Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tak po babsku poplotkujesz co? 🙂 Dziewczynki to tak szybko lapia o co w babskim zyciu chodzi, ze szok. Ella od dawna wie do czego sluzy makijaz i rozklada moja kosmetyczke i maluje.... 😲 i buty zaklada, najlepiej na obcasach i torebki koniecznie. Ogolnie swiecidelka i spodniczki i komentuje jak wszystko jest "pretty". No i o bizuterii nei wspomne...obwiesza sie moimi koralami i paraduje. A dzieciak 2 latek nie skonczyl. A co do chlopcow, to nie mam pojecia jak to bedzie, pewno mnie synus kompletnie oczaruje i bedziemy scigac sie resorakami 😜

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mi po jakiejkolwiek wizycie lzej..ale starcza na 3 dni max! :/ Ciezki ze mnie przypadek 🙂 A moj chrzesniak 8-letni mowil, ze poczeka az bedzie mogla grac z nimi w pilke..bo przydalby sie chlopak..a po chwili stwierdzil, ze moze jeszcze zechce zmienic kuedys plec ta Helenka..PADLAM 🙂

• Mamusia
Dorotka, ja w pierwszej chwili to myslalam, ze to Ty na tych zdjeciach, ale mowie, no gdzie, jeszcze nie miala zdjec i facet nie ten! No ale podobna dziewczyna do Ciebie.
A ja korzystajac z okazji, ze mala drzemie wzielam prysznic w srodku dnia i mi sie od razu lepiej zrobilo! A meza zagonilam do mycia podlogi, i umyl. Nawet mocno nie narzekal. Kochany jest.
Pewno juz spicie.

• Mamusia
Hej dziewczyny, ostatnio malo pisze bo ciagle cos, jak nie remont to goscie a teraz znow remont, mam nadzieje ze do przyszlego tygodnia sie juz uporamy.

Dzis mialam wizyte. Z cytologia nadal nic nie wiadomo - pobrala bez tej klujacej szczoteczki wiec teraz wyaz powinien byc ok. Damianek ma 1850 gram, niestety ma cos nie tak z lewa nereczka 😞 duza jest, bedziemy obserwwac, jak bedzie sie powieszac to po porodzie usg i jakies leki to moze da sie uniknac operacji - to tak w ostatecznosci, na razie kazala byc dobrej mysli. Kolejna wizyta za 2,5 tygodnia, mam nadzieje ze nic sie nie powiekszy. Poza tym jet ok, nadal ruchliwy itp, nie przekrecil sie i juz raczej sie nie przekreci, czyli ulozony posladkowo wiec tak czy siak byla by cesarka...

• Mamusia
Ja nie spie..za wczesnie 🙂 Narazie wyje, bo Helenka tak sie wypina bolesnie! Zwlaszcza jeno miejsce przy zoladku spbie znalazla, kolo zebra..ze czuje juz jakbym miala tam rane 😞 Spaaaac!

Strzaueczko - myslalam nawet dzis o Tobie gdzie sie podziewasz! Niedobrze, ze cos tam wyskoczylo z nereczka:/ Ale nie ma o panikowac...w wiekszosc to drobnostko, ktore da se leczyc! A moze w ogole sie jeszcze unormowac, prawda? Trzymam mocno kciuki:*

• Mamusia
Ty masz Dorotka tak jak ja 😉 Nie możemy spać w nocy. dobrze, ze można na skype pogadać 😉
Strzauka mam nadzieje, ze z ta nerką będzie wszystko dobrze i nie będziesz sie musiała denerwować. Sama po swoim usg wiem, ze nie jest to łatwe ale musimy sie trzymać.

• Mamusia
ja tez nie spie tak o 1-1.30 staram sie gasic kompa ale jutro do pracy trza isc 😞 a tak mi sie juz nie chce

strzauka oj dobrze ze to zauwazyli teraz beda go sprawdzac i jego nereczke oby wszystko bylo ok a swoja droga to naprawde duuuuzego faceta masz 🙂 tez bym chciala wiedziec mniej wiecej ile mala ma
dziwne ze powiedzieli ci ze juz sie nie przekreci znaczy tobie to obojetnie ale z tego co wiem to do 38tygodnia ciazy moze sie spokojnie obrocic a nawet w dzien porodu ja ciagle czuje mala raz jest w poprzek raz wzdluz ale nie umiem wyczuc gdzie glowka a gdzie dupka wiec i tak nie bede wiedziec czy juz jest na miejscu jakby byla

magdaluke sliczna ta wasza sesjaaaa

superbaba ja tez mysalalam ze to twoja siostra czy ktos :O

wlasnie wkraczamy z mala w 30 tydzien 🙂 ojaaaa toz to juz tak daleka droga za nami 🙂

• Mamusia
Dzien dobry mamusie 🙂
Dodi- ciesze sie ze wszystko dobrze 🙂 szkoda ze nie podalas wiecej informacji.
D-brycz- duza juz Izunia no i dobrze ze jednak dziewczynka. 🙂
Strzauka- wszystko bedzie dobrze 🙂
Suuperbabo- a Ty jak zdecydowalas sie isc do tego lekarza dzisiaj czy nie?
Ja od 4.15 nie spie 😞 staram sie wymyslec imie dla mojej coreczki ale cos mi to nie wychodzi...strasznie rudna decyzja.

• Mamusia
Cześć Dziewczyny,

Mnie dziś w nocy złapał kurcz łydki - rety jaki masakros!! 🤢 🤢 Teraz mnie boli, jakby mnie łamali w nocy okropność, mam nadzieję, że to jednorazowe 🤔 Dodatkowo miałam straszne bóle brzucha, aż się przestraszyłam, czy to nie jakieś przedwczesne skurcze 😞 Od razu jak wstałam wzięłam nospę, bo rzeczywiście cały wieczór i całą noc miałam bardzo twardy brzuch.

4nula nie podałam więcej informacji, gdyż nie otrzymałam ich od lekarza, napisałam to, co wiem 🙂

Dziś idę odwiedzić koleżankę, która miesiąc temu urodziła, idę obczaić jak sobie radzi 😉

• Mamusia
Dzień dobry Mamusie 🙂

Strzauka trzymam kciuki żeby się nereczka nie powiększała i było ok.

Już wstałam ale czuję się niewyspana i ogólnie jakoś do d...., a za oknami znów wiercą 😠 no ale muszę się zebrać i lecę do fryzjera pofarbować włosy bo w sobotę idziemy na wesele więc muszę jakoś wyglądać.

• Mamusia
Hej dziewczyny, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i nic sie nie powiekszy, niestety na nagle zmniejszenie nie ma szans, sprawdzala pecherzyk i byl pusty 😞 nie moglam spac w nocy, staram sie nie denerwowac na zapas ale to nie takie proste 😉

Suuperbaba w najlepszym przypadku maly od razu po urodzeniu bedzie dostawal na to leki, w najgorszym operaca (ale to po paru miesiacach), samo niestety nie zniknie i widac wyraznie roznice miedzy lewa a prawa nerka...

Agadka mi ginka mowila, ze zwykle max do 32tc sie przekrecaja, bo potem zwyczajnie nie maja na to miejsca 🙂 nie jest to wykluczone, ale jednak bardziej prawdopodobne, ze juz tak zostanie 🙂