Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Pampinka a nie jestes opuchnieta? i jak wysokie to cisnienie? Zmartwilas mnie strasznie 🥴 Bo bialko w moczu i cisnienie ktore nie chce spadac to nie chce Cie straszyc ale jedne z objawow zatrucia plus opuchlizna. starsznie mnei lekarz na to uczulal jak szybciutko tylam. ze jak tylko cisnienei podskoczy to mogiem mam smigac do niego i badanie krwi miedzy czasie robic 😞
Kobitki fura dla Piotrusia juz jest 🙂 I to tyle plusow a rszta do dupyyyyy. Znow u mnei nerwowo az sie zle czuje a do tego M posial dokumenty do mojego samochodu 😞 I jedyna nadzieja ze sie znajda to u tych co kupilismy wozek 😞 Ale jak na podworku a bedzie burza to i tak po dokumentach a u nas parno straszliwie 😞 Nio i tyle z oszczednosci bo jak nie bedzie ich to musze wyrobic duplikaty 😞

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pampinka tez mialam ostatnio bardzo wysokie bo 140/95 ale jak zwykle gnalam jak glupia na wizyte 😞 i jak za drugim razem zmierzyla bylo juz 130/85 wiec pewnie gdybym jeszcze chwile posiedziala byloby jeszcze nizsze. w domu jak merze na spokojnie to tak 120/75 przewaznie wiec oki

• Mamusia
Pampinka - Ma racje Magdad! To takie troche objawy zatrucia ciazowego..no ale od tego jest lekarz!!! Nic nie powiedzial na remat cisnienia i bialka w moczu?! Moja to pilnuje tego na maxa! Ja nie wiem co Ty za lekarzy tam masz:/
Magdad - pechowy dzien cholera jasna! Trzymam kciuki, by te dokumenty sie znalazly!!! Fajnie, ze chociaz wozek kupiliscie!
D-brycz - moj tez dzis wyjatkowo 3 piwa wypil, ale to taki mecz wazny i emocjr ze ja dzis wybacxzam 🙂 Sama karmi wychlalam i kibicowalam:P A siostra super, ze taka laska po 2 ciazach..tez poprosze 🙂

Ja juz w lozku wykapana..nie wiem co mnie tak zmeczylo, chyba emocje..bo ledwo zyje 🙂 Moze chociaz szybko usne i sie wyspie!

• Mamusia
Hej dziewczyny!
Pampinka- i nic wiecej Ci nie powiedzial ? A czemu we wteorek sie wiecej dowiesz usg masz ? Troche niepokojace te objawy 😞
dodi-jak sie dzisiaj czujesz wszystko ok?
suuperbabo- jak tam namawianie kolegi nastraszylas go tymi myszami? 🙂
magdad-moze sie jeszcze znajda ja czasem jak czegos szukam to nie moge znalez a zazwyczaj jak sie poddaje to zaraz sie gdzies znajduja 🙂

• Mamusia
Cześć,

Czuję się dziś trochę lepiej, ale wczoraj to był koszmar, nie będę opowiadać całego dnia, w każdym razie wzięłam tę drugą nospę forte, wykąpałam się, poleżałam i po jakimś czasie zrobiło mi się lepiej, ale cały dzień miałam obolały brzuch, Ada tak mocno kopała w bok, gdzieś pod żebrami 😞 A potem to już sprawy dnia codziennego, przykre i trudne, nie jest to dla mnie szczęśliwy czas na cieszenie się ciążą, nie mogę sobie pozwolić na leżenie nawet jak się źle czuję 😞 Boję się, że to się w końcu źle skończy dla mnie i dla dziecka, ale wszystko tak się układa, że nie mam wyjścia, muszę pomóc rodzicom 😞 I jeszcze do tego wszystkiego czuję się gruba i próbuję kontrolować co jem, ale jakoś się nie da w tych nerwach 😞 Szkoda gadać...
Pozdrawiam wszystkie Brzuszki, życzę dobrego dnia 😘

