Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
My myślimy o sesji, koleżanka robi sesje zdjęciowe wiec może się w końcu zmobilizujemy, a i tak staram się zrobić zdjęcia na każdy nowy tydzień ciąży i naprawdę dopiero teraz widzę jak się brzusio zmienia i jak rośnie 🙂
Współczuje dziewczyny tej zgagi, mnie męczyła strasznie na początku i to bylo nie do wytrzymania. Czasem jak zjem za dużo to mi dokucza ale mam nadzieję że mnie to minie.

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja tez choruje na refluks i bylam mega szczesliwa, bo zgagi nie mialam..a przed ciaza ciagle! Ale skonczyla sie radocha..mam codziennie i to ostra! I kazdy posilek jak leze mam w gardle.,okropne! Sse rennie albo pije ten Gaviscon..ale ogolnie to ble:/
No i oficjalnie mowie, ze siadla mi psychika doszczetnie:,( Biziaki

• Mamusia
Hejka ja jak zwykle z wieczora 🙂
4nula i Dominika super ze wszystko dobrze z dzdziami,szyjka itp bardzo sie ciesze 😆
Monia to rodzice mieszkaja niedaleko zapraszam do mnie jak kiedys do nich przylecisz 🙂 i trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte mam nadzieje ze twoja ginekolog nic zlego nie znajdzie w usg.
Co do zgagi dziewczyny to ja juz tez niekiedy nie wytrzymuje masakra, az jestem ciekawa czy serio dzidzia sie urodzi owlosiona 🤨
Przy Amelce nie mialam wogole zgagi i rzeczywiscie urodzila sie prawie lysa eheh ciekawe moze tylko zbieg okolicznosci 😉

• Mamusia
Ja znowu na nogach od szóstej 🤨 Homer tylko lekko zapiszczał a ja już się zerwałam, gdzie zawsze miałam mocny sen. Ale już posprzątałam i wyprawiłam męża.

To dziewczyny powodzenia na badaniach 😘

4nula super że już wiesz że to dziewczynka 🙂 Jak wczoraj powiedziałam Miśkowi że jedna dziewczyna z forum dopiero w 30 tc dowiedziała się płci to on od razu zapytał czy chodzi o Superbabe 😜 Bo najczęściej o Tobie Dorotko mówię 😉

• Mamusia
Hej, melduję, że siemię lniane pomogło 🤪 Może znalazłam sposób na zgagę 🙂 Bo nie chcę chlać tyle syropu i tabletek 🤢

Ja dziś po południu do gina, chyba zrobię sobie listę pytań, bo ostatnio on nic i ja nic.
Pozdrowionka 😘

• Mamusia
Hey
Dzieki dziewczyny 🙂
Czarnyloczku- w szpitalu lezala ze mna dziewczyna do porodu w 41tc i zapytana co bedzie miala odpowiedzia ze lekarz powiedzial jej ze na 50% dziewczynka 🤢
Dodi, Monia - dajcie znac trzymam kciuki aby wszystko bylo ok 🙂 ktos jeszcze ma dzis wizyte ?
Ogolnie troche czytalam na temat porodu po cc i zazwyczaj po 2 latach mozna rodzic naturalnie tylko mam takie pytanie liczy sie ze 2 lata od porodu do porodu czy moze 2 lata od porodu do zajscie a ciaze...wiem ze moze to glupie ale ja juz nie wiem jak sie co liczy w tej ciazy...

• Mamusia
A dziewczyny ktoras pisala o ubrankach to moja kolezanka ma 4 miesiecznego synka i nosi juz urania na 9 miesiecy ja doszlam do wniosku ze teraz ide do przodu z rozmiarem i wkoncu moge skukienki pokupowac 🙂 ale to dopiero w lipcu 🙂

• Mamusia
Co do tej zgagi to faktycznie kiepsko;/ ja też mam.. a jak mnie w nocy męczy to już w ogóle jest nieciekawie. Mleko mi pomaga i maślanki.. czasem tylko na jakiś czas..ale cóż..
Magdaluke- myślisz o profesjonalnej sesji? na taką niestety nie każdy może sobie pozwolić.. a zwykła by przeszła gdyby jeszcze ktoś mógł te zdjęcia zrobić.. a ciężko to zorganizowac jak wokół nie ma żadnych znajomych;/
Aaaa jaki związek ma zgaga z włosami dzidziusia????
4nula- ja słyszałam, że jak się miało pierwszą cc to już nie można rodzic naturalnie.. zwykle robią druga cc..zapytaj lekarza dla pewności

• Mamusia
Witajcie Kobitki! 🙂

Powodzenia dla mamuś które dzisiaj mają wizyty, czekam na relacje po i trzymam kciuki żeby były same dobre wiadomości!

