Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej 🙂
A ja już się prawie przeprowadziłam, a mój brzuszek rośnie na potęgę 🙂 już raczej ciąży nie ukryję :P
Czuję się dobrze, chociaż znowu zaczęły się bóle głowy i zębów....
Co dobija mnie przez mniej więcej pół dnia...od 3 dni...
Dzidzia czasem trochę załaskocze, ale jeszcze nie kopie 🙂 może też przeżywa szok przeprowadzkowy :]
A i kupiłam dziś pralkę i nawilżacz 🙂 co mi się bardzo podoba.

• Mamusia
Hej jak lubicie takie fajne z napisami o dzidzi koszulki ,to czemu nie zrobic samemu albo zamowic? Wiecie, swoj wlasny projekt. Ja osobiscie nie jestem fanka, ale podoba mi sie u innych. Widzialam dziewczyne, miala koszulke z nadrukiem swojego zdjecia usg na brzusiu i cos tam miala napisane, super sprawa jak ktos lubi. Poszukam na swoich stronkach moze cos fajnego wynajde.

• Mamusia
http://www.cafepress.com/+womens-maternity
popatrzcie sobie na pare...z tej stronki zamowilam mojemu mezowi pare lat temu koszulke "I love my polish wife"...najlepsza jest po prostu

http://www.customizedgirl.com/designs/category/Family/Maternity&toppage=top10&separate=1?gclid=CJnTpLS4sq4CFRQUKgodP3nGSg

ot takie tam, niektore fajne i pomyslowe

• Mamusia
Rzeczywiscie fajny ten sklep happymum i znalazlam tez angielska strone tej firmy. Generalnie to nie lubie kupowac ubran przez internet, bo lubie najpierw zobaczyc jak wygladam w danych ciuchach, ale pare bluzek bardzo mi sie podoba 🙂

• Mamusia
magdaluke napisał(a):
popatrzcie sobie na pare...z tej stronki zamowilam mojemu mezowi pare lat temu koszulke "I love my polish wife"...najlepsza jest po prostu

hahah dobreeeeee

aguska ale fajnie hihihi a ty kiedy masz urodziny??

mielismy dzis burze mozgow wkoncu imieniowych wiec moj maz ustalil tai plan ze kazde z nas wybierze 10 dla chlopca i 10 dla dziewczynki jak sie powtorza to przechodza do nasteonej rundy a ja mu mowie a jak sie nie powtorza? a on to ty wybierzesz jedno z meskich z mojej listy a ja z damskich z twojej...mowie ok...

po godzinie...

patrze a ja jego liscie 10 razy KAZIMIERZ 😮 I Z CZEGO TU WYBIERAC?!?!?! HAHAHAHAHA

w kazdym razie zostalo na megan lub naomi
i nico (nicolas) lub kacper

ale chyba to jeszcze przemyslimy hahahha

• Mamusia
superbabeczko- ból nie ustępuje, wyczytałam dziś , że taka przypadłość bólowa( taka ostra) zdarza się 1 na 35 kobiet w ciąży. To tak statystycznie jest nas za dużo z tym bólem na forum . Przez ten ból nie mogę normalnie funkcjonować, gdzie nie zaplanuje iśc to zaraz muszę planować co zrobie jak mnie to złapie. Wczoraj wściekła na ten ból to nawet z chęcią tłukłam schabowe ( miałam nadzieję, że te drgania całej kuchni sprawia, że dzidzi popłynie na górę a jak odpocznie od bólu.... wiecie co POMOGŁO na godzine)
A czemu musisz powtórzyc badania holterem? Ja kiedyś musiałam powtórzyć bo wyszły dziwne zaburzenia i podejrzewali, że jeden drucik mi się odpiął od aparatu i tak się nagrało.

