Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
AAaaa i jeszcze co do ułożenia dziecka, to ma ułożenie główkowe, ale dr powiedział, że dziecko może odwrócić się jeszcze tysiąc razy i tak naprawde do samego porodu może zmienić ułożenie..
troche się zdziwiłam, bo chyba strzauka pisała że ma cc ze względu na ułożenie..

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Amelia ale masz fajnie, że widziałaś synka, ja mam wizytę we wtorek i mam nadzieję, że gin mi pokaże małą, a nie jak ostatnio 🤢
Też wczoraj byłam na szkole rodzenia, najpierw była babka z PBKM opowiadała o tych komókach macierzystych, a w drugiej części położne omawiały etapy porodu. Muszę przyznać, że dużo się dowiaduję na tych zajęciach i nie żałuję, że chodzę, bo ogólnie mam zero pojęcia o obsłudze dziecka 😜 I fajne te położne są! 🙂
Co do komórek macierzystych, to po wczorajszym mini wykładzie odniosłam podobne wrażenie, co Superbaba - że jest to super inicjatywa i w ogóle postęp medyczny, ale jednak przy tej całej otoczce jest to też mega biznes. I tak jak na początku się zastanawiałam nad pobraniem, tak teraz chyba zrezygnuję, za mało o tym w Polsce jeszcze wiemy, a koszty są ogromne (i mogą wzrosnąć, bo chcą wprowadzić podatek VAT do "usługi").

• Mamusia
Dodi - dokladnie! Ja specjalnie porozmawialam ze swoja ginka, internistka rodzinna i dobrym hematologiem..i oni nie polecali. A ze swietny biznes, to wiadomo ze kaDy namawia! My chyba tez w koncu zrezygnujemy.
Amelia - superowo! Wielkoludek kolejny nam rosnie 🙂
Czarnyoczku - sluzy Ci ta wies, sluzy 🙂 Ale to chyba kazdej z nas, bo Magdad tez sie lepiej czula u mamy w malej miejscowosci 🙂 Ja tez bym inczej wypoczywala...tylko jestem ubezwlasnowolniona w lozku:/
Maiha - jak Nadia? Przeszlo chorobsko?! Fajnie Wam kobietki z tym 32 tygodniem..mi ginka powiedziala, ze oby do 32 bo wtedy robi sie naprawde bezpieczniej dla dziecka!
Magdaluke - jak tam fom chorowitkow? Mam nadz.ze sie nie rozlozylyscie!!!

A Pampinka po tej glukozie wsiakla..az sie martwie:/ Ja jutro na 8 rano jade..brr...
Ale u nas syfiasta pogoda! Mega wiatr, zimno i leje:/ Przyszly wlasnie zamowione rozki i sa sliczne...siedza juz w pralce 🙂
Kochane - macie moze liste co wziac do szpitala dla niemowlaka? Czy ten temat jest w naszej czesci wyprawkowej? Sorka ze pytam, ale przez tel to mi ciezko skakac po tych zakladkach 🙂

• Mamusia
Dodi - dobry szpital 🙂 U nas chyba trzeba..musze zdaje sie zajrzec na strone szpitala swojego:/ A w ogole to kolne dzis do poloznej z Karowej zapytac ile bierze za przyjechanie na indywidualne, krptkie przeszkolenie..bo jest taka mozliwosc 🙂 Jak nas cena nie zabije tochyba poprosze...bo my zieleni w temacie:P

• Mamusia
dziewczyny fajnie macie z tymi szkołami rodzenia można się dużo dowiedzieć-troche nam tu kazda wiedzą ze szkoły sypnie i wszystkie łykniemy wiedzy 🙂

u nas troche lepiej Nadii katar juz powoli mija za to ja sie nim zaraziłam i mam katar czego nie cierpie brrr
superbabo powinnas sie zorientowac w swoim szpitalu co musisz zabrac bo aj tak jak dodi nic prócz pampersów i husteczke nawilżanych nie potrzebuje, dopiero na wyjście przynosi mąż rzeczy do wyjścia ze szpitala