W moim otoczeniu też się mówi że jak ma się zgagę w ciąży to dzidzia urodzi się z włoskami, ale ile w tym prawdy to ciężko stwierdzić. 😉 Znajoma miała prawie całą ciąże zgagę i maluch urodził się z czarną czupryną więc czasem się sprawdza.

• Mamusia
Magdaluke miala zgage z Ella, a ta byla lysolkiem 🙂 Mysle ze to kolejne "przrsady"...ale kto tam wie 🙂
Czarnyloczku - to maz mnie juz zna 🙂 Mam tylko nadz.ze czasem dodasz cos milego, a nie tylko ze tej babie znow cos jest :P

Co do porodu naturalnego po cc to kiedys nie pozwalamo, ale teraz jak najbardziej! Musi byc tylko spelnione pare punktow m.in.2 lata od zabiegu, dobry stan zdrowia matki i brak wad dziecka tzn.tp co spowodowalo poprzednia cesarke. Lekarz prowadzacy ocenia czy mozna, wiec 4nula pogadaj z tym swoim, bo to dobry specjalista i rodzina, wiec krzywdy napewno Ci nie zrobi 😉 Moje 2 znajome rodzily sn 2 dziecko, a 1 byla cc!

Czekamy na info po wizytach:*

Ja dopiero niedawno sie obudzilam..boje sie wstac, bo pobolewa nadal:/ Na szczescie dzis od 13 mam u siebie rodzicow na caly dzionek wiec moze plakac nie bede i obedzie sie bez paniki:P

• Mamusia
Wszedzie jest co innego napisane ale fakt glownie lekarz ocenia stan macicy...kurcze ze wczoraj sie go nie zapytalam no nic po glukozie wpadne do niego z wynikami to sie podpytam moze cos mi powie...jeszcze suuperbabo mnie ta glowka nastraszylas...maiha za to tym peknieciem macicy ze spac nie moglam...jeszcze pol nocy po badaniu cos mnie na dole bolalo dzis naszczescie tylko cmi ale wole nigdzie nie wstawac bo sie boje..
Amelia - kiedys tak bylo ze jak cc to pozniej automatycznie tez ale teraz roznie bywa 🙂

• Mamusia
suuperbabo- no dwa lata od zabiegu ale 2 lata do zajscia w ciaze czy dwa lata od porodu do porodu ? Bo mi np lekarz powiedzial ze po 2 latach dopiero macica jest calkowicie zagojona...i gotowa na kolejna ciaze..co prawda ja wczesniej zaszlam w ciaze ale tylko dlatego ze lekarz powiedzial ze jest juz na tyle zagojona aby utrzymac ciaze ale wtedy o porodzie nie myslalam...

• Mamusia
Czesc dziewczyny!!
monia i reszta: czekam na dobre wiesci, piszcie jak juz bedziecie po 🙂
4anula: kompletnei nei wiem jak to trzeba liczyc 😞
Kobitki stresa mialam dzis od rana bo normalnie przestraszylam sie czy mi czasem wody sie nei sacza. Bo rano multum takiej wodnistej wydzieliny ale ze sluzem. I normalnie sie wytraszylam 🥴 Teraz nic mi nie cieknie wiec chyba to nei to nei??
Kurcze wczesniej tez mialam taka wodnista ale mniej troszku 🤢 i zawsze na wizycie wody w normie i szyjka zamknieta.
Nio a pozniej chcialam na jakies zakupy isc i posialam gdzies klucze, normalnie sie poryczalam jak po pol godzinei nei moglam nic znalezc i oczywiscie u nas wciaz ciche dni. Nawet nei przeprosil... 😞 do d......

• Mamusia
Dodi - to spij na zdrowie! Ja niestety nadal zle sypiam, a w dzien to w ogole...a szkoda, bo by to lezenie szybciej minelo:/
Magdad - bo te chlopy takie czasem sa wredne! To Ty tez sie nie odzywaj...niech sie w nos pocaluje i sam zalatwia sprawy domku! Co do tej wydzieliny...napewno nie wody 😉 Wody to by byla sama woda! Czasami bywa na kazdym etapie ciazy, ze wiecj z nas sie wydzieliny wydobywa! Jak nie boli o nie krwawisz to nic zlego raczej byc nie moze! A Ty Kochana musisz troszke przystopowac z tym zasuwaniem...nie przemeczaj sie tak :*

Sluchajcie, bo tak gadamy i sie zastanawiamy z 4nula, czy tylko nas ciagle cos pobolewa w brzuchu itp czy inne tez tak maja, tylko o tym nie mowia? Bo moze my przewrazliwione jestesmy? Ja wiem, ze kazda ciaza inna i maz tez mitu opowiada, ze jego kolezanki brzuch bolala cala ciaze...ale nas jakos to na maxa martwi! Dzieki!