• Mamusia
agadka napisał(a):
magdaluke napisał(a):

hahah dobreeeeee

aguska ale fajnie hihihi a ty kiedy masz urodziny??

mielismy dzis burze mozgow wkoncu imieniowych wiec moj maz ustalil tai plan ze kazde z nas wybierze 10 dla chlopca i 10 dla dziewczynki jak sie powtorza to przechodza do nasteonej rundy a ja mu mowie a jak sie nie powtorza? a on to ty wybierzesz jedno z meskich z mojej listy a ja z damskich z twojej...mowie ok...

po godzinie...

patrze a ja jego liscie 10 razy KAZIMIERZ 😮 I Z CZEGO TU WYBIERAC?!?!?! HAHAHAHAHA

w kazdym razie zostalo na megan lub naomi
i nico (nicolas) lub kacper

ale chyba to jeszcze przemyslimy hahahha

podobają mi się Wasze wybrane imiona, a szczególnie naomi 🙂

• Mamusia
Agadka - to się obśmiałam!!!! Aż musiałam mężowi opowiedzieć, bo tak się chichrałam 🙂

Bisia - no jakoś trafiło na nas z tym bólem:/ Ja dziś to już w sklepach zgięta w pół szłam i dopiero nospa w domu troszkę pomogła...masakra jakaś:/ A holter muszę powtórzyć, bo badania są niejasne, tzn. nie rozwiązują problemu: mam arytmię komorową czy nadkomorową czy nie mam..jedyne co wyszło to wysokie tętno, a na to znów leku dać nie mogą, bo mam za niskie ciśnienie. Muszę powtórzyć badania i zrobić echo i znów do kardio...narazie się nie przejmuję 🙂

Tutaj macie koszulkę - ja uwielbiam takie zabawne...czekam tylko na pensję i kupuję: http://www.mamadama.pl/t-shirt-wychodze-latem/

Słuchajcie - zakochałam się w tym jogurcie noo...już wysyłam męża jutro po pracy do Mokotowa, żeby mi znów zakupił:P Mniami! A teraz zjadłam truskawki..średnie, bo nie nasze polskie...ale jak dają to biorę!

• Mamusia
dzieki bisia a ty jeszcze nie spisz?? reszta juz chyba popadala 🙂 o i superbaba 🙂

ja nie mam zadnych bolow brzucha na dole czy u gory nic...
ale te plecy mnie dalej tak bola 😞 tylko jak cos robie tak wiecej niz 3h jak odpoczywam leze czy pomalu cos robie to nic zero bolu..:/
mysle ze to nie ma nic z ciaza wspolego tylo sobie cos w pracy zrobilam jak dobrze ze mam l4 bo jakby mnie mialo ta czesto bolec to ja dziekuje 😞

trzymajcie sie dziewczyny

• Mamusia
Ja tez jeszcze nie spie 🙂
Ogarnelam kuchnie i pomalu zbieram sie do spania
Agadka ja juz po urodzinkach mialam 5 lutego 🙂
Wspolczuje wam tych bolow dziewczyny, ja smigam jak przed ciaza, pracuje normalnie az niekiedy sie zapominam ze w ciazy jestem.
Trzeba bedzie troche zmniejszyc tempo. Jakby nie mdlosci co jakis czas i bóle zoladka no i oczywiscie rosnacy brzuszek to chyba bym nie wiedziala ze jestem w ciazy hihi

• Mamusia
Hej ja nie spie 😜
Mala na mnie zwymiotowala, ot tak nagle...i na siebie i na dywan...masakra. Pol popoludnia sprzatlismy,,,bidulka, mam nadzieje, ze nic jej nie bedzie. Wiec nie robilam obiadu bo ja na diete wsadzilam....i siebie przy okazji a tata sam sobie rzadzi...
A teraz siedze pod kocem bo mnie cos trzesie. Tylko mi jakiegos bakcyla w domu brakuje.'No nic, do uslyszenia jutro!

• Mamusia
Współczuję Wam dziewczyny z tymi bólami. U mnie na szczęście wszystko rozciąga się bez bólu.
Magda nie daj się żadnemu wirusowi.
Ta koszulka wychodzę latem świetna 🙂 Może sobie kupię. Ja ogólnie jak chodziłam po sklepach typu H&M itd. w Poznaniu to nie znalazłam nic dla ciężarnych. Tylko w jednym C&A było kilka spodni dla ciężarnych. Happy mum nie miało takich fajnych ubrań jak na swojej stronie... Nędza w tym Poznaniu... :P Dopiero w małym sklepie dla ciężarnych na naszym osiedlu był wybór fajnych ciuszków 😉
Ale beznadziejna pogoda dzisiaj... Pada i wieje, aż w domu szaro. Nastraja na spanie - zaraz tu przy laptopie usnę...

