Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
4nula w Elblągu ma 3D tylko dr Pasieczny za 200 zł, ale ja tego lekarza nie polecam... Osobiście wolałam pojechać do Gdańska i tam zrobić połówkowe razem z 3 i 4D, ale jak chcesz bliżej, to właśnie u niego. Ja mam zamiar rodzić w starym szpitalu, w nowym też nie chciałam, bo różne historie stamtąd słyszałam. A znasz kogoś, kto rodził w Braniewie i poleca opiekę? Masz swoją położną?

• Mamusia
No ja wiem...ze jak wszyscy dookola, to mama sie nie liczyla, tym bardziej, ze babcia jej czekolade dawala hehe. Bo tu dzieci zbieraja jajka do koszyczka ( ukryte przez "zajca") a w srodku babcia pochowala czekoladki i zelki kwasne. Moja mala pierwszy raz w tym brala udzial, ale od razu zakumala, jak wyczaila, ze w srodku pysznosci, to raz dwa aby najwiecej. A potem usiadla jak dama i sie objadala. Kompletny luz...prochnica murowana, hehe. Ale ubaw byl i dla niej i dla nas.
Superbaba, fajnie jesli uda wam sie zaoszczedzic na wozku, tysiak piechota nie chodzi.
Ja musze sie na spokojnie zastanowic co ja potrzebuje....nie dobralam sie do pudel z ciuszkami po Elli, bo kompletnie nie bylo czasu. A szkoda. No ale sie nie pali 🙂

• Mamusia
Na profilu są ustawienia, że tylko dla znajomych lub tylko dla zarejestrowanych, w takim wypadku wszystkie dziewczyny z brzuszka wszystko widzą. Mój mąż mnie sprawdzał i nic nie widział jako niezalogowany użytkownik.

• Mamusia
Bo to jest ta jak mowi Dodi - niezaloowani nie widza..ale troszke rozumiem Baby-love, bo z tymi zastrzezeniami to roznie niestety bywa. Wiem bo rpacuje w branzy internetowej. Natomiast mnie to nie rusza az tak bardzo, bo i tak na FB jestem itp itd..i jak ktos bardzo chce to wydobedzie, ale tak noralnie to nikt rzeczywiscie nie moze nas zobaczyc 🙂

• Mamusia
No wiem , sprawdzalam, to nic nie widac, ale to jako niezalogowany. A jako zalogowany a nieznajomy to juz nie sprawdze, bo wszystkie my znajome. Tylko swoje ustawienia posprawdzam. No bo ja wiecie, kumam o co chodzi 😉 tylko mi sie wydawalo, ze baby-love dala do zrozumienia, ze pojawiaja sie jakies "luki" czy cos.

• Mamusia
Dogadałabym się z Ellą, bo też uwielbiam czekoladę 🙂 Ja się smaruję codziennie wieczorem kremem Elancyl, jestem zadowolona, na razie nic niepokojącego nie zauważam 🙂 A z tymi zdjęciami, to przecież nikogo nie zmuszam, tak tylko pomyślałam, że jesteśmy tu sobie w zaufaniu i fajnie wiedzieć, komu się zwierzamy, zwłaszcza, że można zastrzec prywatność tylko dla wybranych i zaproszonych znajomych 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny,

ja już po wizycie, mały zdrowy, waży już 630g i rozkopany na całego - cały sprzęt gince pokopał, hehe 😉 a mi powiedziała tyle, że w takim ułożeniu jak jest to nie ma się co dziwić że noga mnie boli bo mały dusi na nerwy i nic z tym nie możemy zrobić - ani leki ani nic mi na to nie pomoże, jak mały się przestawi to może przejdzie, ale możliwe też że będę się męczyć do końca ciąży 😞

dostałam zlecenie na glukozę 50 (ale kazała isć tylko na kłucie po spożyciu, co by mnie nie przemęczać) i o.Coombsa bo mamy z mężem niezgodnośc...

Sylka u mnie robią USG 3D tylko do 26tc, więc w 7 miesiącu już by Ci nikt nie zrobił, to lepiej się dowiedz jak jest u Ciebie, bo ponoć po 28tc nie poleca się robić, bo dziecko już jest za duże i się nie mieści żeby je dobrze pomierzyć itp.