• Mamusia
Dodi - przykro mi strasznie, ze akurat tak Ci sie poukladalo w zyciu w tym czasie 😞 Cos nam nie idzie cieszenie sie z brzuszka pelna para..Ty przykrosci, ja lezenie i bole..ech:/ Oby bylo lepiej!:* Ciesze sie jednak, ze brzuszek popuscil..
4nula - nawet nie zaczelam myszami straszyc, a juz sie wstepnie zgodzil :P Jestesmy uratowani..hihi 🙂 A chodzi Babeczki o to, ze kumpel 2 bloki dalej przeprowadza sie do nowego domu, a nam na czas wykanczania domku wynajmie swoje stare mieszkanie 🙂 Ono po remoncie i podobne do naszego..i mebli czesc zostawia, wiec damy jakos rade!

Wczoraj o 24 juz spalam..te emocje mnie wykonczyly 🙂 Za to od 9.30 juz nie spie..grr..maz niedlugo jeszcze do mojej ginki po zwolnienie, bo mi sie konczy a ona na urlop jeszcze na 1,5tyg. A w ogole to swedzi mnie w cipce..kurde no..kazala pobrac macmiror przez pare dni. A najgorsze to jest to, ze mam zatkany nos i boli mnie gardlo 😞 Wczoraj w desperacji je wyplukalam czyms z alko..mam nadz.ze Helence nie zaszkodzi..ale nie moge i nie chce byc chora!!!!
Milego dnia Brzuszki:*

• Mamusia
Czesc dziewczyny!!
Pampinka: strasznie Cie przepraszam jezeli Cie nastraszylam 😞 Ale to bialko w moczu takie niepokojace i po prostu sie zmartwilam 😞. Jak tylko mozesz to sprawdzaj cisnienie i jak nie bedzie spadac to skonsultuj to z lekarzem
dodi: dobrze ze Cie przeszlo!! Rozmiem Cie z tymi zmartwieniami 😞 Ostatnio nie moge sobie poradzic ze stresem i nerwami i caly czas sie martwie jak to wplynie na dziecko. Ale mam cicha nadzieje ze wszytsko bedzie u kazdej z nas dobrze 🥴
d-brycz- chyba ten mecz tak stresujaco dziala na tych chlopow ze juz tez mialam dosc 😞 i znow sie wczoraj poryczalam.
Superbabeczko: no wlasnie i jak udalo Ci sie z tym mieszkaniem?
Kochane przeszukalam cala chate i nie ma tego dowodu 😞 W nocy nie spalam bo sie martwilam 😞 Juz moze byc tylko u tych co wozek bralismy. Nio a jakby co maja zadzwonic i od rana czekam przy tel a tu nicz 😞
Musze Wam powiedziec ze przydalaby mi sie taka bezludna wyspa, gdzie moglabym tak o niczym i nikim nie myslec, tylko skupic sie na dziecku. Nio laptopa tylko bym wziela zeby miec dostep do forum 😜 wtedy moze udaloby mi sie podrasowac te moje nerwy.
Ale jak swoje wczoraj w zlosci powiedzialm ze sie wynosze do domku letniskowego (a z tym lipa bo bylo malowanie i to lakierem coisk tam i musi wszystko dobrze sie wywietrzyc a jak nikogo tam nie ma to nei ma jak :blink 🙂bo mam serdecznie dosc to oczywiscie focha zarzucil. Jak znam zycie to sie zmartwil ze bedzie musial sie zajac obiadkami, sniadankami i kolacyjkami dla robotnika 🤢

• Mamusia
Pampinka - bo Ty chyba z tego co pamietam juz na poprzedniej wizycie mialas wysokie cisnienie? Wiec jak wczoraj znow to samo to lepiej podpytaj lekarza, bo to jest zagrozenie dla brzuszka 😞
Magdd - cholera jasna z tymi dokumentami!!! Oby byly u tych ludkow..caly czas zaciska kciuki! Wyrabianie od nowa to masa lazenia i sporo kasy:/ A ten maz niedobry no...wez go na jakas powazna rozmowe i wytlumacz raz a dobitnie, co to znaczy byc w ciazy i ze emocje przezywa i dziecko! Skaranie z tymi facetami..trzeba im widac czesto o tym brzuszku przypominac i uswiadamiac! Ech...