• Mamusia
hej dziewczyny właśnie wracam z usg!
Z dzidzią wszystko wporządku, rośnie wzorcowo jak na swój tydzień i waży już 1400g! Odwróciła się pleckami i nie można było stwierdzić czy na 100% dziewczynka ale ja wierzę że tak 🙂 Łożysko ok, położenie dzidzi główką w dół 🙂

• Mamusia
Sluchajcie..czy ktos ma w ogole jakis kontakt z Pampinka? Bo raczej tu regularnie zaglada, a od przedwczoraj jak szykowala sie na glukoze to cisza:/ A ma ta krotka szyjke i w ogole..mi kontaktu zadnego nie zostawila, wiec nie sprawdze!

Aguska - a Ty jak sie masz?! Mam nadz.ze te skurcze nocne sie nie powtorzyly..bo jakby co to sio do szpitala!!! Buziak

• Mamusia
Amelia i Karioka super że z Waszymi maluszkami i z Wami jest wszystko dobrze! 🙂

Suuperbaba ja też niestety nie mam numeru do Pampinki, miejmy nadzieje że wkrótce się odezwie i że u niej i bobasa wszystko ok.

• Mamusia
dziewczyny czy któraś z was miała ból przypominający ból jajnika? Ja dziś praktycznie od 2 w nocy nie mogłam spać z tego bólu, dzięki bogu że jest no-spa bo mi pomogła ale dalej czuje takie lekkie ćmienie, a lekarzowi dzis bałam się o tym powiedzieć bo był nie w humorze a i tak tylko na usg byłam omówiona a to jest w innym budynku i bez rejestracji 😞 Troszkę się tym martwie i mam nadzieję że to nic poważnego 😞

• Mamusia
WItam dzieciaczki i mamusie. I najlepszego pieknego dnia dziecka!
U nas pomor...ale w sumie nie wiem o co chodzi. Luke umiera...tak mnie wk... , ze juz ma przesrany dzien ze mna a jeszcze nie wstal.
Ja ma zawalone gardlo i boli ale to tak srednio anginowo. No ale kombinuje, zeby podjechac do lekarza i na wszelki wielki sie zaopatrzyc w antybiotyk bo weekend idzie. Zobaczymy.
ja nie mam na Pampkine namiarow, ze mna w ogole nikt sie nei wymienil telefonem ...tylko Dorotka 😞. ALe pewno ok wszystko, no miejmy nadzieje.
Ja od 5 30 nie spie bo Ella zdecydoalal sie mnie obudzic i przeniesc do naszego wyra....a potem tel od siostry, ze moja babcia sie przewrocila i obila i w ogole sredniawo...brat po nia jedzie a to przez pol Polski. No i powitalismy nowa dzidzie w "rodzinie" , bo to szwagierka siostry, ale my tak zyjemy jak rodzina. Fajowo, ale cc musieli na szybko robic, mimo, ze sie porod zaczal naturalnie...tylko, ze ona 40 z hakiem ma, wiec pewno woleli nie ryzykowac. No i tak mi sie zaczal dzien, juz w nerwach i niewyspana i schorowana...cudNIE...
Co do krwi pepkowej...ja sie zastanawialam powaznie nad pobraniem ale , tak jak i wy dziewczyny, doszlismy do wniosku, ze to za duzy wydatek i watpliwa przydatnosc. Tak czasami mysle, ze a moze..., ale nie pobieramy i tym razem.
No a szkoly rodzenia sa naprawde fajne, ja mam notatki i ze 4 foldery pelne info to musze sie dorwac i przypomniec sobie wszystko.
Amelia, fajnie,ze ok wszystko.

