Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Bisia póki masz wody płodowe to Franiowi nic nie grozi! I tego się trzymaj 😘 😘 A zemdlałaś pewnie przez nerwy Bidulo 😘
akinimod będziesz ogłądała mecze codziennie to szybko zleci 😉
Superbabo Nie dojrzę że muszę dźwigać brzuch czyli jakieś 4kg to jeszcze swoje 10kg nadwagi 😜
Nie wiem jak Ty dasz radę z Helenką jak urośnie jak nerwicę po Tobie odziedziczy 🙃

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A ja mam pytanie do dziewczyn które rodzą naturalnie? Rodzicie ze znieczuleniem czy bez? Bo ja to byłam świadoma normalnie, że ze znieczuleniem i myślałam, że to już normalne takie i bezpłatne .. i tak sobie weszłam na stronę swojego szpitala i patrzę, że 700 zł 🤢

• Mamusia
Czarnyloczek - nie strasz! Bede musiala byc ciagle szczesliwa mama, zeby mi tylko tego co ja nie przezywala:/
Magdaluke - a dzieci to tak lubia w kolko jedna bajke..hihi..moi znajomi niektorzy maja ochote sie pochlastac :P
Bisia - moze maja babeczki racje, ze dziecko sie kreci to i pepowina zmienia miejsce 🙂 Ale kontroluj dla spokoju!

A ja jade na 19.15...stwierdzam, ze nie chce mi sie juz denerwowac 🙂 CMOK

• Mamusia
No moja mama ostatnio powiedziała że jak Junior odziedziczy po mnie charakter to jak będzie większy to będziemy siedzieć w dwóch różnych kątach pokoju bo się nie dogadamy 🙃 Więc w ciaży staram się ciągle uśmiechać, dlatego Ty już się tyle nie denerwuj 😉
Pampinka ja raczej nie brałam pod uwagę znieczulenia, ale słyszałam że wprowadzają w Polsce coraz częściej jako bezpłatne.

• Mamusia
No to uspokojenia zycze Dorotka!
Pampkina, ja mowie za siebie- jakby nie bylo innej rady, to by sie naturalnie urodzilo, mysle, ze tylko mi sie wydawalo, ze bym umarla... 🙃 ale po 6ciu godzinach nawalajacych skurczy powiedzialam, ze pieprze wszystko i CHCE znieczulenia. Wiec...uwierz mi, w zaleznosci od natezenia boli, 700 zl moze nie miec znaczenia 😉. Ale sama zobaczysz co i jak. U nas znieczulenie epidural kosztuje cos kolo 1500 $ 😠 ale ja mialam znizke. Teraz nie wiem w ogole co i jak, bo od 1 sierpnia bedziemy miec nowe ubezpieczenie... i tez stres. No nic, jakos to bedzie.

• Mamusia
Znieczulenie zalezy od szpitala..w niektorych darmowe, w innych platne.
Pampinka - [pytalam jaki szpital na porod wybralas i jak ta ginka sie zwie?

A mi wlasnie dzwonili, ze u lekarki moze byc opoznienie ze wzgledu na przedluzajaca sie operacje:/ No to nerwa zlapalam, ze jednak sa czasem komplikacje;( I jeszcze cholera nie wiadomo czy przyjmie normalnie...aaa...

