Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czarnyloczku ale masz rewelacyjną sukienkę, ślicznie podkreśla brzuszek 🙂

Dzięki dziewczyny, to dopiero w sobotę niestety 🙂 ale jutro dzionek z mężem, jakieś kino, zakupki dla Damianka (niewiele zostało, ale jutro kupimy przewijak, stojak pod wanienkę, śmietnik na pieluchy i pieluchy)

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Uff, wrocilismy z zakupow, nie wiem jak ja dam rade z dwojgiem dzieci...padam. Ella padla w samochodzie. Humor tez mi padl i apetytu brak, Luke mardzi, ze jesc musze, nagle sie zaczal interesowac....Nie wiem, jakos tak mi zle. Jutro mamy jechac do siotry meza i tak ogolnie a nie chce mi sie i sie z tym nie kryje, to oczywiscie juz miny skwaszone. No ale pojade...
A ja jezdze samochodem ciagle, bo musze a wcale nie chce..
Strzauka, fajne takie spotkanie, ja tez bym sie z checia z moimi znajomymi spotkala... 😞
Ide sobie bo smece.
Czarnyloczek, ladna fotka 🙂

• Mamusia
Madzia - napisalam do Ciebie z rada na FB 🙂

A ja sie zestresowalam, bo spadl mi komp n brzuch..niby tak nisko na lono i chyba lekko..bo nawet ze stresu nie wiem czy zabolalo..ale chyba nie...ale juz sie zdenerwowalam, co z Helenka i lozyskiem:/ Rusza sie, nie boli jakos...ale ja juz w nerwach! Jak Babki nie zwariowac?! 😞

• Mamusia
No Dorotko trzeba uwazac, ale napewno nie uderzyl mocno. Ja pamietam jak sie zupa oblalam gdzies kolo 20 tyg goraca na dodatek i wszystko poszlo na brzuch prawie, ale mialam wtedy stresa, chyba juz nigdy nie bede tak jadla z talerzem przy gębie 😮 mam nauczke.

• Mamusia
Ta sukienka ma z ponad rok bo kupiłam ją pod kiedyś płaski brzuch 😜 ale jest z genialnego materiału który się tak rozciąga 😉
Dziękujemy Dorotko 😉 😘 już nie jestem aż tak anonimowa 😜 Magdaluke ją bym nigdzie nie jechała jakbym nie miała ochoty ani siły 🤨

• Mamusia
Dorotka, ja wole taki spiworek na dlugi rekawek, ale to z racji tego, ze u nas zawsze cholerka zimno w domu...i zdecydowanie wiecej niz jeden. Mam nadzieje, ze Helenka nie bedzie CI ulewac...ale jesli, to Ci powiem, ze non stop przebierac bedziesz/ No bo to raz- podsmierduje, dwa- mokre i wiadomo, nieprzyjemne. Ja oczywiscie przebieralam Elle non stop jak sie jej ulewalo. Nie zartuje, non stop!
I w zwiazku z tym, ze dzieciom sie moze ulewac, to nie wiem, jak wy dziewczyny szykujecie, ale warto miec podklady takie pod przescieradlo czy cos w tym guscie.
Pod koniec ciazy to takie podklady medyczne nawet pod swoim przescieradlem mialam, w obawie, ze wody pojda niespodziewanie i lozko zalatwione bedzie 😉 Ale gdzie tam, przebijali mi przy porodzie.
Czarnyloczku, ja juz tak mam, ze jezdze. Ponarzekam ale pewno lepsze to, niz siedzenie w domu. Taka jakas nabuzowana jestem, ze sie nie chce z nikim widziec, i w ogole bleeee.

