Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agadka, mi zaczal odchodzi w piatek wieczoremi byl zabarwiony krwia i jeszcze w niedziele po poludniu odchodzil! Tylko juz prawie "czysty"...wiec 3 dni w sumie.
Jaki ja mam humor wisielczy dziewczyny...juz nie wiem co ze soba zrobic. Chwile w domu, wiec cos sprzatam, ukladam, juz sama nie wiem.

• Mamusia
Ja po spacerze i powiem wam że chyba za dużo bo rana mnie boli 😞 w sumie nie wiem ile jeszcze to się będzie goić... 😞
Gaja - no w końcu i Antoś zawita do nas 🙂
Suuperbabo - moja Lenka robi podobne minki marszczy czoło i lekko unosi do góry jak znajdę zdjęcie to zaraz wkleje
Magdaluke - ja bym chyba nie mogła patrzeć jak można takie maleństwo męczyć i z nim tyle jeździć !! 😠

Któraś zrobi niespodziankę i urodzi dzisiaj ??Bo ja czekam 🙂

Tu mam zdjęcie ale nie widać tej jej minki ale za to pokazane jak składa rączki przy spaniu tylko jakaś

taka wielka się wydaje na tym zdjęciu 🤢
[IMG]http://i48.tinypic.com/30adguc.jpg[/IMG]

• Mamusia
magdaluke a ta dziewczyna faktycznie jakas "glupia" bo to za małe dzieciatko na takei wyprawy do tego do takiego tłumu ludzi, jak juz tak bardzo chciała być na pogrzebie to mogła dziecko zostawić w domu np pod opieką tay czy babci ale a takie sooby ktore lubia chwalić się dziecmi nie baczac na ich zdrowie i dobro

czarnylockzu a to heca z Twoją sisotrą

• Mamusia
agadka napisał(a):
oj madaluuke to najgorsze sie teraz klocic jak ich tak bardzo potrzebujemy....faceci.... 😠

on teraz tez pewnie rozdrazniony bo to jego babcia nie? a jutro idziecie na pogrzeb wec trzeba sie pogodzic

No jego, ale tak jak moja, czlowiek sie zwiazal przez tyle lat i blisko wszyscy bylismy. No poki co, ja obskoczylam wszystkie spotkania i przygotowania, bo Luke musial byc w pracy, nie jego wina, ale ...echh...troche wyrozumialosci dla mnie poprosze.
A pogrzeb taki, ze nie ma pochowku ale wszystko inne. Tu inaczej troche ogolnie.

• Mamusia
Któraś zrobi niespodziankę i urodzi dzisiaj ??Bo ja czekam

hehe, ja bym chciala, ale nie pasuje dzisiaj rodzince, a wiecie, nie chce sie narazac ... 😎
W d... to mam , wiadomo, babcia by sie nie pogniewala. WIec ja, ja, ja !!!! Ja chce zrobic niespodzianke!!

P.s. ktos w Michigan wygral 337 milionow $$$..... Czemu to nie ja...pewno dlatego, ze nie kupilam losu tym razem....

• Mamusia
magdaluke napisał(a):
4nula, ale piekna :-)
A ja proponuje za przykladem Czarnegoloczka i Dorotki, zeby mamusie wkleily zdjecia swoje z pociechami :-)

Gdybym takie posiadała to bym wkleiła jak na razie mam zdjęcia tatusia z córeczką 😎