• Mamusia
czesc kobitki!!
Wszystkiego naj i dla brzuszkowych i dla wszytskich dzieci:*
Normlanie mam dzien jak na wariackich papierach, od rana biegowa i na obiad gosci mialam niezapowiedzianych wiec sie tak opoicilam zeby coik dogotowac ze szok. Nio i na dodatek moj kot zrobil mi niespodzianke i zerzygal caly przedpokoj i pokoj i to przy gosciach i normalnie bylam przerazona. Kurcze od kiedy jestem w ciazy to ja po nim nie sprzatam bo i zapachy wyczulone i lekarz zabronil bo toxo. Nio ale co bylo zrobic ale juz padlam i reszte pozmywa ,az jak wroci z pracy. Nio i musialam z 3 razy na zakupy a poznije po umywalke jechac i teraz dopiero usiadlam i juz sie nie ruszam niech sie dzieje co chce!!
karioka i amelia; super ze dzieciaczki zdrowo rosna
magdaluke_ kurcze to ladnie Was polapalo to gardlo;/ bida 😞 mi pomagalo plukanie szalwia albo sola 🙂
czarnyloczku: faaaaajnieeee Ci, ja juz tak planuje ze jak tylko upalnie sie rob to znow zwieje bo teraz to caly czas mam podpuchnieta prawa stope i przejsc nie chce i te dusznosci... Nie ma to jak swieze powietrze!!
superbabeczko: niby dobra sparaw z ta kwia ale rzeczywiscie droga i trezba prezmyslec ale my raczej nie 🙂
Nio rzeczywiscie cos Pampinki nie ma...

• Mamusia
Magdad, zwolnij tempo! Ale w sumie, ja tak mowie a sama ganiam, czy chce czy nie. U nas dzis leje, wiec nie wiem co ze soba zrobic...a szczegolnie co zrobic z mala ELlunia...
Co do kotow- no czy naprawde az tak Cie zaskoczylo ,ze sobie rzygnal tak przy gosciach i na calego 😉? To tak w kocim stylu. Ja mam inny koci problem- wystawilam pranie na werande na rozkadanej suszarce i rano sie okazalo, ze jakis kocur podniosl noge, czy jak one tam robia, i mi spryskal ubrania...zalamka. wywalilam, bo coz bylo robic...

• Mamusia
madzia z moim kotem tak jest ze czasem mu sie zdarzy ale nigdy przy ludziach i tak wiesz troche. A tu klops bo pol przedpokoju i czesc pokoju i capilo tak nieludzko ze od razu mnie pociaglo bo to wiesz wszyscy konczylismy jesc obiad 🤢

• Mamusia
Hej mamuski 🙂
Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczkow tych duzych i jeszcze w brzuszku 😉
U was brzydka pogoda a u nas wkoncu sloneczko wyszlo, az chce sie zyc
MAGDALUKE wspolczuje ci tego chorubska w domu 😞
SUPERBABECZKO u mnie juz dobrze te skurcze niezle mnie wystraszyly w tej nocy ale po 2 godz jak reka odjal i do tej pory nic sie nie dzialo 🙂 chyba pomalutku trzeba sie przyzwyczajac bo teraz moga sie coraz czesciej zdazac.
Dziewczyny nawet niewiecie jak sie ciesze w poniedzialek ide ostatni raz do pracy 🙂 huraaaa
Zazdroszcze wam tych usg mozecie podejrzec malenstwa, ja juz nie bede miala zadnego do konca 😞 ale coz taki kraj.

• Mamusia
Aguska - to ufff bo z 4nula sie martwilysmy! No kraj nie fajny, doceniam teraz Pl!
Magdad - ale zes miala! Moje to czasem tak lubia przy gosciu jakims...ostatnio przy przyjaciolce, ale ona sie zerwala i sprzatnela bo ja prawoe rzygalam obok:P Ogolnie ja cale zycie czula na takie rzeczy i maz zawsze sprzata (bo ja to zaraz w kiblu wisze 🙂, a w ciazy to juz w ogole sajko! I zwolnij troche kobietko!!!!
Magdaluke - ale Ci wspolczuje 😞 U Was jak choroba to na calego! Moze faktycznie zalatw leki na w razie czego?! W ogole dzien widze z lekka kosmiczny...ale to norma, ze jak jedno filut to zaraz i inne leca rzeczy!