• Mamusia
aguska101 napisał(a):
Magda tak to juz jest z tymi męzulkami naszymi i ich skwaszonymi buzkami niekiedy ehehh
A dasz rade z dwojka spokojnie 🙂 wkoncu juz brzucha nie bedziesz miala wtedy-no chyba ze planujecie trzecie 😜

tfu tfu
chyba bysmy finansowo padli
a ja sie za bardzo juz boje o kolejna ciaze, caly czas sie martwie w skryciu ducha, czy aby z malym tak naprawde wszystko ok....padlabym z nerwow za kolejnych pare lat. No ale, nigdy nie mow nigdy, prawda...synus nam tak niespodziewanie sie objawil, wiec jak bedziemy tacy "uwazni" to tylko kwestia czasu z trzecim.
A w ogole dziewczyny, jakie macie plany antykoncepcji na po porodzie, jesli takowe macie? Bo ja bralam po ELli takie tabletki, ktore mozna w czasie karmienia i musialam natychmiast je odstawic, bo krwawin dostalam.

• Mamusia
Hmm..no wlasnie zglupialam:/ Narazie mam 1 na ramiaczka, chcialam do tego dokupic 2 na ramiaczka..wtedy na body z dugim rekawkiem bym zalozyla i jeden ten z dlugim...moze powinnam 2 z dlugim:/ Ale to az tyle sie przyda?:P Bo wtedy to bym miala 3 na szelkach i 1 lub 2 z dlugim..nie za duzo?:P
Podklad na pewno kupujemy taki a la podgumwoany czy ceratkowy 🙂

• Mamusia
Och Dorotka, nie chces wiedzie cile ja mam...przynajmniej z 8, moze 9 z dlugim i na pewno jeden na ramiaczkach ...poza tym mam takie "work"i do spania na cieplejsze dni, tzn, z cienszego materialu. WIec ja sienigdy nie przejmowalam i jak ulala, to od razu przebieralam. Pamietam, ze pisalas, ze u was w zimie bardzo cieplo w domku bylo, u nas jak w psiarni , szczegolnie na gorze, wiec do tego sie dostosowac musisz. Bo nie ma co przegrzewac, dlatego w Twojej sytuacji na ramiaczkach moze byc lepszym rozwiazaniem, ale tez nie wiem, gdzie bedziesz i jak cieplo bedziesz miala w swoim nowym, duzym domku 🙂

• Mamusia
Ja dziewczyny z mojego doswiadczenia tez juz niezle sie obkupilam tzn malenstwo obkupilam 😉 mam chyba po 10 bodziakow z kazdego rodzaju bo jak dzidzia bedzie z ulewaniem taka jak Amelka to tez chyba nie nadaze z praniem.
Ami mi ulewala do 6 miesiaca i to tak na maxa ze az nosem jej szlo niekiedy, pamietam ze zestresowana chodzilam caly czas-ale teraz juz chociaz w razie czego bede wiedziala ze tak moze byc.
Podklady tez dobra rzecz.

• Mamusia
Ja nie mam pojecia ile mam bodziakow:/ Musze ogarnac szuflady, ale wydaje mi sie ze mam ich b.duzo 🙂 Pajacykow tez chyba sporo...wiec do 62 rozmiaru mam ok, potem bede kupowac na 68 i 74 dopiero. A spiworki tesciowa funduje...no i troszke sie waham ile ich kupic w zwiazku z tym 🙂 Ona wlasnie mowila, ze dziecko sie skupa, wyrzyga itp i ze bede przebierac w nocy...moze macie racje 😉

• Mamusia
Miejmy nadzieje ze nasze dzieciaczki nie beda wielkimi ulewaczami 😉, ale kupki to inna sprawa 😜
Wszystko wyjdzie w praniu, najwazniejsze zeby na poczatek miec troszke ubran a pozniej juz mozna dokupywac 🙂
Pora na mnie oczka sie pomalu kleja 😉 ide nyny
Milej i spokojnej nocy

