Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Strzauko komplikacje naszczescie opanowali i się dobrze skończyło, co do drgawek to pamietam je 🤢 teraz tez penwie bea to taka reakcja oragnimu na to wszytsko ale naszczescie szybko mijają 🙂
aprawde dobrze sobie radzisz bo szybko wstałasz łózka za co podziwiam u nas nie pozwalaja wstawac przez całą dobe np jak urodzi sie w pon rano to wstac mozna dopieor we wtorek rano, fajnie masz ze mąż przychodzi do was penwie posiedzi cąły dzien albo chociaz pół dnia, u nas po cc dzieci maja polozne na zyczneie mamy przywożą-jak ostatnio byłam to lekaraka powiedizął zebysmy jescze wypoczeły bo w domu juz poloznych nie bedzie i nawet mi to apsuje bo jak chce moge dziecko zabrac a jak chce wypoczac to je zabieraja i się nim zajmuja 🙂

strzauko czkemay na nastepne zdjęcia Damianka 🙂 napatrezec ise nie moge na naszych "lipcowych " chłoapczków, i nastepny tez do wyjścia szykuje się chłopak bo Moni coś zaczyna się dziac no a jak nikt nie wejdzie w kolejke to mój Adaś następny 🙂

• Mamusia
Strzauka nieciekawie z tymi spadkami ciśnienia ale dobrze że opanowali sytuację i jest dobrze. Fajnie że masz pokarm i karmisz piersią synka, a waga dzieciaczków to ponoć normalne że spada po urodzeniu. Szybkiego powrotu do formy! 🙂
Maiha miłego leniuchowania 😁

• Mamusia
Strzauka - dobrze że wszystko dobrze się skończyło widocznie taka reakcja na narkozę 🙂 Ja pamiętam że anestezjolog cały czas mnie zagadywała ale ja nawet nie pamiętałam o czym z nią rozmawiałam...ogólnie chyba za bardzo byłam skupiona na dziecku bo nawet nie wiem czy miałam drgawki... a w szpitalu lekarz też szybko kazali mi wstać niby wtedy łatwiej się rana goi jak się rusza i mniej później boli. A co do wagi dziecka to normalne że w pierwszej dobie spada 🙂 Niedługo nabierze tym bardziej jak mówisz że masz sporo mleka 🙂

• Mamusia
Maiha niestety na moim kompie nie mogę otworzyć tabelki 😞, chyba mamy inne programy, więc niestety ja nie dam rady jej edytować, chyba że możesz ją przesłac w innym programie to spróbuję. Pewnie ty masz nowe oprogramowanie, bo ja mam starego XP i Worda 2003 i nie odczytują tego pliku co mi przesłałaś.

• Mamusia
potwierdzam mam juz tabelkę!
ooooooo Pampinka ty gowniarzu!!!! 😁 🙃 ja mam prawie 26 lat i tak kurcze mysle sobie: przeciez tez niedawno bylo 21! 😞
Monia przechodzi?
4nula no tekst typu przeciez pookdkurzane i u mnie jest dosc czesto 🙃 moj to tylko uwaza za sprzatanie a ze na polkach czy stole cos lezy to nic! w lazience porozwalane - przeciez tam nie musza zagladac w kuchni zmywarka niezaladowana - przeciez to normalne ze sie naczyn uzywa! czasem rece opadaja same 😞
Strzauka to fajnie, ze szybko sie toba zajeli i obylo bez gorszych komplikacji! a mam nadzieje, ze z nerka to sie okaze tylko falszywy alarm! i dokladnie tak jest, ze w pierwszej dobie waga spada, dzis pewnie juz bedzie rosla 😁 synus tatusiowi bedzie chcial sie przypodobac i bedzie zajadal 🙂

