Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dodi - połóż się i spróbuj wyczuć, gdzie to boli! Bo mnie właśnie ćmi w dole, ale jak się wsłuchuję to jednak jest jakby z tyłu, w kręgosłupie...a to na rozciąganie i rośnięcie, bo się dopytywałam ginki! Nospe forte mozna w razie co brac spokojnie 3 razy...polez sobie, wez leki! Jesli bardzo sie denerwujesz to podjedz do lekarza...ale mysle, ze to albo przesilenie albo rosniesz 🙂 Pogoda dzisiaj parszywa i mamy prawo gorzej sie czuc...mnie cmi wlasnie mocno!
Magdad - to trzymam kciuki by sn sie udalo 🙂
4nula - az pisalam do Ciebie 🙂 Ale przeszlas cholera jasna!!! Wspolczuej Ci..pech jakis chyba:/ Dobrze, ze chociaz ptysiami sobie wynagrodzilas te niedogodnosci 🙂 To pewnie dzis do konca dnia juz placek? 🙂

Buziaki 🙂

• Mamusia
Jak to ginka mi powiedziala - drobnym dziewczynom jest duzo ciezej ciaze znosic, bo mocniej sie rozrastamy:/ I jak to jej szefowa mowi: "jakby Ci guz w brzuchu nagle urosl to trudno zeby nie bolalo:P", a to madra kobietka ta profesor 😉
Polez dzis caly dzionek i pobierz leki...odpocznie brzusio i bedzie lepiej :*

• Mamusia
Dziś nic nie robiłam, nie miałam się czym przesilić, nagle zaczęło boleć 🤢 To myślicie, że mogę spróbować wziąć jeszcze jedną nospę forte, jak rano brałam? Schizę mam, boję się, że to przedwczesny poród 🥴

• Mamusia
dodi- wez na spokojnie jeszcze jedna tabletke i sie poloz powinno pomoc a jak nie to jedz do lekarza dla spokoju aby sprawdzic czy wszystko ok 🙂 dzis moze nic nie robilas ale wczoraj sama pisalas ze przy babci sie nabiegalas o ile dobrze pamietam...
Suuperbabo- bo nawet nie czytalam smsow 🙂 maz tez pisal i sie wkurzal ze nie odpisuje. No do konca leze i nie wstaje juz swoj limit na 3 dni przekroczylam tym dzisiejszym maratonem..

• Mamusia
Dodi - ja biore 4 x dziennie Nospe forte, by nie dopuscic przy moim lozysku do skurczu! wiec 3 razy mozesz spokojnie lyknac...i lez placuchem! Mi zawsze to ginka zaleca! A dobrze mowi 4nula - wczoraj sie narobilas ostro i dzis brzuch moze dal Ci znac, ze dla niego to za duzo! A porod to bolesne skurcze Kochana...nie cmi 🙂 Wiem po sobie, ze panika tylko wzmaga odczuwanie wszystkiego 😞 Jakbys bardzo sie wieczorkiem jednak denerwowala, to podjedz gdzies sprawdzic. My z 4nula czy Bisia co chwile to przechodzimy, bo nas ciagle cos pobolewa..to dopiero przesrane! ;/

• Mamusia
dodi: ja tez wzielabym na Twoim miejscu jeszcze jedna tablete. Wczoraj sie orobilas a dzis pewnie odczuwasz. Nio Ciebei boli jednostajnie a nie a takuja Cie skurcze nie? Wiec spokojnie polez odpocznij!
4anula: ty to tez dzien pelen wrazen 🙂 rzeczywiscie lepiej tez polez
Nio a mi sie marzy taki 1h sen ale czekam jeszcze na robotnika z budowy zeby obiad dac i sie kine chwilke 🙂 a on jak na zlosc nei przychodzi 😠

• Mamusia
Jak ja bym chciala, zebym mogla pospac w dzien:/ A tu nic...dobrze, ze choc w nocy jakos przesypiam do 10!
Dzis zamowilam 3 spiworki do spania - 2 na szelki, 1 z dlugim rekawkiem...tesciowa nam kupuje 🙂 To teraz zostaje mi tylko lozeczko z materacem, nianie i laktator! A lozeczko chcemy albo to: http://www.pippin.pl/pl/p/KLUPS-Lozeczko-RADEK-VIII-bialy-SZUFLADA-odbior-W-wa-Wola-wysylka/1425 albo to: http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-lozeczko-maja-60x120-cm-z-szuflada-biale.html 🙂