• Mamusia
Ja spanikowlam troche pare dni temu i ustalilismy, ze wszystkie przygotowania pojda pelna para za jakies 4 tygodnie. Bo ciuszki sa, wszystko w sumie mam, tylko pieluszki kupic i moze jakies kosmetyki, no i komode i poprac. Zreszta juz sama nie wiem, wlasnie dlatego zrobimy inwentaryzacje i sie okaze.Dzis wypralismy poduchy do karmienia , ale recznie i schna. Ella caly czas uzywa tak do lezenia i zalala mlekiem i czekolada obsmarowala, fee. A do pralki nie wloze, bo do wyrzucenia bedzie.
A co do smietnikow na kupy, to fajne sa, ale powiem wam, ze jaa bylam u sisi to ona uzywala paklanek, czy jakos tak sie te torebeczki nazywaja i tez sie swietnie sprawdzaly. WIec nie wiem czy to koniecznosc. Ja mam po Elli taki http://www.target.com/p/munchkin-arm-hammer-diaper-pail-white/-/A-11990153?ref=tgt_adv_XSG10001&AFID=Google_PLA_df&LNM=%7C11990153&CPNG=baby&ci_sku=11990153&ci_gpa=pla&ci_kw=
ale juz od dawnaaaa nie uzywam. Przy malenstwie pewno bede skoro jest, ale gdybym miala kupowac, to bym sobie darowala. Moja skromna opinia.

• Mamusia
No my kupilismy woreczki takie na pieluchy pachnace...smietniki na pieluchy ok 130 zl i troszke szkoda mi kasy:/ Jak my i tak wyrzucamy codziennie smieci, a kocie kupska pakujemy do foliowek i do smietnika..to moze i pieluchy da sie rpzezyc w zwyklym 🙂

Ciagly nerw z ty brzuchem mam..cholera pieprzony komp:/

• Mamusia
Wybaczam ! 😜 🙃
Wiesz, z czasem dzieci inaczej sie ruszaja, bo i miejsca mniej, moze to dlatego wydaje Ci sie, ze mala mniej ruchliwa. Ja zauwazylam, ze mniej jest kopniakow jako takich a wiecej pagorkow i "przelewow". Taki obcy sie wije...i przemiszcza. Smiesznie. I te czkwaki, normalnie, sporawo.

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

A co to tak pusto, że ja pierwsza? Czarnyloczek Homer dziś śpi dłużej? 🙂 A w ogóle to śliczne zdjęcie, śliczna mama 🙂
Ada dziczeje od rana, przed chwilą tak mi zasunęła, że aż jęknęłam. Ale mi też mniej kopie, a bardziej plumka i się rozpycha.

• Mamusia
Czesc kobitki!!
Cos pustki tutaj.. 😞
czarnyloczek: super zdjatko 🙂 laska z Ciebie 🙂
superbabeczko: i jak samopoczucie?
magdaluke: kto by nie dal rady z dwojka dzieciaczkow jak nie ty??!!
dodi: super ze juz lepiej i ze nospa dziala 🙂
strzauka: relaksuj sie i milej imprezki!!
Kobitki dzis jedziemy z M wozek ogladac 🙂 Nio chcemy kupic Austin 4 ale uzywke, ponoc w super stanie ale zobaczymy. Nio i nasze ciche dni wreszcie minely, normalnei wreszcie do niego doszlo ze nei zawsze czuje sie rewelacyjnie i cieko juz mi tak biegac i zalatwiac a stresy na mnei fatalnie dzialaja 😞 Wczoraj poszlam popoludniu do Kosciola i kurde tak dwno tego nei mialam a tu znow mnie zlapalo 😞 Znow rozmazywal mi sie obraz z prawej strony 😞 I kurcze nie dosc ze sama to ani wyjsc bo nie dalabym rady nio i po pol godzinei przeszlo 😞
Nio i kobitki wiem ze jestem przewrazliwiona, ale wczesnie sie denerwowalam ze strasznie szybko przybieram na wadze a teraz od 1,5 tygodnia stoje w miesjcu 😮 Kurcze ale brzuch rosnie, maly sie gibie, nio mam nadzieje ze wszytsko jest ok...