• Mamusia
Magdaluke - cholerka..trzeba bylo los kupic! A co do klotni z mezem - nie skomentuje, bo ja do swojego nadal nie bardzo sie odzywam! Co do porodu...grunt, ze babcia nie mialaby nic przeciwko, a to w koncu jakby "jej dzien"...wiec w razie co olewaj i smigaj na porodowke 😉
4nula - to dawaj tatusia z corcia 🙂 A o swoje popros malzonka...trzeba uwieczniac chwile! Moj taki fotograf zawsze, a robi Helence na maxa malo fotek..bo on czasu nie ma...swietnie! Wiec ja mimo, ze nie potrafie to pykam ile sie da! A minki faktycznie robia podobne..w ogole troszke podobne te wszystkie dzieci z czarnymi czuprynkami:P
Agadka - ten czop to i chyba z tydzien przed porodem moze wylezc caly i nic:/ Nie chce Ciebie martwic...wiesz - ja i tak nastawilam sie, ze w niedziele Wam gratuluje :P
Maiha - no ja na poczatku tez jadlam prawie wszystko..tzn. pomidora ani warzyw jeszcze nie probowalam..ale ogolnie muslie, mleko, jogurty itp..i mala cos wysypalo 😞 I teraz taka ostrozniejsza staram sie byc i wprowadzam po jednym produkcie na dzien. Nie wiem w ko ncu czy ma alergie na to mleko czy moze na jajka..cos na buziaku ciagle ma, a ja 2 dzien nie jem...ale wiem, ze to zostaje w organizmie pare ladnych dni. I teraz troszko glupia juz jestem, co moge a co nie;/ Dzis na probe pojda borowki i jogurt z mleka koziego :P

Poszlam na bazare kupic stanik do karmienia, ale same jak dla matki Polki:/ Wkurzylam sie i na necie 2 sobie kupilam i juz..beda jakie beda - o takie:
http://moda.allegro.pl/alles-mama-cubana-biustonosz-do-karmienia-75-c-i2542194926.html
http://moda.allegro.pl/biustonosz-roxy-do-karmienia-75-c-2-kolory-i2560925487.html

• Mamusia
Z tego co się dzisiaj od niej dowiedziałam to się "zabezpieczali" 😜 Ale ona uwielbia dzieci więc się cieszy, ona ma prawie 23 lata a jej facet 27 więc trzeźwo patrzy na życie, ale już gada jej do brzucha 😁
Tylko nie wiem jak mami na to zareaguje... Bo ona ani nigdzie nie pracuje ani się nie uczy.... Siedzi jakby na garnuszku, a wiem że mami jest i tak ciężko bo musi sama gospodarkę prowadzić a tu jeszcze taka odpowiedzialność spadnie 😞
Magdaluke jakbym ja zaczęła rodzić jak Ty to bym tak nie latała ze wszystkim tym bardziej jakby jeszcze ktoś tego nie docenił 🥴
4nula ależ ona śliczna 🙃 Ma takie ładne rysy twarzyczki 😉 Widzę większość dzieci modli się jak śpi 😁

• Mamusia
czarnyloczek napisał(a):
Magdaluke widzę że jedna Miles będzie 😉 A ja już się do Dylana przyzwyczaiłam 😜

Wiedzialam, ze Cie zawiode 😜 Ale moze sie nam jeszcze zmienic, hehe.
A co do siostry, to moze zawsze isc do jakiejs pracy, co? Tak od razu wielkiego brzuszka nie dostanie, a wiadomo, pewno kazdy grosz sie przyda itp. No ale, nie moja sprawa, sie nie wtracam.

• Mamusia
Hehe dla mnie i tak będzie Dylan, bo takiego imienia jak Miles to w życiu nie słyszałam 🙃

Senk w tym że my mieszkamy tzn mami z siostrą mieszkają na wsi i w okolicy trudno o pracę a jeśli już to tylko fizyczna, więc wątpię by coś znalazła-najpierw musiałaby chcieć coś znaleźć 🤨

• Mamusia
Dorotka, z tymi uczulajcymi pokarmami to sie mozna bujac do upadlego, swiece przykladem. Ja tez probowalam diet, eliminowalam itp itd a tylko gorzej bylo. I glownym podejrzanym byl nabial, a okazalo sie, ze to bylo ok! Ale najpierw kochana, wyklucz dzieciecy tradzik, tak jak dziewczyny pisaly. Rzeczywiscie, moja ELke tez wysypalo i to mocno, juz prawie zapomnialam, ale to znika samo.
A powiem CI, ze jednak u nas wyjsciem okazala sie wizyta u swietnego alergologa dzieciecego...mysle, ze mala miala cos kolo 4 mcy, moze ciut mniej, i zrobili tsty skorne....Bo nigdy bym sama nie wpadla na to, ze miala polaczone alergie na pszenice, jajka, soje i orzechy ziemne....
Na szczescie, dalo rade niezle to opanowac,dzis juz prawie nie ma w ogole...tylko te orzeszki...