• Mamusia
strzaueczko- ja to juz od kilku dziewczyn po cc słyszałam , że coś takiego sie u nich działo. Dobrze, że opanowali ten spadek ciśnienia. Niektóre wpadają w panikę ( nie dziwie się im) bo to wiadomo stres i jeszcze te drgawki. Człowiek nie wie co się z nim dzieje.
Ja dziś znów sama, mąż na wesele się szykuje, pewnie do rodziców mnie wywiezie 😉
Mam na budowie 3 majsterków, każdy to inna "ekipa" , jeden maluje ściany, drugi układa panele, trzeci płytki w łazience. Plotka poszła po sąsiadach, że tak się uwijamy, bo porodzie się wprowadzamy z małym do domu ( ha ha jasne, dwa miesiące to nam zajmie doprowadzenie domu do porządku, okna, podłogi, wywietrzenie smrodu farby, kleju i przeprowadzka z dwóch domów, bo ja wiele rzeczy mam w rodzinnym domu jeszcze).

• Mamusia
Dziewczyny tak patrze na mo suwaczek a tam 4 dni do porodu 🤔a może nawet 3 jeśli zrobia we wtorek ach zaczynam się stresowac i o niczym innym już nie potrafię myśleć

mąż na spacerze z córcią uczy ją jeździć na rowerku więc mam chwilkę ciszy i spokoju chyba to wykorzystam na drzemke 🙂 mama mi obiad robi tzn. ziemniaki i sałatkę zrobi ja tylko miecho upieke i obiad z głowy uff jutro to samo tylko mięso zrobię i już ach tak to mozna zyć 🙂

• Mamusia
maiha- teraz Ty! Dobrze, że dajesz nam chwile na odpoczynek od stresu, za 3/4 dni mobilizujemy się i trzymamy kciuki za Ciebie. Bedziesz miała możliwość w szpitalu wejśc na forum ? Ustaliłaś już z rodzina kto nas poinformuje jak poszło? Bo wiesz my ciocie mamy słabe nerwy teraz 😉

• Mamusia
Hej, wzięłam nospe, połaziłam troche i ciepły prysznic też był i znów po jakimś czasie zaczynam czuć ten ból, nie jest taki mocny ale czuje, mąż na 14:00 na służbę ale w razie co będę po niego dzwonić to przyjedzie, przeraża mnie to, że to weekend i wiecie jakie mają podejście... ale jak już nie dam rady to jadę, dzidzia się rusza więc ok 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki
Maiha odpoczywaj te dwa dni przed szpitalem 🙂 nabieraj sil
Strzalka fajnie ze wszystko dobrze juz a waga to normalne ze Damiankowi spadla moja amelka miala 200g mniej ]ak wychodzilismy ze szpitala po 3 dniach
Monia jak tam lepiej ci? Nic sie cos nie odzywasz 🤨

Ja kurcze tez ostatnio spac nie moge,a teraz powiinysmy sie wysypiac a tu nici
U nas cieplutko sie zrobilo, mozna gdzies sie przejechac pospacerowac 😉

• Mamusia
Maiha- no wypoczywaj i jedz ile się da 😜 bo przy synku może być gorzej ze snem no i wiadomo dieta więc korzystaj 🙂
d-brycz - nie no mój akurat wszystko np ze stołu schowa, nawet ciuchy pochowa ale co z tego jak on to tylko gdzieś wrzuca do szafki no bo po co układać przecież nikt tam nie zagląda 🤢 a później jest kochanie a nie wiesz gdzie ja wsadziłem swój pasek ? albo gdzie są dokumenty 😁 ostatnio po jego ekspresowym sprzątaniu szukałam cukierniczki bo też musiał ja sprzątnąć 😮 😁
No to widzę że o tabelkę możemy być spokojne ma się kto nią opiekować 🙂
A co z Monia ? Nastraszyła i uciekła ? Mam nadzieje ze wszystko ok

• Mamusia
Monia no odezwalas sie wkoncu, wiesz co ja mysle ze dobrze by bylo jakbys jednak pojechala sprawdzic tak tylko w razie czego czy wszystko ok. W sumie to nie zaszkodzi,posprawdzaja i odesla do domku.
Wczoraj moja kolezanka ktora jest w 34 tyg tez miala mocne bole brzucha pojechala na oddzial i juz ja zostawili jakas infekcja,ale niewiem dokladnie co.
Podaja jej kroplowki i jak nie przejdzie do dwoch dni to beda musieli cesarke robic 🤨