Maz dzis zakupki zarciowe robil, a potem zalegl obok i kimal..a ze ja nie moge to znow o tym lozysku przodujacym czytalam i sie denerwowalam:/ Na poprawe humoru ptysie wcinam i czeresnie..a jutro glukoza..bleeee!
A z tym meldunkiem itp to jakies sajko! Wszystko osobiscie musze albo z poreczeniem notariusza za pare stowek..za przeproszeniem pojebalo ich! Zamedowac Helenke musze tam gdzie ja, w domu nie mozemy sie jeszcze zameldowac i ogolny syf! Musze sie wymeldowac stad..coekawe jak jesli mam lezec (ale kogo to obchodzi:/), a zamelduje sie u rodzicow narazie na stale..dopoki w domu juz nie bedziemy mogli! Tylko to sie u mnie wiaze z pojechaniem do urzedu..super takie nerwy teraz!!! Grr..wiec ogolnie mam wkurwa od 2 dni na cala sytuacje:/
A maz zaraz smiga na 2-3godz na jakies spotkanie..a ja znow sama:/ Czuje sie jak wiezien 😞

Ale ale..buziaki z okazji Dnia Dziecka 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny
ja już leze w łóżku chorubsko mi przeszło został mi tylko katar ale dziś od rana mam zły humor boli mnie glowa i od południa żołądek od 14 nie mogę sobie miejsca znaleźć snuje się po domu jak cień bez chęci do życia nic mnie nie cieszy nie mogę znaleźć sobie zajęcia. 😞

• Mamusia
Megi - pogoda taka do d, to i humor kiepski!

Ja jak nie urok to sraczka..i to doslownie!:/ A Helena dzis mi dokucza okropnie i mam skatowany prawy bok i jajnik 😞 A tak w ogole patrzac gdzie sie rusza (czytaj: wszedzie! Bo nawet pod zebra mi ostatnio cos wklada) to zaczelam sie zadtanawiac: GDZIE SA MOJE WSZYSTKIE NARZADY?!?! 🙂

• Mamusia
U nas pada. Ja chce spac ale robote znalazlam i pewno jak sie poloze na kanapie to Ella wstanie....A taka snieta jak ryba jestem. Chce mi sie paczka. Dzisiaj Dzien Paczkow. Nie, tu nikt o dniu DZIECKA nie slyszal, ale o dniu paczka trabia. Co za kraj....
A humor w rozsypce ale to juz od paru dni. Gardlo boli, ale nie wyglada mi to na angine a i Luke bardziej prycha i kicha , no ale antybiotyk bierze.
Superbaba, dzieci to potrafia nam tak narzady poukladac, zeby sie mogly dobrze porozciagac, a co ! 😁

• Mamusia
No mnie dziś powoli zaczęło to zastanawiać...gdzie moja wątroba, trzustka, jelita, żołądek itp...HELENKA JEST WSZĘDZIE!
A ja właśnie kupiłam polecane przez Ciebie Madzia wkładki laktacyjne Lansinoh 🙂 A teraz szperam na allegro w poszukiwaniu kapci do szpitala..takich z odkrytymi placami i takich a la baletki...jakos musze miesiac wytrwac w takowych, a ma byc upal! I jak zwykle nie moge sie na zadne zdecydowac :P

• Mamusia
magdaluke-wspolczuje chorubska jak tylko mozesz to wypoczywaj 🙂
suuperbabo- tez sie czasem zastanawiam gdzie mam narzady :p
Wiecie co wkurzylam sie...moj maz wzia sie za generalne sprzatanie i zapomnial o mnie ogolnie to chyba nawet nie wie ktora godzina bo wstawil pranie na 2h a teraz poszedl okna myc a rano idzie do pracy :/ no ale coz jak ma wene to niech dziala tylko czemu nie znajdzie czasu aby pogadac ze mna mielismy pare spraw obgadac przed porodem a w takim tepie to do grudnia nie pogadamy...ogolnie to mam wrazenie ze on w jakims innym swiecie zyje chyba ma swoja ciaze...poszedl dzis do sklepu i 3 razy mu mowilam aby kupil proszek Jelp to przyniusl Lovele dobrze ze przynajmniej dla dzieci ale mial mi tez kupic wkladki higieniczne to kupil podpaski...rece mi juz opadaja i to on ma robic zakupy dla dziecka i dla mnie ?Ratunku!