• Mamusia
Hej Mamcie 🙂
Dopiero sie obudzilam..ale tez po 2 usnelam:/ A maz do 3 ciuszki prasowal..ufff!!!
Magad - ciesze sie bardzo, ze chlop zmadrzal 🙂 Dla nas naprawde kazdy stres niezdrowy! A czemu tak Ci sie obraz rozmazywal? 😞 Uwazaj na siebie! Co do tycia - kazda "rosnie" w innym tempie Kochana. Sporo Kobitek mowilo, ze stanelo na wadze..ja za duzo nie tyje - 4kg od wagi sprzed ciaxy! Ale moja ginka mowi, ze najwazniejsze ze macica rosnie (bada zawsze) i ze badanie krwi sa ok, bo to oznacza, ze all ok! Moze masz akurat tak, ze maluch "je" sobie teraz z Ciebie a Ty tylko podyrzymujesz wage, albo np.masz ciutke mniej wod...i tu spokojnie! Nie ze wyciekly!!! Ginka mowi, ze one moga sie zmieniac cala ciaza..nie wiem czego to kwestia 🙂
Magdaluke - bez trzeciego boba? 🙂 Uuuu...a tak na serio to sporo znajomych u mnie decyduje sie na trzeciego potomka...podziwiam, bo w tej chwili dla mnie 2 to jest wow! No ale stac ich i kochaja dzieci..a siedzs z nimi w domku, wiec moga spbie pozwolic na to! Fajnie 🙂 Ja to nie wiem, czy zdecydujemy sie na drugie kiedys...maz nie chce za bardzo, ja narazie tez, poza tym my mamy juz 32 i 35 lat wiec nie mlodziaki! Boje sie tym, co wtedy z wadami i zdrowiem malca..a przede wszystkim nie wiem czy wyrobilabym kolejna tak ciezka ciaze:/ Dlatego dobrze, ze poruszylas temat antykoncepcji 🙂 MUSIMY wymyslic cos dobrego..zwlaszcza tez na poczatku, bo po cc nawet wpadki przez 2 lata nie moze byc! I sama wlasnie nie wiem, co mozna..bo bede karmic, a wtedy mniej mozliwosci:/ Slyszalam o jakis pogulkach z mniejsza iloscia hormonow..ale Ty akurat nie moglas, wiec cholera wie! Maz mi zaproponowal, ze moze posprawdzamy i dowiemy sie, jak z antykoncepcja dla faceta..bo to jakies rozwiazanie na te pare miesiecy karmienia by bylo! Gumek nienawidze, bo a) mam mega uczulenie na lateks!, b) malo co czuje, wiec sio! :P A Wy jakie plany? 🙂

Ale sie rozpisalam! Musze sie zwlec umyc i ogarnac...maz sprzata, bo na mecz kumpel wpada 🙂 On i kumpel malo kibicowi, za to ja taaaak - szalik czeka i piwo Karmi i chipsy :P A przy okazji chcemy go pomeczyc, zeby mieszkanie nam swoje wynajal na 3mies od sierpnia 🙂 Zobaczymy..Z brzuchem po kompie nadal mam lekkiego stresa, ale to chyba bardziej taki napedzany nerw sama sytuacje wiec..pewnie napisze do gin ale machne reka 🙂 Buziak wielki!

• Mamusia
Magdad w kościele często robi się słabo, dlatego ja staram się nie chodzić sama, ostatnio wcale, bo przeważnie w połowie muszę wyjść z duchoty.
Mój zamówiony wózek Navington ma być pod koniec czerwca, ostatnio na lokalnej stronie znalazłam ogłoszenie o sprzedaży wózka Mutsy, wyglądał na fajny i niezniszczony, no i cena rewelka, ale cóż, już zdecydowaliśmy się na nowy.
Ciesz się, że przez chwilę nie tyjesz, ja bym chciała jeszcze max 5kg nabrać, ale nie wiem, czy to realne 😉
Hej Dziewczyny pobudka!
Superbaba my też na razie nie planujemy drugiego dziecka (nie wiem, czy w ogóle się kiedyś zdecydujemy), więc ja na pewno antykoncepcja bardzo szybko! Ale to już z ginem będę ustalać po porodzie.