Moja ginka wszystkie badania robi mi u siebie, bo ma dobry sprzęt, tylko na to 3D jadę do innej miejscowości i płacę 200zł

bisia mój mąż też co tydzień śledzi na brzuszek.net rozwój maleństwa - nawet terroryzować go nie musze, sam chce 😉

4nula ja mam już troszkę ciuszków, większość mam dostać od kumpeli po jej synku 🙂 a poza tym to właśnie dziś na allegro kupuję laktator, podgrzewacz, termometr i poduchę dla ciężarnych 🙂
mam też część kosmetyków dla malucha, kupiliśmy już teraz te rzeczy, bo to kilkaset złotych mniej do wydania potem 🙂 no i wolę wcześniej niż się stresować w razie gdyby dziecko postanowiło wyskoczyć wcześniej, że nic nie mam 😉

magdagulke ja smaruję brzuch Palmersem dla kobiet w ciąży, w sumie nie tylko brzuch bo i cyc, i tyłek, i uda - bo tu też o rozstępy się boję. Smaruję od 3go miesiąca i do tej pory na szczęście żadnych czerwonych rozstępów nie widzę. A smaruję tylko wieczorem...

co do numerów telefonów to nie mam nic przeciwko 😉 wiecie, moja kumpela, która weszła na to forum jak była w ciąży 3 lata temu (ona mi je poleciła) do tej pory spotyka się czasem w realu z dziewczynami, które tu poznała, tak się zżyły 🙂

• Mamusia
dodi napisał(a):
Dogadałabym się z Ellą, bo też uwielbiam czekoladę 🙂 Ja się smaruję codziennie wieczorem kremem Elancyl, jestem zadowolona, na razie nic niepokojącego nie zauważam 🙂 A z tymi zdjęciami, to przecież nikogo nie zmuszam, tak tylko pomyślałam, że jesteśmy tu sobie w zaufaniu i fajnie wiedzieć, komu się zwierzamy, zwłaszcza, że można zastrzec prywatność tylko dla wybranych i zaproszonych znajomych 🙂

Dodi, no dokladnie 😉

• Mamusia
Czesc dziewczyny 🙂
wreszcie mam chwilke zeby wejsc 🙂
Witam nowe mamusie 🙂
Strzauka : super ze wszystko ok 🙂
Sylka mi zalecali połówkowe to genetyczne po ukonczeniu 20 tygodnia ale zeby sie 23 nie zaczal. Stres niesamowity, smialam sie pozniej ze 3 nerwusy na korytarzu, bo maz to kursowal od sciany do sciany , ja czerwona i blada na zmiane a Piotrus kopal w brzuszku ostro 🙂 ale efekt niesamowity nio i wredykt koncowy: synus zdrowy bezcenne:P (nawet te 300 zł lekko sie placilo:P
magdaluke ja tez smaruje od poczatku, i zadnych rozstepów nie ma( jak narazie:P ) uzywam linoderm Mama, a teraz kupilam jakis inny ale jeszcze nie sprawdzalam. Wszyscy polecali Fissan ael w aptece powiedzieli ze wycofany z produkcji;/
Nio a na zgage to dziewczyny Gaviscon, narawde dobry, ratuje sie nim jak tylko bardzej dokuczy
Nio ja po swietach to tragedia bo sie strasznie objadlam, az wstyd 😞 myslalam ze pekne 😞 i jeszcze maja dieta cukrzycowa poszla w las i wyniki skoczyly w gore ;/ nio ale teraz juz sie bio re ostro za siebie
Nio a co do ruchów to ja czulam do 17 tygodnia, ale Piotrus byl nisko i wtedy jakos tak moze bardziej czulam
Nio i dziewczyny ponoc moje lozysko juz sie ciut podnioslo i jak narzie nie ma cech przodowania 🙂
ufff zeby tak dalej...

