Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
czarnyloczku- fajnie, że odpoczęłaś,..to chyba dobrze Ci zrobiło.. daleko masz do rodziców?
Dodi- Ty się sama tą babcią zajmujesz? Mieszkacie razem?
Monia- trzymamy kciuki za Ciebie i maluszka jutro;** na pewno wszystko się wyprostuje..
Magdaluke- a jaki krem na odparzenia? coś słyszałam, że nivea sensitive jest dobry i nie uczula.. stosowałaś na Elli?

Ja mam nadal nastrój podły.. i nie wiem czy się na wieś do teściów nie wyprowadzimy na jakiś czas.. bo chyba tu zwariuje 😞 tymbardziej że ona nic nie mówi wprost ale chyba ciągle czeka aż znów zostanie ze swoją upragnioną samotnością. Myśli, że to ona by się mną na starość zajęła;/ pogieło ją zupełnie.. pozbawia się pewnych możliwości..

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Odpoczęłam fizycznie i psychicznie od Męża 😜 Poza tym uwielbiam spędzać czas z mamą. Na moje szczęście nie było ojca-którego ogólnie już tak nie traktuje od jakiś dziesięciu lat...
A do mamy mam 130km niestety do teściów tylko 40 🥴 ale jakoś prędko tam nie jeżdżę 😉
Amelia ja bym się nie zastanawiała i odrazu wyprowadziła do teściów jeśli są z tych dobrych teściów 🙂

• Mamusia
Amelia ja na szczęście nie mieszkam z babcią (choć ostatnio wpadła na pomysł, że chętnie by się do mnie wprowadziła). Babcia nagle zachorowała ponad miesiąc temu i ze zdrowej kobiety zamieniła się w niedołężną staruszkę, wymaga stałej opieki, która spadła na moją mamę, a ponieważ rodzice pracują, mojego męża nie ma, więc staram się odciążać w części obowiązków mamę, bo nie mogę patrzeć, jak się męczy 😞 Szkoda gadać, to jest skomplikowana sprawa, ale bardzo trudna dla nas 😞

Co do kremu na odparzenia, wszyscy rodzice, których znam polecają Sudocrem.

• Mamusia
Amelka - wspolczuje naprawde..niektorzy sie robia podli na starosc:/ Chociaz Teoja babcia to mloda kobita, niewiele starsza od moich rodzicow..no ale wiadomo - charakteru nie zmienisz:/ Przemyslcie sobie ta przeprowadzke do tesciow, bo ja czuje ze tu mimo wszystko bedzie wiecej "za" niz "przeciw"! Z dzieckiem wiecej nerwowych sytuacji, a jak jeszcze dolpzy sie babcia to zwariujesz Kochana 😞
Dodi - dobra cora z Ciebie i wnuczka! Ale wspolczuje, bo Ci samej ciezko z brzucholem, jeszcze maz z daleka...a tu takie klopoty i przykrosci 😞 Zycze Ci, aby wszystko sie ulozylo:*
Czarnloczku - od meza tez trzeba czasem odpoczac..a jemu dac zatesknic 🙂 Aczkolwiek ten moj miesiac to troszke za duzo jak dla mnie:,(
4nula - Ty wiesz, ze ja od rana trzymam kciuki! A stres normalka 🙂

Do mnie mama miala wpasc, ale cos sie przytrula po weselu i zle sie czuje:/ Szkoda..bo kolejny dzien sama 😞 Jutro ma przyjechac...a dzis musE przetrwac! Ciagle pobolewa mnie dol brzucha..leze, biore leki i nie panikuje! To nic ostrego czy cos, ale troch nerwa powoduje:/ Moze dzis bede miala wyniki glukozy i morfologii..denerwuje sie, zeby dobrze wyszly:/

• Mamusia
Dodi- miałam analogiczną sytuację jak Ty, jakiś czas temu; tylko że był jeszcze dziadzio. babcia na rowerze jeździła i nagle dostała udaru i leżąca.. i łaziłam tam, gotowałam obiady.. karmiłam.. było ciężko.. dziadzio nam zmarł.. babcią się trzeba nadal zajmować ale już jest lepiej. To jest bardzo trudny rok. Miejmy nadzieje, że kolejny będzie lepszy i lżejszy.
jadę do teściów pogadać co i jak.. teściowie kochani ludzie, tylko boje się że będę na wsi uwiązana.. a ja tak nie przyzwyczajona .. ale przynajmniej święty spokój.. jak stamtąd wrócę, to napisze Wam jak to się potoczyło..

