Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dodam jeszcze z ejesli w szpitalu wypelni sie taka ankiete ktora dostaniemy razme z tym pudełkiem-potem zabiera ja pielegnirka, to przysyłaja co ajkis czas próbki z kaszkami mlekiem czasem miseczke z łyżeczkami albo nawet czapeczki i skarpetolki 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
maiha nie wiem co ordynator miał na myśli natomiast moja koleżanka dostała różne kosmetyki pieluchy pampersy chusteczki nawilzane pampers smoczek i butelkę.
A jaki laktator preferujesz ręczny czy elektryczny ? I kiedy kupuje się butelki dla dzidzi, i jakie. I jakie smoczki uspokajacze. Czy będziecie również kupować pieluchy tetrowe ? Wiem że się rozpisalam ale niektóre z was są już doswiadczonymi mamami i mogą mi doradzić bo ja jestem ciemna w tych sprawach.

• Mamusia
aguska101 napisał(a):
Hej dziewczyny
Nadrabialam dzisiaj wasze wpisy pol dnia eheh
Magdaluke ty to masz pomysly na obiadki mniami 🙂
Superbabeczko fajnie ze wszystko dobrze bardzo sie ciesze 🙂 i widze ze Agadka wrocila z Polski
Ja sie troche martwie bo od dwoch dni okropnie mi sie pic chce-pije jak glupia boje sie ze to moze byc cukrzyca ciazowa-mam nadzieje ze to przejdzie, moze za bardzo panikuje oczywiscie juz sie naczytalam i za duzo mysle 😞
U nas nie robia tego badania na glukoze 😞 tylko z krwi robilam i wynik bede miala za 3 tyg wiec zobaczymy

hej kochana :*
ja ci nic nie puchnie to chyba nic takiego ale pij duzo ile musisz
mnie z krwi badali cukier w poniedzialek wczoraj dzwonilam po wyniki i juz byly wyszlo ok a dziwne bo w polsce zrobilam tolerancji glukozy i na czczo i po godzinie mialam podniesiony takze nie wiem na ile te wyniki sa przydatne... wlasnie szkoda ze nie robia tu na tolerancje :/
bedziesz jeszcze miala jakies scany?
ja bylam w poniedzialek mialo byc ostatni raz ale jeszcze na dwa mnie wyslali
wczoraj bylam u poloznej dala kartke na macierzynskie i do szkoly ale sama nie chce isc a nie znam nikogo w ciazy tak jak ja 😞 zreszta juz na nich bylam w ciazy z oscarkiem a ty sie wybierasz?

mnie od kilku dni-tygodnia sie skurcze zdarzaja z oscarem tego nie czulam w ogole a tu takie cos :/ zaczelam brac nospe ale tylko jedna dziennie. mam nadzieje ze jeszcze sie nie przygotowuje do wychodzenia 😁

co do pieluch to jako pierwsze nie polecam papmersow huggies sa lepsze ponoc tamte dzieki tej warstwie zelowj bardzo uczulaja i zdarzyl sie nawet jakis zgon w ameryce moze magdaluke bedzie cos wiecej wiedziec?

• Mamusia
Megi ja może doświadczona nie jestem, ale napiszę 🙂 pieluch tetrowych mam 10, na jakieś ulewania itp na pewno się przydadzą. Butelki na razie nie kupowałam, mam w zestawie z laktatorem 4 pojemniki do których dokręcam smoczek i robią za butelkę, więc na razie więcej nie potrzebuję 🙂 smoczki uspokajające trafiliśmy 2 ładne z Nuka i jeden z CampolBabies. Więcej nie kupujemy bo 3 to pewnie i tak za dużo 😉

• Mamusia
Megi23 napisał(a):
maiha nie wiem co ordynator miał na myśli natomiast moja koleżanka dostała różne kosmetyki pieluchy pampersy chusteczki nawilzane pampers smoczek i butelkę.
A jaki laktator preferujesz ręczny czy elektryczny ? I kiedy kupuje się butelki dla dzidzi, i jakie. I jakie smoczki uspokajacze. Czy będziecie również kupować pieluchy tetrowe ? Wiem że się rozpisał ale niektóre z was są już doswiadczonymi mamami i mogą mi doradzić bo ja jestem ciemna w tych sprawach.