Oby ten dzien byl mily dla kazdej z nas..nawet w lozku 🙂

• Mamusia
Przepisali antybiotyk nawet nie mogę rozczytać co to za tabletki. 🤢 jak skończę brać mam iść zrobić mocz. A ciśnienie dzisiaj ok. I tfu tfu nic nie boli na chwilę obecną 🤢 może mnie te wizyty tak stresują, że takie ciśnienie? staram się jakoś to usprawiedliwić 🥴

• Mamusia
Tak Dorotko ostatnio też miałam podobne ciśnienie 🤢 ale w ciąży każdy mówi, że to normalne 🤢

4nula- mhm mam USG we wtorek to coś powie więcej.

No nic.. zobaczymy jak będzie po tabletkach.
A ciśnienie teraz mierze regularnie. 🤢

• Mamusia
Wiecie co dziewczyny, powiem Wam, że ostatnio do dupy czuję się psychicznie - jakby niepokój, poty, wymiotować mi się chce, trzęsę się i mam koszmary w nocy...i płakać mi się chce CIĄGLE.
I dzisiaj stwierdziłam, że to może po Fenoterolu (bo lekarz coś tam wspominał o tym, że będę marudna i mogę się trząść) - poczytałam więc o skutkach ubocznych i mam pełen wachlarz-zresztą jak większość kobiet, ale z tego powodu lekarze tego lekarstwa nie odstawiają, bo dobrze rozkurcza macicę i bez niego to dopiero byłoby kijowo.
Jednym słowem huuurrraaa NIE ZWARIOWAŁAM 🤪 , bo myślałam już że mam jakąś psychozę. I to tylko te głupie leki...to może...chyba... pocieszające

• Mamusia
suuperbabo- dobrze ze wstepnie kumpel sie zgodzil 🙂 zawsze to lepiej no i blisko 🙂
magdad- trzymam kciuki aby dokumenty sie znalazly bo i tak duzo masz problemow z remontem wiec nie potrzebujesz jeszcze spraw urzedowych :/
dodi- ciesze sie ze dzis lepiej..
pampinka- to czekam na wiesci we wtorek, a co chodzi o cisnienie w ciazy to normalne jest niskie ale istnieje cos takiego jak syndrom bialego fartucha (nie wiem kto to wymyslil) ale podobno czesto u lekarza mozemy miec o wiele wieksze cisnienie niz w domu 🙂 ja tam mam ostatnio ciagle za niske...ale gdzies czytalam ze u kobiet w ciazy moze byc rowniez podwyzszone cisnienie gdy ta pali papierosy, spozywa duzo soli, produktow gotowych typu zupki chinskie i oglnie nie zdrowa zywnosc...ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Ogolnie to sie dzis wkurzylam na maxa moj maz wczoraj po godzinie 16 zabral sie za malowanie pokoju naszej coreczki...i tak sie spieszyl aby zdazyc przed meczem ze zrobil to byle jak :/ i wyglada to strasznie a co najlepsze ze wybral sie rano do sklepu po farbe aby pokryc drugi raz sciany i co sie okazuje ze nie ma juz takiego koloru :/ dopiero w tygodniu bedzie czyli do przyszlego weekendu musze znosic ten widok...dobrze ze leze w lozku i nie musze tego ogladac 😜

• Mamusia
akinimod- to mozna powiedziec ze rozwiazalas poczesci swoj problem szkoda tylko ze tak zle znosisz te leki:/ no i gratuluje udanych zakupow za niewielka cene 🙂 ja tez chce na zakupy a do 2 lipca tyle jeszcze czasu...

• Mamusia
Aknimod - super zakup 🙂 Ja też ostatnio ciągle płaczę i w ogóle czuję się podobnie jak na początku ciąży - chce mi się spać i płakać.

