Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej Mamuski 🙂
Ja ledwo wstalam wlasnie..akurat na zlosc bym dzis jeszcze poleniuchowa, ale kuzyn wpada z probkami podlogi do domu i musze sie jakos doprowadzic do stanu uzytecznosci publicznej 🙂
Sil dalej zero i boje sie ze bedzie coraz gorzej, bo lozko wyciaga cala energie a miesnie bola juz z nic nie robienia:/ A Helenka od rana skacze..i od rana mam gule z prawej strony, bo wyciaga piesc i stopke..a to akurat dosc bolesne:P I maly szprynv nawet w nocy wojuje i nie pozwala lezec na prawym boku i sie wypona bolesnie:/ Normalnie jakis odlezyn lewej strony dostane, bo tylko ta i koniec! Aaaaaa!!! 🙂 No i znow mi jakos slabawo..dobrze ze tesciowka znow dzis bedzie i nocuje..razem pokibicujemy Polsce 🙂
D-brycz - wkleje pozniej staniczki ok? Ja juz mam dwa: bialy i czarny i bardzo sobie chwale..w ogole ich na sobie nie czuje! Mialam 1 z HM i ciagle uciskal mnie i przeszkadzal pod piersiami..grr..a siary tez na szczescie nie mam, bo juz bym nie ogarnela calosci..haha!
Dodi - trzymam kciuki za ta obrone juz teraz..moze nie zamecza jak Ty ciazowka 🙂 Ale cholera tych ludzi wie..oby bylo przyjemnie! A kiedy tak mniej wiecej, koniec czerwca?
Akinimod - super ze nie boli! 🙂 I oby tak zostalo..moze to faktycznie rozciaganie? Mnie z tego tez cmi w krzyzu i ciut na dole, a wczoraj wiazadla dawaly popalic!
Strzaueczka - fajny maz 🙂 Super, ze tez przezywa przyjscie na swiat Damianka 🙂 No i ekstra, ze maluch ma juz swoj kacik! Zrobisz jakas fotke? 🙂 A z tym wyciekaniem z nas roznych plynow to troche ble..tak malo atrakcyjnie, no ale widac tak musi byc:/ Moja znajoma wczoraj napisala, ze sie podlamala bo kichnela i troszke siku popuscila przez to..no i wez tu czuj sie poekna Matka Polka..oby do przodu 🙂

Nie wiem co jeszcze chcialam..skleroza jak zwykle:P Ide szukac staniczka dla Was:*

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
to jeszcze ja Wam opowiem historię z płynami 🙂
Koleżanka ma termin na któryś lipiec a mówi, że już jej ciekną wody płodowe, tzn czasem tak kapnie. To jej 2 ciąża i mówi, że w pierwszej to jej 3 tyg tak kapało aż urodziła. Nie wiedziałam, że można sobie pozwolić na takie kapanie i sobie 3 tyg chodzić jeszcze. Ona jest pod kontrolą lekarza ale on jej pozwala normalnie funkcjonować

• Mamusia
Dodi siostra ostatnio pisała do mnie wczoraj wieczorem i miała regularne skurcze co 10min, myślałam, że urodzi w nocy ale od tamtej pory nic nie wiem... A termin ma na 16go, więc już może rodzić 🙂

d-brycz ja własnie śpię w takich sportowych stanikach, z resztą nawet mi wygodniej, bo teraz z tą miseczką I to bez stanika wiszą i bolą...

bisia ja na zgagę biorę rennie 🙂

Suuperbaba faktycznie bleeh :P Ale co zrobić - takie uroki ciąży, że cieknie z każdej dziury, heheh

Fajnie, ze siostra rodzi w podobnym terminie co ja ale niestety mieszka w Holandii i pewnie zobaczymy się dopiero na Boże Narodzenie 😞