• Mamusia
Hejka
Dodi nie martw sie na zapas polez do konca dnia tak jak dziewczyny pisza a napewno jutro bedzie lepiej 🙂
Ja mam przynajmniej 2 razy w tyg takie bole jak przy okresie i mysle ze jest to spowodowane praca- nie ma sie co przesilac dziewczyny.
4nula no to mialas niezly dzionek.
Dziewczyny jak tam siedziecie juz przed tv? 😁
Ja z mezulkiem ostro sie nastawiamy 🙂

POLSKA GOOOOOLAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
Koleżanka poszła, ciuszków kupiłam za stówkę dość dużo, pokazałam jej co mam - a ona na to, że w życiu mi nie starczy... 😮
W sumie to złapałam doła, bo rzeczywiście strasznie dużo tego brakuje jeszcze, a tyle to kosztuje 🤨
Teraz leżę w łóżku i brzuch mi się zbuntował i boli, a naokoło mnie pełno rzeczy małej w nieładzie i trzeba jakoś to posegregować i spisać co potrzebne jeszcze.
Oglądam sama mecz rozpoczęcia, ale jakoś bez szału chyba. Zobaczymy 🙂

• Mamusia
Ja nie oglądam meczu bo córcia patrzy na bajki więc nie da mi sie pilota dotknąc ale mąż za to kibicuje z kumplami więc nie czuje atmosfery meczu a swoją droga w naszym spozywczaku obstawiaja wynik jak się sprawdzi to mam jutro 10% zniżki na zakupy hehe obstaiwłam 2:1 dla Polski ale chyba raczje nie ma szans sie tenw ynik sprawdzić 😁

• Mamusia
Też sie pomyliłam ale byłam blisko 😜 chyba naprawdę wszystkie mecz oglądały tak tu cicho...
Dodi- odezwij sie jak sie czujesz i czy wszystko ok 🙂 no i pampinki dziś nie było a wizytę u lekarza miała więc też by mogła sie odezwac 🙂

• Mamusia
Bo tak czytam dzisiaj tylko bo jestem jakaś nieprzytomna i leżę cały dzień plackiem. Wszystko mnie dzisiaj boli zaczynając od brzucha kończąc na nerkach. 😞 Już nie wiem jak mam się ułożyć na łóżku żeby nic nie bolało. A wstaje z łóżka dzisiaj jak babcia 100-tu letnia masakra co za dzień. 😞

U lekarza w porządku szyjka zamknięta. Więcej dowiem się o szyjce we wtorek. Bliżej niż dalej. 🤢 Mam białko w moczu i tak ble. Ciśnienie też mam cały czas wysokie. Mierzyła mi położna dzisiaj 3 razy. 🤢 a u lekarza kolejki, że myślałam, że tam padnę na twarz. Ale mało już nam zostało. Idę dalej leżeć bo kiepsko 🤢

Dodi Ty też odpoczywaj 😘

Buziaki mamusie. 😘

Ach .. i cukrzycy nie mam .. po 2 godzinach miałam 101 powiedział, że dobrze no to dobrze.

• Mamusia
Pampinka - ale nie mowila mniej wiecej czy krotka czy dluga? Zazwyczaj lekarz umie ocenic pi razy oko czy jest groznie czy nie. Znow musisz czekac na jej ocene:/ A co z tym cisnieniem ginekolog mowi? Bo wiesz, ze ono jest bardzo grozne w ciazy?! Co maja zamiar z tym zrobic?czescie masz pewnie wizyty, bo to trzeba kontrolowac ostro! Lez jak boli...dzis kiepski dzien!

Co do meczu..coz..ja uwazam, ze Szczesny jest przereklamowany, bo tak doswiadczony bramkarz nie ma prawa popelnic takiego bledu i zostawic bramki!!!:/ No szkoda...ale pierwsza polowa super, a druga kiepska:/ No szanse spadly na wyjscie z grupy...za to Rosjanie graja niesamowicie!!! Wiadomo juz kto na pewno wyjdzie z naszej grupy 🙂

Ja ogladam sobie z mezem i kumplem..oni gafaja ja kibicuje:P Ale karmi wypilam, chipsy zjadlam 🙂 Helenka szaleje od czasu meczu..pewnie emocje poczula! Buziaki 🙂