• Mamusia
Moja Olka jak miała tak dosyć mocno odparzoną pupę to pediatra przepisala robioną maść z apteki, rewelacja!!! tylko nie wiem czy u magdaluke tez tak przepisują. Jakbyscie miały kiedys z waszymi dzieciaczkami ten problem to polecam!!!

• Mamusia
Hej mamuśki!
to gratuluję 4nuli dziewczynki! super że już wie na 100% bo ja dalej na 80% i pewnie już przed samym porodem się dowiem jak zrobią mi jeszcze usg albo juz na porodówce 😞
Współczuję dziewczyny sytuacji rodzinnych wiem co przeżywacie bo jakiś czas temu mieszkając z rodzicami opiekowaliśmy się moim leżącym dziadkiem, który wyprawiał rzeczy które nigdy by nikomu nie przyszły do głowy że tak można uprzykrzyć komuś kto sie tobą opiekuje życie. Więc trzymajcie się dzielnie!
Mnie dziś rano tak dzidzia kopała że spac nie mogłam ach jak ja uwielbiam te wszystkie kopniaczki i szturchańce 😁

• Mamusia
Ja za kazdym usg mam tylko nadzieje, ze siurek nie wyskoczy :P A mowia, ze babeczka od 12tc..juz 3 usg i potwierdzone..ostatnie w 28tc i nadal cipka 🙂 A ze malutkie te wargi ma to tam pusto miedzy nozkami, wiec chyba sie to nie zmieni 🙂 Ale niezle jaja musza byc, jak rodzi sie inny bobas niz ten co myslalas:P

• Mamusia
Hej!

Współczuję przykrych przeżyć i nerwowych sytuacji.
A ze starszymi osobami bywa ciężko, wiem to z Własnego doświadczenia, przez jakiś czas mieszkałam u dziadka i jak byłam w technikum to było ok ale jak już wprowadziłam się po studiach to bywało ciężko (czasem to robiłam wszystko żeby tam wrócić jak najpóźniej po pracy bo nie miałam ochoty na kolejne docinki i pretensje o błahostki), ogólnie jest kochany ale jak jest nie w humorze to mu lepiej nie wchodzić w drogę bo z byle czego robi problem i uważa że wszyscy są przeciw niemu a on wszystko wie najlepiej.

Monia trzymaj się i oby na wizycie u Twojej gin były same dobre wiadomości!!!

• Mamusia
Mój ma minimum trzy razy dziennie 🙂
Dzieciaczki mają czkawkę bo zbyt łapczywie połykają wody płodowe 🙂 A skoro mają często czkawkę tzn że często piją i że im smakują 😉 Poza tym ćwiczą już płucka i przeponę więc czkawka jest jak najbardziej zdrowa 😉

• Mamusia
No dobra..moge dalej zrec ptysie 🙂
Glukoza na czczo: 84
Z obciazeniem 75 po 1h: 134
Z obciazeniem 75 po 2h: 114
Mcz w normie, krwinki biale jak zwykle troche ponad norme, za to hemoglobine juz mam ok!

Chociaz takie dobre wiesci z tego mojego lezacego, pobolewajacego dnia 🙂

• Mamusia
No to jestem 🙂chyba wszystkiego sie dowiedzilam a moje usg trwalo wiecej niz 30minut 🙂
szyjka dalej 22mm wiec w sumie to dobra wiadomosc twarda i zamknieta 🙂 bedzie dziewczynka na 98% ladnie sie rozkraczyla posluchala mamy zreszta kobieca intuicja nie klamie 🙂 wagowo 1224g w ciagu 2 tygodni prawie 0,5 kg sterydy dzialaja :P serce miarowo 🙂
lekarz mowil ze wszystko dobrze ale na tych wymiarach sie nie znam moze ktoras z was wie czy wszystko dobrze oto one:
-srednica glowki 72,87mm
-obwod glowki266,66mm
no ja mam dalej lezec narazie minimum 4 tyg pozniej juz bedzie wiecej luzu 🙂 no i w tym tygodniu glukoza
- obwod brzuszka 239,25mm
- dlugosc kosci udowej 54,13mm

• Mamusia
super Dorotko, opychaj się słodkościami 😉 a niech Ci idzie w brzuch 🙂
niby ja teoretycznie też wiem, że czkawka nic groźnego, ale wolałam spytać jak to jest u Was 🙂
sporo wizyt w tym tyg, ja mam w środę, dobrze, że nie wieczorem, masz racje d-brycz, bo cały dzień człowiek tylko czeka czeka na tą WIELKĄ GODZINE WIZYTY