• Mamusia
Amelia - jestem za tym byscie wpsolnie rodzily w niedziele 😉
Magdaluke - ja sie domyslam, ze to mega ciezko...moja siorka ma 2 synkow, gdzie ten starszy to uczulony od malego na maxa! Pamietam, ze ciagle cos wykluczala itp itd..a ma alergie na mleko, na gluten, na rozne trawy i drzewka i ma atopowe zapalenie skory..wiec no comment! Ja tez juz glupieje...poczekam na polozna, by wykluczyla ten tradzik moze...ja nie umiem ocenic co i jak z jej buziakiem;/

• Mamusia
Czy to wszystkie dziewczyny na A chcą w niedzielę rodzić 😁 tylko anyz coś przyspieszyła ciekawe co u niej..
Czarnyloczku - Ciekawe o co się tak modlą 😉 A siostra pewnie sobie jakoś poradzi z tego co pisałaś to niedługo pewnie wezmą ślub a wtedy to pewnie i razem zamieszkają 🙂
Magdaluke- fajny suwaczek, podobno jak się czasem dziecko zobaczy to przypisuje się mu imię zupełnie inne niż przed porodem 😜Więc może nas zaskoczycie jeszcze 😜

Dziewczyny a można karmiąc piersią jeść razowe pieczywo z ziarnami ?

• Mamusia
Wiekowo to On jest ogromny 😜 Ale gabarytowo to jeszcze nie bardzo 😉

A tu z chrzestna 😜 Coś mu nie pasowało 😉 Poza tym można zobaczyć jaki wielkościowo jest do ludzi 😁
[IMG]http://i49.tinypic.com/vxonc2.jpg[/IMG]

A tu zaczynamy pomału edukację 😉
[IMG]http://i48.tinypic.com/2j3hc7o.jpg[/IMG]

• Mamusia
Dodi - to do rodzenia marsz! 🙂
Czarnyloczku - duzy juz Junior..ile wnioskujesz ma cm mniej wiecej? Ile teraz wazy co? Ja moja nie mam w co ubierac, bo wiekszosc pajacykow jest za duza:/ Wlasnie zakupilam jej kombinezon na jesien, bo bardzo mi sie spodobal...nie wiem czy dobrze zrobilam, ale wzielam rozmiar 62, bo ponoc na poczatku szybko rosna:P A oto on:
http://sklep.coccodrillo.pl/product/17191/Odziez/KOMBINEZON/KOMBINEZON.html

No dobra..i skusilam sie na czapke..chyba tylko do fotek, ale rozwalila mnie:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2546196422

• Mamusia
pampinka - dlaczegoooo??? źle zszyli? biedna;* 😞
Ale macie dziewczynki śliczne dzieci 🙂 jeju, ja już tez bym chciała swojego zobaczyć.. i wiecie co? Gdybym go nie miała w brzuchu to bym Wam straszliwie zazdrościła 😉)))))hhehhe

Dziś spokojny dzień.. bez bóli, bez niczego.. pospałam trochę i odespałam nockę..połaziłam po sadzie u rodziców i górkach -pagórkach 😉 Teraz tylko czekać na rozwój sytuacji... Wczoraj mnie złapało, podejrzewam, że po igrachach z mężem, więc chyba dzis też go zaciągne do łóżka;D .. Biedny.. harówka w dzień, harówka w nocy;p heheh