Pampinka - pilnuj tego ciśnienia, bo moja koleżanka w 9 mcu trafiła do szpitala z powodu wysokiego ciśnienia, więc chyba trzeba kontrolować. Muszę pomyśleć o jakimś ciśnieniomierzu, bo nawet nie mam gdzie się sprawdzić.

• Mamusia
dodi dobrze ze juz sie lepiej czujesz

tyle ciuszkow za 13zl wow 😁 ja tez jeszcze ciagle cos dokupuje bo jestem zdania ze lepiej wiecej niz mniej zebym nie musiala potem nad pralka siedziec 😜

4nula lez lez i nie ogladaj i nie wdychaj 😁 jak bedzie gotowe to sie nacieszysz widokiem 🙂

co do cisnienia w ciaz to naprawde trzeba to kontrolowac ja osobiscie mam dobre jedynie puls podwyzszony ale to zawsze mialam

po meczach nastroje byly srednie szkoda polakow bo grali lepiej niz myslalam ale zeby wygrac nastepny mecz z rosja to potrzebny nam bedzie jakis cud chyba :/ no coz wierzmy ze uda nam sie wyjsc z grupy jeszcze nic straconego dzis grupa b 🙂

• Mamusia
Z tym cisnieniem to jest tak, ze jak jest czesto wysokie to zagrozenie zatruciem...a z tym sie lezy w szpitalu, bo to grozne dla dziecka jest:/ Dobrze 4nula mowi - normalne to w ciazy jest niskie :P A syndrom bialego fartucha tez mam, ale nie az tak jak Ty Pampinka...bo normalnie 90/60, a u lekarza 120/80 - czyli takie calkiem normalne. Wiec jednak niech Ci to ktos monitoruje...

Akinimod - super zakupy 🙂 Co do Twoich objawow..to ja bym i tak w wiekszosci nazwala to CIĄŻĄ 🙂 Jak poszlam z takimi objawami do swojej Pani psycholog jakos tam w 20 tc chyba...ze nerwica mi wraca i w ogole deprecha itp..to ona sie smiala i wlasnie powiedziala: nie nerwica Kochana, tylko ciaza :P Sa okresy ze lepiej znosimy, sa okresy ze gorzej 🙂 Ja tez mam dnie, ze jest ok i takie ze wyje i wpadam w panike:/
4nula - padne z Twoim mezem 🙂 Hihi...niemozliwy jest :P Dobrze, ze ta farba w ogole jest..i tylko na chwile zabraklo..hihi 🙂

Czy znow musi byc tak duszno?! HELP!

• Mamusia
A co do meczu...pierwsza polowa bardzo ladna, druga niestety kiepska...no i mega blad bramkarza - szkoda o nim gadac nawet! A szanse sa mimo wszystko nadal..zalezy, jak zagramy my z Czechami i jak zagraja z Czechami Grecy..bo tu punkty sie licza, czyli kazdy mecz druzyn z naszej grupy wazny! Z Rosjanami to szans nie mamy i to wiadomo, bo oni sa doskonali...ale zalezy ile przegramy i jak poradzimy sobie my i inni w innych rozgrywkach 🙂 trzeba trzymac kciuki dalej...ALE Z ATMOSFERY I ORGANIZACJI jestem mega DUMNA! To jest niesamowite wydarzenie i duma dla kraju, co chwila sie wzruszam jak ogladam te wszystkie mecze i strefy kibica itp 🙂

• Mamusia
Superbaba Ty to obcykana jesteś w te klocki 🙂 Ja nie mam zielonego pojęcia o co chodzi w tych "igrzyskach". Ale atmosfera budująca, no i nasi piłkarze całkiem przystojni 😜
A z ciśnieniem mam dokładnie tak jak Ty - normalnie mam tak niskie, że kiedyś pielęgniarka spytała, czy ja w ogóle żyję, a u lekarza tak mi się podnosi, że jest książkowe 😉