Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja nie używam żadnego kremu jak na razie, ale zastanawiam się nad zwykłą oliwką, w sumie to w pierwszej ciaży nie smarowałam sie niczym i nie mam rozstepów więc licze po cichu że teraz tez mnie ominą z daleka:P

Ja tez mam problem z cerą nie dośc że starsznie sucha az się łuszczy na twarzy to wysypałao mnie krostakmi próbowałm różnych kremów i maseczek nic nie działało aż w końcu kilka dni temu kupiłam najzwyklejsza nivee i się nią smaruje kilka razy dziennie i efekty już widzę cera już się nie łuszczy a wypryski znikaja 🙂

• Mamusia
Witam! Ja też mam problem z cerą - nie dość że nasiliły się wypryski to jeszcze w dodatku skóra jest sucha i się łuszczy więc stosuję tak jak maiha krem nivea i widzę że jest trochę lepiej.
A jeśli chodzi o krem na rozstępy to na razie jeszcze nie używam tylko po kąpieli smaruje się oliwką.
Ale macie różne smaki, a ja jakiś szczególnych zachcianek nie mam chyba że ogromny apetyt na owoce - szkoda że to nie lato bo wtedy są nasze polskie - a i w ogóle nie mogę jeść mięsa bo na sam widok mnie odrzuca - nie mam pojęcia czemu bo przed ciążą nie byłam może jego smakoszem ale z jedzeniem produktów mięsnych nie było problemu.

• Mamusia
Heeeej Mamuśki 🙂
Wczoraj po imprezie byliśmy tak zmęczeni, że jak po 30 padliśmy to po 3 w nocy przebudziliśmy się tylko na mycie i zastrzyk..i znów sen!Szok!Wstałam o 12!!! Jednak takie emocje i w ogóle siedzenie, gadanie - męczą okrutnie 😉Radości było dużo!!! Ale kurczę - zauważyłam, że strasznie nerwowa jestem i szybko wyprowadza mnie się z równowagi..aż wstyd! 😞

Syfki na twarzy nadal rządzą:/A ciało obdrapane...jak dam przed torsjami po prysznicuto używam neutrogeny...ale często po prostu uciekam szybko do łóżka, by nie zwymiotować:/
Kreski chyba nie mam..a przynajmniej nic nie zauważyłam 🙂 W sumie dopiero wczoraj wyjęłam kolczyk z pępka, bo nie chciałam zapeszać 🙂 A fajtycznie - też zrobiłam się bardziej włochata na brzuchu:/

Smaki mamy widać prawie wszystkie 🙂 Ja dziś już wrąbałam fasolkę na wczesny obiad..i już zrobiło mi się niewyraźnie, następnie słabo i na końcu niedobrze 😞Znów leżę, bo jakoś byle jak...

Kiedy ja wreszcie poczuję się lepij?!?!Czemu mi ciągle tak słabo? 😞 Muszę jutro na badanie krwi podjechać..ale do tej pory było ok..
Buziaki na niedzielę:*

• Mamusia
Akinimod ale mnie rozsmieszylas ta kreska na brzuchu- dobre eheh 🙂
Agadka to dobrze ze masz to L4 i wszystko u ciebie oki 😉
Dziewczyny u mnie tez nie ma kreski na brzuchu, ale j mam jasna karnacje wiec i przy pierwszej ciazy nie byla bardzo widoczna.
Wydaje mi sie ze jednak jest wyrazna u dziewczyn o ciemnej karnacji
Zycze milej niedzieli

• Mamusia
Hej . A mi zimno. Szykujemy sie spac wczoraj, mroz najwiekszy tej zimy i co....i cos cicho i zimno w domu. Ku.... piec nie dziala. No tragedia. Mysle, jak nic bede sie pakowac w srodku nocy i do tesciow albo do hotelu. ALe poszedl moj mezus i metoda McGyvera naprawil i zaczal dzialac. Troche poprzeklinal, zajelo mu to prawie godzine, ale dziala. Kurcze, naprawde chyba nie doceniam mojego meza, jakbym byla sama ,to bym rece rozlozyla i tyle. No ale o 2 poszlismy spac a mala wstala oczywiscie wczesniej niz zwykle...zmeczona mama ze mnie a dzien sie na dobre nie zaczal. Ale moze po tym wszystkim cos fajnego sie dzis wydarzy, kto wie! 😉

