Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hey Dziewczęta 🙂
Hehe Dodi dzisiaj spałam już na górze z mężem więc pospłam aż do ósmej, ale Homerek ledwo co wytrzymał 😉 A potem pojechaliśmy załatwić w końcu cyfrę żebym się tak nie nudziła w domku na L4 a poza tym mecze się zaczęły 😜
Magdad widzisz, mówiłyśmy że wszystko się ułoży 🙂 A było Ci słabo czy źle widziałaś na prawe oko bo nie zrozumiałam 🤔
Superbaba ważne że Hellena się wierci czyli nic jej nie zaszkodziło 😘

A ja właśnie dzwoniłam do położnej z naszego szpitala, to się umówiłam z nią na jutro na 20:00 🤪 Może zobacze jakieś malusie dzidzi 🙃 🙃 I jeśli będzie oki to sobie Ją "wykupie" na poród 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
DZień dobry 🙂

temat antykoncepcji tak?? hmm ja sie nad tym nie zastanawiałam ale nie chce "wpadki" bo 2 dzieciaczków mi starczy 🙂 nasz syn jest w pełni zaplanowany bo chcielismy miec 2 dzieci mąż to koniecznie chciał miec syna 🙂 więc mamy parke i koniec z powiększaniem rodziny ale musze pomyslec nad antykoncepcja taką skuteczna, najlepeij to mężowi bym zrobiła wasektomie a ja do tego taletki bym jescze brała zeby miec pewnosc 100% 😜

Superbabo nie artw sie dziecko przeciez jest otoczone wodami płodowymi i ma mięciutko w maiccy nic mu sie nie stło zreszta ja tak ajk Magdad mam że Nadia ciągle mi skacze po brzuchu czasem niechcacy kopnie jak się wygłupiamy do tego ciągle chce sie nosić co juz chyba nie bardzo moge bo lepiej dmychac na zimne ale ona słodkie oczka zrobi i się wsina na mnie więc ją wnosże po schodach a ona juz 14 kg waży wię cnieżły ciężar ;/

czarnyloczke zdjęcie super wow ładna kobieta z Ciebie 🙂

Ja juz chyba mam wiekszosć z wyprawki brakuje mi płynu do kąpieli i musze wanienkę po Nadii umyć i znieść ze strychu 🙂

• Mamusia
Good pomysl Czarnyloczku 😉 Ja swoja niestety odwolalam, bo sie nie przyda 😞 Ale to duzy komfort paychiczny...ocYwiscie zalezy tez duzo od naszej psychiki i od szpitala, ale ja nylam pewna tego, ze chce miec swoja wlasna 🙂
No mecze, mecze...hurra! 🙂
Fajnie z tymi furami naszych dzieci..wiekszosc juz ma albo w drodze 🙂 U nas juz poprane i zlozone czekaja w pudlach na Helenke - czeka nas jeszcze przeprowadzka gdzies, wiec nie stoja na wierzchu (koty by spaly tez:P)..ja to w szoku jestem, ze juz 8 czerwca!!!!

• Mamusia
Dzieki laski:* Juz spokojniejsza jestem z ta moja waga bo ja szlam jak zyleta. Ok 14 do przodu nio a na koncu to ponoc najbardziej. wiec starams ie jesc duzo warzyw i owocow a ograniczyc bardzo kaloryczne takie puste potrawy. Nio a brzusio rosnie wiec rzeczywiscie musze jeszcze miec magazyn konkretny w zktorego nasz Piotrus czerpie 🙂
Nio a co do tych moich dziwnych widzen, to tak jakbym na prawa strone widziala takie odblaski jak pod slonce a obraz sie rozmywa 😞 Nio na poczatku ciazy jak sie tak bardzo stresowalam to zdazylo mi sie tak z 3 razy ale pozniej straszny bol glowy i lekarka z diabetologii stwierdzila ze to kwestia migreny. Nio ale wczoraj bolu glowy nie bylo 😞 Nio w srode mam kontrole na daibetologii to jej powiem. Mam nadzieje ze to nic takiego, ale paralizuje strasznie. Nio bo ani wstac i isc bo nei widzisz ani sie polozyc i zaknac oczy no bo w pelno ludzi wokol. Dupa taka 😞
Nio a jesli chodzi o nastepne powiekszanie rodziny to nio u mnie jest tak ze moj staz z cukrzyca to ok 6-7 lat nio wiec jestem klasa B 🙂 Nio a po 10 przechodzi sie na klase C i wtedy trzeba sie liczyc z powiklaniami i ze dzidzius moze miec tez problemy zdrowotne. Ni wiec u nas tak ze jak sie szczesliwie urodzi Piotrus to po roku, jak uda mi sie firme zalozyc i rozdmuchac to albo myslimy o nastepnym albo bedziemy miec jedynaczka 🙂 A c do antykoncepcji to trzeba cosik rzeczywiscie pomyslec 🥴