• Mamusia
dzięki kobitki, jakbyście wiedziały coś jeszcze o pępowinie to piszcie bo lekarz mi to powiedział, a potem już nic nie chciał mówić tłumacząc, że takich rzeczy się nie mówi pacjentce... chore.
Magdaluke- ja nie jestem z tych co mdleją itp. Sama się zdziwiłam co mój organizm wyprawia.
Raz mi się kiedyś też zdarzyło zemdleć, ale to była strasznie niebezpieczna sytuacja. Siedziałam z półrocznym dzieckiem i poczułam się słabo,prawie po omacku wzięłam chłopca za rękę i po ścianie powoli powoli włożyłam go do kojca i z tym kojcem na kółkach ciągnełam do drzwi wejściowych. W przedpokoju go zostawiłam i wyszłam na dwór by zawołać pomoc i co? Zemdlałam na schodach i spadłam z nich, jak się ocknęłam miałam cała twarz porysowaną i zakrwawioną. Najgorsze było później....zadzwoniłam na policje bo tylko ten numer pamiętałam,wziełam małego i w skarpetkach wyszłam na ulicę by ktoś nam pomógł, zatrzymałam samochód a facet do mnie "idz lepiej zajmij się dzieckiem a nie pijesz" i odjechał. Kurde myślał, że jestem jakąś pijaczką !!! To nawet nie zatrzymał się ze względu na dziecko które było na moich rękach
Efekt był taki, że faceta zwolniono z pracy jak szef dowiedział się co zrobił. Akurat po tym aucie podjechała policja i karetka więc dowiedzieli się jaki baran mi się trafił i policja pojechała za tym autem.

• Mamusia
Ja nie planuję znieczulenia, ale wiem, że się płaci, nie słyszałam, żeby było darmowe, przynajmniej u nas. Powiem wam, że może jakaś dziwna jestem, ale wcale się nie boję porodu, może to źle? 😮 I bardzo chciałabym rodzić naturalnie, nie przez cc.
Kurczę, tyle ostatnio gorszych wiadomości o dzieciaczkach, ale lekarze chyba rzeczywiście trochę straszą. Moja babcia powtarza - ładni i zdrowi rodzice - ładne i zdrowe dziecko hehe i tego się trzymam 😉

• Mamusia
dodi napisał(a):
Ja nie planuję znieczulenia, ale wiem, że się płaci, nie słyszałam, żeby było darmowe, przynajmniej u nas. Powiem wam, że może jakaś dziwna jestem, ale wcale się nie boję porodu, może to źle? 😮 I bardzo chciałabym rodzić naturalnie, nie przez cc.
Kurczę, tyle ostatnio gorszych wiadomości o dzieciaczkach, ale lekarze chyba rzeczywiście trochę straszą. Moja babcia powtarza - ładni i zdrowi rodzice - ładne i zdrowe dziecko hehe i tego się trzymam 😉

Babcia dobrze gada 🙂 Az CI przyklasnelam 😉

• Mamusia
jak to opowiadam to sama się dziwie, że coś takiego się mi przydarzyło. MI co nigdy wcześniej nawet nie omdlała.
Aha jeszcze śmiesznej sytuacji Wam nie opowiedziałam- pokazuje lekarzowi takie miejsce gdzie często synek się wypina, pod żebrami, pytam co on tam może tak wypinać, a lekarz"....yyyy.... no tu to ma jajka" hahahhahaha 🙂 jajka wypina????hahaha. Powiedział , że pewnie pupe wypina bo jajka nie dawałby takiego efektu

• Mamusia
Domi - to Ty masz 1 na L4?;/ Kiepsko...ja musze elzec plackiem, a i tak mam 2 :P

Mam nadzieje, ze normalnie mnie dzis przyjmie ginka:/
KUPILAM wreszcie posciel! Tzn. czesc, bo narazie kolderki ani poduszki nie bralam! Wzielam ochraniacz, przescieradla, falbanke ozdobna i przybornik PASECZKI CAPPUCINO: http://allegro.pl/show_item.php?item=2386659472 - wreszcie sie udalo i jestem z siebie dumna :P

• Mamusia
Wiem, że mam kiepsko strasznie....ale wydaje mi się, że to za późno żeby zmieniać lekarza ... dobija mnie cała ta sytuacja, bo ostatnio jestem w dobrym stanie fizycznym i spokojnie mogę chodzić. A lekarz nieubłagany snuje swoją teorię o tym, że mam leżeć.
No, ale dobra - przecierpię...