• Mamusia
No superbaba, dobrze miec fachowcow mezow pod reka! Po sniadaniu Luke pojechal po cos tam i naprawil juz tak na dobre, wiec spac spokojnie moge. Ufff.
A ja odkurzylam, pranie porobilam i ogarnelam...ale sam dol. Na tyle straczylo sil. Mdli mnie od wczoraj jak cholera, bardziej niz ostatnimi dniami. Ale lepiej niz miesiac temu 😉 wiec w sumie sie pocieszam.

• Mamusia
co do kremu to ja uzywam mamma mia z ziaji, ale dostalam w aptece tez probki tego: http://www.pharmaceris.pl/produkt.php?id=760 i naprawde jest rewelacyjny, kosztuje cos ponad 30zl ale bardzo mi odpowiada zapach (ten z ziaji jest mi trochę "za ciężki") i konsytencja super
i zamierzam sobie kupic bo u nas jest jakas promocja dodatkowo krem jakis nie pamietam

• Mamusia
Bardzo lubię Ziaję...może spróbuję ten kremik co mówisz 🙂 Ja chwilowo mam Avene "Cicalface" czy coś takiego..on na podrażnienia też jest.

Słuchajcie - bo ja naprawdę zaczynam się martwić:?Czy to normalne, że można tak słabnąć w ciąży? Normalnie ciemno przed oczami i blee?;/ Badania krwi miałam w normie...ale że ja panikara to zaczynam mieć nerwa o co chodzi...

• Mamusia
no wlasnie tez sie zaczelam tego obawiac wyniki z krwi praktycznie ksiazkowe a normalna czynnosc np wieszanie prania nie dosc ze zajmuje mi 2x wiecej czasu to jeszcze w trakcie czasem musze odpoczywac, no jak babcia jakas w podeszlym wieku normalnie 😞

• Mamusia
Wiesz Superbaba, no rzeczywiscie te zaslabniecia to takie dziwne. Ale czy Ty tak slabniesz, ze tracisz przytomnosc i lecisz na ziemie? Czy masz mroczki przed oczami, czy jak? Wiadomo, ze my nie lekarze, idz sie poradz i wiesz, na swoim postaw. Ale przez to, ze wymiotujesz, ze jestes mniej aktywna ( a domyslam sie, ze na codzien pewno jestes zabiegana, taka co to w miejscu nie moze usiedziec, co 😉 ), moze odwodniona i ze hormony szaleja...kto wie, moze to wcale nie takie dziwne. Ja mialam pare takich dni, ze nie moglam z lozka wstac, wiec lezalam w wiekszosci bo slaba strasznie bylam. No ale u Ciebie to widac ostatnio niestety standard. Przykro mi, ze sie meczysz.

• Mamusia
O Matko Bisia to Ty jak chodzisz to nie zasypiasz 😜
Ja mialam 120 na ...nie pamieamy dokladnie, wlasnie sie starego pytalam. On mowi 70 ja myslalam, ze 60 ...ale bez roznicy, bo dobre. A zdarzalo mi sie miec podwyzszone w pierwszej ciazy, ale to , jak sie okazalo , bardziej z wrazen bylo 🙂.

• Mamusia
heh, czasem się własnie zastanawiam jak ja jeszcze chodzę. Ale to jeszcze nic, w liceum babka kazała mi jakis wiersz przeczyać z ruska, wstałam i powiedzialam , że się źle czuje. To ta mi pałe postawiła, że niby nieprzygotowana i kombinuje. Ja wyszłam bo nie mogłam słuchać jak mnie oczernia i poszłam do dyrektorki powiedzieć, że bardzo źle się czuje. Ona wezwała karetkę, mi mierzą ciśnienie A TAM 50/30 !!! Sanitariusz mówi "dziewczyno a ty jeszcze masz siłe mrugać oczami????" Mówie Wam dziewczyny do końca roku miałam takie luzy na ruskim i 5 na koniec 🙂