• Mamusia
maiha: z taka przezornoscia to sie jeszcze nie spotkalam ehhehe
superbabeczko: jak malutka sie gibie to spokojnie 🙂 Nio ale ty masz dobry kontakt ze swoja ginka to ona najlpeiej Cie uspokoi 🙂
czarnyloczku: nio wlasnie ile u Was polozna? ja tez na poczatku o tym myslalam ale chyba pzoostaniemy na tym ze jak bedzie sie chamsko zachowywac albo w ogole nie zajmowac to ze M w lapsko da 🙂 nio wyjdzie taniej a mam nadzieje ze skuteczne tez bedzie 🙂

• Mamusia
No moja Pani gin co mi dała namiary na położną to mówiła że 400 max 500zł, ale jutro na żywo się porozmawia to ustali się 🙂 Myślałam by rodzić we wrocławiu, ale skoro mam na miejscu b.dobry szpital-opinie ma super tylko psują je wredne pielęgniarki, ale skoro sobie wynajmę to już lepiej będę się czuła psychicznie 😉 poza tym mąż idzie na zwolnienie dopiero jak urodzę więc zadzwonie sobie po panią jak już będzie ten czas 🙂
Magdad a byłaś u okulisty??
Maiha mieć parkę to idealnie 🙂

• Mamusia
loczku: to juz nie tak zle jak kol 500 a nie 1000 🙂 Nio jesli chodzi o okuliste to diabetolog wymaga zaswiadczenai co 10 tygodni ciazy czy sie wzrok nie pogarsza. Nio i teraz w poniedzialek mam 3 wizyte juz ostatnio przed porodem 🙂 Na dwoch poprzednich wszystko bylo ok, a teraz na ta 3 to juz sie umowilam na NFZ zeby coisk zaoszczedzic 🙂
Superbabeczko : ty lez a nie wstawaj!!! zbieraj sily na wieczor na mecz 🙂
nio a jak tam bisa kobitki? juz lepiej?
Ide coisk popracowac przy papierzyskach, nio bo do konca czerwca sprawodzania musze poskladac 😲

• Mamusia
Ja dla odmiany rozwazam oplacenie poloznej lub salowej na po cc, bo czasem zaniedbuja..a ja nie bede girami ruszac i jak bede jakos brudno sie czuc czy byle jak to jednak chcialabymdobra opieke! Ale takie cos to juz tanie...rodzice mi kiedys oplacili tak pielegniarke po punkci kregoslupa jak musialam lezec bez ruchu 24h:/ Przydalo sie oj przydalo! Zobaczymy...
Czarnyloczku - jak masz super szpital na miejscu to pewnie ze korzystaj! A z ta swoja polozna w miejsce wrednych bab to dobry pomysl 🙂

• Mamusia
Słyszałam, że najgorsze są nie te, z którymi się rodzi, tylko te po porodzie, które zajmują się mamą i dzieckiem, więc osobista piguła po porodzie to byłoby fajne rozwiązanie 🙂 Ale u nas też o niczym takim nie słyszałam 😮

• Mamusia
Magdad nie kojarzę czy Ty masz cc czy naturalnie, ale jakby coś Ci się z oczkiem działo to tylko już cc.
No cena na szczęście dobra. Szpital był kiedyś jednym z najlepszym na dolnym śląsku. Senk w tym że szpital nie ma oddziału noworodkowego i jak z dzidzią cosik się dzieje to jedzie samo do wrocławia, ale ja nie biorę pod uwagę by coś było z moim brzdącem 🙂
Superbaba fajnie by było jakbyś taką miała bo z Twoją nerwicą lepiej żeby cały czas ktoś był z Tobą 😜

• Mamusia
hej 🙂
Ja nawet nie słyszałam o czymś takim jak prywatna pielęgniarka 😮 jakoś doszłam do wniosku, że jakby nie było to nie może być tak tragicznie i będę musiała po prostu jakoś dać radę jak miliony innych babek.
A u mnie wczoraj był przyjaciel, który przyjechał właśnie z Włoch po pólrocznym wyjeździe, więc się nagadałam 🙂 I tak teściowie się ze mnie śmiali, że męża nie ma 2 dni, a do mnie już konkurenci chodzą :P
I dostałam od mojej mamy 2 pary śpioszków i mój kocyk z dzieciństwa - w baaardzo dobrym stanie, więc będzie dla Martusi 🙂
Zaraz jeszcze przyjeżdża koleżanka to znowu się nagadam i ma przywieść ciuszki po swojej rocznej córeczce, więc powybieram trochę. Normalnie nie wierzę w ilość rozrywek jaką mam wczoraj i dziś. No ale zaraz to się skończy i pozostanie szarość dnia.