fajnie macie z ta paczuszka ja nie wiem czy cos dostaniemy tym razem

ja mam laktator a aventa reczny troszke usialam popracowac nad nim ale wkoncu udalo mi sie nauczyc jego obslugi 🙂

butelki przynajmniej dwie warto juz kupic jakby co zeby byly ja mam jedna anykolkowa i dwie zwykle i jedna zakonczona lyzeczka nie wiem czy slyszalyscie ale sa dzieci ktore ssac w ogole nie umieja albo jak trzeba dokarmiac z butli to lepiej zeby nie smoczek bo jeszcze sie przyzwyczai ale to indywidualna sprawa

pieuchy tetrowe zawsze sie przydaja a bo to sie uleje albo cosik wiec warto miec kilka/ kilkanascie sztuk

• Mamusia
ja jestem za pmapersami jendnak 🙂 sa bardzo chłonne i nie uczulały mi córci zobaczymy jak teraz będzie za to od huggis trzymam sie z daleka maja okropna powłoke chłonąca i nadia miała odparzoną pupę po nich więc trzeba na dzieciach pieluchy testowac 🙂

Megi ja moge powiedziec Ci co ja mam, ja mam reczny laktator-jeszcze po pierwszej ciąży, mam już kupione 2 butelki z lovi ze smoczkiem antykolkowym nadia fajnie mi piła z niej na początku (bo potem długo niekarmiłam jej z butli i nie chciała już w ogóle butli;/) mam jeden smoczek z nuka, podgrzewaczy czy stylizatorów nie mam i nie bede kupowac, kosmetyki mam oliwke z bambino, płyn do kąpieli z niveii, krem bambino , musze tylko jescze kupic mleko ale to tak pod koniec ciąży napewno będe dawac bebiko 🙂 pieluchy tetrowe mam 10 nowych i kilka po córci takie do ulewania w domu

• Mamusia
Hej! Ja kosmetyki kupuję głównie nivea i bambino ale podobno hipp też są fajne bo koleżanka używa. Podobno Johnson baby często uczulają. Pieluchy tetrowe musiałam kupić do szpitala ja mam 5 dużych i porobiłam sobie takie mniejsze bo przydają się jak się dziecku uleje (duże poprzecinałam na pół i obszyłam maszyną) Ja musiałam również kupić do szpitala pieluchy flanelowe 2- 3 szt. Laktator mam ręczny i do tego 2 butelki antykolkowe Tommee tippee bo podobno łatwo się łączy z karmieniem piersią? Jeszcze tyle rzeczy zostało do kupenia a już miejsca w szafce nie mam!

• Mamusia
Moja corcia nie chciaął smoczka choć bardzo sie starałam żeby go chciała ale nici z tego w sumie mam go jeszce gdzie może też go wyparze bede miec na zmiane bo jest nieużuwany 🙂 tearz tez bede probowac małemu dac smoka zobaczymy czy bedzie chciał go ssać 🙂

jestem ciekawa jak NAdia zreaguje na braciszka ona taka za mamusią jest starsznie nie wiem czy bedzie chciała sie podzielić, ale chciałabym zobaczyc moje 2 maluszki razem 🙂 jeszce chwila i zobacze 🤪

zminiłam suwaczek bo bede napewno rodzic conajmniej tydzień wcześniej 🙂

• Mamusia
a co do pampersów to firmy Hapyy dla noworodków mi polecono bo mają specjalne wycięcia na pępuszek więc kupiłam 2 paczki a później kupię Pampers ale dużo moich znajomych i bratowe używają firmy Dada i mówią że są rewelacyjne a bardzo tanie więc pewnie też kupię z paczkę do przetestowania