• Mamusia
Superbaba i 4nula mnie też ciągle boli coś w brzuchu, ale staram się traktować te bóle jak normalny objaw, dlatego o nich nie piszę często. Ale prawda jest taka, że codziennie mnie boli i to w różnych miejscach i różny rodzaj bólu. Jak mała się rozpycha nieraz w kilku miejscach naraz to też boli. A wczoraj miałam wrażenie, że czuję ten skurcz o dziwnej nazwie, tak mi się napiął na dole brzucho i stwardniał.

• Mamusia
Kurde...to moze my przewrazliwione jednak:/
Pampinka - przypomnij mi, w ktorym szpitalu chcesz rodzic? Bo Ty do gina ze szpitala chodzisz czy jakiegos po prostu z przychodni obok? Jak sie zwie ta nowa ginka...moze kojarze jako ze z Wawy?

Ja leze i kwicze, a zaraz rodzice przyjezdzaja...koty dogorywaja ze mna 🙂 Buziak

• Mamusia
amelia11111 napisał(a):
Dodi- ja już mam 11 kg na plusie .. nie wiem ile tego mi jeszcze przybędzie.. mąż krzyczy " nie jedz tyle cukru!, nie sól tyle !" 😉 a potem idzie do sklepu i mi czekoladki kupuje 😉..

Amelia napisałam, że KOLEJNE 2 kg - w sumie też mam już 10 na plusie, 60 stuknęło 😉

• Mamusia
Ja już mam 13kg na plusie 🤪
Mnie od samego początku brzuch wogóle nie boli-też nie wiem czy dobrze, ale skoro lekarze nic nie mówią to chyba oki. Za to jak coś mnie zaczyna pobolewać jak na okres np to zaczynam panikować 😜 Wczoraj poraz pierwszy bolała mnie skóra brzucha od rozpychania się Juniora 🙃

Superbaba jesteś najczęściej opowiadaną przeze mnie dziewczyną 🙂 Bo jak np chcę dogadać Miśkowi że nadal mu gotuję, sprzątam i robię to co zwyke to zaznaczam że jakbym była tak schorowana jak Ty to umarł by z głodu i ze strachu o mnie, a tak to tego nie docenia... Ale jak mu pokazałam Twój avatar to powiedział że takie dziecko a tak schorowane, potem mu powiedziałam ile masz latek 😉

Magdad olej wszystko łącznie z mężem, to pomaga 😉

• Mamusia
A mowia, ze ciaza to nie choroba..hahaha...ja jestem innego zdania! Samo lezenie plackiem w lozku jest w stanie doprowadzic do ciezkiej depresji! A co mowic jak dojda bole i zagrozenia...samo slowo ciaza zagrozona/patologia ciazy dziala na mnie jak odrzut! I w kazdej karcie mam wpisane LOZYSKO PRZODUJACE pomaranczowym flamastrem i podkreslone:/ Samo to doluje na dzisn dobry...
A te co nie boli to tylko sie cieszyc, bo zobaczcie ile nerwow mnie macie 🙂 Mnie ciagle cos boli, ale takie bole wiazadel itp to juz odrozniam i olewam, tylko te inne powoduja panike! A co do lat...no coz...stary pryk ze mnie 🙂 25.06 koncze 32 lata...a wygladam pewnie na 25:P Moze i lepiej...hihi!

A ja mam 4 kg na plusie...mysle, ze do 7 mam szanse dobic bo Helenka rosnie, a ja jem sporo! Do tego lezenie i zero ruchu...cud, ze wieloryb nie lezy w lozku 🙂

• Mamusia
O Suuperbabo to switowac bedziemy niedlugo Twoje urodzinki 🙂
No my chyba panikary, ale to przez te lezenie :/ gdybysmy lataly to bysmy tego nie czuly 🙂
Dodi- ja to tyle przed porodem nie warzylam wiec sie nie martw...a co do wagi to mam +8kg jak dalej bede lezec to dojde do 20kg juz mi ciezko przezucic sie z lewej strony na prawa. O ktorej masz wizyte?
Monia sie jeszcze nie odzywala moze juz jest na wizycie ? Ktos wie na ktora miala ? Trzymam kciuki :*