Wiecie co, postanowiłam poprzepisywać niektóre moje posty z forum do zeszytu i będę miała taki pamiętnik ciążowy. Dzisiaj się za to wezmę, póki jeszcze dobrze się czuję 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny!
no pamietnik fajowa sprawa!
oczywiscie nie ogarnelam co komu napisac... wybaczcie 😉
wozka tez jeszcze nie mam 😞 ale za 2 tyg mamy jechac ogladac decydowac ostatnecznie i od razu kupic albo w necie zamowic zobaczymy co sie lepiej oplaca
i zostanie tylko lozeczko i wanienka bo reszta juz jest chyba 🤪 dostalam od swojej ginki taka ksiazeczke i tam wyprawka jest i obok sie zaznacza co juz sie ma 🙂
a wczoraj wieczorem fajna akcja: Izka sie rozkopala i tak lapkami dawala, ze caly brzuch falowal i jak misiek zaczal rekami macac to stwierdzil ze dosc mocno ona jednak kopie i pelen podziwu byl dla mnie ze to jednak musi troche bolec! no eureka co nie?! 😁
z tyciem to ja juz 7kg bo przez ostatnie 3 tyg to ponad 2kg ale i tak moich siostr raczej nie pobije jedna 28kg a druga cos 19kg 😉

• Mamusia
Hej mamuski!!! Wpadłam sie tylko przywitać i zarazem pożegnać ale nie na długo 😉 Powinnam zajrzeć do Was w poniedziałek najszybciej. Dziś jedziemy po meczu do znajomych do Niemiec więc muszę sie spakować i pójść na jakieś zakupy, żeby mieć coś na drogę do przegryzienia 😉 Buziaki dla Was i życzę Wam udanego weekendu !!1

• Mamusia
Moni - udanego pobytu!!!!
D-brycz - dobrze się trzymasz z wagą 🙂 Siostry nieźle sobie dały...ale z tym 28 to chyba już pod zatrucie ciążowe co?:/
Magdad - to powiedz tej okulistce o tym, bo cholera wie z czego:/

A lekarka odpisała, że mam się nic nie denerwować tym "komputerem":P A w ogóle jest mi tak słabo i duszno, że jestem w szoku! Leżę z otwartymi oknami i zdycham...chyba wiatrak sobie odpalę! Pewnie pogoda, bo burze idą...syf! Buziaki

• Mamusia
monia: odpoczywaj na zdrwie 🙂!!!
czarnyloczku: u mnie raczej sn ale wszystko wyjdzie w praniu 🙂 daj znac jak wrazenia po spotkaniu z polozna 🙂
superbabeczko: nio ta Twoja ginka to kochana jest 🙂 zawsze odpisze iw ogole. Moj prywatny to tylko nr stacjonarny podaje a prywatny to jakies wyjatkowe okolicznosci musza byc zeby dal eheheh cwaniaczek. Ale obok mieszka wiec w razie"w" to sie smieje ze i tak go dopadne 🙂
dominika: fany pomysl z tym pamietnikiem 🙂
d-brycz: to juz na koncowce wyprawki jestescie 🙂 a waga super 🙂
Tak mi sie nie chce na te papierzyska patrzec ze szok. I co chwile podchodze do kompa. Apozniej w nocy mi sie sni ze sie nei wyrobilam w terminie 🥴
echh ta moja ciazowa mobilizacja... 🙂

• Mamusia
Hej!
Wiecie co ja mam pecha jakiegos...ja nigdy dzis rano przysnelam a mialam wczesniej wstac aby na glukoze jechac no i wszystko na wariackich papierach w pospiechu ...w koncu dojechalam do szpitala ide do labolatorium a pani mowi ze glukozy nie maja to ja w szoku wielkim no bo jak to ? Sie pytam czy moge sobie ja sama w aptece kupic a ze oni mi krew pobiora na to pani do mnie ze w aptekach nie bd miala wymierzonej a oni nie maja gdzie zwazyc a glukoze bd mieli dopiero w nastepny czwartek....wkurzona jak nie wiem wyslalam meza aby zobaczyl czy jest lekarz aby sie go zapytac co robic bo winda sie zepsula a ja nie bd po schodach latala na 3 pietro...moj lekarz byl i powiedzial ze skoro tak wyszlo to musze odpuscic te badanie bo to tylko do 30 tyg ciazy sie robi no i nie chce mnie narazac abym tyle jezdzila.
Oczywiscie to nie koniec wracajac spowrotem auto stanelo no i nie chcialo ruszyc...na zlosc nikt ze znajomych nie mogl podjechac bo wszyscy w pracy wiec przyjechalam autobusem....chocowiem wam ze ludzie bardzo nie sympatyczni aby usiasc musialam isc na sam koniec autobusu a dopiero jak usiadlam to usslyszalam szmery ze to kobieta w ciazy...nie no co oni mysleli ze ja z pilka chodze:/ oczywiscie od przystanku mam blisko ale co lawka to siedzialam tak sie zsapalam ze sama jestem w szoku do tego kregoslup mnie zacza bolec...malo tego oczywiscie jedyny dzien w miesiacu gdzie moge sobie troche na dworzu pobyc to oczywiscie deszcz pada...
Ogolnie to jeszcze nie ochlonelam ale sa tez dobre strony wlasnie dzieki temu wypadowi wcinam ptysie bo przez suuperbabe za mna chodzily od 3 tygodni chyba 🙂
Mam nadzieje ze u Was lepiej dzien mija:*