• Mamusia
Strzauka i Magdad- zawsze cudownie slyszec, ze dzieciaczki i mamusie maja sie ok! Strzauka, duzy juz synus!
Ja sie smaruje wlasnie tym Palmersem, smierdzi mi troche ale juz lepiej odkad mdlosci minely. W pierwszej ciazy tez Palmersa uzywalam i nic nie bylo. Zobaczymy jak teraz. I racja, ja tez smaruje cycki i pupe, nie tylko brzucho.
Magdad, pewno latwo nie masz z cukrzyca, ale dzielna kobita jestes a najwazniejsze , ze oboje z synusiem ( i mezem hehe) macie sie dobrze.
Ja leniuchuje na kanapie i sie podniesc nie moge. No i dobrze, poki Ella spi ja ma wolne.
Z moja zgaga sprawa wyglada tak, ze nic nie pomaga...brrr 😠

• Mamusia
dodi napisał(a):

dodi ja go stosowalam po ciazy ale ten koncentrat taki w tubie bo slyszalam ze jest bardzo silny ze w ciazy nie mozna a teraz widze ze maja jakis inny dla kobiet w ciazy nie mialam pojecia a ponoc ta firma jest dobra i nie tania zreszta :/

madziulek jaka ona przekochana haha

strzauka super ze dzidzia ok sporo juz wazy 🙂

ja tez juz kupuje w zasadzie wiekszosc mam
zrobilam oficjalna liste i lece wedlug niej za tydzien i troche lece do pl a jak wroce bede juz w 28tc wiec lepiej juz wiekszosc rzeczy wtedy miec a potem to juz pomalutku mozna dokupowywac

z wozkiem tylko poczekam na sam koniec raczej

• Mamusia
magdaluke z moim przymusowym cukierkiem staram sie zaprzyjazniac 🙂 ale jak czasem mnie dopadnie na slodkie lub tluste to nie potrafie odmowic;/ nio ale malutki przebadny pod tym kontem i wszytsko ok 🙂 nio a troszku slodyczy niech tez juz pozna hehe
Dziewczyny a jak Wasze brzuszki? bo mi sie wydaje ze moj to calkiem sporych rozmiarów 🙂
Nio do tego stopnia ze jechalam do tesciów w poniedzialek i co ubralam to wygladalam jak bombka:/ nio i w koncu sie poryczalam i wydarlam na meza ze patrzy na mnie jak na tira (nio te hormony to chyba mialy jakak kumulacje eheh) bidulek przez pol godziny sie tlumaczyl ze nic podobnego :p Nio a jak zajechalismy do tesciow to oczywiscie uslyszalam od szwagra ze mi sie przytylo 😞 nio i znow nie wytrzymalam i odpalilam "i tak waze mniej niz Twoja dziewczyna" na co juz sie nie odezwal ehhe Nio chyba oszalalam przez te swieta ehhehe

• Mamusia
agadka troszku mnie nie bylo bo sily malo i duzo przelazalam przez kilak dni. Bylam strasznie slaba i mialam wysokie tetno. Nio i lekarka stwierdzila ze to anemia i dali zelazo. Nio rano troszku gorzej a poniej jak tabletka sie wchlonie to mam wrazenie ze inne sily 🙂 nio a robilam usg genetyczne
Bo ze wzgledu na cukrzyce standardowe usg robia mi co ok 2 tygodnie ( raz na 3 u swojego ginka a raz na 4 na klinice gdzie bede rodzic bo chca miec swoje)
Nio i oceniali kazdy narzad i duzo sprawdzali główke. Stresa mialam caly czas a na koniec to jakby ciezary ze mnie spadly 🙂

• Mamusia
Agadka ten mój jest polecany dla kobiet w ciąży i w okresie karmienia, nie jest tani, ale na cefarm24 można dostać taniej niż w aptece - około 100 zł, ja nie żałowałam chciałam coś dobrego, bo mam tendencję do rozstępów niestety. Poza tym jest bardzo wydajny, bo starcza na 2,5 miesiąca. Smaruję brzuch, cyc, tyłek i biodra, łatwo się rozprowadza, wchłania i ładnie pachnie 🙂

Magdad super, że synuś zdrowy, cudowne uczucie widzieć, że z dzieckiem wszystko dobrze co 🙂 Mi też coraz więcej osób nie boi się wystrzelić z tekstami typu: nooo nabrałaś lub ale masz brzuch a ostatnio nie mialas 😮 Co za głupota chyba najwyższa pora, żebym miała brzuch w końcu jestem w 5 miesiącu ciąży 🙂