• Mamusia
maiha napisał(a):
, podgrzewaczy czy stylizatorów nie mam i nie bede kupowac

u nas polozne nakazuja posiadania sterylizatora kazdy musi miec bo sprawdzaja
ja mam z avent 24czy jakos tak a teraz widzialam takie do mikrofalowki chyba fajna sprawa wolalabym taki 🙂
podgrzewacz tez mamy z aventa ale na pierwsze dni nie umialam w ogole podgrzac tak malej ilosci mleka :P lol potem jak go jest wiecej to latwiej dobrac program 🙂

• Mamusia
karioka ja uzywąłam dla córci dade i sa fajne tylko ze troche grube i ajk sie mocno przesikaja to siegaja do kolan 🙂 ale kosztuja około 29zł za 56 sztuk, tylko jak dziecko jest juz duze i bardzo duzo sika to juz tak dobrze nie chlona i nie przeciekają ale pupa jest mokra przy zmianie pieluchy,a le ogólnie polecam pewnie sama bede ich próbowac

• Mamusia
Agdako u nas na szczescie nic nie sprawdzaja ja wyparzac będe codziennie butelki 🙂

wiecie co a tak swoją drogą to kilak lat temu tego wszystkiego nie było albo bylo bardzo mało popularne i dzieciaczki sa zdrowe

• Mamusia
Patrząc na moja listę zakupów to niewiem co z nosidelkiem i fotelem samochodowym. A mam jeszcze jedno pytanie co można włożyć do podszewki żeby się dziecko nie przegzalo i było mu wygodnie. Bo ja dostałam taki niby rożek tylko wkładu nie ma tylko sam materiał i niewiem co do niego włożyć.

• Mamusia
maiha napisał(a):
Agdako u nas na szczescie nic nie sprawdzaja ja wyparzac będe codziennie butelki 🙂

wiecie co a tak swoją drogą to kilak lat temu tego wszystkiego nie było albo bylo bardzo mało popularne i dzieciaczki sa zdrowe

a teraz coraz więcej alergii dzieci mają, ja wyparzać będę tradycyjnie we wrzątku. Podobnie z kapaniem takiego noworodka, kiedyś kąpano tylko w wodzie z mydełkiem a dziś tyle jest tych kosmetyków dla maluszków że nie wiadomo co kupić. Ja planuję po jakimś czasie kupić płyn do kąpania a na poczatku tylko woda i ewentualnie OIllan

• Mamusia
Karioka jestem tego samego zdania co ty ja tez zamierzam wyparzyć butelki w zwykłym wrzątku, kapac bede w płynie z niveii ale zwykłe mydełko bambino tez mam 🙂 ale dużo rzeczy zdaje mi się zbedne i skzoda pieniążków na nie wydawać, ale każdy robi jak chce 🙂 i fakt wiele dzieci ma alergie i uczulenia bo wszytsko antyalergiczne itd a to nie ejst dobre bo dziekco kilkuletnie ma potem problemy

• Mamusia
Megi 31 tc to za wcześnie? Chyba żartujesz, ja mam już prawie wszystko, przecież nigdy nic nie wiadomo (tfu tfu) i już możemy urodzić w każdej chwili... Ja bym była strasznie zestresowana gdybym teraz jeszcze wszystkiego nie miała 🙂

Ja muszę kupić jeszcze staniki do karmienia ale nie mogę rozmiaru dostać... mam teraz 75I... no i została wanienka, przewijak, karuzela i śmietnik na pieluchy 🙂 aaa - no i pieluchy :P

• Mamusia
Zgadzam sie ze Strzauka..to juz akurat na wszystkie zakupy!!! Niestety roznie bywa i moze sie okazac, ze urodzisz wczesniej..tfu tfu oczywiscie..albo cokolwiek bedzie sie dzialo i co?:/
Mi znajome akurat odradzaly Nivea i JJ..ale to kazdy sam zdecydue i poprobuje 🙂 A co do pampersow to juz mi powiedzialy, ze 2 paczki duze jedynek to minimum, bo dzinnie mozna zuzyc i 10! Wiec jak do szpitala zabieram dwie paczki po 43 sztuki. Kupuje pampersy newborn, ale na sprobowanie znajoma dala mi Bella Happy bo byla zadowolona..jak dala to sprobuje 🙂 Jakbedzie Helenka wieksza to bede pewnie kupowac Dada z biedronki albo z Rossmana pieluchy.

