Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
maiha napisał(a):
Dodi mówia że jak się ma zgagę to dziekco urodiz sie gęsta czupryna ale nie wiem wiem czy się sprawdza w kazdym razie przy córci nie miałam ani razu zgagi przez cała ciazę i córka była całkowitym łysolkiem, teraz mam codziennie zgagę więc czekam do porodu żeby sprawdzić czy Adas będzie miał bujne loki 😜

No proszę nie słyszałam o tym 🙂 Ale szczerze wątpię, bo u mnie w rodzinie wszystkie dzieci rodzą się łyse, i oboje jesteśmy z mężem blondasami, ale kto wie 😉

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dodi napisał(a):
Witaj Sylka - nie wiem jak jeszcze dajesz radę pracować w sklepie po tyle godzin - moim zdaniem ginekolog powinien dać ci L4 bez gadania, zresztą to ich obowiązek, nie można odmówić kobiecie w ciąży zwolnienia, więc śmiało z lekarzem pogadaj 🙂 No i część z nas też jest w pierwszej ciąży, więc jesteśmy na tym samym etapie, więc śmiało opowiadaj i pytaj o co chcesz 🙂

4nula cieszę się, że wszystko ok, widocznie dzidzi lubi dużo spać 🙂

A może moj dzidzius tez lubi spac i dlatego nie czuje ruchów jeszcze..?

Strzauka, chyba masz rację, powinnam się cieszyć, że mam jakieś zajęcie, no i przede wszystkim czas na napisanie tej pracy, bo przecież L4 🙂

Co do nóg to akurat mnie nie bolą, ale boli mnie ciągle kręgosłup, krzyż i mam potworną zgagę 🤢

• Mamusia
Na skurcz łydek lekarz przepisał mi magnez 2 razy pod 2 tab ( chyba przesadził) takie magnez na f... nie pamiętam nazwy. Teraz gdy już mogę jeśc czekoladę ( do 12 tyg mdliło mnie po niej) to zamiast magnzeu w tab zjadłam sobie parę kawałków czekolady i pomaga 🙂
a co do samego bólu nóg- nie wiem, róznie doradzaja, ale to chyba przypadłość ciężarnych.
sylkaaa- dużo przytyłas? Jakie masz przeczucie synek czy córka?

• Mamusia
Sylwia jeśli moge coś doradzić to Rybnik-w szpitalu w orzepowicach jest dużo lepsza opieka niz w rydułtowach, sale 2 osobowe każdy z łazienka na 2 pokoje, pielegniarki na każde zawołanie do tego jedzenie smaczne 😜 rydułtowy mają wyremontowany oddział połozniczy ale na sali leżą po 5-6 pań do tego posiłki okropne i opieka pielegniarek gorsza

w rybniku zajmuja się dziećmi po porodzie i jelsi bardzo źle się czujes zmożesz oddac niemowlaka na noc na sale z noworodkami, ja też wachałam sie miedzy rydułtowami a rybnikiem ale wybrałam rybnik i nie żałuje do tego jescze masz znieczulenie zewnątrzoponowe za darmo w niektorych szpitalach trzeba za nie placic nawet 600 zł, ja bede miała cesarskie cięcie wiec za duzo o samym porodzie naturalnym ci nie powiem ale wiem ze jak chcesz rodzic z facetem to dotsajesz swoją własna sale z piłakmi drabinkami i toaleta więc fajna sprawa

• Mamusia
maiha napisał(a):
Sylwia widziałas nasza galerię brzuszków?? zobacz sobie i wstaw też swój brzuch do galerii 🙂

Bardzo się ciesze że do nas dołączyłaś 🙂

ja takie prywatne pytanie zadam gdzie zamierzasz rodzić?? w jakim szpitalu??

Niewidzialam tej galerii bo niewiem gdzie jest...jak namówie mojego chłopaka to moze mi zrobi zdjecie brzuszka i wstawie tutaj 🙂

• Mamusia
maiha napisał(a):
Sylwia jeśli moge coś doradzić to Rybnik-w szpitalu w orzepowicach jest dużo lepsza opieka niz w rydułtowach, sale 2 osobowe każdy z łazienka na 2 pokoje, pielegniarki na każde zawołanie do tego jedzenie smaczne 😜 rydułtowy mają wyremontowany oddział połozniczy ale na sali leżą po 5-6 pań do tego posiłki okropne i opieka pielegniarek gorsza

w rybniku zajmuja się dziećmi po porodzie i jelsi bardzo źle się czujes zmożesz oddac niemowlaka na noc na sale z noworodkami, ja też wachałam sie miedzy rydułtowami a rybnikiem ale wybrałam rybnik i nie żałuje do tego jescze masz znieczulenie zewnątrzoponowe za darmo w niektorych szpitalach trzeba za nie placic nawet 600 zł, ja bede miała cesarskie cięcie wiec za duzo o samym porodzie naturalnym ci nie powiem ale wiem ze jak chcesz rodzic z facetem to dotsajesz swoją własna sale z piłakmi drabinkami i toaleta więc fajna sprawa

o Rybniku niemyslalam bo chyba troszke za daleko tam jest...moja mama rodzila w rydułtowach,moje kumpele tez...i chce rodzic z facetem ale on kurcze niechce...niewiem czy on sie boi czy co..

