeszlo. A Hugo, takie dziwne imie, wciaz mnie intryguje, ale chyba tak dziecku na imie nie dam. Ciezko wybrac dobre imie na oba kraje... 🤔

• Mamusia
to potrwa jeszcze troche, ja w tym samym czasie też padałam, ale dwa tygodnie później już było całkowicie dobrze, powiedziałabym ze nawet super sie teraz czuje... poza pęcherzem oczywiście.
leż i odpoczywaj. to jest najlepsze. i dużo pij ale naturalnych rzeczy i relaxx 🙂

• Mamusia
mamlena napisał(a):
to potrwa jeszcze troche, ja w tym samym czasie też padałam, ale dwa tygodnie później już było całkowicie dobrze, powiedziałabym ze nawet super sie teraz czuje... poza pęcherzem oczywiście.
leż i odpoczywaj. to jest najlepsze. i dużo pij ale naturalnych rzeczy i relaxx 🙂

Mamlena, tylko pare dni miedzy naszymi brzuszkami...ja tez chce sie czuc super! Moze jutro ! 😜

Witam
W związku z tym, że nie karmiłam piersią wystawiłam na allegro po okazyjnej cenie:
-laktator Avent
-biustonosz do karmienia Canpol Babies
-2 biustonosze do karmienia gdzie nie trafiłam w rozmiar
-wit. D+K dla niemowląt karmionych piersią

zobaczcie sobie a może ktoś z brzuszka skorzysta
pozdrawiam i przepraszam, że weszłam w Wasz wątek 😉
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=17480357
Nikusia
ps. szczęśliwszych rozwiązań i zdrowych maluszków życzę 🙂

• Mamusia
No ja ogólnie tylko leżę:P Ale czas zwlec cztery litery i umyć włosy, bo jednak jutro do ludzi idę! A przez te cholerne mdłości i słabości to prysznic jest dla mnie traumą - dostaje tam torsji:/ Czekam aż mąż wróci z roboty, bo mając kogoś w domu czuję się pewniej:P

Marzę o tym, aby poczuć się choć ciutkę na siłach!!! 🙂))) A tu idzie mój "ulubiony" wieczór, czyli rzygowny prysznic i rozpaczliwy zastrzyk w brzuch. Piknie!

• Mamusia
Superbaba, to pewno wlasnie te wiezadla, ale skoro idziesz jutro do gina to podpytaj. A wiecie co, mi chyba brzuch wywalilo. Taka troche oponke to ja mam swoja droga, ale od gory mi normalnie poszedl w przod. Wrocilam wlasnie od tesciow i tesciowa do mnie, ze juz widziala w niedziele, ale nic nie mowila 😜 . Ale mowi, ze teraz to mi powie, bo mam juz duzy brzusio. No i fajnie 😎 Z Ella tez tak sie zaczelo od gory, dziwnie troche. Ale tym razem szybciej idzie. Hihi

• Mamusia
Od Bólu więzadeł to jestem niestety specjalistą. Już to przechodziłam i niestety będę przechodzić często. Superbabeczko zaczął Ci się 12 tydz, w tym tyg macica wędruję do góry ( będziesz miała lżej na pęcherz teoretycznie ( ja nie widzę różnicy, wciąż latam do wc)) i dla tego Cię boli. Mnie to aż brały ataki bólu i wtedy leżałam wyprostowana na łóżku i się nie ruszałam. Czytałam , że niektóre Panie dostają od swoich lekarzy radę, aby w tych dniach przerpwadziły sobie "kurację" nospy . Nospę bierze się co 8 godzin dwa dni i podobno przechodzi. czytałam także , że nospa nie jest bezpiecznym lekiem. Nie znam się , tylko piszę co czytałam.
Dziewczynki dziś macie USG czekam na wieczorne relację z tego wydarzenia!!!
Napiszcie także jak przeprowadzał usg, bo ja w piatek chcę juz przez brzuch ! Z tymi biodrami mi się porobiło, że leżąc bardzo mnie boli jak podnoszę nogi i po co mam się męczyć 🙂