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
Bisia - faktycznie dziwne to..ale co my wiemy 🙂
D-brycz - prosze, tu staniczek D akurat i ta babeczka ma sporo fajnych: http://allegro.pl/hannastyle-ciazowy-bezszwowy-biustonosz-zapinany-d-i2349421264.html

bardzo dziekuje i chyba sobie kupie te do karmienia od razu 😉
a z nietrzymaniem moczu to tez mialam raz akcje ☺️ mi pocieklo i to dosc sporo podczas wymiotowania jakis czas temu, zero kontroli 😞

• Mamusia
Jeja..to ja sie lacze z nia w bolu..tzn. nie w bolu bo ma znieczulenie, ale... 🙂 Trzymamy kciuki!!!
D-brycz - no ja chyba jeden do karmienia tez u niej zamowienie, bo do sklepu nie dotre juz zadnego:/
Strzauka - Ty masz moskitiere tak? Czy baldachim? Bo wlasnie nie wiem ktory ew. kupic...i do tego od razu byl stelaz? I kolejne pytanie - skad masz taka lampke? 🙂 Tez chceee 🙂 Buziak

• Mamusia
Strzauka napisał(a):
d-brycz dzięki, na żywo wygląda na prawdę rewelacyjnie 🙂 namawiamy kumpla żeby zaczął sprzedawać swoje dzieła ale on taki skromny chłopak tylko dla siebie w domu maluje 😉

namawiajcie namawiajcie!!! 🙂 i moze np na allegro wystawiac 😜

• Mamusia
d-brycz no właśnie też mu to mówiłam że jeszcze by na tym zarobił :P On generalnie zajmuje się na codzień troszkę poważniejszą sztuką, maluje np portrety itp, taki obrazek to dla niego pikuś 🙂

kurde... siostra mi napisała sms "ciesz się, że będziesz mieć cesarkę, bo tego bólu byś nie zniosła. dostałam znieczulenie w kręgosłup"... nie ma już kasy na koncie więc pewnie napisze dopiero jak urodzi... bardziej się stresuję jej porodem niż własnym!

• Mamusia
strzauka powodzenia dla siostry super ze prawie w tym samym czasie 😁 niesamowite az
a i widze ze osiolka lubicie osiolek jest super 😁 tez wam wkleje zdj pokoiku malej dzis

mnie obudzil listonosz musial sie konieczniedowiedziec jak mi sie wczoraj mecz podobal i czy dzis polska wygra haha myslalam ze bedzie tu jeden dwa wpisy a wy tak zaszalalyscie!!!

kupilam wczoraj bielizne do karmienia troche seksowniejsza a niech ma maz niech sie tez nacieszy
http://www.simplybeach.com/products/ElleMacPhersonIntimates/FlyButterflyFlyNursingBra-LoveHeartRed.aspx udalo mi sie nowy dostac za 20£ wiec super
musze kupic jeszcze jeden zwykly stanik do karmienia

co do siary to ja pisalam juz wczesniej ze teraz mi juz leci od jakis 4 miesiacy 😮 malutko ale coraz wiecej i tak jak smaruje sie kremem na rozstepy piersi i brzuch to zawsze mi poleci lekko

a jeszcze mi kolezanka wczoraj napisala ze brat odwolal wesele bo jego narzyczona na dwa dni przed trafila do szpiatala w 4 miesiacu z 4cm rozwarciem i musi tam zostac do rozwiazania
a na innym forum sierpniowek juz dwie leza w szpitalu napisala tak:"poszlabym spac,ale leze pod KTG...skurcze jak ta lala skurcze Braxtona to to nie sa z cala pewnoscia niestety. Te wystepuja pare razy dziennie i nie sa bolesne. Ja mam pare ale na godzine,i one powoduja skracanie sie szyjki...A co jest przyczyna? Niewiadomo. Wlasnie byl lekarz..i jesli jutro szyjka dalej poleci to prorokuje mi porod w nast tyg....." jest w 33 tygodniu czekam co bedzie dalej pisac....

co ja jeszcze chcialam napisac...zpomnialam....