• Mamusia
bisia88 napisał(a):
Na skurcz łydek lekarz przepisał mi magnez 2 razy pod 2 tab ( chyba przesadził) takie magnez na f... nie pamiętam nazwy. Teraz gdy już mogę jeśc czekoladę ( do 12 tyg mdliło mnie po niej) to zamiast magnzeu w tab zjadłam sobie parę kawałków czekolady i pomaga 🙂
a co do samego bólu nóg- nie wiem, róznie doradzaja, ale to chyba przypadłość ciężarnych.
sylkaaa- dużo przytyłas? Jakie masz przeczucie synek czy córka?

wiesz co bisia88- ogolnie to zawsze ważyłam 50kg a teraz waże 58 kg...ale to chyba wazy moj brzusio hheh...a jestem w 5 msc...niewiem czy to duzo czy mało....i kazdy mi mówi ze bede miała syneczka bo sie zmienilam i wogole...ogolnie to chcialabym synka ale teraz to jest mi obojetne byle by sie urodziło zdrowe wiesz

• Mamusia
ojaaa alescie sie rozpisaly :O dwa dni ciszy a teraz taka fala wow

witam nowe mamuski

bisia jak tam ta twoja kolezanka odzywala sie cos??

pan i wladca domu chory spi a kto ma chorego faceta w domu wie ze to koniec swiata 😁 bo przeciez "ja umieram agata mowie ci" lol jak mu tu wytlumaczyc ze od bolu gardla sie nie umiera....ale najgorsze ze i ja pewnie bede zaraz chora tylko czekam 😠

co do ruchow to sie nie przejmuj jeszcze moja to druga ciaza i dopiero calkiem niedawno bylam pewna ze to ruchy teraz juz sie rozciska dosc mocno nawet nie wiem jaks maluska ma tyle sily 😮 ale przed panem i wladca czuje respekt bo jest jeszcze ani razu nie kopnela wiec tez czekam 🙂

widze ze wszystkim swieta minely na jedzeniu 🙂 a co tam 😉

• Mamusia
maiha napisał(a):
sylwia ważyłaś przed ciążą 50 kg ale powiedz też ile masz wzrostu 🙂 bo ty bardzo szczupła zawsze byłaś aż zazdroszczę

a skąd wiesz że zawsze byłam szczupła? znasz mnie może? mam 180 cm wzrostu..jestem wysoka

• Mamusia
Sylwia zapomniałam ci napisac ż ejesli chcesz zobaczyć nasze zdjęcia czy tabelkę musisz nas mieć w znajomych 🙂 tak sobie zaznaczyłysmy w profilach ze ogladac nasze zdjecia moga tylko znajome osoby

wysłałam Ci zaproszenie sprawdź w skrzynce na brzuszku i przyjmij zaproszenie 🙂 jak bedziesz miała wszystkie dziewczyny w znjaomych to zobaczysz sobie zdjecia profilowe bo każda z nas ma zdjęcie 🙂

• Mamusia
maiha napisał(a):
Sylwia zapomniałam ci napisac ż ejesli chcesz zobaczyć nasze zdjęcia czy tabelkę musisz nas mieć w znajomych 🙂 tak sobie zaznaczyłysmy w profilach ze ogladac nasze zdjecia moga tylko znajome osoby

acha rozumiem juz hehe..a jak was idzie dodac do znajomych?

• Mamusia
Hej ! 🙂
Ja odchorowywuję święta. ;] no ale trudno się mówi... :] mała tak mi dokopuje od wczoraj, że aż widać w momencie uderzenia małe górki, w tych miejscach, w które dostaję.. ;p

Witam nowe super mamusie ! 😁

sylkaaa Ja mam 175 i też przed ciążą ważyłam ok. 50 kg, a teraz ważę pewnie 54;p bo ostatnio było 53. 😉

suuperbaba ma jutro USG. Czekam z niecierpliwością i gratuluję wytrwałości i cierpliwości. 🙂

• Mamusia
sylkaaa napisał(a):
dodi napisał(a):
Sylka to ty jakaś modelka jesteś chyba?? 🙂 Ja przy wzroście 173 i wadze 48 myślałam, że jestem szczypior, ale ty mnie bijesz na głowę 😉

Modelką moze niejestem..ale mam pare sesji na koncie 🙂

Tak myślałam, warunki z pewnością masz 🙂

• Mamusia
baby-love napisał(a):
Hej ! 🙂
Ja odchorowywuję święta. ;] no ale trudno się mówi... :] mała tak mi dokopuje od wczoraj, że aż widać w momencie uderzenia małe górki, w tych miejscach, w które dostaję.. ;p

Witam nowe super mamusie ! 😁

sylkaaa Ja mam 175 i też przed ciążą ważyłam ok. 50 kg, a teraz ważę pewnie 54;p bo ostatnio było 53. 😉

baby love...to chyba mało przytyłas co?w ktorym msc jestes?

suuperbaba ma jutro USG. Czekam z niecierpliwością i gratuluję wytrwałości i cierpliwości. 🙂