• Mamusia
akinimod napisał(a):
Jadę właśnie na "podróż poślubną:P" do IKEI :P zdam relację co jest ślicznego dla maluszków :P
ps. Ale brzusio mi wywaliło heheh normalnie nie wierzę :P

to wiesz musisz nam to pokazac 😜 wklej zdjecie w brzuszki w obiektywie

• Mamusia
Ja mam kilka sklepów z odzieża ciążową ale nic specjalnego w sumie mam jakieś tuniki i koszulki po pierwszej ciaży jedynie spodnie musze kupic przy najblizszej okazji ale jestem tak ostatnio leniwa ż enie chce mi sie z domu ruszyc ;/ w przyszły wtorek ajde do gin to po drodze chyba wejde do sklepu na miescie ze spodniami dla cieżarnych w przystepnej cenie bo jeansy można kupić poniżej 100zł 🙂

Co do bóli to współczuje Wam , oby Wam to mineło

a bolą Was piersi mnie od kilku dni bolą i mam strasznie wrażliwe ;/ 😮

Agadka uśmiałąm się zlisty Twojego męża z imiona dla chłopców 🙂

Ja tez jestem solenizantką lutową:P wiecie co do wieku meża to ja jestemz moim facetem juz prawie 8 lat i tak po wiloletniej obserwacji widze ze z wiekiem troszke mądrzeje wiec chyba chciałabym zbey miał juz 30 lat:P ale moj maz za kilka tygodni skonczy dopiero 27 wiec jeszcze troche mi zostało zanim stanie sie dojrzałym facetem 🥴

• Mamusia
Ja na razie z ubrań ciążowych nic nie kupowałam, ale dziś jadę na wizytę do gina to może po drodze wstąpię na jakieś zakupy. Trochę się denerwuję przed tą wizytą i usg ale mam nadzieję że wszystko ok i znów zobaczę moją dzidzię.
No to zmykam. Pa

• Mamusia
Ja nie zmaierazam za dużo kupowac ciuchów :P jedynie szykuje mi sie komunia siostrzenicy meża w maju wiec musze cos wykombinowac ale mam w szafie kilak sukienek które kupiłam w letniej wyprzedazy wiec chyba sie sprawdza sa nowe nawet metki maja jeszcze:P i sa luxne wiec miejsce na brzuch sie znajdzie:P

Gaja to daj znać jak po wizycie u gin-moze juz ci powie jaka płec a;e to chyba jeszcze nie byloby na 100%
ja tez odliczma dni do mojej wizyty we wtorek u gin

• Mamusia
Hej Kobietki 🙂

Niedawno wstałam, zjadłam śniadanko, a teraz wcinam truskawki z jogurtem! brzuch/wiązadła nadal napindalają...a najgorsze że noga mi w nocy od tego drętwieje:/ Jakiś kosmos...jak nie rzyganie to teraz ból 😞 Może to kwestia tego, że po 1) pierwsze dziecko, po 2) jestem bardzo szczupła i drobna w biodrach. Nic to...biorę nospę i leżę cały dzień!

Gaja - daj znać, jak po gin i usg 🙂 Ja wizytę planową (bo wczoraj to raczej ze strachu i paniki do innej gin pojechałam) mam w środę i mam nadzieję, że lekarka zrobi mi usg i zmierzy malutką. Zawsze to jednak uspokaja, jak wiem że rośnie prawidłowo.

Magdaluke - jak tam Ella i Ty? Mam nadzieję, że to była tylko chwilowa niedyspozycja a dziś czujecie się świetnie!

Co do ciążowych ciuszków...myślę, że zakupię jeszcze jakąś bluzkę wyjściową i może sukienkę jak już brzucho urośnie 🙂 Gorzej, bo 2 czerwca mam wesele swojego brata ciotecznego i nie ma zmiłuj - będę musiała kupić sukienkę! Brzuch i cycki w tym czasie raczej nie zmieszczą się już do żadnej, jaką posiadam :P

Jakie plany na dziś Babeczki? U mnie znów nudny dzień w wyrze...

• Mamusia
Ja właśnie dałam pierwszy obiad córci a teraz zabieram sie za obiad za ten właściwy obiad
a tak w ogóle to co dziś serwujecie za posiłek?? ja ide na latwizne i wrzuce udka kurczaka do piekarnika i ziemniaki upieke w piekarniku do tego brokuly z sosem czosnkowym, ok ide obierac ziemniaki:P