• Mamusia
Strzauka - dzieki! To moze taka kupie dla Helenki, bo sliczna 🙂 A komodka super! Ja chyba upiore maskotki z dziecinstwa..nie wiecie jak sie je pierze?:/
Agadka - ale super stanik! Tez chce taki..ale nie widzialam takiego ladnego..i boje sie troche kupic przez net, bo nie wiem sama jaki mam teraz rozmiar 😞 Buuu...A co do tej dziewczyny w 4 miesiacu to wspolczuje, bo czeka ja lezenie plackiem do porodu:.( A ta druga..33tc to juz nie jest zle, bo dziecko ma prawie calkowicie wyksztalcone plucka i po 34tc mozna rodzic! Ale malo fajnie z tymi skurczami..ja nie moge miec zadnych przy tym lozysku:/ I tylko wypatruje dla spokoju 32tc...a jutro 3 przed - hurra! 🙂

• Mamusia
Ja byłam wczoraj w szpitalu w którym chcę rodzić, chciałam pogadać z ordynatorem ale tylko przejrzał moją kartę ciąży i stwierdził, że to trochę za wcześniej na dokładne ustalenia i żebym przyjechała na początku 38tc... mi się to wydaje jakoś późno... no ale przecież nie będę się kłócić z lekarzem, co ja się tam znam...

Co do staników to nie mam pojęcia jakie kupić... Na allegro porządny to koszt koło 70-80zł/szt a nie mam pewności czy będzie dobry, a z kolei te tańsze po 20-30zł to nie wiadomo jak z jakością... eh... a Wy jak kupujecie staniki?

• Mamusia
Suuperbaba dla dziewczynek były ładne w kształcie kwiatków 🙂
http://www.google.pl/imgres?q=ikea+lampka+kwiatek&um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1366&bih=626&tbm=isch&tbnid=r2BPQR6hXmeh5M:&imgrefurl=http://www.nokaut.pl/oswietlenie-do-pokoju-dzieciecego/lampka-kwiatek-ikea-smila-blomma-rozowy.html&docid=7zx9Kcfy8uemAM&itg=1&imgurl=http://nokautimg3.pl/p-6a-d2-6ad2703fd2707be5b4269df74db91da8500x500/lampka-kwiatek-ikea-smila-blomma-rozowy.jpg&w=500&h=500&ei=xiPXT6D6B4fVsgaY4_CcDw&zoom=1&iact=hc&vpx=944&vpy=131&dur=1010&hovh=225&hovw=225&tx=138&ty=78&sig=116341995626842822158&page=1&tbnh=128&tbnw=128&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:5,s:0,i:85

dają fajne światło, bo przenika przez te dziurki, nie jest za mocne ale też nie za słabe, jestem zadowolona z niej 🙂

• Mamusia
Tez sliczna lampka, ale maz ma uraz do rozwego i ta niebieska gwiazdka napewno do niego bardziej przemowi:P A co do stanikow..ten co wkleilam sobie bardzo chwale..na upartego bedzie i do karmienia bo elastyczny i sobie najwyzej odchyle..a koszt 30 zl..nosze go ciagle i nadal super! I mam jak Ty Strzauko - ze boje sie taki drozszy kupic, bo ja na prawde niemam pojecia jaki rozmiar mam teraz 😞
A Pampinka ma dzis chyba usg..moze w koncu dowie sie co z jej szyjka!

• Mamusia
Suuperbaba też widziałam ładne, ale właśnie cena powala... zwłaszcza, że jeden to za mało... no ale co zrobić...

Dziewczyny jakie karuzele kupowałyście? Bo nam się w sumie nic nie podoba :/ rozważamy te dwie:
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela-podrozna-mala-ksiezniczka-i2386931275.html
http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-z-rybkami-g9157-projektor-i2392976134.html