Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
U mnie dzisiaj 30 tydz 🤪 ale sie ciesze.
A z tym cisnieniem dziewczyny to trzeba serio uwazac 3 tyg temu mojego kuzyna zona miala cesarke w 32 tyg wlasnie przez wysokie cisnienie i bialko w moczu. Na szcescie mala urodzila sie zdrowa 1750g i teraz w inkubatorze nabiera tluszczyku i czeka na wyjscie do domku moze za jakies 3 tyg 🙂

• Mamusia
My już wróciliśmy. I powiem że się lekko zestresowałam 🥴 Zobaczyłam salę porodową-śliczna, wszędzie kafelki łóżko nowe, kącik dla dzidzi, a obok jakaś kobieta rodziła 🤔 zawsze tylko w filmach takie coś słyszałam i oglądałam... I tak się z deka przeraziłam tym łóżkiem i porodem...
Sale poporodowe są dwuosobowe i przy każdym łóżku "kołyska" plastikowa i dzidzie ma się przy sobie.
Muszę lekko wypakować wyprawkę bo dla dzidzi trzeba tylko wilgotne chusteczki i paczkę pampersów a dla mnie szare mydło i wkładki. Reszta czyli ubranka dla dziecka, piżama dla mnie, szlafrok daje szpital.
A odnośnie "wynajęcia" tej Pani to lekko się rozczarowałam, bo myślałam że będzie się mną zajmowała do momentu wyjścia ze szpitala, a okazało się że od momentu przyjęcia na oddział, przy porodzie i dwie godziny po porodzie. Cena hmmm 600zł.

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
No niestety Loczku..one wszedzie tylko przy porodzie i chwilke po:/ Co do porodu..co innego slyszec i zobaczyc, no nie? 🙂 Ja ciagle odsuwam mysli o tym, bo wpadam w panike i rycze..no ale ja cc:/

No dokładnie 🥴 Jak wyszłam to z deka się zlękłam i stwierdziłam że chce już być po 🤨
Z jednej strony zazdroszczę cc, ale z drugiej co natura to natura 🙂

• Mamusia
bisia88 napisał(a):
piżame daje szpital? a ciekawe jaka to koszula. Mam nadzieje, że nie z rozcięciem na plecach, gdzie się chodzi z gołą pupą 😉 aj te szpitale świrują

Nie pytałam czy to te co się paraduje, ale powiedziała że na pierwsze dwa dni po porodzie dają swoje jak kobieta się wtedy brudzi. Al e można oczywiście swoje przynieść.

• Mamusia
loczku czy cc, czy natura jednak stwierdzam , że wszystko podobnie. Jedne będą miały szczęście i urodzą naturalnie i zaraz będą fikać koziołki, albo zrobią im cc i jakoś nie będą przeżywać tej rany, a inne będą się mordować z naturą lub cierpieć katusze z raną po cc.Mam nadzieję, że my wszystkie powiemy "poród to pestka" 😉

• Mamusia
Hej
My juz w domu, podly nastroj nie odpuszcza. Prawie cala droge "negocjowalam" z mezem i czuje sie jak przemielona, juz mi ise nawet ryczec nie chce. I jeszcze sie mnie czepial, ze nie chce prowadzic....w tamta strone prawie cala droge prowadzilam...ogolnie, beznadzieja. Troche wyzwalam wszystkich i powiedzialam co o kim mysle, bo mi conieco zalezli za skorea potem powiedzialam, ze mnie nic nieobchodzi, bede myslec i gadac co chce, bo jestem w ciazy. Juz cos sie Luke milszy zrobil ale poszedl na gore spac, Ella tez spi a ja siedze z kotkami...echh. Bisia, 8 maluchow, to dopiero frajda!
Magdad, okropnie z tymi dokumentami, zaloze sie, ze znajdziesz, albo ktos odesle, zaraz po tym ,jak nowe wyrobisz. A to duzy wydatek? Przynajmniej pociesz sie kochana swoim ciachem!!! 😘
Dorotka, Ty to masz widze pilkarskie zaciecie! Ja lubie na mecz pojsc ale tak w tv to od swieta. ALe moja sisi mi na przesyalala na biezaco info z meczu wczoraj i wszystko wiedzialam, tylk nie moglam mowic, bo beda ogladac , bo nagrali sobie transmisje 🙂. A meza to masz naprawde fajnego, wiem, ze ponarzekasz na niego , ale on CI dogadza i w ogole. POkaz zdjcie? 😉
Agadka, no tak i u mnie mierza brzuch, ale z samej ciekawosci zmierzyabym sobie obwod. ALe az sie boje....w ogole wydaje sie sobie gruba i tlusta. Niby duzo nie przytylam,ale jakos tak mi zle . Nie wazne w sumie jak bym nie byla chuda, zawsze bede miala okragla buzie z druga brodka, ale cos ostatnio sie wylewa........

• Mamusia
Czarnyloczku nie martw sie krzykami z sali porodowej kazda kobitka inna, ja pamietam jak rodzilam Ami to tez bylam przerazona jak slyszalam kobite obok ja sie darla masakra.
Tak to juz jest kazda z nas inna.
Magdaluke mysle ze nasze humory teraz juz beda coraz gorsze z powodu duzych brzuchow i ocięzalosci i wszystko moze nas wprawic w zly nastroj.
Kurcze wkoncu sie coa zaczelo dziac w tym meczu 10 min przed koncem eheh

• Mamusia
Przez telefon nie mam jak dodac fotki 😞 A kompa dzis juz nie odpale..jutro obiecuje wstawic..pomidorki z mozarella i swieza bazylia i fasolka szparagowa do przegryzania:P Tylko cholera zjadlam 3 pomidory z tymi przysmakami i zlapal mnie taki bol brzucha, ze juz zaluje..nie moge sie wyprostowac z bolu! Ale boli tam gdzie kiedys zoladek wiec albo on albo jelita sie zbuntowaly:/ Cholera..wiedzialam!
Magdaluke - ochrzan Luka..bo chyba zapomnial w jak zaawansowanej ciazy juz jestes! Misisz mu powiedziec, ze nie zawsze dobrze sie teraz czujesz, a i sil coraz mnie mamy;/ Im trzeba przypominac niestety:/ Grunt ze juz w domku..przytul kociaki i sie zrelaksuj przed tv:*
Bisia - nie wiem co, ale daj troszke na ten optymizm:P

• Mamusia
Superbaba to mąż zafundował Ci salatke capresse 😉 Pozazdrościć tylko oby ból minął 😘 Magdaluke nastrasz trochę męża 🙂 Ją też miałam na kolację kanapki tylko że sama musiałam sobie zrobić bo mąż ma lewe ręce do wszystkiego w domu 🤔
Ją już w łóżku i mykam spać
Spokojnej nocki mamusie 😘

• Mamusia
Hejka 🙂

Czarnyloczek - u nas na oddziale bardzo podobnie, jest nowy i ładny, ale jak go zwiedzaliśmy, to akurat nikogo nie było, może to i lepiej 😉 Co do położnej, to za taką cenę bym się chyba zdecydowała, jednak poród też "trochę" trwa 😉

Superbaba wczoraj pisała o goleniu - ja to mam tzw. lustrzycę - faceci to mają, jak brzuch im zasłania siurka, a mi brzuch już zasłania wiadomo co i nie widzę kiedy powinnam ogolić 🙃 🙃

Postanowiłam spróbować nie pić kawy od 30 tc... 🥴 Zobaczymy, co z tego wyjdzie 😜