Z butelkami to nie wiem..ja kupilamna poczatek 2 aventu, a najwyzej potem maz dokupi 🙂 Laktator planuje wlektroniczy Medeli, bo z 20 osob mi polecilo 🙂 Poza tym to wiekszosc juz mam..narazie wzielam Oilatum do kapania, ale moze dokupie cos jezzcze na zmiane..pomysle!

Kimnelam sie z godzinke..cos mnie brzucho cmi i jeszcze to zatkanie wyproznienione..grrr:/ Buziaki

• Mamusia
Strzauka napisał(a):
Megi 31 tc to za wcześnie? Chyba żartujesz, ja mam już prawie wszystko, przecież nigdy nic nie wiadomo (tfu tfu) i już możemy urodzić w każdej chwili... Ja bym była strasznie zestresowana gdybym teraz jeszcze wszystkiego nie miała 🙂

Ja muszę kupić jeszcze staniki do karmienia ale nie mogę rozmiaru dostać... mam teraz 75I... no i została wanienka, przewijak, karuzela i śmietnik na pieluchy 🙂 aaa - no i pieluchy :P

A my mamy tylko pieluchy :P Ale od czerwca ruszamy z zakupami, niech się tylko pensja pojawi :P A na wózek będziemy prawdopodobnie około 3 tygodni czekać. I wciąż nie wiemy na który fotelik się zdecydować - Maxi Cosi czy Recaro... Różnica w kosztach - prawie 300 zł więc sporo... ale drugi fotelik z Recaro do tej samej bazy ma tylko trójeczkę za bezpieczeństwo i sama już nie wiem... 🤢

• Mamusia
Megi mój mąż też mówi że jest jeszcze czas na zakupy dla małego i zbytnio o tym nie rozmawiamy, ale zbiera kasę na wyprawkę więc trochę o tym myśli 🙂, no i prawie jeszcze nic nie mam ale ostatnio się dowiedziałam że od znajomych dostaniemy ciuszki a od kuzynki parę rzeczy np.laktator, jakieś skarpetki itp. i na razie czekam na to żeby się nie zdublowało.

A z tymi pampersami to bratowa mi mówiła że ona używała przez kilka miesięcy Dady i było ok a potem zmieniła na Haggisy i już nie mogła wrócić do Dady bo odparzały małą choć wcześniej nic się nie działo, więc pozostała przy Haggisach.

• Mamusia
Nirmala poleciłabym Recaro, firma ze Świebodzina więc trochę się orientuję jak u nich wyglądają testy (poza tym oni produkują głównie siedzenia do aut i samolotów, więc w bezpieczeństwie mają ogromne doświadczenie)

• Mamusia
Mój mąż też twierdzi, że na wszystko jest jeszcze czas 😉 mówi tylko, żebym sobie kupiła do szpitala rzeczy a np takie rzeczy jak łóżeczko, materycyki itp to on pokupuje zanim my wyjdziemy..no cóż 😉..
Chyba mu nie przegadam. A prócz pudła od kuzynki z ciuszkami, to mam termometr do wody, przewijak, kocyk, dwa ręczniki z kapturkiem, wkładki laktacyjne i tantum rosa, maleńkie nożyczki i na tym się kończy mój zestaw jaki nabyłam..

Właśnie wróciłam od lekarza;byłam po skierowanie.. do kariologa. teraz najgorsze, zarejestrować się o świcie, czekać ze 3 godziny na przyjęcie;/ muszę to zrobić w przyszłym tygodniu już koniecznie.. bo jutro wkraczamy w 30 tydzień..