• Mamusia
Tak zaglądnęłam do tabelki z ciekawości jak to z dziewczynkami będzie no i pierwsza jest Manupaulina a następnie D-brycz i Nirmala ciekawe która z córek pierwsza przyjdzie 🙂 Bo jak na razie sami chłopcy się pchają na świat 😉

• Mamusia
taaaa skad ja to znam moj tez sprzata tylko \"glowne alejki\" jak to mowi...ja wole sobie wszystko sama porobic

no to juz mamy kogos do opieki nad tabelka 🙂 i dziekujemy maiha za doptychczasowe dbanie 😁
ja nie dostalam maiha od ciebie tabelki ale jak juz ktos jestto ok

strzauka no to normalne z ta waga ale pewnie beda to teraz sprawdzac zanim was wypuszcza a mazoltaczke??

anula najpierw maiha i megi a co jest z milako babylove a mauapaulina kiedy byla??

dodi no wkoncu wkonc daj znac co pokupowalas

monika nie przejmuj sie ze to weekend i jak cir zacznie mocniej bolec to jedz odrazu

u nas dzis slonce 😎 wkoncu ja poki co w lozku maz przyniosl herbatke i sniadanko wiec nire wstawalam jeszcze hahah

• Mamusia
maiha napisał(a):
Gaju przesłałam ci plik jeszcze raz, zapisąłam go w Wordzie 2003 i powinno ci się teraz otworzyć, mam taka nadzieje, daj znac czy możesz odczytać

Maiha tabelka teraz mi się otwiera i już mniej więcej opanowałam jak ją wklejać na "brzuszka" więc zmiany mogę wprowadzać 🙂 Dzięki za powtórne przesłanie 🙂

• Mamusia
Strzaueczko - ale nie mialas w koncu pelnej narkozy tylko znieczulenie, prawda?! Ja to na pewno juz narkoza niestety...okazalo sie, ze znajoma znajomej jest tu pielegniarka anestezjologiczna i wpada do mnie co 2-3dni i uspokaja przed operacja..ale i tak panika mega 😞
Gajeczko - mnie narazie wpisz na 2.08., bo tak wypada planowo cc..a bedzie jak bedzie! Dzieki:*

ja dzis kryzysowy dzien..zaczynam 3 tydzien w szpitalu i juz jestem u kresu! A najgorsze, ze Helena mnie katuje okrutnie i bije..zadne inne dziecko nie jest takie niegrzeczne! Moj brzuch juz ledwo to znosi i nie ma zadnej pozycji, w ktorej daje rade:,( Leze i co jakis czas pekam i wyje...wstaje do kibla i pod prysznic, cale dnie i noce w mega strachu czy nie krwawie..i tak jeszcze prawoe 2tyg:,( Cieszcie sie Kochane, ze tak dobrze Wam ta ciaza przebiega, bo ja juz mam ostra depresje i po porodzie na pewno czeka mnie leczenie! 😞Buziaki

• Mamusia
Suuperbabeczko bidulka jesteś i aż serce mi się kraje że Ty się tak męczysz 😞
A termin myślę żeby na razie zostawić ten z usg bo z tego co widziałam to Maiha nie zmieniała terminów na planowane cesarki tylko zostawiała ten pierwszy, chyba że uważacie że zmieniać termin porodu w tabelce w przypadku gdy ktoś ma planowane cc?? Napiszcie co myślicie na ten temat.

• Mamusia
Zadzwoniłam do mojej gin mimo, że jest na urlopie 😮 Mówiła, że jak mi przechodzą te bóle to pewnie są te przepowiadające i że jak już kilka razy się powtórzyły to w każdym momencie mogą już być te właściwe i jak się niepokoję to o każdej porze mam jechać do szpitala i mnie zbadają i zrobią ktg.